It appears you have not yet registered with our community. To register please click here.
DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> temporizator stergatoare !!!!

CHE
post 24 Oct 2003, 12:06
Post #1


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




As dori tare mult sa imi montez si eu un temporizator de stergatoare la batranica mea 1300.Am la cealalta masina si chiar imi doresc lucrul asta.Ma poate ajuta cineva cu o schema a legaturilor electrice???Pe temporizator (l-am cumparat deja) apar niste litere si cifre in dreptul contactelor, care apar in majoritatea lor si pe comutatorul de stergatoare....cum le conectez?Cei de la service mi-au spus ca e greu si data fiind vechimea masinii :!: :?: o sa ma coste destul de mult....

Ma puteti ajuta???

Multumesc.


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 24 Oct 2003, 12:14
Post #2





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Mai se poate , dar cum actionezi temporizatorul ? Tre' o pozitie pe maneta stergatoarelor sau un buton separat, ceva de unde sa-l pornesti. Mai erau niste modele mai vechi cu buton negru care reglau si timpul de stationare al stergatoarelor. Nu stiu de care ai tu. De-asta nou, cu temporizare fixa ? Nu e greu de loc de montat , le-a fost lene la electricienii aia. Se face in max 1 h. Daca e de-asta nou tre' sa vezi cum pornesti stergatoarele pe temporizare, tre' un buton obligat-fortat.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
CHE
post 24 Oct 2003, 12:21
Post #3


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




Am cumparat unul de Dacie normal....e o cutiiuta mica neagra, cu un buton rotund in capat, de unde reglezi viteza...stergatoarelor tongue.gif , iar pornirea acestora o fac de la manetuta din dreapta volanului.Banuiesc si eu ca nu poate fi greu dar cum o fac...montarea ????


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 24 Oct 2003, 12:34
Post #4





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Schema de montaj e simpla. Nu stiu daca tu le ai pe-astea cu electricitatea.Releul ala are un +12V, masa, si inca 2 contacte (parca ) pentru revenire la poz. initiala care acum firul de revenire trece prin releul de temporizare. Nu ai inteles nimic, nu-i asa ? Caut o schema ceva pe-acasa -acum sint la job si luni ti-o trimit daca nu rezolvi pina atunci cu cineva mai prompt. Daca nu te pricepi la partea electrica mai bine nu te baga s-o faci singur, cauta pe cineva care are chef sa faca treaba, ca puturosi prin service-uri sint multi. Asa din vorbe nu te ajuta prea mult, schema cred ca iti gasesc prin vechiturile mele, dar parerea mea e ca daca te pricepeai s-o faci singur era gata deja ( fara suparare, sa nu ma intelegi gresit ) Daca te incumeti luni iti aduc ceva sa te mai dumiresti.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
CHE
post 24 Oct 2003, 12:41
Post #5


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




....ma incumet, chiar sunt nerabdator...recunosc ca mi-am mai bagat nasul prin electrica dar astuia chiar nu i-am dat de cap...releul are cam 5 contacte pe el.Ma bag desigur, mai ales ca prefer sa pun eu firele alea acolo decat sa le puna un amarastean fara chef, si sa iau foc la prima ploaie....Poti sa incerci sa imi explici azi daca ai timp si daca nu ramane pe luni....desi as sta in weekendul asta sa o fac.E atat de urat afara incat oricum nu prea as pleca de acasa...


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 25 Oct 2003, 00:00
Post #6


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.995
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




Pai la break-ul meu din 96 stergatoarele pornesc pe temporizare doar actionand butonul acela al releului de temporizare, pozitia manetei din dreapta volanului ramanand neatinsa (adica maxim sus). Partea proasta nu o reprezinta neaparat legaturile, ca astea se fac, dar, daca se intampla ceva cu releul sau sare mufa aia din spatele lui stergatoarele nu se mai opresc la punct fix. Eu sunt Stan Patitu'. Apropo, cat mai e un astfel de releu?


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 25 Oct 2003, 15:45
Post #7





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Horatiu, iti trimit o schema luni .


