DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Subwoofer pe Solenza

Ovidiu Lixandru
post 14 Sep 2003, 22:17
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 75
Joined: 27 June 03
From: Bucuresti




Ieri le-am facut un test boxelor standard.. Cu bass-ul dat pe 0 si treble-ul pe +5, duc foarte bine pana la un volum de 25, la care oricum nu mai poti sa stai in masina. Si daca se comporta asa de bine boxele astea DOAR pentru medii si inalte, oare nu se poate adauga la tot sistemul un subwoofer cu amplificare proprie (Kenwood KFC-WA62RC, Pioneer TS-WX105A)? Presupun ca ar trebui un fel de diferentiere intre frecvente imediat la iesirea din RCAS.. ca sa trimita inaltele si mediile la boxele din usi si din spate, iar joasele la subwoofer. Visez acuma sau se poate face practic? smile.gif Poate a facut-o cineva?! Nu vreau sa schimb nici o alta componenta din sistemul actual, doar sa aflu modalitatea de a adauga un subwoofer cu amplificator incorporat.


--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bzip2
post 15 Sep 2003, 00:57
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 151
Joined: 5 September 02
From: Bucuresti




Din cate stiu eu, trebuie sa pui niste filtre "trece sus" pt. boxele standard, si "trece jos" pt. sub-woofer (nu stiu daca e cazul sa bagi bani si-n amplif., ca , cass-ul scoate...
Ma pot completa electronistii de pe site (alex, Liviu, ...)


--------------------
loose bits sink chips
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Woland
post 15 Sep 2003, 07:49
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 233
Joined: 26 May 03
From: Bucuresti




Ovidiule, s-a mai discutat pe-aici pe undeva (cred ca pe forumul de DSN), problema e ca daca bagi un subwoofer in portbagaj la SLZ/DSN sa vezi tu ce-ti mai zdrangane masina dupa citeva luni de mers cu el.
Asta nu e masina de subwoofer, sa fim seriosi.
Eu mi-am pus doar niste boxe serioase pe fatza/spate si deja spatele troncane ca naiba de la capacul ala de la hayon care a capatat joc de la vibratii etc.


--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 15 Sep 2003, 11:41
Post #4


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE
Din cate stiu eu, trebuie sa pui niste filtre \"trece sus\" pt. boxele standard, si \"trece jos\" pt. sub-woofer (nu stiu daca e cazul sa bagi bani si-n amplif., ca , cass-ul scoate... 
Ma pot completa electronistii de pe site (alex, Liviu, ...)

Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).
Daca tu crezi ca legi un subwoofer la un cas chior, te inseli amarnic! Ori are subwoofer-ul amplif-ul incorporat (cum zice si Ovidiu) ori iti cumperi fain frumos una bucata statie de amplificare. Bine, asta daca tii la finalii tai si nu vrei sa pui subwoofer-ul direct pe iesirile de boxe 052.gif 052.gif


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ovidiu Lixandru
post 15 Sep 2003, 11:52
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 75
Joined: 27 June 03
From: Bucuresti




QUOTE
Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).

Multumesc, Marty. Inca o intrebare: care Doamnei? smile.gif


--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aviasol
post 15 Sep 2003, 12:15
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.000
Joined: 3 April 03
From: Bucuresti




QUOTE
QUOTE
Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).

Multumesc, Marty. Inca o intrebare: care Doamnei? smile.gif



mai exact strada se numeste Maica Domnului si e situata in Tei


--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 15 Sep 2003, 12:16
Post #7


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE
QUOTE
Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).

Multumesc, Marty. Inca o intrebare: care Doamnei? smile.gif

Aaaaaaaaa.... buna intrebare! Teiul Doamnei se numeste strada si vine in continuarea lui Lizeanu


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aviasol
post 15 Sep 2003, 12:21
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.000
Joined: 3 April 03
From: Bucuresti




QUOTE
QUOTE
QUOTE
Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).

