Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: montare tampoane motor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
kalyyyyyy
As vrea sa stiu operatiunile necesare schimbarii tampoanelor de motor,si daca se pot pune tampoane de dacia mai noi(mai mari) pe dacia mea('78 recarosata in '95).E foarte probabil ca sistemul de contragreutati de pe 1300 sa nu mai existe pe masina,se poate adapta daca il gasesc prin magazine/dezmembrari?
unikat45
greu da, imposibil nu...inafara de unele probleme specifice cauzate de faptul ca masina ta e recarosata ma gandesc ca nu va fi cine stie ce problema... la mine s-a rupt un suport de la motor de pe partea dreapta dar pute fi la fel de bine si cel din stanga... iata in ordine cam cum am procedat... am rezolvat-o in parcare
1. decuplat fise baterie si dat jos electromotor;
2. bagat sub masina si dat jos scut.. (daca ai si daca nu ai spoiler, daca ai spoiler il dai jos si pe urma scutul);
3. bagat 1 sau doua 2sub motor... baia de ulei e suficient de groasa si va tine.. e important sa pozitionezi bine cricul sa nu alunece (la mine era sa o faca prima data, eu am facut cu un singur cric operatiune)... se ridica usor motorul.. daca lucrezi cu 2 cricuri incearca sa ridici pe rand din ele.... e mai complicat cu 2 cricuri dar vei avea o stabilitate mai buna cred... masina trebuie sa ramana pe toate cele 4 roti...nu e nevoie sa ridic foarte mult ci doar cat sa detensionezi partial suruburi etc.. si sa sustii motorul..sa nu ramana in aer..
4. se demonteaza suportul de la motor... (chei de 13 de toate felurile) la mine asta s-a rupt si a trebuit schimbat....dupa care se demonteaza tamponul de la motor..pe dedesuptul masinii vei gasi si de unde e prins..
5. cu suportul (suportii) sau cu tampoanele in mana se merge la magazin si se achizitioneaza piese noi care se verifica insisten sa corespunda la dimensiuni, pozitii gauri cu cele vechi etc.. eu am patit-o cu suportul dreapta.... 2-3 mm in plus si nu mai puteam pune electromotorul corect...electromotorul era de tip vechi, masina din 99 se potrivea undeva la limita dar intra totusi si functiona corect...ma rog cu suportul nou nu am putut sa il mai pun la loc corect.. a trebuit sa polizez putin (cei 2-3 mm) din suport ca sa intre corect electromotorul pe care era sa il si busesc pana mi-am dat seama ce era....;
6. buun.. se monteaza tamponul,suportul toate in ordine inversa..
SPOR la treaba.
kalyyyyyy
Merci "unikat45",foarte detaliata si la obiect explicatia.Totusi cum nu imi place ideea de a ridica motorul cu cricul pus pe baia de ulei as dori sa stiu pretul operatiunii la un service(unde banuiesc ti-l ridica cu lanturi).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.