DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> UCH pe solenza cu UCE, se poate pune ?

cata87
post 20 Aug 2007, 16:55
Post #1


membru alb-violet


Group: Members
Posts: 516
Joined: 4 January 07
From: Timisoara




cum spune si titlul topicului,se poate pune unitate UCH pe o solenza care din fabrica are UCE decodor ? trebuie sa imi schimb UCE decodoru ca e dus,si as vrea sa stiu daca se poate pune UCH,care am inteles ca poate avea pana la 4 chei si alte functii in plus fata de UCE.

nu sariti cu "ai dat search?",pentru ca am cautat da n-am gasit nimic concludent.


--------------------
Dacia / Renault / Logan / Clio / Abs plus 2008 / Intens 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 20 Aug 2007, 17:04
Post #2


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Se poate, cu remufare.
Unii au si realizat operatiunea.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1005506


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 26 Aug 2007, 16:21
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Are cineva bunavointa de a posta schema pinilor de la UCE decodor?
Sunt sigur ca unii dintre voi stiu biggrin.gif
Eu am schema pinilor de la UCH, dar de la UCE nu o gasesc sad.gif.
Multumiri anticipate.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 26 Aug 2007, 16:32
Post #4


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




...

Attached thumbnail(s)
uce_decodor.jpg ( Size: 228.95k ) Number of downloads: 8778


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 26 Aug 2007, 17:40
Post #5


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




Sa va luminez un pic , despre chestiile astea este vorba.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 27 Aug 2007, 15:13
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Multumesc colegilor atat de promti biggrin.gif
Gasisem si eu intr-un final schema... si am incercat sa fac ceva legaturi.
Atasez o schema cu legaturi intre UCE si UCH. Nu e completa deoarece mai mult de atat n-am stiut ce sa mai leg...
Va rog sa verificati daca ceea ce am facut pana acum am facut bine si sa imi sugerati ce alte legaturi mai trebuiesc facute.

Multumesc anticipat.

27 Aug 2007, 15:15:
Multumesc colegilor atat de promti biggrin.gif
Gasisem si eu intr-un final schema... si am incercat sa fac ceva legaturi.
Atasez o schema cu legaturi intre UCE si UCH. Nu e completa deoarece mai mult de atat n-am stiut ce sa mai leg...
Va rog sa verificati daca ceea ce am facut pana acum am facut bine si sa imi sugerati ce alte legaturi mai trebuiesc facute.

Multumesc anticipat.

This post has been edited by free_fiber: 27 Aug 2007, 15:15


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 27 Aug 2007, 15:31
Post #7


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




La ce te ajuta schema,pentru a fii functionala trebuie sa inveti antidemarajul nou(asta dupa ce inveti cheile cu uch-ul) in UCE care deja are un cod pe care tu nu poti sa-l stergi,doar daca pui alt UCE nou.
Mai ai de sapat,sunt niste greseli dar te corectez la sfarsit.
PS. releul flash si releul de semnalizare nu se mai folosesc.

This post has been edited by doctorasul: 27 Aug 2007, 15:36


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 27 Aug 2007, 18:10
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




M-ai bagat in ceata... deci sa inteleg ca eu pe masina (SLZ 2005 cu UCH) am si UCE care a invatat un antidemaraj; si pe langa asta am UCH-ul care e invatat cu cheile ?

Mai lumineaza-ma, mai da-mi niste indicii biggrin.gif


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 27 Aug 2007, 20:28
Post #9


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




pe romana: trebuie sa sincronizezi UCE injectie cu UCH-ul nou. Sa scrii in UCH codul corespunzator din UCE injectie, ca sa-ti plece motorul. Altfel e ca si cum nu ai avea deloc UCE deodor/UCH.
Iar daca UCH-ul e blank, trebuie sa scrii si codurile cheiilor in el.
Si astea se fac prin interfata, cu un soft corespunzator, ca sa zic asa.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ador13
post 28 Aug 2007, 10:15
Post #10


VADER


Group: Members
Posts: 284
Joined: 9 September 05
From: Mangalia




Odata demult era un topic unde erau enuntate fumos toate caracteristicile UCE si UCH-ului, un fel de "versus".
Nu mi l-am salvat atunci, iar acum nu il mai gasesc deloc.
Daca cineva mai are informatiile respective, l-as ruga sa mi le trimita pe mail (daca se poate bineinteles).

