Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Inmatriculare Masina Second-hand
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Legislatie
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
robyvol33
Nu nu face inainte doar daca prin absurd nu mai e valabila de cind ai cumparat masina Daca vrei sa mai mergi cu masina pina o inmatriculezi trebuie sa faci rca pe 6 luni (repet numai daca e expirat rca-ul )Daca o inmatriculezi normal ca trebuie sa faci rca-ul din nou pe numele tau si (poate daca schimbi numerele)pe numerele noi.Asa este nenorocita asta de lege.
Relu11
Fara RCA pe numele noului proprietar nu se poate inmatricula masina. RCA se face la schimbarea proprietarului fara sa se treaca numarul de inmatriculare, stiu mai vine cei de la RCA, se face doar cu seria de caroserie.
CriSTI68
deci iar a dat lumea in bara cu zvonurile astea

1. RCA se face pe numele tau cu seria de identificare a masinii in cazul in care se schimba numerele pe 6LUNI
2. RCA se face pe numele tau cu numere de inmatriculare ale masinii daca acestea raman pe masina pe maxim 12 LUNI

Numar programare Identificare RAR 9672 pentru bucuresti, la identificare se plateste suma de 95 RON cu factura, la programare telefonica spui doar numarul de inmatriculare si seria de buletin al celui care se duce cu masina.

24 Feb 2008, 18:34:
Pentru ultima oara postez asta cu mici retusuri sa inteleaga si romanu dry.gif

1. Udriste la oricare ACTE AUTO se incheie contractuld de vanzare cumparare 25 ron
2. Fostul proprietar se duce cu, cartea masinii si cartea de inmatriculare la Taxe locale si impozite si o scoate de la impozit, apoi inapoiaza cartea masinii cu stampila de la taxe locale noului proprietar (Ca vanzator asta este singura chestie care trebuie facuta)
3. Programare la RAR pentru autentificare la telefon 9672 unde va cere numar de inmatriculare si serie de buletin al celui care se duce cu masina, dar aveti grija mare o sa va dea un cod de programare care trebuie sa il stiti pentru identificare !! o sa platiti suma de 89 ron (se elibereaza factura care ramane la tine)
5. Asigurare RCA pe baza cartii de inmatriculare - in functie de cc (dacia 1310 - 125 ron la asiban pe 6 luni), nu va bateti capul degeaba cu griji aoleo daca schimb numerele, in asigurare este trecuta si seria caroseriei)
6. Taxa CEC pentru talon - 25 ron
7. Taxa CEC pentru inmatriculare - 25 ron
8. NOul proprietar se duce la Taxe locale si impozite cu dosarul aranjat de catre cei de la acte auto si o trece la impozit pe care este recomandat sa il platiti, verificati ca FIsa de inmatriculare este vizata la cumparator de catre taxe locale cu Primit in evidenta azi data si ora si stampila
9. cu dosarul aranjat de catre cei de la acte auto se duce la udriste impreuna cu:
a. Copie asigurare
b. chitanta cec taxa inmatriculare
c. chitanta cec taxa talon
d. certificat identificare
e. talon inmatriculare (sa fie complectat pe verso Instrainat catre noul proprietar si semnatura vechiului proprietar)
f. fisa inmatriculare (mai verificati odata daca este scos respectiv bagat in evidenta de catre vechiul si noul proprietar)
g. Carte de indentitate autovehicul
h. numere (daca se schimba, daca raman aceleasi pot ramane pe masina, o sa intrebe garcea de la ghiseu daca raman sau se schimba)
In maxim 24 de ore actele gata, a se verifica urmatoarele Noul talon sa aiba data corespunzatoare de ITP si semnatura si stampila celui care il elibereaza, verificati inca odata seriile si celelalte scrisuri din talon (eu am fost uimit cand am vazut ca imi gresise culoarea si uitase un numar din seria masinii)

In cazul in care masina a fost cumparata din alt judet se face vanzare cumparare in judetul care vinde, unde proprietarul o scoate de la taxe locale si impozite, apoi toate actele se finalizeaza de catre noul proprietar la Biroul responsabil de inmatriculari din judetul pe raza caruia isi are domiciliul noul proprietar !!!

de Ex un bucurestean vinde masina unuia din ilfov automat numerele B devin IF, proprietarul din B scoate de la Taxe locale masina iar cel din IF o trece la taxe locale in IF.

