Prima parte, schimbatul etrierului si a furtunului frana am terminat-o.
Cheltuieli:
1 buc. etrier 45 RON ceva facut de un SRL de prin Pitesti, cica e garantat 80.000 Km;
2 buc. furtune de frana 2 x 6.5 RON;
3 buc. aerisitoare 3 x 1 RON;
1 sticla de 0,5 litri lichid frana Tip N 8 RON;
si vreo 2... 3 ore timpul operatiunii.
Din start aerisitorul de la etrier l-am inlocuit cu unul dintr-asta nou ca originalul era cu depuneri pe el, parca coclise.
Operatiunea a inceput cu demontarea etrierului de pe pozitie, da' cu furtunasul inca prins de el, l-am scos si m-am uitat la el

furtunasul nu prea puteam sa-l desurubez, asadar l-am prins din nou pe pozitia lui, cumva provizoriu, astfel incat sa pot desuruba furtunul din etrier, am deblocat furtunul, am dat din nou jos etrierul.
Procesul a fost destul de rapid pana la desurubarea vechiului furtun de frana de la legatura cu conducta metalica, acolo m-am chinuit o groaza ca habar nu aveam cum e prinsa.
Am observat ca se desuruba cu o cheie de 10 partea de la tevusca metalica si nu furtunul, dupa ce am reusit sa desfac legatura, mi-a ramas furtunul prins cu ???, mai tarziu m-am prins ca acolo e o clema, ca noroiul depus in zona de lucru de-a lungul timpului si rugina nu prea imi permiteau sa imi dau seama din prima ce-i pe acolo si nici nu am la dispozitie vreun manual pentru asa ceva.
Imbinarea dintre cele doua componente se face intr-o zona in care este o tabla cu o gaura, iar in spatele ei este clema respectiva, sub forma literei U, prevazuta cu o urechiusa, cum clema este dupa tabla respectiva, spre motor, nu am stiut ce reprezinta.
Dupa ce am desfacut si calema si am dat futunasul vechi jos am inceput procesul de asamblare al noilor piese, am inceput de la furtunas, pus pe pozitie, pusa legatura cu conducata metalica, insurubat, prinsa clema, insurubat mai tare.
Am pus etrierul pe pozitie, i-am prins sigurantele, dupa care i-am conectat furtunasul nou.
Maine mai am de aerisit.
PS. Sper ca nu-i vreo problema ca am creat un post nou, avand totusi in vedere ca precedentul post este tot al meu.