Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: expirare permis conducere.
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Legislatie
Pages: 1, 2
CGB
nu stiu daca s-a mai discutat....eu n-am gasit nimic cu search-ul....
prob este urmatoarea: am permisul din ianuarie 1997. permis d-ala tip vechi cu valabilitate 5 ani. apoi s-a prelungit la 10 ani. deci, in ianuarie 2007 (pe 8 ianuarie mai precis)ar trebui sa-l schimb. ce trebuie facut, ce acte sint necesare, ce hartii, ce cereri imi trebuie,costa vreun ban...etc? practic, care este filiera ce trebuie s-o urmez ptr a preschimba permisul, tinand cont si de nou' cod rutier.
si cam cand ar trebui sa demarez treaba ptr preschimbare. ca fiind inceput de an, ma gandesc ca se misca cam greu baietii. aaaa, si cam cat dureaza preschimbarea asta si ce fac in perioada cat nu mai am permis...imi dau ceva sa inlocuiasca permisul, sau trebuie sa trag pe dreapta pana imi dau permisul nou?


astea erau valabile pana acum(is de pe siteul politiei rutiere):
PRESCHIMBAREA PERMISULUI DE CONDUCERE
Documente necesare:
-Actul de identitate al solicitantului (original si copie) ;
-Fisa tip a detinatorului permisului de conducere, dactilografiata si semnata cu negru, in dreptunghiul special destinat.
-Chitanta de plata a contravalorii noului permis de conducere (C.E.C. sau B.C.R.) ;
-Permisul de conducere vechi (original si copie) ;
-Fisa medicala de consultatii pentru conducatorii de autovehicule completata (tipB ) ;
-Copia certificatului de casatorie sau a hotararii judecatoresti de divort (in cazul schimbarii numelui)


mai sint valabile cerintele de mai sus, sau de la 1 ianuarie se procedeaza altfel?
klaus
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=670372
Lista lui Ake este inca de actualitate
- chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere este in valoare de 45 lei RON - in alte localitati decat Bucurestiul pot fi si alte sume, gen 46,5 RON
- poza iti face pe loc la politie. De asemenea si semnatura o dai pe o placa digitala tot la politie
Singura chestie mai neplacuta e treaba cu fisa medicala.

Permisul iese in cca. 5 zile
Eu am cerut o dovada si mi-au zis sa le zic la politisti ca e la preschimbare, ca verifica ei. Nu m-a oprit nimeni in alea 5 zile.
Important este sa mergi sa depui actele inainte de expirare, ca sa fie continuitate (permisul nou iese cu data depunerii actelor, nu cu data eliberarii efective)
Giurisici Fabian
la mine a durat o saptamina ,l-am ridicat luni dupamasa iar cand am depus actele(pe 19 nov) pentru preschimbare copia permisului vechi mi-a zis cel de la ghiseu sa o pastrez ca el nu are nevoie de ea, sa am dovada cu ce sa circul, nu iti da nici o hartie la mana
in rest rabdare are ca e coada cum era la alimentara o data cind aducea carne
CristiRzR
Daca ai norocul sa stai in Constanta, dupa ce depui actele ei zic ca il iei in 2 zile blink.gif
CGB
merci oameni buni.
dar, intrebarea mea este....si dupa 1 ianuarie, tot filiera asta trebuie urmata, sau vor fi alte cerinte?
ca, parca am auzit pe la tv, cum ca de la 1 ianuarie se vor simplifica procedurile de preschimbare a permisului, buletinului...etc
Bill
Problema e nu formularul tip, sau unde se plateste taxa, ci fisa medicala. Daca nu ai o relatie pe undeva, pierzi cateva zile..............
Mai simplificat de atata ce sa iti faca. Iti face pozele acolo, poate sa ia iti ia banii la acelasi ghiseu.
Timpul va fi pt. fisa medicala. Ai cam mult de alergat.
CGB
nu-i prob cu fisa. doar traim in romania....si o rezolv repede wink.gif
mi-e sila de statu' la coada la politie. si e najpa ca-i si inceput de an si mi-e ca-s garcile sictirite si-o sa mearga treaba ca melcu'. da' daca procedura e aceeasi ca pana acu' o rezolv io.
merci ptr rapunsuri tuturor.
Sorinator
Am auzit ca de anul viitor se va introduce un model nou de permise de conducere cu insemnele uniunii europene. Stiti ceva despre asta? E adevarat sau era doar un zvon?
klaus
E adevarat. A aparut si legea in Monitorul Oficial.
Giurisici Fabian
QUOTE(Sorinator @ 3 Dec 2006, 20:01)
Am auzit ca de anul viitor se va introduce un model nou de permise de conducere cu insemnele uniunii europene.  Stiti ceva despre asta? E adevarat sau era doar un zvon?
*


