DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Diagnoza, Ce parere aveti despre programele de diagnoza .

cristidudeanu2003
post 20 Mar 2009, 09:01
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 28 September 07




Ce ziceti merita ,sa ne cumparam cablu de diagnoza ca acesta?20122580_1_500_500.jpg ( Size: 23.42k ) Number of downloads: 974


20 Mar 2009, 09:03:
Ne foloseste la ceva.

This post has been edited by cristidudeanu2003: 20 Mar 2009, 09:03


--------------------
dacia super nova 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 20 Mar 2009, 11:43
Post #2


Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.


Group: Members
Posts: 5.404
Joined: 5 December 05
From: cucu




vezi ca multi au asa ceva sunt topice serch tongue.gif


--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 20 Mar 2009, 14:44
Post #3


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




sunt bune se foloseste programul power obd si poti sa faci o revizie la toti senzorii si e mai are programul respectiv. De unde ai cumparat cablul ...?

This post has been edited by djasu82: 20 Mar 2009, 14:44


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
boogie
post 20 Mar 2009, 20:57
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 91
Joined: 22 September 05
From: Sibiu




Cu cat ai cumparat cablu?
Si eu vreau.


--------------------
Dacia SuperNova decembrie 2002 - SB 05 TUN

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sdaniel407
post 11 Apr 2009, 18:24
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 23 July 06
From: Constanta




vreau si eu cablu de diagnoza
de unde si cat ?
sdaniel407 id pe mess


--------------------
Dacia Supernova 2002 Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S.Alex-F
post 13 Apr 2009, 21:52
Post #6


Membru


Group: Members
Posts: 156
Joined: 4 February 09
From: Bucuresti S4




Ma bag si eu la un cablu de diagnoza...!!

s.alex0f@gmail.com
s.alex0f@ymail.com

nu sunt ghertoi si cinstesc cum se merita!


--------------------
DACIA SuperNova 2002Clima - XX-XX-ALX
"A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pskint25
post 14 Apr 2009, 15:52
Post #7


Membru de ieri pe maine


Group: Members
Posts: 500
Joined: 15 June 07
From: Aproape




djasu ai power obd freeware?


--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdrianSavu
post 14 Apr 2009, 16:27
Post #8


Supernovist


Group: Members
Posts: 353
Joined: 28 August 08
From: Bucuresti




Am luat yo azi power obd de aici http://www.powerobd.ro/download.html l-am instalat si merge ... problema e ca imi trebuie cablu biggrin.gif

Se gaseste sa cumpar ? si cam la ce pret ajunge ?

This post has been edited by AdrianSavu: 14 Apr 2009, 16:27


--------------------
Dacia SuperNova 2003 - Clima
Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 14 Apr 2009, 19:47
Post #9


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




iti trebuie cablou si un laptop cu iesire seriala fiindca cel cu iesire pe usb nu mere cu programul power obd din n motive .


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S.Alex-F
post 14 Apr 2009, 21:41
Post #10


Membru


Group: Members
Posts: 156
Joined: 4 February 09
From: Bucuresti S4




sau ar putea folosi un calculator..desktop!!
Cam toa(n)te au mufa seriala deci no problem!

Nu e mare...prelungitor pana la masina ...unitatea pe scaun dreapta...etc... ca doar no sa-mi cumpar o rasnita de laptop pentru asta!

Acum...sa intreb si eu ceva!
Interfata este activa sau este pasiva!
Adeca doar face legatura fir -cu- fir la calculator...si de restul(interpretarea semnalului) se ocupa programul!..PASIV
sau
Intre cele doua mufe...adeca in cablu se afla microprocesoare ceva...."piese,rezistente,ceva"!

Daca este PASIV ...sa verifice cineva contiunitatea...sau sa ne intalnim undeva..ca o fac eu cu un aparat de masura!Ca tare mie ca cineva se juaca cu banii nostrii!

