DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> MediaNav Evolution, conectivitate prin bluetooth, afisare tag-uri

RazvanF
post 20 Feb 2019, 07:09
Post #91


Tech


Group: Members
Posts: 2.039
Joined: 25 March 14




Cred ca poti da share la internet de pe telefon prin Hotspot. Unitatea are wifi integrat.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Zinzolin
post 20 Feb 2019, 10:28
Post #92


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 19 February 19




[quote=RazvanF,19 Feb 2019, 20:34]
Pai cum se manifesta problema? Ce face? Sau ce nu face?

Problema este atunci cand sunt intr-un apel si primesc un altul.
Ma notifica ca il primesc pe cel nou, dar nu il mentine ca sa pot raspunde.
Imi apare apoi ca apel nepreluat. Celui care ma apeleaza ii suna ocupat.

Cand nu sunt conectat la MediaNav nu am aceasta problema, deci nu este o problema din telefon.


--------------------
Dacia Logan MCV 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dingofl2000
post 3 Mar 2019, 09:04
Post #93


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 18 July 15




buna ziua. am si eu o intrebare: pe medianav evolution versiune 9.1.0 cred se poate da video prin bluetoth? asa cum este acum se poate numai audio.
multumesc


--------------------
renault scenic2 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 5 Mar 2019, 11:39
Post #94


torquemada


Group: Members
Posts: 1.299
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Nu se poate ce vrei tu nici cu firmware plătit*.

Cel mult pornești mirrorscreen* și deschizi youtube

*Menavrus


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ilie25
post 5 Mar 2019, 17:54
Post #95


DL


Group: Members
Posts: 16
Joined: 17 May 14
From: Bucuresti




Am si eu o intrebare pe langa subiect....vreau sa cumpar o interfata de diagnoza pt dacia logan dar ceva bun care sa faca treaba.Am gasit Can Clip Renault-Dacia care spun multi ca e exact ce folosesc si cei din reprezentanta.Ce parere aveti?vreau ceva bun maxim 1000 lei si daca se poate multimarca dar in special sa faca treaba pe dacia logan.


--------------------
Dacia Logan Prestige 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alfabit
post 6 Mar 2019, 12:49
Post #96


Membru


Group: Members
Posts: 121
Joined: 26 September 09




Da, CAN-CLiP e testerul de reprezentanță, acum la ce vrei tu să îl folosești ... sunt mai multe scule pentru Dacia/Renault care nu fac aceleași lucruri.
Cu o sculă de 100 ron poți face mai multe decât cu CLiP de 1000 ron, depinde ce vrei să faci cu ea

Oricum aici nu e locul acestei discuții, deschide mai bine thread separat sau pe privat

This post has been edited by alfabit: 6 Mar 2019, 12:52


--------------------
Dacia patru cilindri 201x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danut81
post 6 Apr 2019, 11:21
Post #97


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.490
Joined: 2 March 08
From: Iasi




QUOTE(Zinzolin @ 19 Feb 2019, 18:25)
Salut,
Am o problema legata de apelul in asteptare atunci cand sunt conectat cu telefonul la MediaNav.
In rest apelul in asteptare imi functioneaza, chiar si cand sunt conectat la o casca bluetooth.

Daca stiti vreo solutie pentru aceasta problema, va rog sa-mi spuneti.
Multumesc!
*


A mai rezolvat cineva problema cu apelul in asteptare?


--------------------
Renault Megane 2 2005 Lux Privillege - vs.01.smb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 6 Apr 2019, 21:11
Post #98


Membru autentic


Group: Members
Posts: 274
Joined: 24 January 06
From: Romania




Buna seara. Am vazut ca subiectul se cheama Media Nav, prin urmare aici putem intreba despre probleme cu sistemul asta?
Eu am LG Media Nav Evolution pe un Duster. Problema e ca nu se mai opreste/stinge atunci cand scot cheia din contact! Sunt fortat sa il opresc manual din buton, dar daca in graba uit ce patesc?
Stiti cumva cum se poate reface ca el sa se stinga atunci cand scot cheia din contact?