PUNCT excl.gif

mai mult de atat de simplu nu pot sa va explic EXACT PAS CU PAS !!!
borkanel
am si eu 2 intrebari:
1) Vreau sa cumpar o masina si ii expira ITP-ul in aprilie. O pot inmatricula sau trebuie sa fie cateva luni valabila inspectia?
2) Masina sta pe bara de 1an si jumatate. Actualul proprietar a cumparat masina si i-a facut autentificarea insa nu s-a mai dus la udriste ca sa ia numerele definitive. Are toate actele inclusiv partea aia din talon unde e trecut ITP-ul....restul parca se rupe si ramane la udriste. Eu cum procedez de aici in colo ca sa fac actele+numerele definitive pe numele meu?
Relu11
1. Masina se poate inmatricula atat timp cat are itp valabil.
2. Daca actualul proprietar nu a luat numere definitive masina nu este inmatriculata, este o problema, cel mai bine intrebi la politie.
borkanel
Am intrebat si ala de la informatii acolo m-a cam luat la misto....cica vrea sa vada actele cum il intreb eu asa ceva fara acte. Eu ar trebui acum sa obtin autorizatia provizorie de circulatie dar de cand s-a simplificat procedura la vanzare si nu mai trebuie radiata ci doar schimbare de proprietar aceasta autorizatie se da doar la masinile aduse de afara......si in cazuri exceptionale cum e al meu. ITP are valabil.....deci ar trebui sa iau autorizatia si sa urmaresc vechea procedura.? biggrin.gif
ydaniel
pai:) daca are itp expirat si te duci la autentificare tre sa-l faci acolo:) la RAR:)
borkanel
pai eu am zis ca are.......altfel nici nu ma gandeam la a o cumpara tongue.gif
oricum e bine de stiut
1310
am si eu o intrebare: sunt in decurs de a cumpara o masina. masina a stat pe tusa vreun an jumate, asa ca ITP + RCA erau expirate.
a facut fostul proprietar ITP, am facut contract de vinzare, am fost la primarie, am facut RCA.
mai trebuie mers la autentificare si la politie.
intrebarea este: am dreptul in acest moment sa circul cu masina?
mersi
tiberiu27
Pentru o masina adusa din Germania la ce a postat Adrianno mai trebuie adaugat ceva?
Masina a fost cumprata pe firma pentru a recupera TVA , la taxa trabuie pus si TVA desi s-a zis ca nu-i purtator ? (am citit un post - la un clio nou luat prin RCi i s-a pus si tva ls taxa)
vav
Stie cumva cineva daca la autentificare in Voluntari la RAR se uita aia si la valabilitatea trusei de prim ajutor si stingator?

Apropo' voi va reinnoiti trusa la fiecare 18 luni? Va reincarcati stingatoarele, sau va cumparati altele? Ati patit sa luati amenda?
Smiley
n-ar trebui sa se uite. in definitiv, tu poti sa ajungi acolo cu masina pe platforma si sa nu-ti trebuiasca deloc trusa si stingator.
CriSTI68
QUOTE(1310 @ 25 Feb 2008, 21:21)
am si eu o intrebare: sunt in decurs de a cumpara o masina. masina a stat pe tusa vreun an jumate, asa ca ITP + RCA erau expirate.
a facut fostul proprietar ITP, am facut contract de vinzare, am fost la primarie, am facut RCA.
mai trebuie mers la autentificare si la politie.
intrebarea este: am dreptul in acest moment sa circul cu masina?
mersi
*Faci ITP acolo odata cu Identificare numai ca masina trebuie adusa pe platforma daca nu are ITP valabil

QUOTE(vav @ 26 Feb 2008, 12:47)
Stie cumva cineva daca la autentificare in Voluntari la RAR se uita aia si la valabilitatea trusei de prim ajutor si stingator?

Apropo' voi va reinnoiti trusa la fiecare 18 luni? Va reincarcati stingatoarele, sau va cumparati altele? Ati patit sa luati amenda?
*NU stiu sigur mie imi era ca nu imi da identificare ca nu aveam stergatoarele si aveam masina dotata cu bricheta noua.... perla asta cu extinctoarele si trusa de unde ai scos ? Identificare se refera la compararea seriilor de pe masina cu cele din acte si emiterea unui certificat de autenticitate
vav
Pai iti dai seama, intr-o lume in care toti isi dau cu parerea, incepi sa intri la idei, asa ca de aceea am intrebat... multumesc pt. lamuriri.
CriSTI68
alea doar politia rutiera te controleaza (doar cand vor spaga mai ales)
1310
Adrianno, am zis ca ITP-ul l-a facut deja fostul proprietar (nu la RAR).
intrebarea mea e: dpdv legal, am dreptul de a circula cu masina daca nu e facuta autentificarea? (e facut contractul de vinzare/cumpare, am fost la primarie)
cum de in Bucuresti po-ti sa fii programat la RAR in 2-3 zile (am citit in posturile de mai sus) cind in Oradea dureaza 1 sapt?
mersi
Smiley
raspunsul e da, ai voie sa circuli cu masina fara autentificare, daca indeplineste celelalte conditii (nr valabile, ITP, RCA etc)

