Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Targu Jiu - Baile Herculane
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
spauld
Stie cineva care este starea drumului intre Targu Jiu si Herculane prin Baia de Arama?
Am citit informatiile de pe forum despre sectorul Caransebes - Orsova (de evitat) si Petrosani - Targu Jiu (recomandat), deoarece ma intereseaza sa ajung de la Hateg la Herculane.
De asemenea sunt interesat sa aflu recomandari pentru cazare in zona Hateg si eventual obiective turistice.
Multumesc !
spauld
Tot eu raspund:
-drumul dintre Herculane si Baia de Arama este bun. S-a intervenit asupra lui si s-au peticit gaurile. Mai sunt zone ingustate din cauza caderilor de pietre, dar se circula ok (peisajele sunt superbe).
-intre Baia de Arama si Targu Jiu situatia este similara. Se circula bine, traficul este lejer.
J o h n n yNu stiu cat de recomandat e Petrosani - Tg Jiu dar pot sa spun ca era sa imi rup masina in repetate randuri din cauza gropilor iar drumul e f ingust pe unele portiuni si risti sa il atingi pe cel care vine din sensul opus. Era un garcea idiot care pe un pod pe care se circula pe un singur sens in loc sa dirijeze circulatia statea si povestea fara sa il intereseze.
Evitati toata portiunea aia, spre Tg Jiu ca e naspa drumul, mai bine mergeti prin Rm Valcea, e mult mai bun insa sunt mai multi kilometrii.
radian
Defileul Jiului nu-i chiar asa de daramat, unde era sa-ti rupi masina? Poate daca mergi cu 100 km/h si ratezi vreo curba... Podul cu pricina, este imediat dupa Lainici, si, de peste jumate de an este restrictionat accesul peste pod a vehiculelor peste 3,5 to, de aceea sta Garcea acolo permanent, sa nu treaca vreun teribilist cu tirul peste pod sa-l demoleze de tot. Avand in vedere ca traficul greu a fost restrictionat pe tot defileul Jiului, e chiar interesant sa mergi pe acolo.

De la Petrosani spre Herculane ar mai fi o varianta, drumul lui Basescu, traversezi toata Valea Jiului, si din Uricani, pe drumul nou. Petrosani - Herculane pe acest traseu inseamna cam 80 km. Ultimii 20 inca nu sunt mnodernizati. Am inteles ca se poate trece cu masina, dar nu am testat.
J o h n n y


Iti spun eu unde, pe portiunile alea de drum care alterneaza drumul relativ bun unde poti sa mergi cu 70 - 80 km/h cu drumul plin de gropi si de valuri facuta in asfalt. Iti rupi masina pentru ca nu apuci sa incetinesti la timp. Plus ca drumul e f ingust in anumite zone, mai ales in curbe, daca vin unde nebun cu viteza si nu se inscrie bine in curba te acroseaza. Si nebuni d'astia sunt, la cum se circula la noi. Garcea ar fi facut bine sa dirijeze circulatia ca de asta e platit, nu sa stea la povesti aiurea. Pe drumul acesta n-o sa ma mai duc prea curand...
Zcorp
Oare drumul Herculane -Tg jiu- PEtrosani -Hateg iarna este practicabil asa prin 2 ianuarie ? ca nu am fost niciodata iarna in partea aceea....
danielmarius
Am realizat ieri o excursie la manastirea Tismana - Baia de arama cu plecate din Tirgu Jiu.
Drumul a fost bun cu mici denivelari dar permite o viteza de 80-90 km/ora.
Atentie la animalele lasate libere pe marginea drumului sau linga acesta pe pasuni. Nu sunt legate sau nici macar impiedicate . Pericol mare
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.