DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Montare maneta stergator de Captur pe Sandero

valyvis10
post 14 Feb 2019, 18:29
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Buna ziua,

Este primul meu topic pe acest forum si doresc un sfat cu privire la o modificare ce am facut-o la masina mea, Sandero Stepway din 2105.\
Am montat maneta de stergatoare, cu pozitia AUTO, de Captur, cu mai multe intervale de "intermitenta" ca aici:

https://www.dacianer.de/threads/regelbarer-...en.20629/page-3

Am respectat totul, functioneaza computerul de bord, am impuls pe celalalt buton de BC (capturul are 2), functioneaza treptele normale de stergere, la fel ca la maneta originala, dar nu reusesc activarea intervalelor.
Prin mesagerie personala am incercat sa iau legatura cu torquemada dar inca nu am dreptul.

Ce solutie am?
Cu ce tester/diagnoza se pot activa intervalele sau mai trebuie ceva?

Multumesc pentru raspuns.

PS. Am montat si module ridicare impuls geamuri, functioneaza impecabil.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 14 Feb 2019, 23:05
Post #2


torquemada


Group: Members
Posts: 1.270
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Puteai scrie în topicul de la bursă. Ai PM


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 15 Feb 2019, 09:06
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Multumesc pentru feedback si indrumare.

Am rezolvat activarea cu un om de exceptie din Craiova, pasionat.
Totul functioneaza corespunzator, este bun tutorialul.

This post has been edited by valyvis10: 15 Feb 2019, 13:04


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 22 Feb 2019, 11:03
Post #4


Tech


Group: Members
Posts: 1.970
Joined: 25 March 14




Tii minte exact unde a schimbat optiunea? Mi-am luat si eu maneta, am cerut specific fara functia auto si desigur ca are functia auto, vanzatorul s-a incurcat in numere cred ....asa ca am fost nevoit sa o modific dupa tutorialul de mai sus.
Am activat ceva acolo ..."with ring" ...dar nu merge intermitentul.
Cum ai lipit firele pe spatele manetei? Cele 2 negre stiu ca sunt la inel, cel albastru vine in coltul de sus langa mufa de conectare, cel rosu se lipeste cu unul din cele 2 negre pentru functia impuls stergere si cel gri undeva in partea opusa a mufei de conectare a manetei. Eu unu asa le-am cositorit pe placa originala a manetei de Dacia dupa ce am rupt acea legatura cum zice in tutorial dar functia intermitent nu functioneaza.
L.E. Toate astea le-am facut aseara pe fuga, azi dimineata dupa 2 cafele m-am uitat mai bine pe pozele de la tutorial (dupa ce am facut cont) si am vazut ca nu am rupt legatura de pe placa (puntea) care impiedica trecerea stergatoarelor prin inelul de temporizare. Acum functioneaza.

This post has been edited by RazvanF: 22 Feb 2019, 12:01


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 24 Feb 2019, 08:51
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Scuze, nu am mai intrat pe aici.
Întradevăr la intermitent ring si trebuie rupte traseele.
Cel mai important este cel de la firele negre, este cel pentru inel.
Eu am folosit cu succes brinellul pentru bricolat de la Lidl, a mers mai bine decât cu bormasina.
Are o freza micuța, nu cu pietrele, deoarece risti sa supraîncălzești traseul .
Toată operațiunea am făcut-o după montarea manetei de Clio pe suportul original, pe spate/verso.
Un fir negru=cu gri=masă.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 24 Feb 2019, 11:26
Post #6


Tech


Group: Members
Posts: 1.970
Joined: 25 March 14




Am reusit cu bormasina si burghiul de 2 , exact cum zice acolo. Eu am folosit google translate, mi-a luat ceva vreme sa imi dau seama ca trebuie sa folosesc placa de la dacie si nu cea de la clio, in fine ceea ce conteaza este ca functioneaza.
Nu am testat daca stergatoarele trec automat de la viteza 1 la intermitent cand masina se opreste, de exemplu la semafor.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 24 Feb 2019, 12:10
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu trecerea de la viteza I la intermitent.
Atasez de pe forumul german pdf-urile, toate drepturile sunt ale autorului din germania.

Observatiile mele la montaj:
1. Inainte de montarea manetei de captur in carcasa celei de dacia potriviti "carucioarele" cu ploti la pozitia din care a fost demontata maneta originala, astfel evitati fortarea ce poate aparea la reimbinare.
2. Cablul gri si cablul negru, excentric lipit pe maneta de captur, au acelasi circuit, sunt montate la masa, deci nu conteaza pe care il punem in locul celuilalt.
Eu am pastrat pozitia celui gri si am lipit pe cel albastru la negru jos (dupa am intrerupt cablajul).
Poate fi pastrat albastru si lipit rosu, acest lucru nu face dacat sa inverseze butoanele din capatul manetei, dupa preferinta, ramanand sus impuls stergator iar jos computer de bord, sau invers.
De asemenea daca nu doriti stergere cu impuls, nu intrerupati traseul rosu/albastru si veti avea , pe cele doua butoane din capatul manetei, aceeasi comanda = computer de bord, ca si la maneta originala.