1310
mersi de raspuns.
da, are itp, rca, nr...
brandon
Sunt in postura de vanzator si imi cer scuze lui Adrianno dar nu am inteles f bine ce trebuie sa fac eu ca vanzator (ce anume acte imi trebuiesc).
Certificatul fiscal la ce si cui foloseste?
1310
legat de certificatul fiscal: din cite am vazut la cel ce mi-a vindut mie masina, trebuie sa ai impozitul platit la zi pentru tot ce ai pe numele tau (daca gresesc imi cer scuze, dar asa mi-a spus d-na de la primarie), si ca sa scoti masina de la impozit(sa nu mai platesti tu, ci cel ce va cumpara masina).
CriSTI68
QUOTE(brandon @ 1 Mar 2008, 18:05)
Sunt in postura de vanzator si imi cer scuze lui Adrianno dar nu am inteles f bine ce trebuie sa fac eu ca vanzator (ce anume acte imi trebuiesc).
Certificatul fiscal la ce si cui foloseste?
*deci trebuie sa ai la tine fisa de inmatriculare si C.I.V. (se da de la acte auto) pe care trebuie sa o vizeze la vanzator (prima sau a doua rubrica nu mai stiu sigur) unde scrie acolo data semnatura si stampila unitatii de taxe locale, apoi inapoiezi fisa de inmatriculare noului proprietar, dupa ce o scoate de la impozit (trebuie sa fie achitat integral) o sa iti dea o fisa conform caruia masina a fost scoasa de la taxe si impozite de la tine.. inapoiezi C.I.V. si Fisa de inmatriculare si fisa aceea care atesta ca impozitele au fost platite catre noul proprietar si gata ai scapat de o belea smile.gif
vav
Stie cineva ordinea EXACTA a actelor din dosarul (sau a teancului capsat) care se depune la ghiseul de inmatriculari? Ca eu am desfacut capsa aia si le-am amestecat fara sa vreau; auzisem ca trebuie intr-o anumita ordine aranjate...
Smiley
e afisata la Udriste, pe stalpii aia langa care se formeaza cozile.
alternativa e sa te duci la chioscul unde ai intocmit actele si sa le ceri sa ti le aranjeze ele.
ramm
Vrea un prieten sa-si aduca o rabla de bmw din Germania (evident); acum vine si intrebarea (idioata ptr unii): se mai poate inmatricula masina mai veche de 8 ani?
Eu asa stiam mai demult, dar cu taxa asta cine stie?
Smiley
da, se poate. taxa o sa fie destul de mare.
CriSTI68
foarte mare
stryder
am si eu o dilema cu inmatricularea in cazul schimbarii domiciliului...poate imi puteti da niste raspunsuri.

Eu am masina inmatriculata in judetul X. Mi-am schimbat domiciliu din judetul X in Bucuresti, intre timp mi-am schimbat si C.I + permisul.
Acum vreau sa inmatriculez masina pe Bucuresti.
Din ce am gasit pana acum pe net, as avea nevoie de urmatoarele:

-fisa de inmatriculare
-cerere de inmatriculare
-certificat radiere 3 exemplare
-cartea de identitate a vehiculului + copie xerox
-actul de identitate
-certificatul de inmatriculare
-polita de asigurare + copie xerox
-placile cu numere de inmatriculare

Fisa de inmatriculare am luat-o + completat-o de la udriste, la fel si cererea de inmatriculare. ( nu trebuie si de radiere?!?!?!)
Acum cu fisa de inmatriculare trebuie sa ma duc in judetul X unde am inmatriculata in momentul de fata masina si s-o stampilez de la taxe si impozite, ca sa fie scoasa din evidenta.

Certificatul de radiere mi-a zis o tanti de la ghiseul cu acte de la Udriste ca trebuie sa-l iau din judetul unde am inmatriculata masina, tot acolo s-ar si completa (?!?!)

