Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: problema motor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
catalin 22
Am ceva proobleme cu motorul in sensul ca la unul din cilindrii mi se incarca bujia cu calamina si are cred si ceva ulei pe ea.Trebuie sa scot destul de des bujia si sa o curat fiindca motorul incepe si trepideaza la relanti.Masina are doar 35000 de km(a stat cativa ani fara sa functioneze , nu s-a pus ulei in capul pistoanelor si probabil de aici problema asta).Celelalte bujii arata perfect.Ce sa fac?Sa schimb intreg setul motor sau sa o segmentez doar.Ma gandesc ca nu sunt uzuri mari incat sa-i schimb setul.Astept sfaturi.
Gheorghedracu
Interesant. O bujie arata probleme si tu vrei sa schimbi setul? La o masina cu 35k km? Daca doamne fereste erau doua cu probleme?

La ce cilindru vorbim? Cumva nr1?
neajiji
nu cumva o ineci tu un pic asa?
Si mie mi se intampla treaba asta din cauza ca trageam socu si acceleram, acu stiu sa o tin numai din soc (a se citi pe frig) daca face aceeasi treaba si cand e cald e cam nasol. Amestecul cum e?
msanyix
Ai incercat cu alta bujie la cilindrul respectiv? Poti schimba si fisa, capac delco.
Ai verificat supapele?

Mai intai verifica-le pe astea si dupa desfa motorul daca este chiar nevoie.

Bafta
KidTx
regleaza tachetii
catalin 22
Intradevar cilindrul cu probleme este primul dar este exclus sa o inec eu ,de asta sa se umezeasca bujia si sa se si depuna calamina pe ea.Imi face asa chiar daca-i cald sau frig afara.Nu am verificat supapele sa vad daca este din cauza lor.Este posibil ca numai supapa sa fie de vina?
Minel
La tine posibil sa fie mai multe cauze care ar fi bine sa le elimini pe rand ,eu as incepe cu verificarea ,reglarea culbutorilor ,si apoi cu ce s-a scris mai sus ,
Bafta !!
catalin 22
Nu stiam ca poate sa faca asta numai din cauza unui prost reglaj al culbutorilor.Culbutorii i-am reglat cand masina avea vreo 5000 de km.Trebuie reglati mai des?
neajiji
N-ar trebui sa se auda o bataie la relanti daca are ceva la culbutori?
diaconuliviu
Nu, daca efectul de innegrire bujie provine de la culbutori, acestia au joc anulat deci, ce sa bata?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.