Multumesc.

Later edit: Sarumana' Klaus. Exact acolo citeam si eu acuma. Nu stiu de ce nu l-am gasit de prima data... gaseam tot felul de topice cu UCH ...numai pe asta nu...

This post has been edited by ador13: 28 Aug 2007, 10:40


--------------------
OPEL ASTRA H 2007 - CT-13-...
EX: DACIA SOLENZA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 28 Aug 2007, 10:28
Post #11


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti






--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 28 Aug 2007, 13:44
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Am mai inteles cate ceva.
Deci, sa zicem ca achizitionez un UCH blank. In el trebuie sa scriu codul antidemaraj pe care-l copiez din UCE-Injectie. (Cum fac asta, habar n-am).
P-orma , tot in UCH trebuie sa scriu codul noilor chei. (nici asta nu stiu sa fac).

Bun, eu am (mai nou) o interfata DDT. Pot face operatiile de mai sus cu ea? Eu zic ca da, am vazut prin meniul UCH-ului ceva de "Antidemarrage".

P.S. Intreb toate astea din pura curiozitate, eu avand deja UCH pe SLZ-a personala.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 28 Aug 2007, 15:03
Post #13


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Ca sa scrii codurile cheilor iti cam trebuie si un alt cod. Cei din service il iau de la techline.
Altii il afla dupa posibilitati, coane Fanica.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 28 Aug 2007, 18:46
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Da dom' Klaus, codul de depanare format din 4 cifre (furnizat de Techline); asta am citit in manual...
Deci pot face operatiunile cu interfata DDT? biggrin.gif (daca obtin codul format din 4 cifre pt a intra in UCE-injectie)


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Aug 2007, 19:26
Post #15


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.150
Joined: 19 April 05




APV-ul (sau codul de service/depanare) este format din 12 caractere. Din 4 caractere este crc-ul, checksum, etc.

This post has been edited by IRONICK: 28 Aug 2007, 19:29


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 29 Aug 2007, 19:41
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Mai poate cineva sa ma scoata din ceata?
Deci pot face cu interfata mea toate smecheriile?

Despre schema mea ce mai puteti zice? Doctorasu, ziceai ca am gresit cate ceva pe acolo... ce anume?


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 29 Aug 2007, 21:58
Post #17


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




1 alimentarea cu + nu este corecta

2 nu vad semnalul spre bucsa antidemaraj

3 .........rezolva 1 si 2 si mai vedem,deci treci la sapat!.



--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 31 Aug 2007, 16:56
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Pai la alimentare nu-mi pot da seama ce e gresit.. "+ permanent" scrie si intr-o parte si in cealalta. "+ dupa contact" la fel.

Iar la bucsa...cumva vine "A2 - 16A" ?


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 31 Aug 2007, 18:35
Post #19


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




Cu bucsa ai nimerit-o.
B22 +contact
B3,B5,B6,A3 plus ''pe direct''.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 31 Aug 2007, 19:44
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Merci Doctorasule biggrin.gif

Iar la UCH, acolo la "Comanda lumini semnalizare" (cele din conectorul PI), aia e defapt iesirea care merge la becuri sau e intrarea de la maneta?

In poza cu UCH-ul atasata mai sus vad si mufele deja cablate... ma intreb oare daca legaturile se fac prin "innadire" sau exista vreo metoda mai eleganda (folosirea papuceilor noi, in care se baga firele masinii cu UCE). Cum e pana la urma?

Am gasit acolo in DDT, la screens, o chestie "Antidemarrage"; pe acolo se umbla cand se programeaza un UCH virgin?


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 31 Aug 2007, 20:49
Post #21


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




A8 si A9 este iesirea spre becuri,la maneta se conecteaza 28 si 26 dar cu conditia sa anulezi vechile legaturi si sa-i pui masa,apoi pinul 33 la avarie(acolo este mult de modificat) si deja te afunzi.


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 3 Sep 2007, 16:31
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Iata ca am mai facut ceva sapaturi si m-am mai luminat putin (sper ca m-am luminat cum trebuie).

