DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cutie viteze intra numai in treptele 1 si 2, cutie viteze solenza

mrsfxus
post 19 Mar 2012, 15:28
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 12 January 05
From: Bucuresti




Salutari din Bucuresti,

Cutia de viteze functioneaza doar in treptele 1 si 2. La un moment dat mergand pe centura levierul nu a vrut sa se mai deplaseze spre dreapta ca sa pot introduce viteza a5a. Dupa putin timp nu a mai intrat nici in vetezele 3-4.

In repaus batul schimbatorului sta drept ca si cum ar fi normal dar nu se pot cupla vitezele 3-4. Pur si simplu nu se poate misca fata - spate. In partea dreapta, spre pasager, nu se poate deplasa rezultand ca nu ajunge la pozitia pentru cuplare viteza a5a sau marsarier. In schimb spre sofer, spre stanga, se misca normal si se pot selecta vitezele 1 si 2.

Am apasat manual pe axul de la cutie care culiseaza si cu ajutorul caruia se selecteaza furcile pentru viteze si nu intra in cutie (nu se deplaseaza spre furca 3-4 si furca 5 si marsarier). In schimb am putut sa trag in sus de ax si sa selectez viteza 1 sau 2 (manual).

N-am gasit nici un topic asemanator.

Precizez ca pur si simplu schimbatorul se misca in fata si in spate doar pentru vitezele 1 si 2. La punctul mort se misca numai de la pozitia mediana (vitezele 3-4) spre stanga (spre sofer) si atit. As zice ca are o cursa normala la stanga fata de pozitia vitezelor 3-4 care este pozitia de repaus. De la pozitia mediana unde s-ar selecta vitezele 3 si 4 nu se misca fata spate si nici spre dreapta (ca si cum ar avea cap de cursa in partea dreapta).

Am gasit subiecte legate de lipsa ulei, blocare in viteze, defectare timonerie dar nu am gasit nicaieri problema descrisa.

Multumesc.


--------------------
Dacia mcv 2008 + solenza 2004 + supernova 2002 -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mrsfxus
post 31 Aug 2017, 10:34
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 12 January 05
From: Bucuresti




Problema a fost la o dacia solenza si a fost rezolvata la mecanic (eu nu aveam timp si nu eram sigur).
S-a rezolvat in felul urmator:
1. s-a golit de ulei cutia de viteze (cred ca merge si daca se ridica mai mult masina in partea soferului fara scos ulei din cutie)
2. s-a demontat capacul de tabla de la cutia de viteze spre treapta a5a
3. s-a impins axul de la schimbare treapta a5a care ramasese blocat


--------------------
Dacia mcv 2008 + solenza 2004 + supernova 2002 -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victorine
post 31 Aug 2017, 13:19
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.349
Joined: 20 April 05




Bun, si de ce era blocat?... Care-i problema in cutie? Ai grija ca odata desfacut capacul de tr.5 daca nu a schimbat garnitura, sa nu iti piarda uleiul pe-acolo.


--------------------
Dacia Logan 1.6 16V Prestige 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mrsfxus
post 1 Sep 2017, 22:36
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 12 January 05
From: Bucuresti




Nu stie nimeni de ce a ramas blocat. Pur si simplu. Ce tin minte e ca am vrut sa schimb vitezele cind am trecut peste calea ferata....poate de la vibratii....
Am postat dupa 5 ani rezolvarea.... ca sa se inchida subiectul.
Masina inca functioneaza si acum.
Neavand nici un raspuns atunci ....nu am mai verificat.
Imi pare rau chiar daca nu am primit nici un raspuns timp de 5 ani.


--------------------
Dacia mcv 2008 + solenza 2004 + supernova 2002 -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th November 2017 - 18:34
Forum Renault Server hosting