Daca e ACTIV....atunci DZEU cu mila...suntem la mana lor ....nenorocitiiii!!!

Va salut!



--------------------
DACIA SuperNova 2002Clima - XX-XX-ALX
"A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 14 Apr 2009, 22:25
Post #11


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




are un microprocesor mufa odb 2 cea pe usb iar pe serial are 4-5 circuite logice si cativa tranazistori insirati.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tataiedaciotul
post 15 Apr 2009, 07:11
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 504
Joined: 20 September 08
From: Bucuresti




Si totusi cat costa cablul si de unde se procura?


--------------------
Dacia Solenza Scala - B-31-PGD
Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 15 Apr 2009, 07:57
Post #13


A venit apa caldă? A venit, da' e rece...


Group: Moderatori
Posts: 13.964
Joined: 2 July 08
From: Bükreș




Aruncati un ochi aici... nu stiu care este exact dar cred ca se regaseste
http://www.autoscan.ro/DaciaRenault~89.htm


--------------------
Am avut o dacie si asta mi-a ocupat tot timpul - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexandrusiri
post 15 Apr 2009, 08:05
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 830
Joined: 18 December 07
From: iasi




stie cineva daca asta e cablul care ne trebuie noua pt a-l conecta la laptop si la masina pt diagnoza?

http://www.autoscan.ro/Cablu_OBD2_serial.htm

This post has been edited by alexandrusiri: 15 Apr 2009, 08:06


--------------------
dacia Lodgy 1.5 dci 107 cp 2013 - IS-54-SIR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdrianSavu
post 15 Apr 2009, 09:27
Post #15


Supernovist


Group: Members
Posts: 353
Joined: 28 August 08
From: Bucuresti




M-am uitat eu acum la mufa de la DSN si de la Solenza si cred ca merge ... am numarat gaurile si sunt 16, practic ar trebui sa mearga cu cablul OBD 2

This post has been edited by AdrianSavu: 15 Apr 2009, 09:28


--------------------
Dacia SuperNova 2003 - Clima
Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 15 Apr 2009, 09:33
Post #16


A venit apa caldă? A venit, da' e rece...


Group: Moderatori
Posts: 13.964
Joined: 2 July 08
From: Bükreș




Dar ce rost are sa va luati toti cablu?? Diagnoza nu o faci la 2-3 zile. Ma rog, nu e rau sa il ai, daca tot il luati va faceti un chip tuning si iesiti oricum mai ieftin biggrin.gif un chip tuning e 100 de euro, cablul vad ca e 50 ron. Un laptop facut rost de la un prieten eventual, si aia e biggrin.gif


--------------------
Am avut o dacie si asta mi-a ocupat tot timpul - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ti3sto
post 15 Apr 2009, 13:49
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 518
Joined: 7 December 08
From: Bucuresti-Berceni




QUOTE(Maskatu @ 15 Apr 2009, 09:33)
Dar ce rost are sa va luati toti cablu?? Diagnoza nu o faci la 2-3 zile. Ma rog, nu e rau sa il ai, daca tot il luati va faceti un chip tuning si iesiti oricum mai ieftin biggrin.gif un chip tuning e 100 de euro, cablul vad ca e 50 ron. Un laptop facut rost de la un prieten eventual, si aia e biggrin.gif
*




si reconfigurarea timpilor de injectie cine le face cablu ?? nu iti trebuie niste timpi noi de injectie?? iti trebuie program care sa iti recunoasca calculatoru masinii?


--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 13:58
Post #18


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




sigur, merge sa faci cipcirip-tiuning cu interfata aia de 50ron


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 15 Apr 2009, 14:18
Post #19


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




nu avem timpii de injectie noi care creste puterea la 85 cp si sa fie in format hexa biggrin.gif ca daca aveam cu programul acela francez de la reno reprogramam UCE.
Poate ironick ne ajuta biggrin.gif stiu ca nu ia pielea de pe om pentru un ban in plus acolo nu strica pentru 5-10 minute . Eu nu am datele noi care trebuie introduse ... daca le aveam va ajutam eu .