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
post 27 Oct 2003, 10:56
Post #8





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Horatiu, da-mi o adresa de mail sa-ti trimit schema ca e scanata si are 416Kb si nu accepta serverul. Ai si nr. meu de tel : 0745.146.824


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
post 27 Oct 2003, 11:55
Post #9





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Uite am facut-o mai mica dar s-a pierdut din calitate.

Attached thumbnail(s)
Attached Image


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
CHE
post 27 Oct 2003, 12:16
Post #10


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




multumesc mult pentru tot.Sincer, ma asteptam sa dureze putin mai mult....Apreciez, promptitudinea...


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CHE
post 27 Oct 2003, 12:26
Post #11


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




....nu inteleg eu prea multe dar sper sa ma descurc....imi poate spune cineva mai pe ''romaneste'' de unde pana unde trag firele?Imi cer scuze pentru nestiinta mea...daca considerati ca sunt prea stresant puteti sa ma ignorati. biggrin.gif ...eu o sa continui sa va bat la cap...


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 27 Oct 2003, 12:48
Post #12





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Pe sch. aia sint niste notatii facute de mine 1,2,4,5 ( fara 3 ) care sint notatiile de pe releele cu temporizare FIXA montate pe dacia aro , oltcit relee facute de electroprecizia. Nu stiu releul ala al tau cu buton cum are notatiile pe spate. dar toate inauntru sint la fel, poti identifica singur sau cu ajutorul unui preten electronist care e plus, minus, contacele ni si nd . Oricum montajul - adica inerconexiunile cu stergatoarele alea sint la TOATE masinile.


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
CHE
post 27 Oct 2003, 13:00
Post #13


Membru


Group: Members
Posts: 172
Joined: 24 October 03
From: Bucuresti




multumesc....si ca sa ii raspund lui Bogdan...cand l-am luat eu, cam acum 1 luna era 150k, cam mult pentru cat de mic e...


--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chirucornelus
post 13 May 2004, 14:43
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 30 April 04
From: braila




mai am si eu o intrebare ptr cunoscatori!!! tongue.gif de ce acel temporizator lucreza cu "alte intermitente"?adica nu face o cursa completa ci se mai opreste o data cu 15-20 cm inainte de capatul max al cursei stergatoarelorapoi porneste din nou, mai face o pauza in punctul max , apoi revine in pozitia initiala!ma gandesc eu, ca ar fi un pic defect acest temporizator...dar nu stiu sigur!in plus nu am decat viteza turbo la stergatoare, aia mai mica e inexistenta!multam fain


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AC
post 17 May 2004, 14:58
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 572
Joined: 11 March 04
From: Iasi




chirucornelus, a scris
QUOTE

mai am si eu o intrebare ptr cunoscatori!!!  de ce acel temporizator lucreza cu \"alte intermitente\"?adica nu face o cursa completa ci se mai opreste o data cu 15-20 cm inainte de capatul max al cursei stergatoarelorapoi porneste din nou, mai face o pauza in punctul max , apoi revine in pozitia initiala!ma gandesc eu, ca ar fi un pic defect acest temporizator...dar nu stiu sigur!

In temporizator sunt niste condensatoare eletrolitice care in timp isi pierd din proprietati si acesta nu mai functioneaza corect. Schimba-le si o sa fie ok.


--------------------
Dacia 1310 TX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 17 May 2004, 15:07
Post #16


Bagator de seama!


Group: Members
Posts: 3.488
Joined: 31 July 03
From: Iasi




AC, vad ca te pricepi la minuni de astea, spune-mi si mie la un mecanism de stergatoare care are temporizatorul in el si nu separat, cum dracu il faci sa mearga. Adica sa revina la 0 si sa mearga temporizarea.
Nu are releu de temporizare, ca am desfacut bordu si nu e. Cineva, nu spui cine, mi-a zis ca are in motor niste contacte, dar n-am umblat niciodata pe acolo.
Thx.


--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SGN_1310
post 17 May 2004, 15:11
Post #17


sgn_1310


Group: Banned
Posts: 511
Joined: 9 June 03
From: Buftea, judetul CALIFORNIA




Pai la berlina cu bord de cn releul se prinde pe plasticul bordului, practic potentiometrul de reglaj se afla in cutiutza. La nova o fi altfel, cum reglezi temporizarea?!