Multumesc.


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 8 Apr 2019, 07:11
Post #99


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




@Ionescu posibil sa ai probleme la versiunea de soft instalata daca nu ai umblat recent prin firele/mufele din spate. Ce versiune ai?
Incearca sa ii faci un update de versiune si vezi de isi revine. Nu ar trebui sa se intample nimic rau in asta.
Daca ai vre-un patch instalat asta trebuie scos prima oara de update versiune.

This post has been edited by NeeK: 8 Apr 2019, 07:15


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariustotel 2
post 23 Jul 2019, 15:54
Post #100


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 23 July 19




Buna ziua, Torquemada. Nu stiu daca postez bine, sunt user nou, nu am optiunea de pm. Pe scurt, problema Medianav, v9.1.3. Dupa cateva update-uri facute ca la carte, motor pornit, stick la locul lui, etc, la ultimul update a ramas blocat pe bara de update timp de mai bine de 5 ore (eram plecat la drum lung, deci fara oprire motor). In final, pentru ca lasam masina parcata cateva zile, am fost nevoit sa opresc si ulterior sa scot si borna de la baterie pentru ca ecranul Medianavului nu se mai stingea.
Dupa, "global cfg not found".
De la Pitesti, "se schimba pe garantie"
De la dealer "sa vedem"

Se poate rezolva altfel?
Multumesc.


--------------------
Dacia Sandero 2 Dacia Sandero 2 2018 SL Plus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 23 Jul 2019, 18:33
Post #101


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




@mariustotel 2

Cel mai probabil problema e de la stick-ul tau USB. Intotdeauna inainte de copiere sau altceva e bine de formatat FAT32. Uneori nu e deajuns stergerea.
Oricum de reparat, se repara oricum. Cel putin din cate pot face eu, nu exista MN1 sau MN2 sa nu poate fi reparat din orice motiv ar fi defectul.
Inteleg ca maisna este inca in garantie. Eu as merge pe garantie prima oara si daca nu se poate pe garantie atunci vedem ce si cum.
De ce sa dai bani daca de la Pitesti ti-au spus ca se schimba pe garantie? Daca nu ai facut nimic in afara de update-urile originale mergi cu ei pe garantie.
Daca in schimb ai adaugat ceva in memoria unitatii ce nu a venit de pe site-ul Naviextras, atunci te poti astepta sa vezi ce spun ei mai intai. Depinde de ce ai adaugat.

This post has been edited by NeeK: 23 Jul 2019, 18:35


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariustotel 2
post 23 Jul 2019, 19:06
Post #102


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 23 July 19




De la stick s-a intamplat, era un update minor din aplicatia lor (toolbox). Ideea e ca pana la garantie as vrea sa stiu daca nu se poate rezolva mai elegant, pe cale software, garantia inseamna inlocuire unitate, dupa Vocea clientului; la norocul meu ma mai trezesc si cu ceva urme fizice:)

This post has been edited by mariustotel 2: 23 Jul 2019, 19:07


--------------------
Dacia Sandero 2 Dacia Sandero 2 2018 SL Plus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 23 Jul 2019, 21:51
Post #103


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




Astfel de erori pot veni si de la memoria interna. Nu poti stii 100% pana nu intri in sistem si vezi cum iti raspunde. In ultimul timp am avut multe MN1 Standard blocate si sa dovedit 80% probleme cu memoria interna. Nu cred ca e cazul tau, dar nu e nici exclus in totalitate chiar daca unitatea e relativ noua.
Din experienta mai stiu pe cineva in situatie asemanatoare si cei de la reprezentanta nu au reusit a debloca unitatea (la fel noua) si au schimbat-o, dupa cum ti-au spus si tie. Nu stau ei sa purice sa vada ce si cum.

