DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nu intra bine in treapta1 si 2, cutia sau ce?

victor.georgescu
post 31 Mar 2006, 12:12
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 16 February 06




Dragii mei, cand sunt in vit3 sau vit4 si vreau sa retrogradez in vit2 sau vit1 intra greu si caraie de o ia draku daca am viteza mai mare! Daca ajung la viteza corespunzatoare treptei respective intra fara probleme!
Ce-o avea?


--------------------
dacia 1310 - b44mac
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 31 Mar 2006, 12:17
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 532
Joined: 18 October 05




QUOTE(victor.georgescu @ 31 Mar 2006, 13:12)
Dragii mei, cand sunt in vit3 sau vit4 si vreau sa retrogradez in vit2 sau vit1 intra greu si caraie de o ia draku daca am viteza mai mare! Daca ajung la viteza corespunzatoare treptei respective intra fara probleme!
Ce-o avea?
*



Eu cred ca e normal (probabil sincronizatoarele cer asta). In alta ordine de idei, daca la 50 km/h schimbi in treapta a II-a s-ar putea sa ai surprize neplacute.


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 31 Mar 2006, 12:57
Post #3


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.631
Joined: 15 August 05




In treapta 1 nu se schimba decat pe loc, sau in mers foarte incet-sub 5 km/h, asa e conceputa cutia,la mine pur si simplu nu intra altfel. DAR in a doua ar trebui sa intre pana pe la 50 km/h fara probleme.

QUOTE(victor.georgescu @ 31 Mar 2006, 12:12)
Dragii mei, cand sunt in vit3 sau vit4 si vreau sa retrogradez in vit2 sau vit1 intra greu si caraie de o ia draku daca am viteza mai mare! Daca ajung la viteza corespunzatoare treptei respective intra fara probleme!

*




ce motiv oi avea sa faci chestia asta?

This post has been edited by argon: 31 Mar 2006, 12:58


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sddragos
post 31 Mar 2006, 13:02
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 532
Joined: 18 October 05




La berlina mai veche (din 1986) nu intra treapta I decat pe loc. Reuseam sa introduc si in mers, doar cu un "sprit" inainte - ca la camioane.


--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alex_Z
post 31 Mar 2006, 15:03
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 29 March 06




La harbul meu (berlina din 97) nu intra in treapta I decat cand plec prima data de pe loc. Daca opresc dupa aia la vreo intersectie sau undeva, nu intra decat daca fortez schimbatorul. Nu caraie, nu face urat, atat doar ca schimbatorul pur si simplu nu vrea sa cupleze. Din ce cauza sa fie asta?



This post has been edited by Alex_Z: 31 Mar 2006, 15:04


--------------------
Dacia Berlina - IS-32-KRP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihait
post 31 Mar 2006, 17:12
Post #6


Idei putine si fixe !


Group: Members
Posts: 81
Joined: 27 October 05
From: Bucharest




Si eu am o problema ciudata la treapta a II-a. Daca schimb dintr-o treapta superioara in a II-a (viteza sub 30km/h), mai mereu caraie. Daca ii dau un sprit in gol, inainte sa schimb, nu mai face. Mecanicul mi-a spus ca am sincronul superior de la tr a II-a ovalizat. Voi ce parerea aveti ?


This post has been edited by mihait: 31 Mar 2006, 17:13


--------------------
Dacia BK 1996 - Nan
---
N/A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlinREHAU
post 1 Apr 2006, 00:39
Post #7


membru incepator


Group: Members
Posts: 718
Joined: 21 March 06




QUOTE(sddragos @ 31 Mar 2006, 13:02)
La berlina mai veche (din 1986) nu intra treapta I decat pe loc. Reuseam sa introduc si in mers, doar cu un "sprit" inainte - ca la camioane.
*


Asta e solutia . Calci ambreajul ,scoti din viteza ,dai drumul la ambreaj asa pe liber, dai un sprit ( ca la Raba de 16 tone ) si cand e inca turata calci ambreajul si o bagi in treapta inferioara . Am facut scoala in armata si la camion asta era regula . se aplica si la Dacii cunosc cazuri reale.


--------------------
Dacia break 96
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ionescu
post 2 Apr 2006, 12:32
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 274
Joined: 24 January 06
From: Romania




Are sincroanele duse. Parerea mea e ca ar trebui sa schimbe sincroanele si sa verifice si rulmentii. Deci trebuie facuta o verificare a cutiei. IN general masinile vechi nu intra in treapta 1 in mers. Mi se pare si normal, deoare ce treapta 1 este de plecare de pe loc. fortarea cutiei de a intra in treapta 1 din mers mi se pare o suprasolicitare a cutiei care poate duce la mari probleme. In rest masina trebuie sa intre normal in mers in toate celelalte trepte.


--------------------
Dacia Duster 2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP
Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2020 - 09:22
Forum Renault Server hosting