eu deabia l-am shimbat iar fac altu post-336-1110552439.gif
CGB
io, daca schimb permisu' la inceput de an (ianuarie), mi-or da d-asta tip nou, sau primesc tot vechi. si apoi dupa 3 luni, ma pun imbecilii iar sa-l schimb?
Bill
QUOTE(cristib @ 3 Dec 2006, 21:24)
si apoi dupa 3 luni, ma pun imbecilii iar sa-l schimb?
*......la cat sunt de idioti, n-ar fi exclus.
opa
@cristib; @Sorinator
Extrase din Ordin nr. 1455/2006
din 25/09/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 822 din 05/10/2006
privind forma, dimensiunile și conținutul permisului de conducere

ministrul administrației și internelor emite următorul ordin:

Art. 1. - Forma, dimensiunile și conținutul noului permis de conducere sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Punerea în circulație a noului model al permisului de conducere se face de la data aderării României la Uniunea Europeană.
Art. 3. - (1) Permisele de conducere model 1995, aflate în circulație la data intrării în vigoare a prezentului ordin, se eliberează în continuare, până la data aderării României la Uniunea Europeană.
(2) Permisele de conducere prevăzute la alin. (1) rămân valabile după data aderării României la Uniunea Europeană, până la expirarea acestora.
Art. 4. - Prezentul ordin intră în vigoare la data intrării în vigoare a Legii nr. 49/2006 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

My comment: Desi acest ordin intra in vigoare cf art. 4 la data de 1 decembrie 2006, tot acest ordin specifica la art. 3 alin (1) ca permisele model vechi (1995) se elibereaza pina la data aderarii la UE (din cite banuiesc eu 1 ian. 2007 smile.gif)

Sper ca v-am lamurit, sau mai mult v-am bagat in ceata? Deh ... legislatie romaneasca mad.gif
CGB
sa inteleg ca o daca-mi schimb permisu' in ianuarie 2007, o sa fiu printre primii care vor beneficia de noua forma a acestuia cool.gif . coooooool. da' tare ma tem ca o sa fie o brambureala la inceputul lui 2007, de-o sa-mi dau cu tesla-n oo.
Meghitzanul
stie cineva cat timp este valabila fisa medicala?
eu deja am facut-o acum la inceputul lui decembrie si as astepta pana la anul ca sa imi fac permis de tip nou
tks
Manuel
Fatuca de la biroul de copiat acte care mi-a completat fisa cu datele personale a zis ca e valabila 1 an de la data eliberarii.
kriiss888
Mai nou, daca permisul este in perioada administrativa de valabilitate nu se mai cere fisa medicala !!!

Cel putin asa era in luna decembrie , nu stiu daca dupa 1.01.2007 se schimba ceva. Eu am avut permisul emis in 23.01.1997 cu valabilitate 23.01.2002( scris pe el) , valabilitate reala 23.01.2007. In decembrie mi-a spus un coleg faza cu fisa medicala...am fost la Udriste...am intrebat, era scris si pe niste afise...mi-au confirmat ca daca nu a expirat se schimba fara fisa medicala.
Am fugit la Cec-ul de peste drum si am platit taxa , am dactilografiat fisa detinatorului de permis si am depus actele ...dupa 5 ianuarie ma duc sa-l iau.

vezi si :

http://www.prefecturabucuresti.ro/eKontent...to/index.html#3
Fuzz
Eu l-am schimbat doar pentru domiciliu nou, si nu a fost nevoie de fisa medicala, desi la informatii am fost "informat" ca trebuie. La cei care trece perioada de 10 ani parca, trebuie fisa medicala. Cel mai bine intrebati la ghiseu unde se fac pozele la Udriste, lasati informatiile ca dati banii aiurea. In caz ca aveti nevoie de fisa medicala, foarte repede si ieftin se face la clinica de la Malcoci, din Rahova, de aici de langa mine tongue.gif
CGB
daca depuneti actele pentru preschimbarea permisului inainte de expirarea sa, nu va mai trebuie fisa medicala.