Nu multi stiu, dar aceste unitati se securizeaza pentru astfel de situatii, astfel creand o posibilitate de a intra usor in sistem in situatii critice si incercare de restabilire.
Nu cred ca ai avut asa ceva. Dar avand un sistem Evolution se poate mai usor incerca via soft intrarea in sistem la bootare. Dar nu se garanteaza 100% ca se si reuseste.
Deci, pentru a stii, da exista cateva variante via software de rezolvare, dar esti la mana sistemului cum va raspunde si in functie de asta treci la solutia A, B, C ...

Mie personal nu mi-ar fi teama de o inlocuire pe garantie. La urma urmei vei primi o unitate mai noua decat cea pe care o ai acum. Iar de lasat urme nu cred ca ar fi chair atat de neindemanatici cei de la reprezentanta. Se demonteaza destul de usor.
Pe de alta parte, daca ai ghinionul si sistemul nu vrea sa lase sa se intre in WinCE nicicum tot va trebui sa dai jos unitatea oricum. Deci ....



--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobses
post 24 Jul 2019, 07:02
Post #104


Membru


Group: Members
Posts: 147
Joined: 17 January 10
From: Iași




A încercat cinvea să-și pună ceva cu Android, în loc de jaful care e livrat în prezent pe Dacia? Ceva de genul ăsta, de exemplu?

Văd că scrie că e compatibil cu Sandero, iar din comentarii pare super ok (este și unul din RO care a montat pe Logan MCV 2019). Nu pare greu de montat - scoți cablul, bagi altul (plug&play). Aș fi curios dacă o reprezentanță ar instala așa ceva (bine, cu plata manoperei, bineînțeles).

Am un coleg care și-a pus ceva asemănător pe un Peugout și este super-mega încântat - poate instala absolut orice, ca pe un telefon/tabletă cu Android obișnuită. Se conectează la internet printr-un stick Digi alimentat permanent dintr-un port USB al mașinii.

This post has been edited by Bobses: 24 Jul 2019, 07:03


--------------------
Dacia Sandero Stepway Prestige 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Horatiu_Andrei
post 24 Jul 2019, 09:12
Post #105


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 21 August 18




mariustotel 2: prin inlocuire unitate poate ai noroc sa iti puna ultima varianta (inclus 1.0.13.1) care suporta si Android Auto biggrin.gif


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2018 Prestige Easy-R
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m1hn3a
post 24 Jul 2019, 15:54
Post #106


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 4 July 17




Salut,

Am achizitionat recent un Sandero Stepway Techroad si am o problema cu softul de navigare, mai exact, in mers nu isi actualizeaza pozitia, "sagetuta" ramane la pozitia de start. Daca restartez media navul se reactualizeaza pozitia actuala, dar apoi ramane blocata in noua pozitie.

Daca intru la semnal GPS imi arata ca e conectat la sateliti si precizia localizarii este inalta, iar daca intru in meniul "unde ma aflu", coordonatele GPS se modifica in mers, ceea ce ma duce cu gandul ca primeste semnal de la antena GPS, dar in soft nu modifica pozitia pe harta.

MediaNavul a venit cu soft v1.0.13.1 - i-am facut update la v1.0.13.2, update-ul s-a realizat cu success, dar problema persista in continuare. Am scos siguranta de la media nav, am revenit la setarile din fabrica, dar nu s-a schimbat nimic.

Nici in modul harta "sagetuta" nu se misca in mers.

Mentionez ca am testat navigatia cand am luat masina si totul a functionat ok, apoi la o luna cand am vrut sa o folosesc din nou, nu a mai functionat. Am tot incercat sa intru in navigatie si la un momentdat a inceput sa functioneze (fara sa fac nimic special) 500 m - 1 km dupa care a ramas iar blocata.