--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nelu
post 17 May 2004, 15:13
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 298
Joined: 11 November 03
From: Bucuresti




Pentru chirucornelus
Stergatoarele trebuie sa efectueze o cursa completa indiferent ca primesc comanda de la temporizator sau de la maneta.
Daca pana la montarea temporizatorului stergatoarele se opreau in pozitia buna, atunci ai montat gresit temporizatorul. Daca nu se opreau cum trebuie, desfa motoreductorul si verifica contactul din interior care pastreaza alimentarea motorului pana cand stergatoarele ajung in pozitia de repaus chiar daca a fost intrerupta comanda de la bord.


--------------------
Dacia Break CLI 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 17 May 2004, 16:56
Post #19


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 8.925
Joined: 21 November 03




paulp,

Cel putin la berline e in felul urmator: Are urmatoarele fire: +, alimentare viteza mica, alimnetare viteza mare, alimentare pentru revenire automata. Eu mi-am montat maneta in consola volan (era pe bord la 1300) si nu am pus firul 4 si nu mai revenea. L-am pus si mergea perfect. Ia verifica tu faza asta. Sper sa nu fie facut altfel....

:shock:


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 17 May 2004, 17:04
Post #20


Bagator de seama!


Group: Members
Posts: 3.488
Joined: 31 July 03
From: Iasi




Eu am maneta cu temporizator in capul ei (e un potentiometru chiar in capat). In cochilie se monteaza intr-un cuplaj. Maneta e noua ca aia veche am f*tut-o incercind sa-mi dau seama cum functioneaza. La motoras am gasit un fir negru scos, dar daca-l pun la loc nu se mai opresc stergatoarele indiferent ce fac cu maneta. Merg ca bezmeticele.
Cine ma-sa o fi umblat acolo? :vmad:


--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 17 May 2004, 17:44
Post #21


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 8.925
Joined: 21 November 03




Hehe...si la mine era fir negru, si exact asta este rolul lui. El este continuu alimentat (cel putin in pozitia OFF a manetei) de la +....deci partea de revenire este alimentata tot prin comutatorul din consola. Inca nu am desfacut niciodata reductor dinasta de stergatoare, dar el trebuie sa aiba un comutator acolo legat de mecanica, care este ON atata timp cat stergatoarele sunt la plimbare. Prin acest comutator invizibil vine curentul din firul negru. Teoretic acest comutator tre sa se puna pe OFF cand stergatoarele vin de la plimbare. Daca la tine merg ca bezmeticele inseamna ca firul negru e altceva (putin probabil) sau acest comutator care detecteaza pozitia stergatoarelor nu functioneaza. Daca cineva tia umblat pe la stergatoare o fi constatat problema, sau mai rau, a creato el, si a rezolvato usor prin scoaterea alimentarii partii de revenire automata. laugh.gif laugh.gif

Sper ca nu am aberat. Inca intr-o Nova nu mi-am bagat degetele, dar nu cred ca difera prea mult tongue.gif

:shock:


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 17 May 2004, 18:03
Post #22


Bagator de seama!


Group: Members
Posts: 3.488
Joined: 31 July 03
From: Iasi




Te-as invita sa stricam impreuna jucaria, ca tot vinde cineva la Bursa un motor de stergator, dar esti prea departe :inger:
M-am lamurit. Tre sa ma duc la un electrician auto serios sa repare dracia. :mrgreen:


--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 17 May 2004, 18:09
Post #23


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 8.925
Joined: 21 November 03




Trage o fuga pana aici.....ca tot tie dor de CJ. Si poate iesi mai ieftin laugh.gif laugh.gif laugh.gif ca rechinii astia de mecanici habarnisti baga niste preturi laugh.gif laugh.gif 8)

:shock:


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Al Cap0nE
post 18 May 2004, 03:44
Post #24


Lex talionis


Group: Members
Posts: 412
Joined: 19 February 04
From: Bucuresti




eu mi-am pus temporizatorul cu 100k in giulesti la niste electricieni de treaba (la piticu, daca stiti). A durat 15 minute cu tot cu dat gaura in bord


--------------------
Dacia 1310 84 - KPN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 18 May 2004, 08:00
Post #25


