Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ce ai de facut cand ai pierdut talon inmatriculare
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Legislatie
dragoselu
Ziceam deunazi ca am pierdut (mi s-a pierdut certificatul de inmatriculare la o vama "oarecare" wink.gif de pe langa Galati, 14 km departare (baietii din sau de pe

langa Galati s-ar putea sa stie wink.gif, nu spun ca daca se supara cineva pe mine wink.gif de pe acolo, cand ieseam din vama si mi-a pus talonul intr-un pasaport ucrainean...

Asa... deci am fost la Politie Bacau, am dat 60,000 lei vechi la domnisoara care bate acte (cerere de inmatriculare ca urmare a pierderii in cazul meu catre

comandat, fisa de inmatriculare) plus xerox dupa buletin si cartea de identitate a masinii, dupa care am mers la Banca Comerciala Romana (se poate si la CEC) si am platit o taxa de 300,000 lei vechi pentru duplicat certificat inmatriculare si fuga-

fuguta cu toate actele la Biroul de Inmatriculari (coada destul de lunga, cam 1 ora am stat, dar uneori se poate si mai bine de atat). La Birou trebuie sa lasi si cartea de identitate (original) pana iti fac alt talon. Bun, cam in 3 zile iti dau alt certificat.

NU MAI E NEVOIE SA DAI ANUNT LA MONITORUL NATIONAL CA AI PIERDUT ACTUL !! biggrin.gif

Problema e ca nu sunt sigur daca vor pune si o stampila ITP, desi am demonstrat dupa o copie de la talonul vechiului proprietar ca are inspectia ITP valabila pana in 2008. Cica trebuie sa mergi la statia ITP nr. 15 din Bacau ca sa-ti puna de acolo duplicat dupa stampila ?! Dar daca eram din Timisoara sau Lugoj trebuia oare sa merg pana acolo pentru o stampila? Politia nu poate constata ca avea inspectia facuta si sa fi pus o stampila ei ??

Bafta la toata lumea ! Si sper sa ne intalnim vreodata cu "Dacistii" din Galati pe la Faleza, Elice... avem drum peste 2 saptamani acolo... si sa povestim intamplari automobilistice smile.gif)

Dragoselu
mad_voly
Pe talonul nou va fi mentionat DUPLICAT dar nu va fi trecuta data la care expira ITP. Exact asa am patit si eu. Trebuie sa te duci intr-adevar la statia unde ti-ai facut ITP ( ar fi bine daca ai mai avea chitanta cu care ai platit atunci revizia pt a le demonstra ca ai facut-o la ei). Cei de la ITP iti vor da o anexa a talonului de culoare galbena cu data de expirare si cu stampila pe care o vei atasa la certificat. Iti urez bafta pt ca si eu am trecut prin asta si stiu ce inseamna. Doar ca eu am pierdut talon, permis, RCA in original, carnet de sanatate, buletin.
dragoselu
Pai faza cea proasta e ca masina am inmatriculat-o abia acum 2 luni, iar fostul proprietar nu mai are chitanta de la ultima inspectie ITP. Oare de ce nu pot pune

cei de la Politie o stampila care sa inlocuiasca stampila ITP-ului? Cand am inmatriculat-o pe numele meu, CUM DE AU PUTUT ???!!! E vorba de acea

stampiluta rotunda, cu semnatura Biroului de Inmatriculari.. Dar asta e... sad.gif Mergem inainte.. Stii cumva cat costa o inspectie ITP? Asta ca sa nu mai bat

drumul si gura degeaba prin Bacau sau Moinesti sau Onesti sau Podu Turcului pe unde o fi statia ITP 15 ??.. Chitanta de la ultima inspectie nu am.. s-ar putea sa nu ma bage in seama..
mad_voly
Pai cand ai inmatriculat-o , daca mai iti aduci aminte, ai dat anexa de la talonul vechi unde era mentionat data urm verific tehnice. Datorita acestui lucru, cei de la politie au putut sa iti aplice pe talonul nou pe care l-ai pierdut data de expirare.

In alta ordine de idei , un ITP nou pleaca de la suma de 400-500 de mii si poate ajunge si la 1 mil dar asta depinde de locul unde ii faci revizia.Cred ca mai bine ai face-o din nou.
Wolfmark
Mi-am "pierdut" si eu talon-ul (plus restul actelor). Pur si simplu am vaga impresie ca au inmatriculat din nou masina, pentru ca in cartea de identitate au adaugat o noua intrare (ca si cum as fi al 2-lea proprietar, chit ca-i acelasi nume etc...). Pe noul talon nu scrie nicaieri DUPLICAT sau ceva asemanator, ba chiar e mai "bun" ca primul pentru ca de data asta mi-au trecut ambele dimensiuni pentru anvelope (Solenza Scala).

