DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> dacia sandero stepway 2013, prima impresie

spik1
post 5 Apr 2015, 17:22
Post #61


Membru autentic


Group: Members
Posts: 225
Joined: 14 February 13




Cum sa treci de la I30 la Sandero?! Poate asa ca-ti place sa iti dai singur cu stangu' in dreptu'!


--------------------
Dacia Sandero 2012 - IF 08 GTA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PH86MIN
post 9 Apr 2015, 17:48
Post #62


Membru autentic


Group: Members
Posts: 227
Joined: 14 June 07




N-as da I30 pe Sandero nici in ruptul capului.Nu am nimic personal cu el,dar ca fost posesor de Logan si actual Kia Proceed (care in mare parte e aceeasi masina cu I30) pur si simplu nu are termen de comparatie,e diferenta enorma intre ele din toate punctele de vedere.


--------------------
Dacia Logan 2005 preferance - PH86MIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danyboruga
post 10 Apr 2015, 12:01
Post #63


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 5 October 14
From: Bucuresti




Salutare,
1. Aveti recomandari pentru harta europei? 100e parca e cam mult
2. Cotiera gasesc in targ Vitan care sa se potriveasca? A luat cineva?


--------------------
Dacia Sandero Stepway 0,9 2014 / 0.9
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razvanC
post 14 Apr 2015, 13:30
Post #64


Membru incepator


Group: Members
Posts: 24
Joined: 16 July 05




In oras consumul meu este 8l/100km.


--------------------
DACIA SOLENZA - B60CGI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razvanC
post 11 May 2015, 08:09
Post #65


Membru incepator


Group: Members
Posts: 24
Joined: 16 July 05




Iata si consumul instantaneu la 130kmh cu AC pornit si 90kmh cu AC oprit.


https://www.youtube.com/watch?v=AJyhB-kKlzI

https://www.youtube.com/watch?v=7la0uXffqtQ




--------------------
DACIA SOLENZA - B60CGI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 12 May 2015, 11:21
Post #66


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Adică 126Km/h și 86Km/h, eroarea de afișare pe TdB la X52 e de 4 Km/h indiferent de viteză.


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 3 Jun 2015, 18:19
Post #67


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Buna seara,revin pe forum dupa 23.500 Km efectuati cu masina.
Consumul in Bucuresti cu functia Eco activata permanent nu sare de 7,5 l/100, cu AC sare in 8l/100. Recent (mai 2015) am efectuat un tur de 1200 km Bucuresti-Sibiu-Hunedoara-Alba Iulia-Brasov-Bucuresti cu 60 de litri. Din experienta spun ca la motorul de 1.5 Dci pe care l-am avut pe un megane II cu 60 de litri am facut 1400 Km. Mentionez ca pe autostrada Bucuresti-Pitesti si Sibiu-Hunedoara nu am coborat sub 130 Km/h si am avut AC pornit. Pot spune ca dupa numarul asta de kilometrii sunt multumit de consum si de comportamentul masinii atat in regim de autostrada cat si in regim de off-road (daca se poate numi asa drumul rupt de 20 Km pana la Sarrmisegetuza Regia). Ca puncte minus: volanul se cojeste pe partea stanga unde tin mana mai mult (am avut masina cu 100.000 km si volanul era impecabil fara a fi avut vreodata husa), pe aripile spate lacul parca a facut o rugozitate mai mare, adica nu mai pare fin la atingere.
Ca multumire,sunt multumit ca nu am mai avut probleme cu zapada la motor,ca acum 2 ierni,consumul vad ca s-a stabilizat, foarte solida pe articulatii (am luat o groapa la 100km/h noaptea si singura dauna janta dreapta fata indoita) urmeaza in august a doua revizie si voi vedea ce mai zic baietii.


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandero2
post 20 Jun 2015, 18:31
Post #68


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 5 March 15




Azi am primit și eu Stepway-iul meu. Este 09 Tce și deocamdată nu pot să spun prea multe. Am mers ceva prin oraș și am constatat că are acel sistem start-stop. La primul semafor am fost luat prin surprindere de oprirea motorului la oprirea mașinii după ce am lăsat pedala de ambreiaj, nu înțelegeam de ce s-a oprit motorul că doar o scosesem din viteză, iar la apăsarea pedalei de ambreiaj, motorul a pornit fără ca să mai umblu la contact. Trebuie să mă recalific.


--------------------
Dacia Logan, Sandero Stepway 2007, 2015 - MH 03 TFE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
god
post 8 Jul 2015, 13:33
Post #69


wizard


Group: Members
Posts: 346
Joined: 15 November 04
From: Bucuresti




Nu stiam ca Dacia a inceput sa puna sistem start-stop si pe motorizarea asta.
Citisem acum ceva timp cum ca prima motorizare cu start-stop urma sa fie 1.2 tce euro 6 de pe Duster.