sa zicem ca permisul expira pe 10 ianuarie 2007. daca depuneti dosarul inainte de data asta nu mai este necesara fisa medicala. daca va treziti insa pe 11 ian ca v-a expirat permisul, trebuie si fisa medicala.

acte necesare:
fisa detinatorului permisului (se ia de la birou de copiat acte - costa intre 10 mii si 50 mii), poze tip permis (120 mii pe loc) chitanta cu plata contravalorii permisului (la CEC sau BCR si costa 45 RON), copie dupa permisul vechi si dupa buletin, precum si originalele la buletin si permis.
repet: in cazul preschimbarii permisului fisa medicala este necesara doar daca v-a expirat deja permisul vechi.

se sta frumusel la coada, se preda dosarul, vi se retine permisul vechi si se elibereaza dovada ptr a putea circula (in cazul meu dovada o reprezinta o copie dupa buletin, pe care s-a aplicat o stampila de la pulitie). dupa ce va verifica dosarul, vi se mai face o poza si gata. va luati bolentinu' si va prezentati apoi peste 2-3 zile sa ridicati noul permis (sa aveti bolentinu la voi).


permisele eliberate dupa 1 ian 2007 ar fi trebuit sa fie de tip comunitar (conform Ordin nr. 1455/2006), dar...ca sa-l citez pe pulitaiu' de la permise : "nu ne-a venit inca programu' asa ca deocamdata permisele or sa arate tot ca alea vechi". ce inseamna "deocamdata" ala, nici el nu stia. poate 1 saptamana, poate o luna, poate 2 luni....
UXE
adika daca pierd permisul nu mai trebuie sa mai aduc fisa medicala nu? pai in cazul asta pot sa imi schimb permisul fara fisa 50 de ani de acum incolo daca ma duc inainte sa expire ...NU?
Meghitzanul
mi se pare aiurea....adica in decurs de 50 ani unii sa duca 5 fise medicale iar altii care au grija sa se duca cu cateva zile inainte de expirare sa nu duca nici una, dar ei poate sunt inapti pt a conduce masina d.p.d.v. medical nedumerire.gif

inteleg ca mi-am luat teapa....pt ca eu tb sa schimb permisul datorita schimbarii domiciuliului si nicidecum pt ca expira.... & mai fusese schimbat acum 4 ani tot din aceeasi cauza si atunci la fel ca acum m-am dus cu fisa medicala in manuta mad.gif
CGB
ca sa scapi de fisa medicala trebuie sa ai permisul vechi. sa-l ai (sa existe in forma fizica) si sa nu fi expirat deja.

daca l-ai pierdut e alta poveste. dai o declaratie, faci iar fisa medicala....bla bla bla.


UXE
@cristib

din cate am inteles pot sa ma duc cu permisul inca valabil sa il schimbe? adika sa il prelungeasca .... pot sa ma duc si acum chiar daca expira peste 8 ani?

sau e vorba de permisele care sunt aproape expirate?


daca l-ai pierdut e alta poveste. dai o declaratie, faci iar fisa medicala....bla bla bla.


pai sa zicem ca unu dupa ce a dat examenul auto ..a luat carnetu si se duce si il ridica. Merge vro 2 sapt dupa care il pierde. Asta inseamna ca trebuie iar sa treata prin tot balamucul ca sa obtina fisa medicala? .. io nu cred ptr ca la dosar exista deja fisa aia si n-are rost s-o aduci de 2 ori ..asa si la permisele inca valabile.... poate gresesc
CGB
pai nu vad de ce-ai preschimba un permis perfect valabil, cu 8 ani inainte de expirare smile.gif .
termenul de depunere a dosarului ptr preschimbarea permisului banuiesc ca este stabilit pe undeva. adica sa se specifice clar :"dosarul se poate depune cu maxim n-luni inainte de expirare". in nici un caz cu cativa ani. cei mai multi depun dosarul cu maxim o luna inainte de expirarea permisului vechi (cel putin asa faceau aia cu care am stat eu la coada la permise).

