DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> placute frana

bassfreak
post 1 Mar 2006, 12:51
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 897
Joined: 29 August 04
From: Bucuresti




am gasit cateva poze, cam asa ar fi la bmw..
http://hock.net/m-brake-pads-step-1.php


Attached thumbnail(s)
brake_wear_sensor_installed.jpg ( Size: 28.29k ) Number of downloads: 107
brake_wear_sensor_removed.jpg ( Size: 12.34k ) Number of downloads: 123


--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smeagol
post 1 Mar 2006, 13:50
Post #32


Membru ...


Group: Members
Posts: 238
Joined: 18 November 05
From: Timisoara




La Logan, pe langa etrier am vazut doar linia de presiune pentru frana si cablul de la senzorul de ABS.

Nimic pe la etrier pentru senzor la placute. Daca ar avea, este pentru tarile in care legislatia cere asa ceva. Logic ar fi sa fie legat la UCH. Poate ne ajuta Klaus cu ceva documentatie ? - are UCH-ul de Logan vreo functie pentru martorul sistemului de franare ?


--------------------
Dacia Logan Ambition 2006, 1.6 MPI - TM 10 ???
"Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 1 Mar 2006, 14:19
Post #33


moderator://DC/Logan


Group: Moderatori
Posts: 2.841
Joined: 30 September 05
From: Buzău, RO




QUOTE(Smeagol @ 1 Mar 2006, 14:50)
.......are UCH-ul de Logan vreo functie pentru martorul sistemului de franare ?
*


În mod specific nu, dar sunt vreo 8 pini liberi pe conectorul EHI de 40 de pini ai UCH-ului, care nu se știe ce fac...


--------------------
Logan Laureate Diesel 1.5dCi 65cp sedan - 04 Feb 2006
Roșu Toreador, Sony CDX-F5550 + RM-X4S, iGO Primo 1.1/Prestigio GV5120BT
ex Matiz și 1310CLi break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 1 Mar 2006, 16:55
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 897
Joined: 29 August 04
From: Bucuresti




aprinderea martorului se face prin punerea la masa a pinului 16 din mufa neagra a tabloului de bord

asta face si contactorul de la frana de mana si senzorul de nivel lichid de frana. legaturile cred ca sunt facute prin uch.


--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 1 Mar 2006, 17:37
Post #35


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Legaturile la masinile cu senzori de placute sunt facute... pe direct.
Adica senzorul este o tabla chioara care intra in contact cu discul cand se manaca placuta si astfel este pus la masa.
Si masa senzorului se duce direct (fara UCH-uri sau alti interpusi) la ledul/becul (in functie de bord) de avertizare.
Deci toate firele se aduna la un fir comun, si firul ala comun se duce direct la martor, pe care il pune la masa daca placuta e uzata.
Nu e mare filozofie.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alecs_TGA
post 1 Mar 2006, 19:17
Post #36


Membru autentic


Group: Members
Posts: 778
Joined: 31 January 05




deci in concluzie loganul nu are martor de uzura al placutelor??? pana si la berlina aveam asa ceva ....... sau nimeni nu s-a riscat sa lasa placutele pana cand se duce tot de pe ele?? sa vada daca se aprinde ceva pe bord...


--------------------
Dacia LOGAN Laureate - XXX
BUCURESTI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danco
post 2 Mar 2006, 00:57
Post #37


Membru


Group: Members
Posts: 197
Joined: 9 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(Alecs_TGA @ 1 Mar 2006, 19:17)
deci in concluzie loganul nu are martor de uzura al placutelor??? pana si la berlina aveam asa ceva ....... sau nimeni nu s-a riscat sa lasa placutele pana cand se duce tot de pe ele?? sa vada daca se aprinde ceva pe bord...
*


Mai, pe ce berlina aveai tu asa ceva, vreun model de BMW berlina, poate?


--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alecs_TGA
post 2 Mar 2006, 12:58
Post #38


Membru autentic


Group: Members
Posts: 778
Joined: 31 January 05




pe berlina nu stiu daca era fir tras asa dar cand se duceau placutele mi se aprindea un bec pe bord rosu wink.gif


--------------------
Dacia LOGAN Laureate - XXX
BUCURESTI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 2 Mar 2006, 14:19
Post #39


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pe berlina, ti se aprindea becul cand puneai frana sau statea aprins tot timpul?


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 3 Mar 2006, 16:31
Post #40


Membru autentic


Group: Members
Posts: 897
Joined: 29 August 04
From: Bucuresti




QUOTE
Si masa senzorului se duce direct (fara UCH-uri sau alti interpusi) la ledul/becul (in functie de bord) de avertizare.
Deci toate firele se aduna la un fir comun, si firul ala comun se duce direct la martor


da, asa este, dar eu banuiesc ca firele se aduna chiar in UCH ?! adica cum sunt ele unite, ca doar nu sunt infasurate cu izolir band.. banuiesc ca sunt puse impreuna undeva frumos.. in uch..


