DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

36 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bord LOGAN pe DSN, calculator de bord

Stefan_B
post 14 May 2006, 15:01
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




@cata08 - operatia se face in garajul propriu wink.gif

citeste tot postul, vezi lista de materiale, fa-ti un buget de timp si cand te hotarasti, intreaba pe forum daca ai probleme.

@MOSHULANU

ce intelegi prin ban cinstit? Fa o oferta, si probabil ca o sa se gaseasca cel putin 2 persoane daca banii sunt OK.

- ZGABI e f. tare - tipul e profesionist, ti-l recomand din toata inima. Poate sa faca cu siguranta, nu stiu cat cere.

- Dydycom face modificari de bord la Logan si SLZ, poate face si o SN, daca platesti bine.

- Stefan (eu) e cam ocupat. Si cam lenes wink.gif Dar stii cum e, daca imi faci o oferta de nerefuzat... nu pot s-o refuz.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djtzeava
post 19 May 2006, 17:06
Post #32


membru bosorog :D


Group: Members
Posts: 356
Joined: 23 October 02
From: beler




din moment ce bordul de logan s a potrivit ala de clio nu se potriveste?


--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan_B
post 21 May 2006, 05:06
Post #33


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




Ba cred ca se potriveste, dar de ce ai vrea sa pui un bord de Clio 2 fara calc de bord cand poti sa-l pui pe cel de LGN? De Clio 3, nu stiu - se poate sa fie pe CAN, si atunci sigur nu se potriveste.

Era de vanzare un bord de Clio la bursa cu 1.5 mil, dar fara CB - cu 4 indicatoare analogice...


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 30 May 2006, 20:31
Post #34


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Salutare baieti!
M-am hotarat sa fac si eu ghidusia cu bordu' de Logan pe SN.
Totusi, mai am niste nelamuriri:
QUOTE(Stefan_B @ 31 Mar 2006)
In legatura cu semnalul, am luat semnal de la pinul de semnal viteza de pe traductorul montat pe cablul de vitezometru... am un senzor de viteza de LGN pregatit, da' lenea e prea mare ca sa-l mai pun acum. Poate altadata.
*


Acest traductor se gaseste montat pe SN din fabrica sau este montat dupa? Dc nu este montat din fabrica, de unde pot face rost de el?
In legatura cu senzorul viteza de LGN (cred ca pot face rost de asa ceva), cum se poate monta pe SN?
Mai urmeaza o nelamurire:
QUOTE(Stefan_B @ 31 Mar 2006)
Problema majora la montaj e trei smile.gif
- obtinutul bordului
- obtinutul pinilor de legatura calculator
- mufele de conectare de la bord
*


Eu am depasit prima problema, a treia problema se poate rezolva, insa cu a doua nu sunt sigur.
Cum arata sau mai bine zis ce sunt acesti pini de legatura? Se prezinta sub forma de mufa? Unde (asta s-ar putea sa fie o intrebare tampita) vin conectati?
Cer atatea detalii ca sa pot sti ce sa cer cand o incerc sa fac rost de asa ceva.
Cand o ma apuc de treaba si daca o sa ma impotmolesc, o sa revin cu intrebari. Dc treaba merge bine, atunci o sa revin cu pozne.


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan_B
post 31 May 2006, 14:37
Post #35


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




Trebuie adaugat 1 pin in mufa calculatorului de injectie. Asta pentru a culege informatia de consum carburant. Pinul are o forma speciala. Tb. scoasa bateria inainte de a deconecta calculatorul.

Senzorul de viteza exista din constructie, si va deveni vizibil dupa ce scoti bordul - este un cilindru pe cablul vitezometrului.

Daca pui traductor de LGN, trebuie si mufa, si refacerea legaturii la calculator. La senzorul existent informatia de viteza e folosita de calculator - asa ca trebuie sa te bransezi in paralel pe pinul de semnal (parca mijloc in mufa) pentru bord.




--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 31 May 2006, 14:53
Post #36


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Ok, merci mult pt detalii.
A, si mai am o intrebare: are sens sa ma risc sa modific cablajul pt bord existent pe masina sau ar fi mai indicat sa cumpar altul si sa-l modific pe acela?


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djtzeava
post 6 Jun 2006, 13:47
Post #37


membru bosorog :D


Group: Members
Posts: 356
Joined: 23 October 02
From: beler




QUOTE(Stefan_B @ 21 May 2006, 08:06)
Ba cred ca se potriveste, dar de ce ai vrea sa pui un bord de Clio 2 fara calc de bord cand poti sa-l pui pe cel de LGN? De Clio 3, nu stiu - se poate sa fie pe CAN, si atunci sigur nu se potriveste.

