DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cheie cu probleme+VC

felix
post 29 Apr 2003, 22:33
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 58
Joined: 11 January 03




Ieri seara, cu vreo 4-5 ore inainte sa ma intorc in Bucuresti de la Piatra Neamt, am avut surpriza sa nu mai pot porni masina: beculetul din bord clipea intermitent, iar cand dadeam la cheie electromotorul se invartea, dar masina sa porneasca, ioc...

Dupa vreo juma de ora de incercari inutile si "specialisti" cu Dacie berlina, cu sfaturi de genul: "E dusa pompa...", "trebuie verificat carburatorul (!!)...", "nu ai benzina", etc. m-am hotarat sa dau telefon la Vocea clientului. Mi-a raspuns o domnisoara draguta care m-a asigurat ca dimineata la prima ora (!) va veni cineva de la Bacau sa vada care e problema.

Intrand si pe forum am realizat ca cel mai probabil am probleme cu cheia asa ca am trecut tovaraseste la desfacerea acesteia. Dupa ce m-am "jucat" ceva cu ea, si scotandu-i cipul, am reusit sa pornesc la a 50-a incercare masina....

Dimineata nu am mai asteptat sa vina masina de service din Bacau, si chiar daca m-am chinuit vreo juma' de ora sa pornesc masina, am ajuns cu bine in Buc...

Am inteles de pe forum ca singura solutie e schimbatul cheilor cu totul - vreo 2 milioane (cea de-a doua cheie functioneaza totusi).

Ce am mai facut, ca sa nu trebuiasca sa deschid usa cu cheia, a fost sa scot transponderul din cheia buna si sa-l pun in cea cu telecomanda, asa ca acum am 2 "cipuri", iar masina porneste perfect. Credeti ca se poate intampla ceva de genul (de)magnetizare sau sa interfereze cele 2 decodoare? A mai facut cineva asa ceva?

P.S. Chiar daca cu o ora intarziere, dimineata m-a sunat cineva de la VC sa-mi spuna ca in jur de 10 va veni cineva de la un service din Bacau cu un calculator pentru a rezolva problema. Este cineva caruia i-a fost reparata cheia, sau numai e o solutie temporara?


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 29 Apr 2003, 23:39
Post #2


Admin?


Group: Admin
Posts: 2.552
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




tu ai o chieie care nu este si telecomanda si una cu???


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 30 Apr 2003, 07:40
Post #3


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Problema cu cheia se poate rezolva in doua moduri: ori o inlocuiesti, ori o inlocuiesti.
Varianta cu pusul transpoderului in cheia cu telecomanda nu cred ca ar trebui sa influenteze/magnetizeze/demagnetizeze nimic si cred ca este functionala dar te pagubeste de cheia de schimb.

Pt. AlexV: eu toti prietenii pe care ii stiu au o cheie cu telecomanda si una fara. Probabil ca la masinile care veneau cu alarma din fabrica sunt ambele chei cu telecomanda, sau la masinile iesite de pe portile fabricii inainte de programul de "eficientizare" a productiei.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 30 Apr 2003, 14:40
Post #4


Admin?


Group: Admin
Posts: 2.552
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




da, eu am cu doua telecomenzi, dar si unchiul meu are tot asa si are masina din 2002. cine mai stie. oricum am inteles care e treaba.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 30 Apr 2003, 21:21
Post #5


the 7 stars of Pleiades constellation


Group: Members
Posts: 1.870
Joined: 7 January 03
From: Bucuresti




si eu tot 2 chei cu telecomanda am, se pare ca acestea sunt diponibile doar pentru modelul clima, celelalte modele neavand decat o cheie cu telecomanda si cealalta normala.


--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 1 May 2003, 08:07
Post #6





Group:
Posts: 0
Joined: --


Warn: (0%) -----


Toate modelele de SuperNova indiferent de an de fabricatie daca au alarma din fabricatie, au ambele chei cu telecomanda.
Modelele Clima se intampla sa aiba alarma deci de aici concluzia ca au sigur 2 chei cu telecomanda dar nu se aplica intotdeauna


--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
clr
post 5 May 2003, 10:20
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.725
Joined: 24 February 03
From: Bucuresti




Rapsodie Octombrie 2002 - o cheie cu telecomanda, una fara - cazul meu


--------------------
Ex Renault Megane 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Flavian
post 5 May 2003, 13:34
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 268
Joined: 25 April 03
From: Cluj-Napoca




Supernova Confort 2002 <-> o cheie cu telecomanda, una fara


--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan 1.5dci 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aviasol
post 5 May 2003, 13:36
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.000
Joined: 3 April 03
From: Bucuresti




SLZ RAPS 2003 1 cheie cu telecomanda si un fara
sincer nu pre mai conteaza asta pt mine pt ca mi-am pus telecomanda de la alarma care deschide usile. aceasta din urma bate f mult si pot deschide masina de la et 8. telecomanda din cheie mi se pare cam slaba.