--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 3 Mar 2006, 17:02
Post #41


moderator://DC/Logan


Group: Moderatori
Posts: 2.841
Joined: 30 September 05
From: Buzău, RO




Nu se "adună" în UCH..., pentru că nu are nici o treabă cu UCH-ul. UCH-ul nu are nici intrare și nici ieșire dedicată pentru așa ceva.


--------------------
Logan Laureate Diesel 1.5dCi 65cp sedan - 04 Feb 2006
Roșu Toreador, Sony CDX-F5550 + RM-X4S, iGO Primo 1.1/Prestigio GV5120BT
ex Matiz și 1310CLi break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ICET
post 3 Mar 2006, 22:26
Post #42


O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??


Group: Members
Posts: 750
Joined: 3 December 04
From: Bucuresti




QUOTE(Alecs_TGA @ 22 Feb 2006, 21:40)
poate om gasi pe cineva care are poze cu unele pentru ABS si unele pentru moidelul fara ABS!!
*


Palcutele de frana sunt identice la logan,atat pentru achipare cu ABS cat si fara.Se schimba super usor si repede.Trebuie desfacut doar un surub si se rebateaza etrierul,lasand placutele da frana libere.Ele au un arc pe mijloc in partea superioara.I-mi pare rau ca nu am fost pregatit cu aparatul foto sa le fac o poza ca sa vedeti.......


--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Logan_Galben
post 3 Mar 2006, 22:40
Post #43


Membru


Group: Members
Posts: 102
Joined: 31 December 04
From: Constanta




Am vb cu un prieten...si`a schimbat placutele si el...400 000 a dat dar nu mai tin minte marca...lea luat de pe poporului..(cei din cta stiu) si a zis ca aveau senzor pe ele....si la taiat....bla bla...cand ma intalnesc cu el o sa-i cer mai multe detalii....eu am 38400 si nam schimbat inca placutele....scartaie usor cand calc frana...in curand tre sa le schimb si eu


--------------------
Logan Preference Galben - CT-17-VGT
Noiembrie 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 7 Mar 2006, 15:18
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.184
Joined: 21 November 05




Dar ce se intampla cand nu calc frana? Se mai aprinde martorul? Ca pe la masini vestice nu am vazut sa se stinga/aprinda martorul tot timpul.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 7 Jul 2006, 12:09
Post #45


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.110
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti




Eu am schimbat placutele cu un set Bosch care contine si senzori de uzura.
In esenta este un fir cu ceva la un cap care se monteaza in fantele placutelor din partea de jos (din colt).
La Break-ul pe care-l aveam inainte acesti senzori se conectau in paralel (sau serie!?) cu indicatorul de lichid de frana din pompa. Personal inca nu i-am conectat dar cred ca este doar treaba de tras fir pana la vasul de expansiune frana.
A, era sa uit, prin manual am gasit o legatura intre calculatorul ABS si senzorul de lichid de frana (pinul 7 cred); sa fie ceva probleme?


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 7 Jul 2006, 13:50
Post #46


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 5.404
Joined: 5 December 05
From: cucu




nici macar laguna 1 nare senzori la placutele de frana,asa ca nu mai visati la logan chestia asta


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jjcage
post 7 Jul 2006, 15:32
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 84
Joined: 23 February 05




E normal ca la aproximativ 30.000Km sa fie uzat putin si discul de frana (marginea exterioara este cu 1-2mm mai ridicata ca si restul suprafetei discului)?


--------------------
Clio 1.6 16v 2007 Exception
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 7 Jul 2006, 15:34
Post #48


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.862
Joined: 30 August 04
From: Ban Land




Nu mai visati la Logan, ca are si DSN! wink.gif Am aflat azi de la Liviu. smile.gif


--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asus
post 7 Jul 2006, 21:14
Post #49


Membru


Group: Members
Posts: 161
Joined: 20 July 05




are si n-are...mai exact are un rahat de fir care dupa 1000 de km era mancat ca vai de el...dar oficial are.


--------------------
dacia Logan Laureat 1.4 iulie 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 11 Jul 2006, 21:35
Post #50


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.110
Joined: 6 July 06
From: Bucuresti




p_frana.jpg ( Size: 16.92k ) Number of downloads: 1044
Cam asa arata senzorul si placuta. Senzorul se "agata" in una dintre gaurile din colturile de jos.