Era de vanzare un bord de Clio la bursa cu 1.5 mil, dar fara CB - cu 4 indicatoare analogice...
*


pt ca imi place mai mult...
sunt cadranele mai mari.. astea de la logan sunt mici..
mai e un tip de bord de renault clio bicorp care are comp de bord exact ca loganu'


--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan_B
post 22 Jun 2006, 10:08
Post #38


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




Nu stiu unde pui cadrane mai mari la SN - alea de LGN sunt f. aproape de max... poate ar fi loc de inca 5 mm mai mult in diametru, dar nu mai mult. Daca chiar vrei asta, trebuie sa schimbi si plansa bord.

Oricum, nu stiu care sunt conexiunile la acest tip de bord. Imi pare rau.

This post has been edited by Stefan_B: 22 Jun 2006, 10:09


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djtzeava
post 22 Jun 2006, 19:08
Post #39


membru bosorog :D


Group: Members
Posts: 356
Joined: 23 October 02
From: beler




eu zic ca intra la fix ca la cadranele de lgn mai e si conturul ala de plastic..
dar nu gasesc cadrane de clio ..

QUOTE(Stefan_B @ 22 Jun 2006, 13:08)
Oricum, nu stiu care sunt conexiunile la acest tip de bord. Imi pare rau.
*


hmmm.. pei nu s ca alea de la lgn.. pe solenza se potriveste cel de clio si de lgn..
chiar sunt 2 solenze aici pe forum
una cu bord de clio si una de lgn

eu ma arunc sa mi pun d'ala de clio
poti sa ma ajuti si pe mine..
adica sa mi spui cum sa leg alea p'acol sa mearga smile.gif)


--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 28 Jun 2006, 10:47
Post #40


cj98czh - un moderator care face ABUZ !!!


Group: Members
Posts: 7.692
Joined: 9 December 05
From: Bucuresti




Eu mi-as pune doar display-ul de la computerul de bord de la Clio sau Logan ! Dar eu am Scala si sincer imi place bordul mai mult decat cel de Logan . Stie cineva de unde se poate cumpara bord / display de computer de bord ????


--------------------
Renault si Dacia de toate 1982-2016
cj98czh - un moderator care face ABUZ ! RECLAMATI abuzurile moderatorilor !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djtzeava
post 29 Jun 2006, 11:52
Post #41


membru bosorog :D


Group: Members
Posts: 356
Joined: 23 October 02
From: beler




eu am ramas pe bordul de lgn .. e sigurul care se potriveste ...


--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 15 Oct 2006, 08:41
Post #42


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Ieri m-am apucat (dupa atata amar de timp cat am amanat) sa montez bordul de LGN pe masina. Toate bune si frumoase, mai aveam experienta in desfacerea partiala a bordului ( acu un an jumate mi-am montat leduri albastre), insa, ca si atunci m-am lovit de problema deconectarii cablului de kilometraj. Am citit pe forum ca se forteaza cu surubelnita, dar nu prea vad cum poate fi fortat din doua motive :
- spatiul e prea mic, deci tb surubelnita mica, deci forta mica;
- sunt 2 carlige care tin cablul si mi-e frica in cazul in care le fortez sa nu se rupa, plus ca poti desface numai unul pe rand, si cand vrei sa-l desfaci si pe al doilea celalalt ar putea clipsa in locasul lui.
Ieri mi-am facut mainile pe comanda in toate colturile pe acolo incercand sa desfac cablul.
Exista vreo tehnica mai speciala, sau mai bine spus, cum ati scos voi cablul de kilometraj?
O alta problema tine de conectarea push- butonului pt CB (am inteles de la Klaus ca trebuie doar un pin conectat la masa) - e vorba despre pinul care face legatura dintre calculatorul injectie si bord?
Care este modul (schema) de conectare?



--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 17 Oct 2006, 12:37
Post #43


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Chiar nu a desfacut nimeni de pe aici bordul?


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan_B
post 17 Oct 2006, 15:58
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 16 July 02




L-am desfacut eu smile.gif Ce sa spun - ai dreptate - e mai greu de scos cablul de kilometraj, dar se poate scoate.

La push-button - ce sa zic - o sarma merge la masa, alta merge la bord. Nu vreau sa te supar, dar daca crezi ca astea sunt probleme, atunci poate vrei sa rogi pe cineva sa te-ajute.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 17 Oct 2006, 16:58
Post #45


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




In primul rand vreau sa-ti multumesc pt raspuns, deoarece am alergat dupa tine vreo doua zile.

QUOTE(Stefan_B @ 17 Oct 2006, 16:58)

La push-button - ce sa zic - o sarma merge la masa, alta merge la bord.
*



O sa-ti spun ce am inteles au pana acum: firul de la calculator injectie (pin 11) se leaga la firul 19 din mufa gri ; pentru accesarea functiilor trebuie o masa, asigurata prin intermediul unui push- button. Buuun. Ce nu imi dau eu seama este la care anume pin conectez masa? Sau nu conteaza la ce pin corespondent mufei gri conectez masa?