Deci in momentul de fata am o fisa de inmatriculare care urmeaza sa ma duc s-o stampilez la taxe si impozite...Dupa ce o stampilez ma duc la taxe si impozite din sectorul din care fac parte pt. a mi-o stampila si a fi luat in evidenta pe Bucuresti.

Apoi ma duc platesc taxa de talon si ma duc cu actele la Udriste. Din asta sa inteleg ca radierea se va face in Bucuresti si nu unde am masina inmatriculata...corect? Cand depun actele + placutele de inmatriculare tot atunci le platesc si pe cele de Bucuresti? La final ar trebui sa am alta carte de identitate cu acelasi nume dar alta adresa, alt talon cu noua adresa + numere de Bucuresti. E ok cum procedez?
CriSTI68
si de ce ai mai postat asa de lung daca stii ? wink.gif
Brainie
CIV rămâne cea de acum, dar o să fii scris tu de 2 ori, cu 2 adrese. Talonul va fi nou. Tablele cu numerele le plătești când depui actele.
PINGUINUL
stie careva cat e taxa - urgente la udriste sau unde se plateste pentru talon si numere?cat dureaza la urgente?
cbr-ica
stie cineva un ACT-ist care sa ne faca actele de vanzare cumparare pentru un vehicul inmatriculat in Romania? Platim pretul pietei.
serban77
Salut! Am o dacia 1300 din "82 cu numere vechi si acum as vrea sa o inmatriculez. Problema este ca masina e pe num ele socrului meu care a decedat. Vreau sa stiu daca trebuie sa fac dezbatere de mostenire??? Sotul meu este singurul copil. Va multumesc
gabriel.dumitru
Din cate am auzit, acum se dau actele in 2 ore.
aurelv
@PINGUINUL nu mai exista taxa de urgenta pentru numere sau acte. Acum actele si numerele la rand sunt gata in 2h (daca vrei numerele preferentiale dureaza 24 h).

pentru ca am trecut de curand prin vanzarea / apoi cumpararea unui autovehicul sh inmatriculat dej ain Romania va pot spune exact pasii ce trebuie urmati dupa si inainte de cumparare

Pentru vanzare:

1.act de vazare - cumparare in 3 exemplare
2.fisa de inmatriculare cu datele masini si pe verso cu numele vanzatorului si jos al cumparatorului.
4. vanzatorul va scrie pe talon la instainat numele cumparatorului si va semna.
5. vanzatorul merge cu fisa de inmatriculare si cu un exemplar al contractului de v-c la administratia fiscala a sectorului de domiciliu unde completeaza o fisa de scoatere din evidenta a autovehicului ( atentie sa nu aveti amenzi neplatite sau alte restante ca pana nu le achitati nu puteti scoate autovehiculul din evidenta) si obtine dovada de scoatere din evidenta si stampila pe fisa de inmatriculare.
4. inmaneaza fisa de inmatriculare cumparatorului si dovada ca masina nu are datorii pe ea (luata tot de administratia fiscala), isi dau mana smile.gif si cam asta e toata raspunderea vanzatorului.

Atributii cumparator:
1. idem
2. idem
3. dupa ce a luat fisa de inmatriculare vizata de adm. financiara a vaznatorului si dovada ca masina este libera de datorii (credite, ipoteca pe ea, etc.), se desparte de vanzator si restul actelor le va face singur.
4. programare la RAR pentru autenticitate
5. achitare la o unitate CEC a taxei de talon.
6. mers la administratia financiara de unde apartine pentru luare in evidenta autovehicul ( se completeaza 2 formulare si apoi se obtine viza pe fisa de inmatriculare), eventual isi poate plati si impozitul pe anul curent daca tot e acolo smile.gif
7. achitat la adm. financiara a taxei de inmatriculare
8. achitat asigurare obligatorie (RCA) pe minum 6 luni
9. dupa ce a terminat pasii 4,5,6,7,8 urmaza sa se duca la politie pentru inscriere. Acolo se va duce cu urmatoarele:

* FISA DE INMATRICULARE COMPLETA ( cu ambele stampile de la adm. financiare vanzator si cumparator)
* CARTEA MASINI IN ORIGINAL SI COPIE SUPA ACEASTA
* COPIE DUPA RCA
* CONTRACT VANZARE-CUMPARARE COPIE + ORIGINAL
* CHITANTA DE CEC PENTRU TALON
* CHITANTA DE ADM. FINANCIARA PENTRU TAXA DE INMATRICULARE
* TALONUL MASINI PE CARE SA SCRIE LA INSTRAINAT NUMELE CUMPARATORULUI SI SEMNATURA VANZATORULUI.
* NUMERELE VECHI ALE MASINI IN CAZ CA NU SE PASTREAZA