Academician doctor inginer, savant de renume mondial


Group: Moderatori
Posts: 7.082
Joined: 11 November 03
From: Bucuresti




am desfacut eu un motoras de stergatoare (ce-i drept era de damas, dar nu conteaza, arata la fel) si pot sa va zic cum e cu contactul. In interior, pe axul pe care vin stergatoarele se afla o roata dintata (dintr-un mecanism melc-roata melcata) de plastic pe care se afla niste trasee electrice de tabla, intrerupte corespunzator. Pe roata asta, stau bine mersi niste palpatoare care in functie de pozitia rotii, cad pe portiuni diferite, astfel realizandu-se contactul de mentinere. Ideea de functionare este urmatoarea. Pozitie de repaus, toate contactele deschise. Se de drumul la stergatoare, se alimenteaza direct bobinajul si motorul incepe sa se invarta. Imediat se inchide contactul de sustinere si alimentarea motorului in continuare se face prin acest contact pana in momentul in care se realizeaza o rotatie completa, cand palpatoarele contactului parasesc zona metalica de contact si se odihnesc pe plastic, contactul astfel deschizandu-se si alimentarea dispare.
Se poate desface fara nici o problema partea cu contactele, nu se strica absolut nimic, nu sar arcuri in freza, nimic. Merita incercat. Singura problema (majora) e ca trebuie scos motorasul de pe masina, lucru care nu e tocmai placut.

Bafta.

P.S. La restul intrebarilor despre temporizator, cautati un topic in care am postat eu niste scheme complete, care au fost si probate de unii membrii ai forumului, cu succes. :wink:


--------------------
Dacia 1300 - 1972 / Dacia 2000 - 1982 ... si altele
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chirucornelus
post 18 May 2004, 08:21
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 30 April 04
From: braila




multumesc mult ptr raspunsuri!voi incerca sa desfac acest temporizator si sa vad daca dupa ce schimb condensatorii , mai face la fel!!!o zi buna tuturor!


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AC
post 18 May 2004, 13:21
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 572
Joined: 11 March 04
From: Iasi




paulp, nu am idee cum e modelul tau de temporizator, nu mi-am bagat gheara in nova, dar e posibil sa fie un subansamblu importat, oricum ar fi cred ca e reparabil, ai putea incerca sa vezi daca are vreun montaj electronic inauntru.


--------------------
Dacia 1310 TX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 18 May 2004, 13:25
Post #28


Bagator de seama!


Group: Members
Posts: 3.488
Joined: 31 July 03
From: Iasi




AC, motorul e identic ca al berline si la DSN. Singura problema e ca nu stiu unde dracu e chestia care-l face sa revina la 0. M-am uitat pe schema (ca curca-n lemne) si e trecut un releu, dar unde o fi habar n-am.
Cred ca o sa-i fac o vizita lu' nea Sandu, dar asta dupa ce schimb servo, ca tocmai si-a facut pomana cu mine si m-a lasat :vmad:


--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
silviumc
post 19 May 2004, 11:52
Post #29


Members


Group: Members
Posts: 271
Joined: 17 January 03
From: Bucuresti




[quote]eu mi-am pus temporizatorul cu 100k in giulesti la niste electricieni de treaba (la piticu, daca stiti). A durat 15 minute cu tot cu dat gaura in bord[/quote]

Poti sa spui mai multe? Locul exact, cine, telefon etc. Eu sunt interesat sa-mi pun temporizator, dar nu singur.


--------------------
Renault Megane 3 2011 Sporty Dynamique TCe 130
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 19 May 2004, 13:10
Post #30


--- Membru cu ralanti ---


Group: Members
Posts: 8.925
Joined: 21 November 03




paulp,

Pe mecanism. Undeva aproape pe motor. Sigur trebuie sa fie ceva biela (care transforma miscare de rotatie in rectilinie) pe axul motorului (sau mai degraba pe a unui reductor, ca sigur este reductor acolo). Pe accolo trebuie sa fie.

:shock:


--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
DaciaClub
Random Picture Google search Last addition
Imagine aleatoare
căutare personalizată
Ultima imagine adaugata


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Time is now: 30th August 2014 - 12:13
Forum Renault Server hosting