DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> punere la masa dupa ce se incalzeste motorul, pur si simplu nu se mai incarca bateria

corysly
post 30 Apr 2007, 20:31
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 24 July 06




Descrierea situatiei:
Dupa ce am circulat aproximativ 1.5 ore cu masina atat in afara orasului cat si in oras, indicatorul tensiunii de incarcare cade bine in zona rosie; daca opresc masina si incerc sa o pornesc se manifesta de parca bateria ar fi descarcata - roteste de cateva ori motorul cu toti martorii de pe bord clipind, si gata; o mai las un pic sa se raceasca si porneste din nou.
Dupa cursa, atunci cand nu a mai pornit, conductorii de legatura de la baterie la demaror erau fierbinti.

La cateva ore dupa am masurat tensiunea pe baterie si era 12.95V atat cu bateria cuplata cat si in gol. Am pornit masina fara probleme, la prima cheie. Am lasat-o aproximativ 20 min cu socul tras pt o turatie de 2000 rpm, indicatorul incarcarii era putin pe alb, apoi am masurat 13.05V.

Am patit asta de doua ori pana acum, ultima data ieri, dupa prima problema am schimbat bateria. Am cumparat bateria noua acum 2 saptamani si, la verificarea incarcarii pentru garantie incarcarea era de 13.8V cu faza lunga aprinsa.

Ieri am mers cu 2400 - 3200 rpm tocmai pentru a incarca bateria, mai ales la intoarcere cand am vazut ca indicatorul era pe rosu.

Azi am mers cu masina aproximativ 30 minute, la oprire bateria avea 12.95V.

Cred ca am o piesa care pune la masa cand se incalzeste.

Sunt noi pe masina: bateria, rotorul demarorului, releul de pornire.

Care ar putea fi cauza?

Am cautat pe forum dar nu am gasit ceva asemanator.

Multumiri anticipate!


--------------------
dacia break 1996 1310 - AR 01 PTZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nad
post 30 Apr 2007, 20:53
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 95
Joined: 24 February 06
From: Timisoara




Verifica cureaua daca e intinsa suficent,poate patina in unele cazuri si atunci la relanti incarc si cand e turat nu


--------------------
Renault Laguna Break 99 - TM-yy-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
n3m0
post 30 Apr 2007, 21:10
Post #3


Membru sadic


Group: Members
Posts: 297
Joined: 3 February 07
From: Campina




In cazul in care conductorii se incalzesc = posibil scurt circuit sau contact imperfect (de cele mai multe ori este cel mai greu de depistat). Este necesara o verificare amanuntita a instalatiei electrice (plecand in sens invers adica de la efect la cauza).


--------------------
Dacia,Toyota Avensis L 1998/2007 - PH-04-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corysly
post 30 Apr 2007, 21:27
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 24 July 06




Am uitat, Martea trecuta am fost la mecanic si mi-a pus o curea nou-nouta.

Datorita faptului ca problema apare doar cand motorul e foarte cald e greu sa o reproduc; in mod sigur voi incerca.


--------------------
dacia break 1996 1310 - AR 01 PTZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corysly
post 20 May 2007, 16:36
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 24 July 06




Am schimbat:

# releul de pornire
# bucsele de la demaror

Masina merge ok, azi am refacut traseul care mi-a facut probleme si acum merge ok.

nota:
Releul de pornire are niste izolatori de plastic in interior, daca plasticul se fisureaza vor aparea probeleme atunci cand releul se incalzeste fisura se dilateaza si pot aparea puneri la masa.


--------------------
dacia break 1996 1310 - AR 01 PTZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 20 May 2007, 18:34
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 5.862
Joined: 6 January 07
From: Roman/NT




Verifica cu motorul pornit tensiunea la bornele bateriei. Daca ai sub 14V e posibil sa fie bulit releul de incarcare.


--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sobolan
post 20 May 2007, 21:13
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.137
Joined: 10 March 06
From: GL




vezi ca indicatorul ala din bord ,de multe ori, indica aiurea....are in el un bimetal si nu e prea precis.....

la tine trebuie verificata instalatia electrica sa nu cumva sa ai contact imperfect/fire inadite fara simt de raspundere pe undeva....normal firele se cositoresc.....

cel mai bine ar fi fost instalatia electrica schimbata....una noua ptr. bord cu turometru te duce cam in 130 ron.....am schimbat-o eu pe a mea acu vro luna....manopera nu am dat ptr. ca am schimbat-o eu.....doua zile mi-a luat tongue.gif (e prima data cand am facut asta)....acu merge ok biggrin.gif


--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Megane Coach-1.6e-1999-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2020 - 07:27
Forum Renault Server hosting