La ghiseu se va mai achita o taxa de 43 lei pentru numere la rand sau 85 lei pentru numere preferentiale.
Nota: pasii 4,5,6,7,8 pot fi facuti in orice ordine.
utilizatorDSN
Salut,
Sunt nou pe forum si am nevoie de ajutor.
Vreau sa cumpar o DSN de la un prieten. Acesta e de acord sa-mi lase numarul. Problema mea e ca am domiciliul stabil in alt oras.
Intrebarea:
Pot sa pastrez numerele lui si sa inscriu masina la administratia financiara unde am domiciliul? Sau o pot inscrie acolo unde locuiesc?
Multumesc!
Smiley
orasul tau si al prietenului sunt in acelasi judet?
daca da, poti pastra numerele lui si inmatriculezi fiscal masina la administratia de care tii tu. daca nu, trebuie schimbate numerele.
gabriel.dumitru
Salutare,

Stie cineva cum se inmatriculeaza o masina din Spania?
Ar exista o mica problema. Se face contract v-c, se radiaza masina pentru export, insa nu pot lua numere provizorii pe numele meu, decat pe un nume rezident in spania. Numerele sunt valabile fie pe 10 zile sau 60 zile si sunt verzi, aceastea sunt valabile in ro? As putea inmatricula masina in ro daca numerele proviz nu sunt pe numele meu?

multumesc anticipat...
Sudsemnatu
o cunostinta a cumparat o masina ..a facut act de vanzare cumparare...i-a dat talonul , cartea masinii ..totul.
numai ca vanzatorul nu vrea sa se duca la circa financiara sa o scoata de la impozit ca are datorii.
ce face cumparatorul in cazul asta? poate face ceva? poate sa o inmatriculeze.?

multumesc
Marius*
Il actioneaza in judecata pe vanzator. Instanta, prin hotararea ce o va da, va dispune inmatricularea autoturismului.
Succes!
Andy_ACS
Salutare!
Am cumparat o masina SH din Valcea si am domiciliul tot in Valcea (dar alt oras). Am convenit sa pastrez eu numerele masinii.
Care e ordinea corecta a actiunilor pe care trebuie sa le intreprind ca sa o trec pe numele meu?
Eu am citit pe aici, m-am mai interesat si am ajuns la urmatoarea varianta:
- fac contractul de vanzare cumparare la un birou de copiat acte (3 exemplare)
- merg cu vanzatorul sa isi ia el de la circa financiara stampila ca nu are datorii
- merg la rar pentru identificare (o sa fac identificarea in Craiova, unde imi e mai comod)
- platesc taxa de talon la CEC
- merg la financiar la mine in oras unde platesc taxa si ma iau in evidenta cu masina
- merg cu dosarul la Valcea la politie, il depun si imi dau ei alt certificat si cartea de identitate modificata (numerele raman).
dosarul va cuprinde: contract de vanzare cumparare, dovada ca vanzatorul nu are datorii, identificare rar, chitante doveditoare ca am platit taxa de talon si taxa la adm. fianciara, talon, carte de identitate.

Puteti va rog sa imi confirmati cele spuse mai sus? sau sa ma corecftati daca am grswit ceva?
Ar fi pacat sa plec de la Craiova catre Valcea si sa uit ceva, sa fac drumul de pomana ~300km