Multumesc, Marty. Inca o intrebare: care Doamnei? smile.gif

Aaaaaaaaa.... buna intrebare! Teiul Doamnei se numeste strada si vine in continuarea lui Lizeanu


nu-i zice mai Str. Maica Domnului? teiul Doamnei ii zice de la stefan cel mare pana la intersectia aia pe unde coteste tramvaiul, de akolo pana la strada pe care circula 282 ii zice Maica Domnului. (asa stiu io) iar magazinele alea de electrice sunt intre intersectia cu benzinaria/tramvaiul si strada cu 282. :shock:


--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 15 Sep 2003, 12:26
Post #9


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




Foarte posibil sa fie cum zice Aviasol! Eu cind ma urc in taxiu si ma dun in directia aia, cind ma intreaba soferul "Unde mergem?", raspund simplu " Nu stiu!". Zona aia reprezinta pentru mine o mare nebuloasa! Nu fac diferenta intre Maica Domnului, Teiul Doamnei, Ghica-Tei, Tei si alte chestii d-astea... pur si simplu, nu-mi intra-n cap....... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bzip2
post 15 Sep 2003, 15:32
Post #10


Membru


Group: Members
Posts: 151
Joined: 5 September 02
From: Bucuresti




QUOTE
QUOTE
Din cate stiu eu, trebuie sa pui niste filtre \"trece sus\" pt. boxele standard, si \"trece jos\" pt. sub-woofer (nu stiu daca e cazul sa bagi bani si-n amplif., ca , cass-ul scoate... 
Ma pot completa electronistii de pe site (alex, Liviu, ...)

Filtrele trebuiesc puse pe iesirile de la cas, se gasesc gata facute pe Doamnei (sau cum ii zice strazii aleia).
Daca tu crezi ca legi un subwoofer la un cas chior, te inseli amarnic! Ori are subwoofer-ul amplif-ul incorporat (cum zice si Ovidiu) ori iti cumperi fain frumos una bucata statie de amplificare. Bine, asta daca tii la finalii tai si nu vrei sa pui subwoofer-ul direct pe iesirile de boxe 052.gif 052.gif


Normal ca la iesirile pt. boxe, unde altundeva...
Eu ma gandeam de fapt sa ia niste boxe care se aud bine pe frecv. joase, nu neaparat subwoofer, trebuia sa spun asta, si in ideea pretzului, si pt. vibratii/zdranganeli.


--------------------
loose bits sink chips
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ovidiu Lixandru
post 15 Sep 2003, 21:30
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 75
Joined: 27 June 03
From: Bucuresti




De zdranganeli nu duc lipsa nici acum, cele noi nu cred ca se vor mai auzi.. wink.gif
Am cercetat si problema schimbarii boxelor dar nu se poate face prea mare branza. Lacasurile nu se pot mari pentru a incapea alte boxe, iar boxe de 4" respectiv 4"x6" numai basi nu scot. :? O componenta separata, recte subwooferul, face o treaba mult mai buna in cazul Solenzei.


--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 16 Sep 2003, 07:20
Post #12


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE
De zdranganeli nu duc lipsa nici acum, cele noi nu cred ca se vor mai auzi.. wink.gif
Am cercetat si problema schimbarii boxelor dar nu se poate face prea mare branza. Lacasurile nu se pot mari pentru a incapea alte boxe, iar boxe de 4\" respectiv 4\"x6\" numai basi nu scot. :? O componenta separata, recte subwooferul, face o treaba mult mai buna in cazul Solenzei.

In usi poti sa lasi boxele de medii, iar in spate, poti pune niste boxe tsapene, doar ca le invirti cu 90 de grade fata de cum sunt acum (spre interiorul portbagajului - am vazut la cineva de pe forum, nu mai tin minte la cine exact). In plus, mai cumperi doua tweeter-e si le pui si tu ori pe locul unde ar fi trebuit sa vina manivelele geamurilor don fata, ori pe bord in dreptul stilpilor, ori pe plafon... ma rog te descurci tu.


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Woland
post 16 Sep 2003, 17:12
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 233
Joined: 26 May 03
From: Bucuresti




Ovidiu, pe spate pui boxele in placa orizontala de la hayon, decupate in placa. Eu am boxe de 100W DIN (300W RMS), Infinity, cu 3 cai, si te arunca afara din masina.
Pe fatza merg boxe de 10" (eu am de 35W DIN) sau maxim de 13" (dar la 13" deja e mult de decupat din usa si foarte greu de montat).
Iti spun eu ca daca pui 4 boxe tzapene, cum zice si Marty, nu-ti mai trebuie altceva.


--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ovidiu Lixandru
post 16 Sep 2003, 21:53
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 75
Joined: 27 June 03
From: Bucuresti




10"? Adica 25,4 cm? CUM? :shock: :shock: :shock:


--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DSops
post 16 Sep 2003, 23:04
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 663
Joined: 20 November 02
From: Timisoara




Nu te speria. Primul ' se citeste c, al doilea se citeste m.