Restul functiilor din media nav functioneaza corect (conexiunea bluetooth, android auto, radio, comenzile de pe maneta, camera masalier etc)

M-am dus la reprezentanta, dar electricianul este in concediu si m-au programat pe 9 august.
Nu am gasit nimic pe net legat de problema asta, si vroiam sa va intreb daca a mai intalnit cineva aceasta problema si daca as putea sa o rezov fara sa mai ajung la reprezentanta.

Multumesc


--------------------
Dacia Sandero Techroad 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariustotel 2
post 24 Jul 2019, 16:09
Post #107


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 23 July 19




QUOTE(Horatiu_Andrei @ 24 Jul 2019, 09:12)
mariustotel 2: prin inlocuire unitate poate ai noroc sa iti puna ultima varianta (inclus 1.0.13.1) care suporta si Android Auto biggrin.gif
*


De la Pitesti mi s-a spus ca nu se poate monta noua generatie cu Android pe masina mea, din motive de incompatibilitate calculator, daca am inteles eu bine; as fi preferat si eu aceasta varianta. Voi vedea saptamana viitoare.


--------------------
Dacia Sandero 2 Dacia Sandero 2 2018 SL Plus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 24 Jul 2019, 18:24
Post #108


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




Reprezentantele nu modifica configuratia masinii fata de cum a iesit din fabrica. Asta e politica firmelor.
Asta e buna, din cate stiam eu sunt plug & play MediaNav-urile, acum au scos-o cu incompatibilitatea ...
Apropo de colegul de mai sus cu Android chinezesc, ala ii rescrie calculatorul la conectare plug & play sa fie functional !!!!
Scuze se gasesc inttodeauna pentru a nu face ceva.

@m1hn3a
Posibil sa ai probleme in softul de navigatie, dar si dupa update spui ca tot face e ciudat. Practic la upgrade-uri unele fisiere nu sunt rescrise si e posibil un astfel de fisier responsabil cu pozitionarea sa fie cumva afectat. Din ce stiu eu, nici un upgrade de versiune nu sterge tot ce a fost inainte si pune totul nou.
Am avut un caz deasemeni ciudat, care la o unitate unele caractere erau patratele, chiar si dupa upgrade in sus si in jos de versiune la fel ramanea .... Pana nu am sters si rescris manual o partitie nu si-a revenit.
O unitate model nou si da rateuri deja ....
Recomand inlocuirea pe garantie cel putin sa fii cu sufletul impacat ca e tot noua.

This post has been edited by NeeK: 24 Jul 2019, 18:39


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m1hn3a
post 24 Jul 2019, 21:55
Post #109


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 4 July 17




@NeeK

Multumesc frumos de raspuns. Asa cred si eu, ca este vorba de o eroare de soft.
Are momente cand reusesc sa fac "sagetuta sa se miste" (merg cu ea cel puțin 10 minute, opresc motorul aproximativ 5 minute apoi cand plec, uneori *mai exact de 3 ori am reusit prin metoda asta* "sagetuta" incepe sa se miste, după 1-2 minute), dar tot nu functioneaza cum trebuie, nu merge vocea (am incercat sa dau mai tare, degeaba) si nici funcția de rotire a hărții sau limita de viteză, practic merge doar "sagetuta" care urmărește traseul.

Sincer nu ma intereseaza f.mult softul de navigare, deoarece folosesc Android Auto cu Google Maps sau Waze pentru a naviga, doar ma deranjează faptul e ca noua (are abia o luna) si nu functioneaza.