1. Semnalizarea.
In a doua imagine atasata este o schema a principiului de functionare al semnalizarii la SLZ-UCE (cam asa inteleg eu ca functioneaza): pinul 2 de la releul de semnalizare e legat la + dintr-o siguranta; pinul 5 (de la acelasi releu) este iesirea (aici daca punem + de la un bec, ar trebui sa "semnalizeze") spre maneta de semnalizare, care "ghideaza" curentul spre stanga sau dreapta (prin intermediul pinilor A7 si A8).
Eh, UCH-ului in trebuie masa pe intrarile de comanda de semnalizare, deci maneta nu mai trebuie sa trimita + din releu, ci MASA. Pe langa asta, nu mai trebuie sa trimita semnal spre becuri, ci spre intrarile UCH-ului. De asta trebuie legat pinul 5 al releului de semnalizare (impropriu spus pinul releului, defapt e vorba de cablul care intra in el) la MASA. P-orma se desfac iesirile A7 si A8 ale manetei (care initial duceau in becuri) si se leaga la intrarile UCH-ului.

2. Avaria.
Am gasit schema butoanelor de avarie de la ambele masini (SLZ-UCE si SLZ UCH), si am ajuns la urmatoarele concluzii:
- Pinul 6 dispare biggrin.gif.
- Pinul 2, care tocmai a devenit masa, il mutam pe 6 pentru a da masa in continuare pe 8 spre UCH.
- Pinul 3 il mutam pe 2 pentru a avea functional beculetul care clipeste pe buton.
- Pinul 8 il legam cu 33 de la UCH.

Deci, pana aici am facut bine doar daca principiul semnalizarii inteles de mine este corect.

3. Am corectat legaturile pentru alimentare (la sugestia Doctorasului); dar am totusi niste nelamuriri:
- "A5 + dupa contact protejat" din conetorul PI de ce a ramas liber?
- de ce trebuie legat "B3 + dupa contact protejat" la + permanent?
- "B5 + baterie protejat temporizat iluminare" nu este cumva firul spre + permanent plafoniera (care se intrerupe dupa 30minute daca uit plafoniera aprinsa) ? Daca da, de ce trebuie legat la + baterie ?

4. Diverse.
- care-i treaba cu "A4 Comanda viteza mica temporizator stergator parbriz" ?
- care-i treaba cu "A6 Comanda + oprire corespunzatoare stergator parbriz" ?
- care-i treaba cu "24B Comanda + temprizator stergator parbriz" ?

5. Am rezolvat si cu semnalu de la busca antidemaraj. blush.gif

This post has been edited by free_fiber: 3 Sep 2007, 17:41

Attached thumbnail(s)
principiu_semnalizare_SLZ_UCE.JPG ( Size: 30.81k ) Number of downloads: 7485
uce2uch.JPG ( Size: 192.28k ) Number of downloads: 8704


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 25 May 2008, 22:44
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.308
Joined: 24 July 06
From: Bucuresti




Salutare as dori sa te intreb daca ai finalizat proiectul de schimbare UCE cu UCH. si daca se poate sa dai niste detalii. Eu am Renault Twingo si are acelasi UCE ca la Solenza / SuperNova iar versiunile de Twingo cu UCH au acelasi UCH ca la Solenza / Logan. Am schemele La ambele versiuni de Twingo si am reusit sa scot semnalele si sa fac legaturile (momentan pe hartie). Intrebarea mea cum ai reusit sa te descurci cu programarea cheilor, UCH-ului si chestii din astea. Ideal pentru mine ar fi sa pastrez cele 2 chei originale care sunt ca la Solenza numai ca sunt GRI (in tematica bordului masinii) eventual doar sa schimb transponderul din ele.


--------------------
Renault Scenic II 2004 Luxe Privilège - -
Daca pot fi de ajutor, contactati-ma
===========================
e-mail: mircea.mocanu.ct@gmail.com
YM: bubu782001
Tel: 0723.820.128
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 26 May 2008, 04:58
Post #24


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




Cheile existente pe SLZ si DSN cu decodor nu se pot invata cu uch-ul,deci daca ai de gand sa faci modificarea fa rost de alte chei.Inainte de montaj trebuie sa stergi codul antidemaraj din calculatorul de injectie(nu se sterge cu radiera) biggrin.gif .
Atentie,trebuie schimbata si bucsa antidemaraj,cea veche nu este compatibila cu uch-ul.