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 14:23
Post #20


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




si daca il aveai tot nu puteai sa reprogramezi nimic ...


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 15 Apr 2009, 14:24
Post #21


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 7.652
Joined: 21 November 03




Ma. Ce S.F.-uri visati voi aici. Pun pariu ca nici jumatate de aici nu o sa fiti in stare sa va dati seama daca ceea ce vedeti voi acolo e corect sau nu. Sau dati zeci de ron, suta de ron sa puteti sa va stergeti voi erorile care 80% probabil nici nu le aveti?

Sau cam ce visati voi ca faceti cu cablurile alea? Reprogramari de injectie? Credeti ca softu are un wizzard la care dati de 3 ori pe un button "Next" si treaba e gata?

Mai cititi niste manuale despre motoare cu ardere interna, apoi ceva ceva despre electrica/electronica, apoi ceva ceva despre sistemele de injectie de pe masini, apoi niste protocoale de comunicare si dupa aia aveti sanse sa nu dati banii aia degeaba.

Va luati pana la urma un ELM, il conectati la masina, va umeziti de tot cand vedeti mesaju' "Connected", apoi de curiozitate va uitati la PID-uri si vedeti Throttle Position undeva intre 17% si 18%. Oare de ce? E buna valoarea asta sau nu?

This post has been edited by driverx: 15 Apr 2009, 14:25


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 14:28
Post #22


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




la ralantiii?

This post has been edited by IRONICK: 15 Apr 2009, 14:28


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Apr 2009, 14:44
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 12.387
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




QUOTE(driverx @ 15 Apr 2009, 15:24)
Ma. Ce S.F.-uri visati voi aici. Pun pariu ca nici jumatate de aici nu o sa fiti in stare Mai cititi niste manuale despre motoare cu ardere interna, apoi ceva ceva despre electrica/electronica, apoi ceva ceva despre sistemele de injectie de pe masini, apoi niste protocoale de comunicare si dupa aia aveti sanse sa nu dati banii aia degeaba.

*


Si eventual poate ii faceti si lui driveru masina sa mearga normal. radmasa.gif
Nu ironik, aia apare la megane cand se strica traductorul de pozitie pedala. dar se elimina mufa si merge.

This post has been edited by einstein1984: 15 Apr 2009, 14:45


--------------------
secretul fericirii este sa nu te certi cu prostii - verde
Mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 14:50
Post #24


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




QUOTE(einstein1984 @ 15 Apr 2009, 14:44)
se elimina mufa si merge
cu sfacul?


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 15 Apr 2009, 14:55
Post #25


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




hai driverx ca nici tu nu era citit in asa ceva ce iti este frica ca ti se ia inainte si doar cine are logan poate sa-si modifice nustiu ce ... Cand aveai 1300 si te chinuiai cu n echipamente eletronice nu mai vorbeai asa, ba ce se schimba omu cand isi ia o rabla mai noua biggrin.gif
Eu unu sunt multumit de ia consuma 6.7% in oras probat cu rezervorul plin de la aceeasi statie petrom din salajan de unde bag benzen ce e ciudat ca pe acolo indica si tabloul de logan pe care l-am montat.
driverx la tine doar cu ELM-ul se poate face una sau alta ? de tot te lauzi ca vede n protocoale ... hai ca ai zis-o cu consumul de 17-18% biggrin.gif deci se vede ca nu prea le identifici.


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ti3sto
post 15 Apr 2009, 14:56
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 518
Joined: 7 December 08
From: Bucuresti-Berceni




ce ironie ... nu stim noi dar tu dai inpresii ca stii .. pai luminieaza si mintile noaste wacko.gif


--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 15:00
Post #27


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




QUOTE(ti3sto @ 15 Apr 2009, 14:56)
dai inpresii
auzi bag drivere, dai inpresii!!!!!!!!!