Ma duc pe 9 august la constatare si probabil ma vor chema în altă zi să îl schimbe... cel mai frica imi e sa nu pună altul mai vechi, cu versiune 9.x (fără Android Auto) 😬🥴



--------------------
Dacia Sandero Techroad 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 24 Jul 2019, 22:19
Post #110


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




Tu sa stai linistit, ca asa cum nu fac ei upgrade de unitati, nici downgrade nu fac. Se tin scai de promisiunea de a tine masina asa cum a iesit din fabrica. Si chiar sa zicem ca ar vrea ei ,de ce ai accepta tu o versiune mai veche de unitate?
E pacat sa nu ai functionala 100% chiar de nu o folosesti integral.
Oricum sa ne lasi un feedback ce si cum a fost, ca sa stim si noi, cu atat mai mult daca e diferit de ce am afirmat. .. poate se mai schimba ceva din cand in cand si pe la casele mai mari (sper sa gresesc spre binele utilizatorilor).


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 24 Jul 2019, 22:45
Post #111


Tech


Group: Members
Posts: 2.039
Joined: 25 March 14




Downgrade nu au voie sa faca, daca te duci cu o unitate 9.x defecta si nu pot procura una noua cu aceeleasi specificatii atunci sunt obligati sa faca upgrade la urmatoarea unitate.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m1hn3a
post 25 Jul 2019, 06:54
Post #112


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 4 July 17




Multumesc frumos pentru raspunsuri. Cu siguranta dupa ce ajung la ei (peste 2 saptamani) voi lasa un feedback aici!


--------------------
Dacia Sandero Techroad 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
traian_bucuresti
post 30 Jul 2019, 23:47
Post #113


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 30 July 19




Salut, poate cineva sa imi dea si mie contact torquemada, as dori sa activez ceva optiuni la loganul meu! Multumesc


--------------------
dacia Logan 2015 - B09...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m1hn3a
post 12 Aug 2019, 15:13
Post #114


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 4 July 17




QUOTE(NeeK @ 24 Jul 2019, 22:19)
Tu sa stai linistit, ca asa cum nu fac ei upgrade de unitati, nici downgrade nu fac. Se tin scai de promisiunea de a tine masina asa cum a iesit din fabrica. Si chiar sa zicem ca ar vrea ei ,de ce ai accepta tu o versiune mai veche de unitate?
E pacat sa nu ai functionala 100% chiar de nu o folosesti integral.
Oricum sa ne lasi un feedback ce si cum a fost, ca sa stim si noi, cu atat mai mult daca e diferit de ce am afirmat. .. poate se mai schimba ceva din cand in cand si pe la casele mai mari (sper sa gresesc spre binele utilizatorilor).
*




Salut,

Amajuns la reprezentanta, si am rezolvat problema prin inlocuirea navigatiei. era o piesa interna care nu facea contact cum trebuie (din cauza asta avea momente cand functiona si cand nu).


Multumesc frumos.


--------------------
Dacia Sandero Techroad 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 12 Aug 2019, 15:38
Post #115


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




@m1hn3a ma bucur ca ai rezolvat elegant. Asa acum ai unitate noua si sa speram perfect functionala.


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariustotel 2
post 12 Aug 2019, 17:46
Post #116


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 23 July 19




Asemenea. Schimbat astazi unitatea pe garantie. Facut update din aplicatie, harti q4 2018. Update facut cu acelasi stick care a creat probleme data trecuta, dar formatat full biggrin.gif


--------------------
Dacia Sandero 2 Dacia Sandero 2 2018 SL Plus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NeeK
post 30 Aug 2019, 20:38
Post #117


Membru incepator


Group: Members
Posts: 81
Joined: 3 September 18
From: Undeva




Atentie mereu cand se actualizaeaza ceva pe MediaNav, recomand sa se formateze cel putin rapid FAT32 stick-ul USB pentru a se evita orice problema.
Evitati stergerea simpla si scrierea aopi a informatiei dorite.


--------------------
Dacia Duster 2017 Diesel 4x4 110CP
MediaNav MN3 Evolution 1.0.13.1 + Carbone
MediaNav MN2 Evolution 9.1.4 + Carbone
MediaNav MN1 Standard 4.1.0 + Super Mod 4.1 + ModRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd January 2020 - 04:28
Forum Renault Server hosting