This post has been edited by doctorasul: 26 May 2008, 05:02


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 26 May 2008, 09:27
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.308
Joined: 24 July 06
From: Bucuresti




Da banuiam ca la chei o sa fie asa.
Eu stiam ca ESTE compatibila bucsa antidemaraj (sunt identice de altfel si au aceleasi semnale). Posibil sa ma insel. Dar am inteles ca multi care au facut "schimbarea" au lasat bucsa antidemaraj originala. Partea cu stergerea...e drept nu am radiera tongue.gif ...insa am cablu OBD + DDT2000 (cu toata baza de date) si ma descurc prin el nu e problema. (O sa intru in meniul de configurare UCE-injectie si incerc sa il sterg de acolo)

Te rog mult sa ma corectezi unde gresesc. AM inteles din documentatia aferenta la Dacia Solenza urmatoarele chestii:

1. In cazul in care UCE-injectie nu are cod...cand se conecteaza PRIMA OARA cu un UCE/UCH, UCE-injectie primeste de la UCE/UCH un cod pe il care inregistreaza respectiv il scrie in memoria lui.

Cu asta sunt lamurit.

In momentul asta judecand la rece eu deja AM un cod in UCE injectie (primit de la actualul UCE pe care inca il am pe masina). Deci ca sa pot sa "imprietenesc" UCE-injectie cu un nou UCE/UCH trebuie sa ii sterg codul din el (din UCE-injectie) ca acesta sa memoreze un nou cod.

2. As vrea sa cumpar UCH + 2 capete de chei de la tine http://www.daciaclub.ro/-t95616.html.

Intrebare de milioane: partida capete de chei + UCH de fabrica (sau macar cele pe care le ai tu la vanzare) vin fara cod adica blank? Sau sunt "imperecheate" cu un cod "by default"? Spun asta ca din cate am citit trebuie sa fie un cod ori in chei ori in UCH. Din manual am inteles ca nu merge cu cheile blank si UCH-ul tot blank.

Am inteles ca sunt 3 cazuri:

Cazul in care in UCH nu e cod iar chei le sunt codate si UCE-injectie are cod (la schimbarea unui UCH defect cu unul nou necodat) se programeaza codul in noul UCH din 12 caractere hexazecimale primit de la Renault pe baza VIN-ului masinii.

Cazul in care se inlocuieste o cheie iar aceasta nu are cod (la pierderea acesteia) si UCH-ul este codat si cuplat cu UCE-injectie tot cu cod.

Cazul in care UCH are cod capetele de cheie au cod insa UCE-injectie nu are cod - aceasta trebuie sa fie pusa pe masina sa invete noul cod de la UCH. (banuiesc ca pe asta trebuie sa il urmez).


--------------------
Renault Scenic II 2004 Luxe Privilège - -
Daca pot fi de ajutor, contactati-ma
===========================
e-mail: mircea.mocanu.ct@gmail.com
YM: bubu782001
Tel: 0723.820.128
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
doctorasul
post 26 May 2008, 09:44
Post #26


Membru imbatranit


Group: Members
Posts: 1.904
Joined: 13 November 06
From: Pitesti-Mioveni




Cheile si uch-ul pe care le am eu sunt virgine,in momentul invatarii cu uch-ul švomita š si codul APV.
Chiar daca ai ddt nu poti sterge antidemarajul.
Bucsa veche nu este compatibila,are alta forma semnalul,trebuie schimbat doar cipul,carcasa se potriveste.
Varianta in care calculatorul invata antidemarajul este doar atunci cand acesta este virgin deci nu este cazul tau.