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 15 Apr 2009, 15:03
Post #28


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 7.652
Joined: 21 November 03




QUOTE(djasu82 @ 15 Apr 2009, 15:55)
hai driverx ca nici tu nu era citit in asa ceva ce iti este frica ca ti se ia inainte si doar cine are logan poate sa-si modifice nustiu ce ...
*



Frica? blink.gif De ? Nu stiai ce sa bagi in postul ala si te-ai pus de debitat tampenii?

QUOTE(djasu82 @ 15 Apr 2009, 15:55)
... Cand aveai 1300 si te chinuiai cu n echipamente eletronice nu mai vorbeai asa, ba ce se schimba omu cand isi ia o rabla mai noua biggrin.gif
*



Cand mi-am pus in cap sa montez pe Dacia 1300 inchidere centralizata FARA sa pun incuietori de 1310 m-am pus pe studiat, nu de visat tampenii umede. Si apoi m-am plictisit sa explic pe PM la fiecare copilandru DUPA CE am pus pe topic cum se face.

QUOTE(djasu82 @ 15 Apr 2009, 15:55)
....de tot te lauzi ca vede n protocoale ... hai ca ai zis-o cu consumul de 17-18% biggrin.gif deci se vede ca nu prea le identifici.
*



Unde ma laud ma? Idea e ca N oameni au fost loviti de idea ca isi fac ei diagnoza. Si habar nu au cat de departe sunt de realitate. Si daca erai si atent cand citeai ce am scris acolo, NU e vorba de 17-18% CONSUM ci procent POZITIE CLAPETA.

Nu ma laud deloc. Dar cu un ELM nu o sa faci nimic altceva in afara de citit vreo 10 parametri, nici macar toti aia interesanti si sa stergi erori. A da un meleon sau ceva mai mult pentru atat ori e plictiseala mare, ori false asteptari din partea acestor oameni interesati de aceste cabluri.

Diagnoza adevarata se face analizand setul de parametri in diferite conditii, a intelege care, ce, de ce indica ce indica. Altfel.....te poti lauda ca ti-ai facut diagnoza la masina, dar foarte probabil ai trecut cu ochiu peste ceva problema (daca ea exista). Nu inseamna ca daca ceva nu merge optim in motor, automat ai coduri de eroare.

Se poate lua si cablu de reno, dar mai sunt pe aici proprietari de asemenea cablu si se uita ca boii la soft (daca il au).

Si nimeni nu s-a nascut invatat. Dar daca te uiti printre randuri la primul post din acest topic iti dai seama ca oamenii sunt putini paraleli cu realitatea. Din pacate nu e asa simplu cum viseaza ei.

This post has been edited by driverx: 15 Apr 2009, 15:06


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 15 Apr 2009, 15:09
Post #29


#


Group: Members
Posts: 19.181
Joined: 19 April 05
From: Romania




QUOTE(driverx @ 15 Apr 2009, 15:03)
Nu ma laud deloc. Dar cu un ELM nu o sa faci nimic altceva in afara de citit vreo 10 parametri, nici macar toti aia interesanti si sa stergi erori
mie nu mi-au iesit nici macar zece la numaratoare, dar na, poate la altii le ies mai multi radmasa.gif


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 15 Apr 2009, 20:26
Post #30


MEMBRU DACIA CLUB


Group: Members
Posts: 11.714
Joined: 26 December 06
From: Bucuresti ...




baieti din partea mea se poate inchide acest topic sunt destule situri unde se gasesc cabluri pentru diagnostic iar daca latopul nu are serial se face rost de adaptorul usb-rs232 si poti instala linistit power obd.
Daca vreti sa construiti cautati schemele ca au fost puse de ironick.

This post has been edited by djasu82: 15 Apr 2009, 20:32


--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2020 - 23:10
Forum Renault Server hosting