--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 5 May 2003, 13:52
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 756
Joined: 24 October 02
From: Bucuresti




slz raps 2003, una cu, una fara...


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
51GGS
post 23 May 2003, 10:36
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 22 May 03
From: constanta




Ieri seara, am avut surpriza sa nu mai pot porni masina: beculetul din bord clipea intermitent la pozitionarea pe pozitia M a contactului. Am incercat sa fac pornirea cu rezerva si a mers. Din ceea ce am studiat pe acest forum am inteles ca nu prea sunt sanse de reparatie la acest simptom fara o cheltuiala de 2 milioane pe set chei! Va intreb daca a descoperit cineva o alternativa mai ieftina la acasta problema!
Ma intreb daca nu cumva cei de la DACIA nu profita de necunoasterea noastra a situatiei si ne aburesc cu aceste preturi! Mi se pare exagerat!
Poate imi da-ti un sfat! :?:
Multumesc!


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
51GGS
post 23 May 2003, 15:23
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 22 May 03
From: constanta




Domnilor am rezolvat-o singur si cu ajutorul vostru !
Am facut urmatoarea "schema":un fel de Ctrl+Alt+Delete la motor!
am pus cheia cu probleme in contact si nu am asteptat-cu cheia pe pozitia M- decat sa aud in spatele meu la rezervorul de benzina pompa ca amorseaza si fara sa tin cont de prescriptiile celor de la DACIA am pornit, mai greu dar cu succes motorul! L-am oprit si am reluat operatia: merge ca la cartea tehnica a masinii! am uitat sa va spun ca inainte de "schema" am facut o operatie furnizata ca solutie de un meserias in electronica : cheia cu probleme am desfacut-o am scos circuitul electronic din ea am verificat vizual daca pot repara ceva si am refacut-o la forma initiala! Apoi am pus-o in contact pe pozitia M dar atentie: am apasat si butonul ei cca 5sec (chiar daca se bocheaza usile no problem) si apoi am adus-o pe pozitia initiala innapoi. Apoi a urmat "schema". vad ca merge!
Poate va fi de folos la cineva pe viitor! SUCCES!


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sergiu
post 23 May 2003, 15:53
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 494
Joined: 23 May 02
From: Timisoara




Ce ai facut tu este asa: ai bazait un pic circuitul ala, care da rateuri si a mers de data asta. Si la mine a fost la fel. Vizual nu sunt defecte, dar din cand in cand nu pornea. Cand apesi butonul, iarasi, poate e un contact defectuos care tocmai se realizeaza mai bine in momentul ala.

Daca ai garantie - fuga la ei!
Daca nu ai, vezi ce faci, dar eu cred ca o sa te tina o vreme, dupa care cade de tot cheia... Eu cel putin asa am patit.


--------------------
Dacia SupeRNova
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 26 Jan 2005, 15:34
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.725
Joined: 24 February 03
From: Bucuresti




Stiu ca topicul nu mai este de actualitate dar este o informatie care cred ca e bine sa fie postata pentru cazul in care cineva va mai avea probleme:
Deci clasica problema: unui prieten nu - i mai recunostea cheia. Printre alte recomandari i-am sugerat sa refaca si lipiturile conform experientei unui coleg de forum care a rezolvat - o astfel. Nu s-a rezolvat astfel. Electronistul care i-a refacut lipiturile i-a mai facut un lucru despre care nu am citit pana acum pe forum: i-a schimbat condensatorii. Rezultatul : 2 luni de cand s-a efectuat operatia si merge perfect.