QUOTE
Nu vreau sa te supar, dar daca crezi ca astea sunt probleme, atunci poate vrei sa rogi pe cineva sa te-ajute.

Nu m-am suparat, pt ca imi dau seama ca pun niste intrebari cam...idioate pentru cunostintele tale (n-am zis-o cu rautate), dar nu am o schema pe care sa o urmez.
In materie de cunostinte nu zic ca sunt chiar nestiutor, pentru ca au singur mi-am montat mai multe accesorii pe masina (casetofon, deschidere el portbagaj, leduri albastre la bordul actual, lampa in spatele cutiei de acte, lampa in portbagaj etc), si pe deasupra vreau sa am satisfactia lucrului facut cu mana mea.
Deci, te rog in cel mai frumos posibil, explica-mi si mie ca la ultimul prost (desi eu zic ca nu sunt) unde vine conectata acea masa.


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 17 Oct 2006, 17:05
Post #46


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 4.899
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




QUOTE(papillon @ 17 Oct 2006, 17:58)
...
Deci, te rog in cel mai frumos posibil, explica-mi si mie ca la ultimul prost (desi eu zic ca nu sunt) unde vine conectata acea masa.

Să fie oare aici:
QUOTE(Stefan_B @ 1 Apr 2006, 07:48)
Mai jos sunt legaturile de la vechiul circuit la cel de tablou bord:

Mufa neagra(Logan) Semnal Circ existent(SN) -  Mufa Pin
....
23 Comanda - Derulare asistenta conducere 
....
, așa cum a arătat Stefan tocmai din 01.04?


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 17 Oct 2006, 17:44
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Multumesc mult pt raspuns. Deh (batai de cap), asa imi trebuie daca nu stiu sa citesc tot. smile.gif


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
david79
post 17 Oct 2006, 19:57
Post #48


Membru autentic


Group: Members
Posts: 907
Joined: 19 March 05




pe bune un sfat. uite eu am pus bord logan pe slz, prima data am vrut sa il pun singur, zic ca ma pricep cat de cat. Dar am zis ca mai bine ii spun cuiva care face chestia asta si a montat el. Nu as fi reusit singur pt ca erau ceva lucruri pe care nu le stiam.


--------------------
Toyota corolla sol2.0D4D; golf MK6Match1.6TDI 2008,2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 22 Oct 2006, 15:11
Post #49


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




QUOTE
pe bune un sfat. uite eu am pus bord logan pe slz, prima data am vrut sa il pun singur, zic ca ma pricep cat de cat. Dar am zis ca mai bine ii spun cuiva care face chestia asta si a montat el. Nu as fi reusit singur pt ca erau ceva lucruri pe care nu le stiam.


Chair am vrut sa-ti raspund de atunci sa nu ai gura aurita..., dar deh, trebuia sa zici tu asta! smile.gif
Schema pe care Stefan a respectat-o nu se potriveste la mine, deoarece (asa cum a spus si el) sunt mai multe variante de cablaje, functie de anul fabricatiei.
Din cate stiu eu, a mea e produsa undeva prin august 2001 si are alt tip de cablaj fata de masina lui Stefan (trei mufe la tablou, in loc de patru), deci in consecinta va trebui sa-ti respect sfatul, si sa ma duc la cineva care se pricepe. sad.gif .
Of, ce gura spurcata ai! smile.gif


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dydycom
post 8 Jan 2007, 11:33
Post #50


daca exista vointa, orice se poate


Group: Members
Posts: 624
Joined: 24 March 05
From: Bucharest




fixeaza tu ceasurile in bord si cu electrica te rezolv eu....
Dupa o tentativa nereusita de fixare a ceasurilor de logan....la partea de estetic.....nu ma mai bag.


--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege - 1.4
computer de bord , iluminari ceasuri..si altele detalii ...faceti click pe nick :) [URL=http://www.cid-media.ro/web-links]My Webpage[/URL]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alungu
post 12 Feb 2007, 19:52
Post #51


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 12 November 06




o preluare a numarului de kilometrii de pe bordul vechi se poate face ?


--------------------
dacia super nova 2002 - b09nnm
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 12 Feb 2007, 19:56
Post #52


Nu zic nimic...nou


Group: Moderatori
Posts: 4.899
Joined: 12 August 04
From: Lumea mea




Bineînțeles.


--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Rădăcina tuturor răutăților este neștiința.
Trebuie sa mori înainte de a muri pentru a nu muri atunci când mori.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papillon
post 17 Feb 2007, 16:11
Post #53


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 8 December 05




Am renuntat la idee tocmai din cauza esteticii. Oricum, intre timp mi-am luat alta masina (GOLF IV), pt ca vorba unui coleg de pe forum, la Dacie se pot face prea multe imbunatatiri. smile.gif .