--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ovidiu Lixandru
post 22 Sep 2003, 01:44
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 75
Joined: 27 June 03
From: Bucuresti




QUOTE
In usi poti sa lasi boxele de medii

La asta ma si gandeam wink.gif
QUOTE
iar in spate, poti pune niste boxe tsapene, doar ca le invirti cu 90 de grade fata de cum sunt acum (spre interiorul portbagajului - am vazut la cineva de pe forum, nu mai tin minte la cine exact).

Nu au loc! M-am uitat la suportii aia de plastic gri pe sub care sunt montate.. Au o marginea mult coborata sub boxa. Si daca e sa la intorci paralele cu portbagajul (daca e vorba de boxe mai mari evident), nu poti sa le prinzi decat intr-o parte cu suruburi. In partea cealalata trebuie 1: sa tai din plasticul ala si 2: sa le prinzi de policioara?!
QUOTE
In plus, mai cumperi doua tweeter-e si le pui si tu ori pe locul unde ar fi trebuit sa vina manivelele geamurilor don fata, ori pe bord in dreptul stilpilor, ori pe plafon... ma rog te descurci tu.

Exista boxe cu 2 cai (dintre care una este tweeter si se ocupa exclusiv de inalte), de dimensiunile celor de pe Solenza. De la cei cu nume de Pioneer si Kenwood. wink.gif


--------------------
A sinner's mind is a sanctum -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 22 Sep 2003, 12:38
Post #17


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




Boxele de spate se pot monta cum am spus eu, cu o mica schimbare, un prelungitor metalic care va prinde boxa de caroserie!
Nu sunt adeptul boxelor pe 2,3 4, x+1 cai! Vorba aia, lucrul amestecat, miroase a..... n-am gasit alta rima! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
E treaba ta ce anume iti vei face la masina, eu asta imi voi face!


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Blak
post 6 Feb 2004, 23:01
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 2 February 04
From: Bucuresti




mda hai sa-l lamurez pe Lix_ovidiu....
Deci hai sa-ti explic....Subwoofer cu amplificare proprie inteleg ca este activ nu? (adika totul intr-o cutie,amplif,dif,ale alea)
Un subwoofer activ nu mai are nevoie de filtre deoarece are cross-over activ...Oricum sa va dau un sfat filtrele alea care vrei sa le puneti pe subwooferele(filtre pasive) de masina mananca mai multi watti din puterea boosterului....Incercati activele tongue.gif si mai bune si mai fiabile....
Asa cred ca daca iei un booster special pt subwoofer are crossover in el(mai ales daca este de firma)...

Inca un sfat sa-ti mai dau:Subwooferul ala pioneer smile.gif la 10cm te asigur ca nu scoate bass....ci e doar o jucarie micuta....subwooferele pt maisna incep de la 20cm....iar ala nu rezista 100w nici mort......
Asa acu pt domnul "marty"
I-a zi si mie cum acoperi tu gaurile de frecventa in masina ta???
daca folosesti doar bass si Tweetere?
Mediile unde sunt????
cele mai auzibile frecvente nu le vei avea....asa ca calitatea in masina ta lasa de dorit.....
Inca ceva am vazut ca toti considerati boxele de masina de medii,inalte.....Cine vi-a zis chestia asta???
Sunt difuzoare de banda larga...deci scot si bass...daca te vei uita in spectrul de frecventa vei vedea...
asa ca nu mai ziceti ca sunt de medii si inalte....
asa...inca ceva ce treaba au finalii cu subwooferul....
ca ziceai mai sus ca daca tii la finalii tai nu pui subwooferul pe iesirea la casetofon....Deci eu din cate stiu nu au cum sa se arda...si nu se intampla nimik...
Eu am avut un prieten cu un subwoofer(kenwood de 30cm dif)) pe o nova si sincer nu are nevoie de mai mult....La pterea maxima acele de la bord nu mai functionau decat dupa ritmul muzicii....smile.gif oglinzile vibrau ca la balamuc smile.gif....Intelegeti smile.gif


--------------------
blak
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 7 Feb 2004, 00:47
Post #19


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.940
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




In primul si in primul rand nimeni nu a spus ca boxele de pe masina sunt boxe pt. inalte. S-a spus doar ca sunt bune pentru inalte. In al doilea rand nu ai cum sa legi un subwoofer direct la casetofonul masinii din doua motive: unul ar fi ca ar trebui sa renunti la o boxa (nu poti avea 4 boxe si subwoofer legate direct la casetofon, asa cum nu poti lega sa zicem 6 boxe direct la casetofon. E vorba de impedanta care se reduce si vei arde cass-ul). Al doilea motiv ar fi ca s-ar auzi infect pentru ca respectivul casetofin nu are puterea necesara. Daca faci asa inseamna ca ai dat banii aiurea pe subwoofer.