--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EEN
post 4 Apr 2005, 19:31
Post #15


Membru


Group: Members
Posts: 136
Joined: 30 March 03
From: Bucuresti




QUOTE(clr @ 26 Jan 2005, 17:34)
Stiu ca topicul nu mai este de actualitate dar este o informatie care cred ca e bine sa fie postata pentru cazul in care cineva va mai avea probleme:
Deci clasica problema: unui prieten nu - i mai recunostea cheia. Printre alte recomandari i-am sugerat sa refaca si lipiturile conform experientei unui coleg de forum care a rezolvat - o astfel. Nu s-a rezolvat astfel. Electronistul care i-a refacut lipiturile i-a mai facut un lucru despre care nu am citit pana acum pe forum: i-a schimbat condensatorii. Rezultatul : 2 luni de cand s-a efectuat operatia si merge perfect.
*


Hopa! excl.gif excl.gif excl.gif Nu poti sa dai, te rog,mai multe detalii?
- Cheia defecta se intelegea inainte cu inchiderea centralizata dar nu cu calculatorul?
- Cine poate schimba asa un condensator? La reparatii gsm?
Multumesc


--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 5 Apr 2005, 16:07
Post #16


om ca, din pacate, din ce in ce mai putini


Group: Members
Posts: 3.940
Joined: 23 May 03
From: Bucuresti




Pai condensatorii aia sunt smd, deci nu prea pot fi schimbati acasa, ca trebuie pelanga multa multa precizie si un letcon foarte fin si o lupa.


--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 7 Jun 2005, 10:50
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 3.172
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Hai ca mai trezesc si eu din nou topicul...dar o intrebare...de fapt am o problema...

Am 2 chei care sunt identice...au baterii amandoua, placutele cu cipurile sunt identice, etc... Problema e ca una din chei, rezerva, porneste motorul, se aprinde ledul din cheie, semn ca merge, DAR...nu actioneaza inchiderea centralizata, implicit dezactivarea alarmei...
Cealalta cheie, merge stas...dar asta nu vrea sa actioneze inchiderea...
Mentionez ca bateriile amndoua sunt noi, le-am schimbat intre ele...etc..

Ce mama 243.gif are?


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TibiCraciun
post 7 Jun 2005, 10:53
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 231
Joined: 28 June 04
From: CUGIR-AB




Mai zi o data ca n-am inteles: care-i diferenta intre cele doua chei?


--------------------
DACIA SupeRNova Clima - AB 04 LVU
decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jun 2005, 10:56
Post #19


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Trebuiesc... sincronizate...
Avand in vedere ca amandoua sunt cu RF, din cate stiu eu sincronizarea se face doar pe infectia aia de CLIP, deci trebuie sa te duci la un service dacia.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jun 2005, 10:59
Post #20


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




E. PROCEDURA DE SINCRONIZARE SPECIFICĂ
Aceasta procedură se utilizează pentru sincronizarea celei de a doua chei RF cu UCE
decodor și se va efectua astfel :
-se branșează testerul CLIP la priza de diagnosticare și la bateria (sau priza brichetei)
autoturismului
-selectați tip vehicul „ SUPERNOVA” și nivel echipare „ 050”
-selectați meniul „TEST CALCULATOARE” și apoi „ ANTIDEMARAJ ”
-intrați in meniul „MODUL DE COMANDÔ și selectați „ CONFIGURAȚIE ”
-validați comanda „ PROGRAMAREA CELEI DE a-2-a CHEI TIR / TRF ” lansând
comanda pe butonul albastru situat pe ecran în partea dreaptă sus; actuatorii ușilor efectuează
o cursă de închidere/deschidere.
- în timpul următoarelor 10 secunde, confirmate prin aprinderea permanentă a
martorului antidemaraj, apăsați de două ori butonul telecomenzii RF; ușile se vor bloca și
apoi se vor debloca, iar LED-ul martor antidemaraj se va stinge. Cea de a doua telecomandă
este acum sincronizată. Verificați blocarea /deblocarea ușilor apăsând butonul telecomenzii RF.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 7 Jun 2005, 11:01
Post #21


Membru


Group: Members
Posts: 3.172
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




GRRRR...naspa... Din cate stiam asa a venit din fabrica... Cum mama naibii de desincronizeaza asa d-am boulea?


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jun 2005, 11:05
Post #22


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




IC de la DSN este cu cod saritor. Daca ai mai mult de nu stiu cate inchideri/deschideri cu una din chei, cealalta "pierde" sirul codurilor, si nu mai este sincronizata. de aceea se recomanda ca din cand in cand sa se efectueze inchiderea/deschiderea cu telecomanda din a doua cheie...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BOGDAN DSN
post 7 Jun 2005, 11:12
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 18 October 04
From: Bucuresti




Da Klaus dar ce faci cand a doua cheie este la firma de leasing ?
Cand termini leasingul (dupa 3 ani) mergi la service pt. sincronizare ?
Sau e posibil ca dupa 3 ani sa nu se desincronizeze ?