--------------------
dacia SuperNova Clima - AG 16 XLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madendre
post 18 Feb 2007, 20:50
Post #54


posesor scooter KTM


Group: Members
Posts: 192
Joined: 30 January 07




Stefan_B ai vorbit serios ca vinzi bordul de SN?Daca da cu cat dai? post-336-1110552475.gif


--------------------
DACIA NOVA 2000 GTI - SB-19-
nam gagica ma parasit viata merge inainte [B][COLOR=blue]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Godzylla
post 2 Mar 2007, 16:03
Post #55


Membru incepator


Group: Members
Posts: 51
Joined: 14 November 04
From: Bucuresti




Eu nu am fost atent, si nu prea am inteles bine.Care e de fapt faza cu firu care da informatia consumului?
Eu am montat un bord de Megane pe DSN si merge perfec inclusiv functia de schimbare de la consum la nr de km si tot asa, dar nu stiu de unde as putea lua firul care sa-mi dea informatia pt consum??
Stie cineva???


--------------------
DACIA SupeRNova 2002 - B 28 CJN
I Love my car
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucciole88
post 3 Mar 2007, 09:41
Post #56


SRN rullzzzz :D


Group: Members
Posts: 162
Joined: 17 July 06
From: Bucuresti - Militari




Godzylle : niste poze cu bordul ai ? preturi ceva ? sper sa nu fiu off-topic smile.gif

This post has been edited by lucciole88: 3 Mar 2007, 09:41


--------------------
Dacia Super Nova 2003 confort - B 17 SVR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 3 Mar 2007, 22:04
Post #57


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.667
Joined: 25 October 04
From: Bucuresti




Godzylla, uite ce spune papilon aici (e pe aceeasi pagina, un pic mai sus): "O sa-ti spun ce am inteles au pana acum: firul de la calculator injectie (pin 11) se leaga la firul 19 din mufa gri ".
Deci de la calculator injecttie pinul 11 iei informatia consumului. Bafta


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
florin_drn
post 8 Jun 2007, 18:43
Post #58


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 10 September 06
From: Bucuresti




desi sunt date destule indicatii pe topicul asta, singur nu m-as apuca sa fac schimbarea.Din acest motiv, as vrea sa intreb: este cineva care sa se ofere sa il monteze? Contra cost, desigur. Si in Bucuresti. Daca da, as dori sa imi spuna cam la ce suma s-ar ridica aceasta manopera. Multumesc!


--------------------
dacia supernova dacia supernova 2002, comfort - B-03-EOD
membru
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
florin.c
post 22 Jul 2007, 12:22
Post #59


Membru incepator


Group: Members
Posts: 37
Joined: 10 January 03
From: Bucuresti




Nu mai citeste nimeni topicul asta?

Vreau si eu, contra cost bineinteles, mufele de conectare la bordul de Logan, ca vad ca in targ nu exista decat tot cablajul, mufe nu exista de nici o culoare si de orice fel.

In caz extrem, desfac bordul de Logan si lipesc fire direct, dar muncesc si mai mult. Pastrez solutia ca ultima varianta.

Anyway, are cineva mufele astea doua? Si un pin pentru preluare consum de la calculator? Klaus, Stefan, ma puteti ajuta?

Hai, va rog, ca am luat bordul si stau cu el degeaba, sunt fibrilat sa termin treaba asta. Ma pricep si fac singur treaba asta, numai mufe sa am. Il pun pe Supernova mea.

This post has been edited by florin.c: 22 Jul 2007, 12:23


--------------------
Dacia Supernova Clima
Intotdeauna este ceva de reparat......doar un alt motiv pentru a-ti cumpara o scula noua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costin212
post 17 Aug 2007, 13:22
Post #60


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 17 August 07
From: Bucuresti




Deci daca e cineva care se baga la un montaj, vreau si eu pretul complet.Cu piese, manopera, tot.Vreau si eu un bord cu computer de bord pe DSN Clima din 2001.Mai am un Mercedes C200 nou, dar nu stiu de ce imi place mai mult DSN, poate ca mereu gasesti ceva de imbunatatit la ea:))


--------------------
Dacia SuperNova 2002 - B.26.DHC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #


Mesaj automat









Potrivit REGULAMENTULUI:
p ) Mesajele ce contin oferte comerciale, permanente sau ocazionale, ale persoanelor juridice sau fizice pot fi postate doar in sectiunile Bursa sau Anunturi, cu respectarea suplimentara a Regulamentelor specifice pentru respectivele sectiuni.

SANCTIUNI:
H) In cazul incalcarii punctului 2p, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.


--------------------
Go to the top of the page

36 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd May 2017 - 05:21
Forum Renault Server hosting