Cel mai important este sa nu va grabiti la separarea traseelor.


Atasez si pozele mele.

This post has been edited by valyvis10: 24 Feb 2019, 12:29

Attached thumbnail(s)
IMG_20190211_130012.jpg ( Size: 2.69mb ) Number of downloads: 152
IMG_20190214_112333.jpg ( Size: 1.76mb ) Number of downloads: 149


Attached File(s)
Attached File  Maneta_cu_auto.pdf ( 1.73mb ) Number of downloads: 36
Attached File  Maneta_fara_auto.pdf ( 1.88mb ) Number of downloads: 27


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 24 Feb 2019, 14:25
Post #8


Tech


Group: Members
Posts: 1.970
Joined: 25 March 14




QUOTE(valyvis10 @ 24 Feb 2019, 12:10)
Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu trecerea de la viteza I la intermitent.
*


Daca esti pe viteza 1 la stergatoare si opresti la semafor ar trebui sa treaca automat pe intermitent. Dupa plecarea de la semafor ar trebui sa treaca pe viteza 1 cum era setat initial.
La fel ar trebui sa faca si daca esti pe viteza 2 de stergere numai ca coboara la viteza 1 de stergere cand opresti masina la semafor si reia cu viteza 2 dupa pornirea de pe loc a masinii.
Cel putin asa ar trebui, nu stiu acum daca dupa schimbarea manetei se intampla asta. La Clio meu din 2006 asa face si este o functie de comfort bine venita.
Uite cum am facut eu lipiturile, parca butonul de sus este impuls si cel de jos este CB.
Din ce vad tu ai folosit placa originala care a venit cu maneta de Clio/Captur. Eu am modificat-o (dupa tutorial) pe cea care era montata pe Dacia (culoare neagra). Cu cea care era de Clio (placa alba) nici nu porneau stergatoarele, singurul lucru pe care il puteam face era sa stropesc cu lichid de parbriz dupa care urmau cele 2 sau 3 stergeri automate.
Uite aici https://www.youtube.com/watch?v=o50UWs0s4mU&feature=youtu.be
Pune pauza la 2:42 si vezi exact cum sunt firele conectate. LoganFan a folosit maneta cu inel dar fara functia AUTO. Nu a fost nevoit sa rupa acele punti de pe placa. Asa am comandat si eu maneta numai ca a venit cu functia AUTO si am fost nevoit sa o modific.

This post has been edited by RazvanF: 24 Feb 2019, 14:38

Attached thumbnail(s)
20190224_084554.jpg ( Size: 472.98k ) Number of downloads: 152


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 24 Feb 2019, 17:40
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Nu am folosit placa de captur/clio, nici nu aveam cum.
Poza este pusa ca sa exemplifice cum stau contactele mobile dupa demontarea celei de clio, pozitie ce trebuie pastrata la maneta de dacia, in vederea montajului.
Cu privire la modificarea vitezei de ștergere, automat, nu cred ca este același lucru ca la clio, nici nu ar avea cum, chiar dacă avem alta maneta.

This post has been edited by valyvis10: 24 Feb 2019, 17:41


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 24 Feb 2019, 21:45
Post #10


Tech


Group: Members
Posts: 1.970
Joined: 25 March 14




Ok, am verificat in aceasta seara daca se schimba pe intermitent de la treapta 1 de stergere la oprirea masinii si nu se schimba, pacat chiar era o functie frumoasa.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 25 Feb 2019, 12:25
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Nu prea avea cum deoarece nu avem senzor de ploaie.
Este pe un topic german si aceasta modificare, inclusiv una cu microprocesor, dar nu cred ca se justifica decat pentru impatimitii modificarilor.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 25 Feb 2019, 15:14
Post #12


Tech


Group: Members
Posts: 1.970
Joined: 25 March 14




Clio meu e din 2006 și nu are senzor de ploaie dar totuși are această opțiune de confort. Țin să cred că e din uhc.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valyvis10
post 25 Feb 2019, 20:26
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 30 September 11




Cred ca ai dreptate.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petrea.iulian
post 18 Sep 2019, 13:27
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 22 March 19




Sal se poate cumpara de undeva aceasta maneta gata modificata. As dori si eu. Multumesc.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2019 Prestige
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd September 2019 - 03:57
Forum Renault Server hosting