DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan adaptat pentru persoane cu deficiente, survival guide

delfinut
post 3 Jun 2005, 10:28
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 32
Joined: 26 January 05
From: Mainz




In speranta ca voi fi de ajutor celor interesati si ii voi scuti de povara de a sapa dupa tot felul de informatii, m-am hotarat sa scriu acest mesaj. El se adreseaza celor cu deficienta motorie la nivelul membrelor inferioare, care doresc sa isi cumpere un Logan pe care sa-l si poata conduce.

Datorita lipsei crase de informatii, am fost nevoit sa astept ani buni pana la adaptarea unei berline. Aceasta adaptare se poate efectua in conditii si cu materiale omologate legal doar prin sediul din Bucuresti al RomHandicap SA. Cand am reusit, erau tot felul de restrictii legate de tipul berlinei, datorita unor probleme de spatiu adiacent plansei de bord (pe scurt, dispozitivul folosit nu putea coabita decat cu un bord "scurt" de gen Dacia 1300 sau 1310 timpurie). Multa vreme RomHandicap SA a sustinut ca montarea acestui dispozitiv pe un Logan e imposibila, insa prin insistenta asidua a celor care doreau acest lucru, s-a gasit o rezolvare smile.gif

Adaptarea se poate face (in sensul: la/de catre RomHandicap) doar pentru frana si acceleratie (altfel spus, picior drept), neexistand momentan solutie pentru ambreiaj.

Dosarul catre RomHandicap trebuie sa cuprinda:
- recomandare medic specialist, nu mai veche de 2 luni (din care sa reiasa ca subiectul e apt de condus in conditiile date);
- copii dupa CI si permisul persoanei (in cazul ca are permis, eu acum cativa ani nu aveam);
- copie dupa CIV si certificat de inmatriculare, sau dupa factura fiscala in caz ca nu exista inca CIV;
- daca masina nu apartine persoanei cu deficienta, o procura/declaratie autentificata la notar, data de proprietarul masinii, prin care este de acord cu modificarea;
- pretul dispozitivului si al manoperei; la nivelul lui mai 2005, acesta se ridica la 136 euro.

Interventia cuprinde trei pasi:
- demontarea plansei de bord;
- montarea dispozitivului;
- remontarea plansei de bord si decuparea ei astfel incat sa permita functionarea "masinariei".

Datorita faptului ca de obicei Logan-urile sunt in garantie iar prin interventia atelierului RomHandicap ("neautorizat Dacia", desigur), garantia s-ar pierde, aceste doua operatiuni auxiliare privind bordul trebuiesc realizate intr-un service Dacia care sa fie de acord. Mai mult, trebuie avut in vedere ca, pentru cei din alte orase, deplasarea spre Bucuresti fara bord este cel putin incomoda (in plus, fara airbag-uri), o solutie de luat in calcul este efectuarea operatiilor legate de bord chiar in Bucuresti. Luati totusi in considerare ca e posibil sa nu fie timp pentru toate 3 operatiile intr-o zi.

Asa am procedat eu, pe de o parte din motivul enuntat, pe de alta din cel mult mai concret biggrin.gif ca service-ul Caremil Iasi nu a consimtit sa realizeze operatiile. Cei de la IPSO au fost foarte draguti si au reusit si o decupare decenta a bordului, mai mult, au lucrat destul de repede (2 ore demontat, 2,5 ore remontat, circa 1,5 milioane pret). Impreuna cu 1 ora cat a durat montarea dispozitivului special la atelierul RomHandicap, am reusit ca intr-o zi, foarte plina de altfel, sa termin cu totul.

Cam asta e... acum pare mult mai simplu, dar credeti-ma ca la momentul respectiv nu a fost. A, inca ceva: respectivul dispozitiv si manopera vin cu o "Declaratie de conformitate", cu care puteti merge la RAR si se face mentiunea respectiva in CIV fara probleme.

Sper ca toate aceste informatii vor fi de folos cat mai multor persoane - pentru alte intrebari, stau cu placere la dispozitie aici sau prin MP.


--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
testike
post 3 Jun 2005, 21:49
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.452
Joined: 18 March 05
From: Cluj




Merci mult de informatii, sper sa reusesc sa adaptez si eu o masina cu cutie automata la firma asta.
Pacat ca Logan-ul nu are cutie automata.. smile.gif


This post has been edited by testike: 3 Jun 2005, 21:51


--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau lcf
post 3 Jun 2005, 22:00
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 264
Joined: 23 February 05
From: Constanta




uitati si pt berlina un topic, si niste nr de tel pentru intrebari





http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=17316&h


--------------------
Volskwagen Corrado 1995 - CT 29 VRG
VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2024 - 19:06
Forum Renault