daca vrei sa-l schimbi inainte de termen din alte motive (l-ai pierdut, vrei permis d-asta nou-model european, ala vechi s-a degradat, ai schimbat domiciliul...etc) e alta filiera pe care n-o cunosc.
mad_voly
QUOTE(UXE @ 3 Jan 2007, 21:55)
@cristib

pai sa zicem ca unu  dupa ce a dat examenul auto  ..a luat carnetu  si se duce si il ridica. Merge vro 2 sapt  dupa care il pierde.  Asta inseamna ca trebuie iar sa treata prin tot balamucul ca sa obtina fisa medicala? .. io nu cred  ptr ca la dosar exista deja fisa aia  si n-are rost s-o aduci de 2 ori ..asa si la permisele inca valabile.... poate gresesc
*


Daca pierzi permisul in decursul primului an de cand l-ai obtinut, nu iti mai trebuie fisa medicala. Sunt patit wink.gif
r@zv@n
Faceti-ma sa inteleg si eu. Am permisul din 8.III.1997. Pe el scrie termen de valabilitate: 8 III 2002 (asa era atunci, cu 5 ani valabilitate). Permisul meu este insa valabil pentru ca dupa ce mi s-a eliberat, la scurt timp a aparut legea cu valabilitatea de 10 ani. Saptamana viitoare ma duc sa il schimb pt. ca intre timp mi-am schimbat si domiciliul. IMI trebuie sau NU fisa medicala? Va multumesc.
laurian
Trebuie fisa medicala, la schimbarea domiciliului.
tzk
eu stiu ca trebuie fisa medicala.
ma interesasem de citeva ori despre actele necesare, pt mine si colocatar (nevasta biggrin.gif ).
ba la schimbarea domiciliului, ba la schimbarea numelui...

cert e ca inca nu le-am schimbat si acuma oricum astept sa apara modelu nou , nu ma complic degeaba
Fuzz
NU trebuie fisa medicala doar la schimbarea domiciliului. Am trecut prin asta acum 2 saptamani, nu dati si voi aiurea 90 de ron. La nume nu stiu cum e treaba, dar cred ca e cam la fel, avand in vedere ca tot nu trec cei 10 ani.
adister
Am depus astazi documentele pentru preschimbarea permisului si a talonului (schimbare domiciliu) si nu mi-a trebuit fisa medicala! Daca permisul vechi este inca valabil (al meu era pana in 2009) nu este necesara fisa medicala.
Confirmarea aici (e chiar subliniat!).
kriiss888

QUOTE
Faceti-ma sa inteleg si eu. Am permisul din 8.III.1997. Pe el scrie termen de valabilitate: 8 III 2002 (asa era atunci, cu 5 ani valabilitate). Permisul meu este insa valabil pentru ca dupa ce mi s-a eliberat, la scurt timp a aparut legea cu valabilitatea de 10 ani. Saptamana viitoare ma duc sa il schimb pt. ca intre timp mi-am schimbat si domiciliul. IMI trebuie sau NU fisa medicala? Va multumesc.


NU iti trebuie fisa medicala. In aceeasi situatie am fost si eu . Permis emis in 01.1997; la fel am schimbat domiciliul in dec anu' asta...oricum expira in ianuarie...

Ieri am luat permisul nou (tot model vechi....nu au aparut alea 'europene')
Fuzz
Si eu tot ieri l-am luat, si nu ma omor dupa permisul european. Ce imi place ca l-am inlocuit, si e tot 10 ani valabil, ma asteptam sa scada cei 3 ani de "utilizare" tongue.gif
r@zv@n
Va multumesc mult pentru info, luni ma duc sa imi depun actele, sper sa nu imi ceara si fisa medicala cei de la Galati.
cristu


Am intrat pe http://www.prefecturabucuresti.ro/ si am downloadat fisa medicala (PDF)
Mie imi expira permisul pe 31.012007. Am sunat la Politie 323.30.30 Int. 21243 si mi s-a spus ca imi trebuie neaparat fisa medicala (CHIAR DACA NU A EXPIRAT PERMISUL). Asa e ?

Fisa medicala de pe site: http://www.prefecturabucuresti.ro/eKontent.../images/308.pdf este valabila ? adica, daca ii fac copie xerox si ma duc cu ea la policlinica, e valabila la politie ?