Oricum, buna treaba. La cum stau in trafic aproape pe loc cate 30-40 minute/zi s-ar simti ceva la consum smile.gif

This post has been edited by god: 8 Jul 2015, 13:37


--------------------
Dacia Duster 1.5 dci 4X4 Iunie 2010 / Prestige
It's time to burn™
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 13 Jul 2015, 16:32
Post #70


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Buna ziua, tocmai ce am efectuat revizia de 2 ani.
Kilometrii efectuati 25000.
Pe langa revizie am schimbat si placutele de frana. Pretul a fost de 780 lei deoarece am beneficiat de mai multe reduceri pentru ca pana pe 18 sau 19 iulie au o promotie cei de la Dacia, altfel pretul ar fi fost de 980 lei.
Dupa toate verificarile efectuate in cadrul reviziei concluzia a fost una simpla, citez un mecanic:" Masina este impecabila atat pe partea de articulatii cat si pe partea de motorizare.'' inchei citatul.
Am numai motive de bucurie deoarece, cred ca am spus prin ultimele mele postari, am luat o groapa la 100km/h si am indoit janta fata dreapta destul de rau.
Ce m-a lasat putin socat a fost insa diferenta de preturi dintre revizia la benzina si cea diesel. Stiu ca cea diesel este mai scumpa, dar parca nu ma asteptam sa fie chiar asa. Pretul fiind de 1000 lei la Meridian Vest (nu stiu la alte service-uri Dacia).


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 13 Jul 2015, 16:46
Post #71


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Se știa încă din grila veche, asta cu galben e cea din 2014.

Attached thumbnail(s)
15.jpg ( Size: 688.74k ) Number of downloads: 543
15_2014.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 551


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 13 Jul 2015, 16:51
Post #72


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Multumesc pentru lamurire, am inteles acum. biggrin.gif


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
slavoicus
post 20 Jul 2015, 14:28
Post #73


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 20 July 15




QUOTE(sandero2 @ 20 Jun 2015, 18:31)
Azi am primit și eu Stepway-iul meu. Este 09 Tce și deocamdată nu pot să spun prea multe. Am mers ceva prin oraș și am constatat că are acel sistem start-stop. La primul semafor am fost luat prin surprindere de oprirea motorului la oprirea mașinii după ce am lăsat pedala de ambreiaj,  nu înțelegeam de ce s-a oprit motorul că doar o scosesem din viteză, iar la apăsarea pedalei de ambreiaj, motorul a pornit fără ca să mai umblu la contact. Trebuie să mă recalific.
*


smile.gif Eu l-am luat pe al meu (tot 0.9 tce - albastru reclama) pe 2 iulie... si am patit la fel la primul semafor radmasa.gif mai-mai sa-mi dau palme ca am oprit motoru' ca un incepator icon_mrgreen.gif s-o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute !


--------------------
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 20 Jul 2015, 18:18
Post #74


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




E bleu d'azurite


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valdan71
post 21 Jul 2015, 14:32
Post #75


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 6 September 10




Sunt posesorul unui Stepway cu motor de 0,9. Vreau sa va intreb: la voi aerul conditionat e eficient atunci cand afara sunt temperaturi ridicate (peste 30 de grade)? La mine, atunci cand circul prin oras (timpi mari stationare, relanti) clar nu face fata, chiar pe turatie maxima a ventilatorului. In conditiile in care afara erau vreo 35 grade, cu reglaj pe reciclare aer habitaclu, la duza aveam vreo 15, iar in masina cam 29. Masina o am de un an. Sa ma duc in service sau doar atata poate?


--------------------
Dacia Supernova 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
slavoicus
post 21 Jul 2015, 14:38
Post #76


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 20 July 15




Si mie mi s-a parut ca e cam anemic aeru' conditionat, si a mea e noua... M-am gandit ca poate tongue.gif n-au bagat freon indeajuns - din graba blink.gif tongue.gif Sau la mine racirea e mai putin eficienta din cauza sistemului start-stop... huh.gif mai sap sa vad ce iese.

This post has been edited by slavoicus: 21 Jul 2015, 14:49


--------------------
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristic1982
post 22 Jul 2015, 05:34
Post #77


Membru autentic


Group: Members
Posts: 735
Joined: 4 February 11




Esti in garantie, de ce nu le ceri sa rezolve (chiar daca au sau nu cum) ?
Oricum trebuie sa inregistreze incidentul nu sa zica ca "las-o merge si asa".


--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4
"Asta chiar va crede prosti, stimati votanti PSD. Isi bate joc de voi. Si de noi, restul, fireste. Dar pe noi, macar, nu ne crede prosti." - DannyY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandero2
post 28 Jul 2015, 19:19
Post #78


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 5 March 15




Nu mi se pare că A.C-ul este slab. Dacă am aeratoarele îndreptate către mine aproape că îngheț și l-am folosit la drum lung( peste 300 de km.), iar în oraș este o.k. E drept că ventilatorul este mai silențios și nu creează curentul de aer foarte puternic și nici nu are un zgomot deranjant. Chestia este că poate suntem obișnuiți cu alte mașini, eu de exemplu pe loganul vechi nu am a.c și prima dată când am mers cu a.c-ul pornit la noul stepway, am oprit să-mi iau un suc și când am deschis ușa să cobor am fost surprins de valul de căldură de afară, deși în mașină nu mi se părea să am o temperatură prea scăzută.