--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alecs_TGA
post 13 Jul 2006, 00:26
Post #51


Membru autentic


Group: Members
Posts: 778
Joined: 31 January 05




da senzorul este prezent in unele cutii de placute de frana DAR la loganu nu se pune doarece nu este nici un fir......... am intrebat mecanicul si mi-a zis ca nu l-au mai pus pt ca se agata pe acolo si oricum se smulgea ......


--------------------
Dacia LOGAN Laureate - XXX
BUCURESTI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cyf-ul
post 2 Aug 2006, 08:49
Post #52


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 2 August 06




Sal ! Sa imi spun si eu parerea in legatura cu placutele (ca asta era subiectul) !
La service Cobalcescu aveau cica...3 modele , de 60 Ron (Lucas), de 120 Ron (Origine) si de 180 Ron (Bosh..parca)...... Am zis, ca tot omul banuiesc, sa le iau pe cele de origine !! Asa am si facut, dar....cu parere de rau va spun ca, dupa 1200 de km le-am dat jos cu mana mea, si le-am inlocuit cu unele Lucas care le-am achizitionat din Vitan - Targ si care m-am tinut 20.000 de km. Cu cele de origine, nu aveam frana, scartaiau, plus ca am cam distrus discul, adica am facut niste santuri de toata frumusetea !
De atunci, am mai facut inca un schimb de placute, am pus tot Lucas, si urmeaza inca un schimb.....
Numai bine !
Respekt...by B-18- C Y F


--------------------
Dacia Logan Laureat 2005/1.4 MPi - B-18-CYF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ga!nusha
post 2 Aug 2006, 18:37
Post #53


Desi pare, nu lucrez la orinj


Group: Members
Posts: 984
Joined: 6 September 05
From: Paris




Credeam ca toata lumea stie ca placutele originale sunt varza...

si mai sunt si scumpe...

This post has been edited by ga!nusha: 2 Aug 2006, 18:38


--------------------
Mazda 3 mps ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Octav
post 2 Aug 2006, 19:29
Post #54


Membru


Group: Members
Posts: 168
Joined: 8 April 05




Placute Bosch cu senzor pe Luica ( in Berceni) = 95RON setu...


--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.6 - Bucuresti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
13nov
post 8 Aug 2006, 14:18
Post #55


Membru autentic


Group: Members
Posts: 260
Joined: 7 June 04
From: Bucuresti




Am cumparat si eu placute Lucas de la Augsburg- 76 lei (au si senzor si suruburi). Acum urmeaza sa le montez si sa vad daca se potrivesc. Codul este 90R-01024/113.


--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Jack Daniel's
post 8 Aug 2006, 15:16
Post #56


MEMBRU DE LA INCEPUT!


Group: Members
Posts: 2.010
Joined: 26 October 03




QUOTE(salutcalin2002 @ 7 Jul 2006, 16:20)
nici macar laguna 1 nare senzori la placutele de frana,asa ca nu mai visati la logan chestia asta
*


Poate Lguna 1 nu are dar Nova 99 are sigur .


--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alinakes
post 8 Aug 2006, 18:28
Post #57


X


Group: Members
Posts: 341
Joined: 24 March 06
From: X




Eu visez in continuare !

La Nova Gti din '99 aveam senzori si culmea chiar mergeau!


--------------------
X X X - X
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Jack Daniel's
post 9 Aug 2006, 02:59
Post #58


MEMBRU DE LA INCEPUT!


Group: Members
Posts: 2.010
Joined: 26 October 03




Da , si eu visez la senzorii cei miraculosi care nu sunt nici macar pe super limuzina Laguna 1 .


--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Apolodor
post 10 Aug 2006, 12:19
Post #59


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 4 January 06
From: Bucuresti




QUOTE(Octav @ 2 Aug 2006, 20:29)
Placute Bosch cu senzor pe Luica ( in Berceni) = 95RON setu...
*


Ai apucat sa le schimbi ? Cum se prezinta ? Pe Luica , unde mai exact ? Am fost la un magazin de piese si alea originale in cutia galbena Renault erau 250 ron. Mult , foarte mult . Alea de "origine" in cutie albastra Renault 125 ron. Astea cred ca sunt alea naspa nu ? Decat asa mai bine doamnele Bosch.


--------------------
Logan Laureate 1,5 DCI - 1,4 MPI+GPL 2006/2008 - B 410 RIO/B 41 RIO
NIMENI NU MOARE VIRGIN
VIATA NE F..E PE TOTI !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
13nov
post 11 Aug 2006, 11:00
Post #60


Membru autentic


Group: Members
Posts: 260
Joined: 7 June 04
From: Bucuresti




Am montat placutele LUCAS si se potrivesc perfect. La augsburg mai aveau si Ferodo dar numai la comanda si costau 707.000 lei vechi.


--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

31 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th October 2019 - 22:42
Forum Renault Server hosting