Multumesc!
BZN
Stampila de la fisc (vechiul proprietar) se pune pe fisa de inmatriculare pe care o faci tot la un birou auto. Ai uitat de RCA, trebuie la dosar... biggrin.gif , si bineinteles CI...
Andy_ACS
Da, am facut RCA pe numele meu, dar am uitat sa scriu mai sus.
Merci!
bobbykul
Salutare am o problema cu actele masinii sa incep cu inceputul. Acum 1 luna mi-am luat un golf 4 , masina a fost adusa in tara in martie 2008 de catre unu din cluj cel din cluj a vandut-o unuia din pitesti iar cel din pitesti mi-a dat-o mie (tot din pitesti) toate bune si frumoase pana in momentul cand am fost la primarie sa platesc impozitul acolo cineva mi-a spus ca imi trebuie factura fiscala dintre cluj-pitesti.....de ce ?? i-am spus ''domne dar am contractul de vanzare-cumparare dintre cluj-pitesti si pitesti-pitesti si am factura fiscala dintre german si cel din cluj''' si el imi spune ca trebuie sa ma duc tocmai in cluj sa iau factura fiscala ....nu mai inteleg nimic in rest am toate actele in regula brief mare mic carte verde carte service am pana si facturile de la ce piese au fost schimbate la ea ,este radiata in germania are numere rosii masina acum am si rar-ul facut la rar mi-au cerut brief mare mic actele acelea 2 traduse si legalizate si factura fiscala din germania nici cum factura fiscala intre cluj-pitesti. Acum intrebarea mea este daca ala din cluj moare eu ce fac raman cu masina neinmatriculata?? sau se poate face ceva??? Tin sa mentionez ca am incercat sa iau legatura cu ala din cluj si imi zicea ca se duce in germania dupa masini nu are el timp de facturi fiscale deci asta este ca si inexistent.Si cui trebuie sa prezint eu aceasta paguboasa factura fiscala dintre cel din cluj si cel din pitesti??? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
internet
uite aici un articol pas cu pas despre inmatricularea masinilor din afara http://invatacum.blogspot.com/2008/07/cum-...-cumparata.html eu am ramas cand am vazut cati bani trebuie sa cheltuiesti si cat timp trebuie sa astepti
andreea7
sad.gif Am si eu o problema, va rog sa ma ajutati.
Am luat un ford si vanzatorul mi-a zis ca se ocupa el de radiere si ca-mi pune si numere provizorii, dar nu a zis nimic ca ar trebi sa mergem la finante, sau in alta parte asa cum i-am auzit pe altii. E prima mea masina si chiar nu stiu daca m-am tapit luand masina. E adusa de dincolo acum 4 luni si avea numere de romania cand am cumparat-o, insa el mi le-a luat zicand ca are nevoie de ele pt radiere. Nu stiu daca tre sa mai platesc inmatriculare, cat ma costa asigurarea, unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa platesc eu si ce nu. Va rog ajutati-ma.
Multam fain.
BZN
Incep sa ma gandesc la ce este mai rau. CIV la cine este? DACA a fost inmatriculata in Romania nu platesti taxa de mediu ,insa taxa de inmatriculare ,da. Macar certificatul de inmatriculare il ai?
rodutcin
Salutare,
Am si eu o intrebare din prisma cumparatorului:
Masina inmatriculata in RO, cumparata dar nu inscrisa de noul proprietar.

acte pe care le detine cumparatorul
-vanzare cumparare orig+copie rosie (care vrea sa ramana le el)
-certificat de atestare fiscala+fisa inmatriculare de la vechiul proprietar
-carte masina+talon cu ultima pagina completata pe noul proprietar
masina a fost instrainata luna asta

acum intervin eu:

-daca cumpar aceasta masina ce acte imi sunt necesare
-pot incheia un contract de vanzare cumpare cu actualul proprietar
- mai imi trebuie fisa fiscala de la actualul proprietar (mentionez ca nu a inmatriculat-o)
Cum se procedeaza in acest caz ohmy.gif

Multumesc
ga!nusha
am vazut la telejurnal tongue.gif un reportaj despre niste firme care se ocupa de toata birocratia asta in locul proprietaruluilui... stie cineva vreo firma d'asta?
rodutcin
google it biggrin.gif sigur vei gasi. Din cate am inteles este cam 50euro fara tva, dar nu stiu exact.
Spre exemplu
http://www.inmatriculari-auto.com.ro/ si nu cred ca sunt singurii.
eminence
In primul rand scuze daca s-a mai discutat, dar am o problema arzatoare. Vreau sa-mi iau o masina cu nr de Italia. Vanzatorul nu e proprietar, dar zice ca imi poate face contract de vanzare-cumparare intre mine si proprietarul din Italia. Intrebarea mea e: ce acte imi mai trebuie, e de ajuns contractul pentru a incepe demersurile pentru inmatriculare? Sau masina trebuie radiata "pt export" acolo sau ceva de genul? Eu cum stiu daca a radiat-o sau nu, sau ce pot sa fac in situatia asta? E riscant sa o iau pe incredere? Il pot constrange cumva sa o radieze? sau cum e?
Vanzatorul zice ca e de ajuns contractul, dar sincer, tind sa nu-l cred. Nu vreau sa o iau si sa ma trezesc ca dupa ce-mi expira asigurarea si/sau ITP sa nu mai pot circula cu ea. Ms anticipat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.