Oricum eu personal nu vad necesitatea montarii unei atare piese pe masina. In primul rand zdrangane toata tabla pe ea si chiar daca ar fi o masina mai de Doamne-ajuta tot nu s-ar merita. Pe nici o masina n-am vazut venit din fabrica un subwoofer si totusi se aude nemaipomenit (vezi A4 cu sitem Bose). In loc sa fii atent la condus te chinui sa nu-ti versi pranzul de la basi.


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 7 Feb 2004, 11:25
Post #20


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




QUOTE

Asa acu pt domnul \"marty\"
I-a zi si mie cum acoperi tu gaurile de frecventa in masina ta???
daca folosesti doar bass si Tweetere?
Mediile unde sunt????

Auzi, tu ai ceva cu mine personal sau ai o mare problema in cititul posturilor ? Daca ai ceva cu mine, hai sa ne ignoram reciproc; daca ti-e greu sa citesti posturile precedente, vezi ca vorbesti fara sa fi in cunostinta despre cele discutate anterior.
Poftim dovada (e a doua oara):
QUOTE
In usi poti sa lasi boxele de medii, iar in spate, poti pune niste boxe tsapene*, doar ca le invirti cu 90 de grade fata de cum sunt acum (spre interiorul portbagajului - am vazut la cineva de pe forum, nu mai tin minte la cine exact). In plus, mai cumperi doua tweeter-e si le pui si tu ori pe locul unde ar fi trebuit sa vina manivelele geamurilor don fata, ori pe bord in dreptul stilpilor, ori pe plafon... ma rog te descurci tu.


* boxe tsapene = boxe care redau bine basii


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
...Roadrunner...
post 7 Feb 2004, 17:26
Post #21


Membru fondator "Skija Klan (c)"


Group: Members
Posts: 751
Joined: 27 September 02
From: Bucuresti




QUOTE
Ovidiule, s-a mai discutat pe-aici pe undeva (cred ca pe forumul de DSN), problema e ca daca bagi un subwoofer in portbagaj la SLZ/DSN sa vezi tu ce-ti mai zdrangane masina dupa citeva luni de mers cu el.
Asta nu e masina de subwoofer, sa fim seriosi.
Eu mi-am pus doar niste boxe serioase pe fatza/spate si deja spatele troncane ca naiba de la capacul ala de la hayon care a capatat joc de la vibratii etc.


1.Vulpea care nu ajunge la struguri ....
Legende omule, legende, ...am avut eu subwofer pe Nova ...si nu s-a defectat nimic... Masina zdrangane oricum, asa ca nu te mai baga in discutii daca nu stii despre ce e vorba ...

2. Pentru cei care nu inteleg utilitatea wooferului... ii invit joi la intilnire la auditia unui sistem facut asa cum trebuie... Biletele pentru serata muzicala se vind la intrare !!! :wink:


--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
skoburn
post 7 Feb 2004, 18:04
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 9 December 03
From: Bucuresti




bogdan_o,
QUOTE

Pe nici o masina n-am vazut venit din fabrica un subwoofer si totusi se aude nemaipomenit (vezi A4 cu sitem Bose).  


Te asigur ca Alfa Romeo cu sistem Bose are subwoofer din fabrica.

SR


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jhr
post 7 Feb 2004, 20:59
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 276
Joined: 23 March 03
From: Bucuresti




marty, alea de le rotesti trebuie sa fie tot lunguiete, nu? dar mai mari... nu rotunde si mari cat capacul de la WC... sunt tot cu fata in sus dar gaurelele din masca nu se mai suprapun pe intreaga arie a boxei....nu intleleg.....
pe de alta parte, chestia cu pusul boxelor in tablia aia , din mijloc, prin decupare mi s-a parut de kko si estetic , si de auditie (vin prea mult una langa alta, pi schentru...), plus ca cine vrea sa le salte etentat, zmulgi doar tablia si pleci cu totul.....eventual ecplica-mi prin mp ca sufar, mi-am pus alpine la dimensiuni pe spate si e bullshit, trebuie woofer absolut, eu ascult whitesnake, deep purple, led zep , acdc si alte vechituri si IMI TREBUIE !!! pe fata mi-am pus tweetere in gaurile de la manerul stergatorului si tot boxe alpine de 1o si sunt absolut super, aud fuzz-cinelele la greu, dar daca ar fi si basi
chestia aia cu probatul cu basii la 0 si inaltele la nu situ cat e de kko, chestia nu e sa dai cat mai tare un zgomot de kkt, ci sa ai basi si inalte la greu


--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jhr
post 7 Feb 2004, 21:00
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 276
Joined: 23 March 03
From: Bucuresti




ERATA : nu manerul stergatorului, ci manerul de la actionarea geamului


--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 7 Feb 2004, 22:54
Post #25


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.940
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




QUOTE
bogdan_o, Citat:  

Pe nici o masina n-am vazut venit din fabrica un subwoofer si totusi se aude nemaipomenit (vezi A4 cu sitem Bose).  
 