Va multumesc,
UXE
deci pana la urma trebuie fisa sau nu??? ohmy.gif
adister
Mai pun inca o data link-ul mad.gif desi mai este si in primul post de pe pagina asta - se mentioneaza clar ca daca permisul este in perioada de valabilitate nu mai este necesara fisa medicala. Acelasi lucru scrie si pe peretii de la Udriste.
l@u
La preschimbare trebuie fisa medicala spun asta ptr ca l-am schimbat pe 12/01/2007. S-ar putea ca in urma pierderii,furtului sau deteriorarii sa nu mai fie nevoie de fisa medicala
adister
Iar o luam de la capat? l@u - permisul tau vechi era inca valabil sau nu. Pentru ca daca era expirat, atunci da, ai avut nevoie de fisa medicala.
dcsiki
Eu l-am schimbat anul trecut expira in septembrie si m-am dus inainte de expirare si mi-a trebuit fisa medicala , deci daca iti expira iti trebuie fisa , daca il schimbi din alte motive ( de ex. schimbare de domiciliu ) nu trebuie fisa
thunder
Tata tocmai si-a depus actele pt. schimbare permisului pe motiv ca expira: Acte necesare (pt. Pitesti): taxa de 45ron la BCR, copie dupa permis, copie dupa buletin, un formular cartonat care se gaseste pe la firmele care se ocupa cu acte auto (6ron). Cu toate astea de duci la politie, stai la coada la ghiseu, te trage in poza, semnezi si astepti sa-ti vina permisul. Permisul care expira ramane la politie si-ti da o hartie cu care poti sa circuli 15 zile.

PS: nu i-au cerut nici o fisa medicala.
adister
QUOTE
Eu l-am schimbat anul trecut expira in septembrie si m-am dus inainte de expirare si mi-a trebuit fisa medicala

In septembrie este posibil sa fi trebuit fisa medicala, nu stiu, insa acum (dupa 1.12.2006) nu mai este nevoie de ea, indiferent daca permisul se schimba pe motiv de expirare, pierdere sau schimbare domiciliu (cu conditia sa fie inca in perioada de valabilitate).

LE - a se vedea Art. 44 din Regulamentul de aplicare a noului cod rutier wink.gif
cosmin800331
Bai, e fantastic! Vad ca la Bucuresti nu trebuie fisa medicala, in cazul preschimbarii permisului, iar la Galati vad ca trebuie sa ai fisa medicala. maine ma duc sa-mi depun actele si sa vad daca imi cer astia vreo fisa medicala.
cosmin800331
Gata! Am rezolvat! Nu mi-a trebuit fisa medicala! Deci, e in felul urmator: daca se apropie termenul de expirare si te duci sa-l preschimbi nu mai ai nevoie de fisa medicala. In cazul meu, permisul expira pe 14.02.07. Marti mi-au zis sa vin sa-l iau.
Bill
Mai voi sunteti glumeti? sau aia sunt prosti?
Pai asa nu faci fisa medicala decat odata, cand faci scoala de soferi, si pana la 80 de ani mergi doar cu o luna inainte sa expire si il preschimbi, nu? blink.gif
diaconuliviu
Regulament:
ART. 43
Titularul permisului de conducere trebuie sa declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, in cel mult 48 de ore de la constatare, si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere.
ART. 44
(1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, in conditiile legii, in baza urmatoarelor documente:
a) fisa detinatorului permisului de conducere;
b ) originalul si copia actului de identitate;
c) dovada platii contravalorii permisului de conducere si a taxei de eliberare a acestui document;
d) permisul de conducere a carui preschimbare se solicita, in original, daca acesta exista;
e) fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.
(2) Pe langa documentele prevazute la alin. (1) solicitantul trebuie sa prezinte, in cazul schimbarii numelui, documentul care atesta acest lucru, in original si copie.
ovidiusoft
Daca ar fi destepti ar pastra termenul de expirare de la ala vechi wink.gif Sssstt... sper sa nu citeasca pe aici smile.gif)
aless
QUOTE
Pai asa nu faci fisa medicala decat odata, cand faci scoala de soferi, si pana la 80 de ani mergi doar cu o luna inainte sa expire si il preschimbi, nu?


Aici cred ca o sa intervina medicul de familie si acele controale periodice obligatorii.
diaconuliviu
Am o intrebare: o colega tocmai si-a luat permisul (pe 01.02.2007). La rubrica Mentiuni apare "01.06". Stie cineva ce e aia?
Presupunerea noastra ar fi ca e un cod de ochelari (poarta ochelari permanent)
Eu l-am preschimbat prin 2000, la mine nu apare acea mentiune, desi si eu port ochelari permanent.
E o noua reglementare?
C a t a l i n
Pentru ochelari eu am vazut scris 01.01
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.