Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nu porneste
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Al Cap0nE
Am fost azi pana la Mihai Bravu (masina a pornit normal) am oprit masina iar dupa vreo 10 min. am incercat sa pornesc. Surpriza ! Nu mai pornea ! Invartea o data si gata. Am pornit o impinsa si m-am dus la un electricean. Mi-a masurat ala incarcarea si nu incarca cum trebuie. Am schimbat releul de incarcare si sa remediat (baga 14,3), dar tot nu pornea. A zis ca e dusa bateria.Electromotorul e Ok, am pornit o iarasi impinsa, m-am dus in carrefour si mi-am luat o baterie noua (Bosch Silver 55 Amh) am montat o in parcare si i-am dat cheie. La fel facea !! Sa mor nu alta. M-am gandit ca nu e incarcata, iar am impins masina si m-am plimbat vreo ora dupa care am bagat-o in curte si am oprit motorul. Dupa care am dat cheie. La fel...invarte o data si gata.
Va rog, ajutati-ma ca nu stiu ce naiba are si vineri dimineata plec la munte (daca am cu ce mad.gif ).
RIon
Platinile le-ai verificat? Bujii, delcou?
cristidb
Electromotorul. Ce altceva ar putea fi?
Al Cap0nE
Delcou, platini ,bujii ok (asta ar afecta si in mers masina, nu?). Electromotorul e bun (invarte motorul o data, de doua ori). Sa fie demarorul ?

PS
In caz ca este demarorul (sau altceva) si se dovedeste ca bateria veche era buna, intereseaza pe cineva bateria asta noua ? Maine ma duc sa ii fac garantia (2 ani). Repet, bateria este bosch silver 55 Amh, am dat pe ea 1.8 mil. Daca e cineva interesat o dau cu 200.000 mai ieftin
vlad_dragos
QUOTE(Al Cap0nE @ 22 Dec 2004, 20:15)
Am fost azi pana la Mihai Bravu (masina a pornit normal) am oprit masina iar dupa vreo 10 min. am incercat sa pornesc. Surpriza ! Nu mai pornea ! Invartea o data si gata. Am pornit o impinsa si m-am dus la un electricean. Mi-a masurat ala incarcarea si nu incarca cum trebuie. Am schimbat releul de incarcare si sa remediat (baga 14,3), dar tot nu pornea. A zis ca e dusa bateria.Electromotorul e  Ok, am pornit o iarasi impinsa, m-am dus in carrefour si mi-am luat o baterie noua (Bosch Silver 55 Amh) am montat o in parcare si i-am dat cheie. La fel facea !! Sa mor nu alta. M-am gandit ca nu e incarcata, iar am impins masina si m-am plimbat vreo ora dupa care am bagat-o in curte si am oprit motorul. Dupa care am dat cheie. La fel...invarte o data si gata.
Va rog, ajutati-ma ca nu stiu ce naiba are si vineri dimineata plec la munte (daca am cu ce mad.gif ).
*am avut si eu aceeasi problema . du-te la service si zile sa iti scoata electromotorul si sa iti schimbe carbunii . ca asa sa intamplat la mine erau dusi si nu mai pornea de nici o culoare doar impinsa .
michimaus
daca in mers atunci cand calci ambreiajul motorul nu se opreste sau nu sa semne ca ar vrea sa se opreasca aprinderea e ok.
verifica contactul si firele care duc la electromotor
eu ceva de genu am patit incercand sa iau curent de la alta masina cu 2 cabluri.cablurile speciale pt asa ceva dar slabe din fabrica.verifica firele care pleaca de la baterie,verifica contactele.daca bateria e noua ar trebui sa te plictisesti dand la cheie pana sa o descarci.
os
Salutare,

eu as verifica:
1. toate cablurile (in special: cablul de masa, cablul gros care duce la electromotor) inclusiv strÓngerile lor in papuci si suruburi.

2. Demarorul (carbuni, bucse etc - daca tot il demontezi). Aici mai pomenesc o patanie a mea la o D1310: s-a desfacut unul din suruburile car etine piesele polare statorice. Prin urmare: piesa polara freca pe rotor->demarorul nu lucra bine. Mie mi se intimpla mai ales la cald.

Nota: un electrician care-si merita numele ar trebui sa poata identifica astfel de defecte si sa nu-si puna clientii la cheltuieli aiurea. Poate merita sa te gindesti sa-l schimbi si pe el.

Daca ramii cu masina in drum si nu mai vrea sa porneasca: uneori citeva lovituri cu ciocanul in demaror fac minuni - dar nu te baza pe asta si mai ales: "lovituri" inseamna usurel, nu farÓma demarorul.

Succes,
os
fnp
inlocuit carbuni si bucse la electromotor. Probabil ca electricianul ti-a zis ca-i bateria de vina fiindca-i era lene sa-l desfaca.
Slider
Mai oameni buni da' electromotorul nu este acelasi lucru cu demarorul? blink.gif
Ov
asta stiam si eu, dar s-ar putea ca electromotor sa se refere la motorul in sine, si demaror, la tot mecanismul cu bendix si cu furca de cuplare.
Al Cap0nE
Gata, sa rezolvat. Nu mai faceau contact carbunii pe rotor. multumesc de ajutor.

PS
Demarorul este tot ansamblul.
Ov
daca ne-am lamurit, atunci putem sa dam stingerea ph34r.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.