Te asigur ca Alfa Romeo cu sistem Bose are subwoofer din fabrica.  

SR  


Omul cat traieste invata :wink:


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cupitza
post 18 Mar 2004, 21:42
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 18 March 04
From: Bucuresti




Sal'tare oameni buni. Vad ca tratati o problema care ma freaca si pe mine. Mi-am schimbat toate boxele cu niste JVC (deh, sunt fan JVC). Pe fata am pus unele de 13 cm 2 cai 60W, iar pe spate, pe tablie, am pus unele ovale cu 3 cai la 240W (probabil ca ceva muzical ca in nici un caz unele de masina nu scot puterea asta). Problema e ca nu sunt basi cum vreau si sunt putini sparti, probabil din cauza portbagajului care nu e izolat cum trebuie. Ce s-ar putea face pentru ascoate niste basi mai buni, in afara de procurarea unui subwoofer? Am citit pe alt topic ca RCAS nu scoate basi prea multi. Ce am observat e ca se aude mai bine pe caseta decat pe radio, iar daca e trasa beton aproape ca rivalizeaza cu CD-ul. Astept sugestii. Thanks!


--------------------
Dacia Solenza Clima 2003 - B34HHZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EvilOne
post 19 Mar 2004, 04:00
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 23 December 03
From: Bucuresti/Alexandria




Pai daca sub alea au amp incorporat nu trebuie filtre. Amp ala e deja filtrat, are si ceva controale de frecventa pe el.

A4 cu Bose are si el subwoofer, da e o chestie micuta, doar 8". Oricum sunetul pe A4 sau Alfa cu Bose e mult mai echilibrat si mai curat decit pe multe sisteme care iti scot plaminii de bass.

Cupitza, cumva tu ai tot head de pe Solenza? Daca da, gindeste-te ca boxele au vreo 70 W RMS si Cass scoate doar 12-15w. Normal ca nu o sa se auda k lumea basii. JBL Pro spune asa " cel mai prost lucru pe care poti sa il faci la un difuzor e sa ii dai putere prea putina"
Link pentru cine nu crede:
http://www.jblpro.com/pub/technote/lowpower.pdf popa.gif (moama ce imi place zimbaretu asta)


--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cupitza
post 19 Mar 2004, 08:17
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 40
Joined: 18 March 04
From: Bucuresti




EvilOne, poate ai dreptate, dar uite cum stau lucrurile cu boxele de casa. Am un amplif JVC de 2x60W pe care nu l-as da pt nimic in lume si boxe HECO la 120/200W bucata si se aud de moare lumea. Nu cred ca are importanta neaprat puterea pe care o bagi, ci fidelitatea. Dar oricum am in plan sa schimb rcas cand oi avea bani.
Am citit si materialul care mi l-ai recomandat. Oarecum asa e, dar nu te pune nimeni sa dai la maxim.
Inca o intrebare. RCAS are deficiente la basi? Ca se aude cam slab, adica nu e rotund si profund, ci mai mult o bataie.
Dar ce vrei sa spui cu "head de pe Solenza?


--------------------
Dacia Solenza Clima 2003 - B34HHZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 19 Mar 2004, 09:28
Post #29


Membru cu privire de ansamblu


Group: Members
Posts: 5.239
Joined: 14 April 03
From: Corbu




Head unit, unitatea la vedere, cass/cd original, pus din fabrica. La aia se refera.


--------------------
Gillette De unica folosinta - - B 99 NAM
Calatoriti spre orice destinatie din Italia numai cu papornite acceptate de toti operatorii rutieri. Cereti acum papornite "Italy compliant"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
octavian
post 20 Mar 2004, 23:46
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 12 March 04
From: Bucuresti




Imi pare rau. eu tot nu am inteles daca sa ne punem sau nu subwoofer pe slz! Nu am inteles care sunt avantajele si dezavantajele. In orice caz mi s-ar parea interesant sa vorbim si cum am putea sa ne protejam eventualul subwoofer de mainile nemiloase ale celor multi si infometati (ciorditori).


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

6 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th August 2019 - 22:16
Forum Renault Server hosting