--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
motorsport_2005
post 7 Jun 2005, 11:13
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 317
Joined: 15 April 05
From: Bucuresti




si daca inchiderea e actionata de alarma ?
tot trebuie facut ce ziceai, klaus?


--------------------
dacia supernova - CT - 19 - VEV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 7 Jun 2005, 11:30
Post #25


Membru


Group: Members
Posts: 3.172
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




La alarma originala (cobra) nu e actionata de la cheie...e de la UCE decodor...


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 7 Jun 2005, 12:07
Post #26


expat naiv


Group: Banned
Posts: 3.526
Joined: 5 July 02
From: Peste gard




Klaus, in manual scrie ca numai sincronizarea transponderului se face pe CLIP. Sincronizarea RF se poate face fara CLIP, existand o procedura in acest sens (am dat-o pe aici intr-un topic dar nu mai stiu in care .. trebuie sa caut).


--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jun 2005, 12:32
Post #27


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Pai sa mai dau un citat...
QUOTE(citat din manual)
TELECOMANDA R.F. PENTRU
BLOCARE / DEBLOCARE UȘI
Telecomanda RF nu are nici o influență asupra sistemului antidemaraj. Ea are numai rolul de blocare/deblocare uși. Telecomanda RF cu cod evolutiv poate utiliza numai două chei deoarece decodorul poate gestiona numai două coduri evolutive diferite.
Capetele de chei au număr de identificare format din 8 caractere alfanumerice (litere și cifre),începând cu litera E.
În cazul pierderii unei chei se va comanda un cap de cheie și un insert metalic, apoi va trebui efectuată procedura de resincronizare a telecomenzii RF a cheii cu decodorul de pe autoturism.
Dacă autoturismul este prevăzut cu o cheie cu telecomandă RF și aceasta a fost înlocuită, atunci efectuați “Procedura de sincronizare simplă”. În cazul în care autoturismul are ambele chei cu telecomandă RF, atunci efectuați “Procedura de sincronizare specific㔠după înlocuirea celei de a doua chei.

Cand aveam eu DSN eram bucuros ca puteam face doar sincronizarea simpla, ca nu aveam clima cu doua chei... De atunci am retinut eu ceva...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jun 2005, 12:38
Post #28


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.029
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Si pentru cine doreste, si metoda de sincronizare simpla:

D. PROCEDURA DE SINCRONIZARE SIMPLĂ
Această procedură permite sincronizarea unei telecomenzi RF cu UCE decodor și se
aplică în următoarele situații :
-codul telecomenzii RF nu mai este în plaja de recepție a UCE decodor, ca urmare a
apăsării consecutive în gol de peste 1000 ori pe butonul telecomenzii RF
-înlocuire UCE decodor cu unul nou
-înlocuirea unei telecomenzi RF, dacă UCE decodor este nou (înlocuire UCE decodor
plus o cheie RF ).
Se vor efectua următoarele operațiuni :
-se ia contactul
-se apasă și se menține astfel, pentru aproximativ 5 secunde, comutatorul închidere
uși situat pe planșa bord; actuatorii ușilor efectuează o cursă de închidere-deschidere.
-în timpul următoarelor 10 secunde, confirmate prin aprinderea permanentă a
martorului antidemaraj, apăsați de 2 ori butonul telecomenzii RF; actuatorii ușilor efectuează
o cursă de închidere-deschidere.
-procedura de sincronizare este terminată; verificați blocarea /deblocarea ușilor
apăsând butonul telecomenzii RF.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 7 Jun 2005, 13:10
Post #29


Membru


Group: Members
Posts: 3.172
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Este cumva posibil, ca de exemplu, daca butonul din bord se blocheaza un pic pe inchidere, si se initieaza procedura de resincronizare simpla, iar in timpul asta, fara sa-ti dai seama, apesi pe telecomanda principala de 2 ori (completezi astfel ciclul), sa iti "uite" telecomanda a II-a?

In cazul asta..daca pierd sau se defecteaza telecomanda de la prima cheie, o pot resincroniza simplu pe cea de a II-a?


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 7 Jun 2005, 19:07
Post #30


Membru


Group: Members
Posts: 3.172
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




In urma testarii pe masina proprie, merge foarte bine resincronizata a II-a cheie fara probleme.... Exact procedura simpla...si merge stas...
Deci nu lasati prea mult a II-a cheie si mai deschideti si cu ea...


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd August 2019 - 10:41
Forum Renault Server hosting