Noul talon nu avea data urmatoarei ITP, asa ca a trebuit sa ma duc la service-ul unde am efectuat revizia si, contra cost (10 lei), mi-au trecut direct pe talon data urmatoarei revizii. Nu mi-au dat nici o anexa sau ceva asemanator, insa au scris DUPLICAT. Solutia asta am primit-o direct de la RAR, care mi-au zis sa procedez asa.
mad_voly
Exact asa am patit si eu. Cand am depus actele sa imi scot duplicatul dupa talon, m-am trezit ca au mai ocupat o caseta din cartea de identitate cu numele meu
dragoselu
Servus!

Azi am luat DUPLICATUL de la certificatul de inmatriculare care imi

fusese "pierdut". Mi-au recunoscut totusi stampila ITP, inspectia deci era facuta de

fostul proprietar, valabila pana in 2008 de la Statia ITP 15 Bacau (m-am interesat

e fostul IAC sau YAC care s-a desfiintat acum).

Iar pe cartea de identitate nu au mai scris inca o data numele si adresa mea.

Bafta la toata lumea !

Dragoselu biggrin.gif
tabek
Nu mai deschid topic nou, eu am pierdut cartea de identitate a masinii. (cred ca l-am aruncat la gunoi cand faceam curatenie de Craciun ph34r.gif )Talonul il am. Ce trebuie sa fac in acest caz? Masina e inmatriculata in Baia Mare cu numere de MM, dar eu locuiesc acum in Cluj. Pot rezolva aici sau musai sa merg in Baia Mare? Daca da, poate rezolva altcineva cu imputernicire in locul meu?
Smiley
uite aici lista de operatiuni efectuate de rar, precum si actele necesare si cine trebuie sa se prezinte : http://www.rarom.ro/RO/article--Programare--132.html

la Duplicat CIV scrie ca te poti prezenta tu sau imputernicitul tau legal (probabil ca trebuie procura notariala pentru asta).

cel mai bine e sa suni la ei sa-i intrebi, dar eu cred ca poti rezolva si la Cluj, nu neaparat in Baia Mare.
BennyORWO
Buna ziua.Am pierdut talonul la masina firmei.Masina este inmatriculata in TR,sediul firmei este la Bucuresti,iar punctul de lucru este in TR.Cel de la politie mi-a spus ca trebuie sa merg sa inmatriculez din nou masina pe Bucuresti deoarece sediul este acolo.
Nu inteleg de ce trebuie sa inmatriculez din nou masina din cauza ca am pierdut talonul.
b76bgaarh
contabilul te poate lamuri cu asta.

Highwayman
Da, e un fel de reinmatriculare (un fel, in sensul ca nu mai trebuie sa treci pe la RAR sau ANAF, insa tot trebuie sa ajungi la biroul inmatriculari). In CIV o sa apara firma de doua ori ca propietar.

http://www.prefecturabucuresti.ro/?d=servi...t_inmatriculare

<span class='edit'>18 Nov 2015, 13:10:</span>
Nu mai stiu cum e cu ITP-ul, daca imi aduc aminte cand i-am pierdut tatalui meu talonul am fost la statia unde facuse ultimul ITP si mi-au dat aia o hartie-ceva pe care am pus-o in dosar.
Sudsemnatu


o sa ii dea un duplicat pe care il iei de la Inmatriculari ( astia tin de prefectura nu de politie)
daca pierdeai cartea mergeai la rar si iti dadea duplicat


te duci cu actele astea la inmatriculari si rezolvi, dar trebuie sa mergi la TR nu la Bucuresti

Cererea solicitantului; Cerere pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare în caz de furt / pierdere (descarcă)
cool.gif Declarația solicitantului din care să rezulte pierderea; Declarație pierdere certificat de înmatriculare (descarcă)
c) Cartea de identitate a vehiculului în original și copie;
d) Actul de identitate al solicitantului în original și copie;
e) Dovada de plată contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei se achită la CEC;
f) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerțului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegație (descarcă)
g) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.
BennyORWO
Multumesc tuturor,problema s-a rezolvat.
Sanatate maxima.
b76bgaarh
Explică cum.
BennyORWO
A fost o mica problema cu CUI-ul firmei, in carte a fost trecut CUI-ul de la punctul de lucru si nu cel de la sediu(sediul fiind la Bucuresti),eu m-am dus cu certificatul de intregistrare unde era CUI-ul de la sediu,si nu batea cu ce era in cartea masinii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.