Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Misca motorul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
hordeagabriel
Buna. Problema mea este urmatoarea... Cand am cumparat masina am observat ca motorul se misca foarte tare..Am banuit ca este un tampon din cauciuc (scuze dar chiar nu stiu cum se numeste dar sper ca intelegeti la ce ma refer). Cand am ajuns cu ea la mecanic am aflat cu stupoare ca este rupt suportul din bloc. Acum intrebarea mea este ce as putea sa fac? Se poate suda? Din ce material este blocul motor? Alte solutii? Va rog AJUTATI-MA!!!
alinushy
se sudeaza dar fff greu, si nu de orcine, vezi mai intai daca e rupt suportul il schimbi, daca e blocu... ceea ce nu cred, e nasol
hordeagabriel
Mecanicul mi-a spus ca e rupt suportul din bloc...Deci ce fac??? Alt bloc??sad.gif(
Paca
apeleaza la mai multi mecanici...deseori diagnosticul difera de la mecanic la mecanic.eu zic ca e imposibil sa ti se rupa din bloc...motoru sta pe doua tampoane de cauciuc...oricat ar fi ele de rigide exista si un grad de elasticitate...nu cred sa se rupa.
hordeagabriel
ma gandeam ca poate m-a mintit mecanicul dar totusi e mecanic foarte bun si de incredere.. Ne cunostem de mult.. Si el mi-a spus ca de sudat se sudeaza dar foarte greu...O inprovizatie nu se poate face? Cum pot sa ma conving eu ca nu e rupt? unde sa ma uit? Trebuie elevator?
baranga
t-i s-a rupt suportul din fier al motorului,nu are treaba blocul motor,iei suport nou,si cand ti-l monteaza mecanicul nu il lasi sa bage ranga pe lonjeron si salte motorul asa,ca se stramba putin,si cand oi vinde-o nu mai iei 2 bani pe ea!!!!
unikat45
suportii aia se mai rup pentru ca materialul din care este facut e destul de slab...de schimbat il poti schimba si tu...dai spoilerul jos daca ai, dai scutul jos...motorul il poti ridica cativa centimentri cu ajutorul cricului...eu unul asa am facut si operatiunea a fost de succes... m-am chinuit putin pentru ca nu aveam uneele chei potrivite... atentie la achizitionarea suportului... alea de conex nu respecta forma originala si s-ar putea sa ai probleme la montaj... eventual vorbesti cu vinzatorul... eu unu can am schimbat am pus de conex si am luat teapa cu asa ceva si abia dupa ce l-am montat mi-am dat seama asa ca a trebuit sa il demontez si sa il iau la polizor....spor la treaba!
hordeagabriel
Ok merci pt sfaturi..Dar totusi cum aflu daca asta e problema? Unde sa ma uit? Am inteles ca sunt 2 suporturi..De unde stiu care este stricat,rupt etc? Inseamna ca mecanicul meu de incredere a mintit?
argon
nu exista suport in bloc, suportul ce se rupe se prinde de bloc cu niste suruburi, schimba mecanicul, a inventat un diagnostic pompos sa te stoarca mai bine de bani. Un suport se schimba in 10 minute.

suportul dreapta ce se rupe mai des arata asa. (rupt)
hordeagabriel
Argon am observat ca esti un membru foarte activ al acestui forum:) Am observat si ca esti din Hunedoara (eu sunt din Deva) si ma gandeam ca poate intr-o sambata ai timp mai la vara sa ma ajuti:D mai merg asha pana atunci pt ca sunt la faculta in arad..Ce zici?biggrin.gif
Tiberiu-Andrei
Hunedoara County nu inseamna neaparat Hunedoara.
Argon mai curand sta in Deva tongue.gif
hordeagabriel
Ehh..Mai bine, poate ne cunoastem si nu stim biggrin.gif Oricum sper sa aveti dreptate pt ca deja ma gandeam de unde sa cumpar un bloc.. Oricum era o lucrare prea costisitoare si sincer nu stiu daca mai bagam bani in asha ceva...
argon
daca sunt liber ne uitam, dar la schimbat nu m-as baga, mi-am belit odata degetele cand l-am schimbat pe al meu. Ar fi perfect daca ai avea o cheie tubulara cotita(nu cu clichet) , aia intre la fix pe suruburi, e foarte stramt locul si nu intra altfel de cheie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.