This post has been edited by doctorasul: 26 May 2008, 09:45


--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition - AG
Nu contează dacă ești sărac sau bogat. Contează să ai bani!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 26 May 2008, 10:13
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.308
Joined: 24 July 06
From: Bucuresti




Apropo spuneai ca nu se potriveste vechea cheie cu noul sistem.
Mi se pare normal pentru ca noua bucsa antidemaraj contine un cip citior de transponder de generatie mai noua la fel ca si noile chei. Semnalul la iesire este tot unul binar - pentru ca interpretarile UCH-ului sunt logice.
Daca folosesc vechea bucsa antidemaraj + vechea cheie (normal ele fac parte din aceeasi familie de cititor + transponder) nu am sanse sa am acelasi semnal binar la iesirea transponder? normal asa ar fi. Oricum intentionez sa iau si chei insa as putea sa incerc cu asta.

Stii de ce spun asta? Pentru ca am facut o diagnoza pe un Twingo fabricat in 2004 si are UCH (UCH-ul de Solenza / Logan ca l-am vazut) si are cheia aia clasica cu un singur buton si cealalta chioara fara nici un buton ca la Clio / DSN / Solenza numai ca este de culoare GRI.
Banuiesc ca Renault a pastrat vechea bucsa antidemaraj + cheile standard pe care le stim la Clio / DSN / Solenza cu UCE.

PS apropo de soft daca e sa vb pe un mail sa-ti dau si tie niste programele frumoase (prietenii stiu de ce).

This post has been edited by bubu782001: 26 May 2008, 13:21


--------------------
Renault Scenic II 2004 Luxe Privilège - -
Daca pot fi de ajutor, contactati-ma
===========================
e-mail: mircea.mocanu.ct@gmail.com
YM: bubu782001
Tel: 0723.820.128
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 26 May 2008, 12:36
Post #28


步步


Group: Moderatori
Posts: 20.389
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




pana si transponderele din chei sunt diferite pentru cele cu UCE decodor si cele cu UCH.
Daca nu ai RF iei transponderele din cheile noi si le pui in ale avechi si pastrezi astfel carcasa.
In rest nu inteleg de ce asa multa dorinta de complicare, ca iese mai scump per total decat sa le schimbi pe toate (chei+bucsa+uch+modificat cablaj) decat sa incerci ba cu un , ba cu alta...
Plus ca la chei mai trebuie si niste coduri de service, nu le poti pune in spatele blocului, chiar daca ai ddt-ul cu jdemii de baze de date.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 26 May 2008, 12:37
Post #29


-------------------------


Group: Members
Posts: 20.150
Joined: 19 April 05




QUOTE(klaus @ 26 May 2008, 13:36)
Plus ca la chei mai trebuie si niste coduri de service, nu le poti pune in spatele blocului, chiar daca ai ddt-ul cu jdemii de baze de date
blush.gif rolleyes.gif


--------------------
- - - - -
Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 26 May 2008, 13:38
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.308
Joined: 24 July 06
From: Bucuresti




Da la chei codurile de service se genereaza simplu. Si chiar le poti baga in UCH cu DDT-ul. Am discutat cu doctorasul (via phone) si ma lamurit in multe privinte. Eventual mi-a propus ca ma poate ajuta el cu introdusul cheilor (codurilor) in UCH - iar daca o sa tin sa fac asta singur o sa il sun si o sa ma mai lamuresc parca si in DDT era explicat cum se face treaba pe pagina "Apprentissage Cles".

O sa cumpar si o bucsa antidemaraj (am inteles ca este in jur de 1 mil).

UCE-ul are probleme in general si face figuri la recunoastearea cheilor.

Apoi UCH-ul permite cateva functii in plus (mai mult sau mai putin utile).

Apropo stiam de mult ca sunt diferite transponderele.

Transpondere chei UCE

Cheie cu telecomanda: U9280M
Cheie fara telecomanda: Philips PCF7931AS


Transpondere chei UCH

Cheie cu telecomanda: Philips PCF7946AT
Cheie fara telecomanda: Philips PCF7936AS

PS Am un alt soft pentru Renault cu care se poate sterge sau dezactiva antidemarajul din UCE-injectie (cu ocazia asta o sa il pun sa invete noul UCH).

This post has been edited by bubu782001: 26 May 2008, 13:52


--------------------
Renault Scenic II 2004 Luxe Privilège - -
Daca pot fi de ajutor, contactati-ma
===========================
e-mail: mircea.mocanu.ct@gmail.com
YM: bubu782001
Tel: 0723.820.128
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th November 2017 - 08:20
Forum Renault Server hosting