--------------------
Dacia Logan, Sandero Stepway 2007, 2015 - MH 03 TFE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Jul 2015, 19:37
Post #79


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.679
Joined: 19 April 05




umezeala


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stanciu_Paul
post 30 Jul 2015, 11:12
Post #80


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 30 September 11




Aceiasi problema este si la mine cu aerul,dar doar daca inainte de a pleca cu masina nu aerisesc putin interiorul. Inainte de a-mi da seama de treaba asta,am fost cu masina la service si mi-a facut un test la climatizare si au completat cu 100g de freon, desi nu au gasit vreo scurgere pe undeva. Acum inainte sa plec deschid usile pe fata 1 minut si gata, merge de ingheti. biggrin.gif


--------------------
Dacia Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MircioneSB
post 10 Aug 2015, 11:24
Post #81


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 10 August 15




Am comandat un Stepway, 1,5dci care se va livra in saptamana 38. Pe site-ul Dacia la configurator scrie ca pe modelul asta este Start & Stop dar prezentantul dealer-ului a zis ca nu stie daca vine sau nu cu optiunea asta. Stie cineva daca s-au pus si pe Dci-uri aceasta optiune?


--------------------
Dacia si Ford Logan si Mondeo 2007 Laureate ; 2009 Trend - SB-38-PAS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 11 Aug 2015, 16:07
Post #82


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Dacă ai motor k9k 626 da ai S&S.


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MircioneSB
post 11 Aug 2015, 21:20
Post #83


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 10 August 15




Stiu ca e motor Euro 6 , nu stiu ce tip de motor este. Pe bonul de comanda e trecut Sandero Stepway 1.5 90CP E6 , codul VIN si culoarea rouge de feu.


--------------------
Dacia si Ford Logan si Mondeo 2007 Laureate ; 2009 Trend - SB-38-PAS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandero2
post 29 Aug 2015, 20:46
Post #84


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 5 March 15




Am văzut că din septembrie, Dacia va pune pe modelele Sandero și Sandero Stepway, cutie de viteze automată de tipul Easy- R. Oare se poate înlocui cutia de viteze manuală cu una automată fără să schimbi mașina?


--------------------
Dacia Logan, Sandero Stepway 2007, 2015 - MH 03 TFE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 30 Aug 2015, 08:53
Post #85


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Nu e automată e robotizată, ar fi bine să întelegi diferențele.

Cutia nouă JS3 e un JH3 robotizat(actuatoare electrice externe pentru schimbarea vitezelor și comanda ambreiajului).

99,9% JS3 va fi cuplată doar cu 0,9 TCe.

Pe o mașină compatibilă adică un B/L52 vei avea nevoie de un JS3, calculatorul pentru ea, cablaje, comanda electronică(levierul de viteze) și reconfigurarea tuturor calculatoarelor mașinii pentru BVR(boite vitesse robotisée).

This post has been edited by torquemada: 30 Aug 2015, 08:54


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandero2
post 30 Aug 2015, 09:00
Post #86


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 5 March 15




Deci la mine, datorită faptului că am un motor 0.9 TCE o să pot pune o asemenea cutie.


--------------------
Dacia Logan, Sandero Stepway 2007, 2015 - MH 03 TFE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristic1982
post 30 Aug 2015, 09:28
Post #87


Membru autentic


Group: Members
Posts: 735
Joined: 4 February 11




Ai putea, doar cu niste costuri foarte mari (in plus fata de cele enumerate de torquemada mai sunt si niste componente ale motorului, pt. ca tu ai versiunea EU5 - inclusiv calculatorul de injectie).
Mai simplu e sa cumperi alta cu aceasta optiune.


--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4
"Asta chiar va crede prosti, stimati votanti PSD. Isi bate joc de voi. Si de noi, restul, fireste. Dar pe noi, macar, nu ne crede prosti." - DannyY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 30 Aug 2015, 10:34
Post #88


torquemada


Group: Members
Posts: 1.053
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Paradoxal pe H4B euro5 se poate monta JS3 direct (am studiat problema) chiar mai simplu ca montarea climatizării automate sau adaptarea la Stop&Start (da le-am studiat și pe astea).

Trecând peste partea financiară, trebuie documentație tehnică, un ddt cu derelek sau măcar un CLiP.

This post has been edited by torquemada: 30 Aug 2015, 10:37


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristic1982
post 30 Aug 2015, 11:07
Post #89


Membru autentic


Group: Members
Posts: 735
Joined: 4 February 11




Dar reglajele motorului de EU5 sunt adaptate noii cutii? Asa poti pune cutie automata pe orice, conteaza si cum functioneaza.


--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4
"Asta chiar va crede prosti, stimati votanti PSD. Isi bate joc de voi. Si de noi, restul, fireste. Dar pe noi, macar, nu ne crede prosti." - DannyY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandero2
post 30 Aug 2015, 11:30
Post #90


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 5 March 15




Stepway-ul meu este E6.


--------------------
Dacia Logan, Sandero Stepway 2007, 2015 - MH 03 TFE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd September 2018 - 12:17
Forum Renault Server hosting