Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme rezervor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
iuliansiflorentina
AM o problema cu rezervorul la Dacia 1410, a avut cateva fisuri pe care le-am rezolvat, acum am alta problema la capacul de la rezervor fasaie si miroase tare a benzina cand il scot se aude de parca am desunflat un balon ...este presiune in rezervor.. banuiesc ca nu e ok asa .. help ! tongue.gif
vallyyy
daca nu ma insel este ceva normal, se creeaza acest fenomen in urma caldurii de afara...cel putin eu mai bag la bidon cateodata si-l gasesc umflat sau chiar si cand e gol se face un fel de presiune in el de la caldura .....si la rezervor mi se mai intampla
iuliansiflorentina
ph34r.gif Am impresia ca se cam evapora benzina ......
vi_escu
QUOTE(vallyyy @ 2 Jun 2008, 14:45)
daca nu ma insel este ceva normal, ...
*

Nu chiar! Capacul (busonul) are o supapa (orificiu la alea turcesti) care ar trebui sa permita egalizarea presiunii. Se poate sa fie infundata cu murdarie.
iuliansiflorentina
Este nou abia la-m luat sad.gif
badboy_marius
la fel am vazut si la o honda jazz. cand a desfacut busonul de benzina sa auzit ca si cum as fi desfacut o sticla de apa minerala, si mirosea puternic a benzina. si asta nu a fost chiar vara...eu nu cred ca este nici un fel de problema.
ydaniel
ia un buson de UAMT.
einstein1984
Maryus, honda are sistem de recuperare a vaporilor de benzina, Dacia cu carburator nu!
badboy_marius
nu am stiut... biggrin.gif
Paca
am impresia ca mai toate rezervoarele au o supapa de depresurizare tocmai ca sa nu se acumuleze presiune si sa pocneasca.
roland
Masinile care au circuit de recuperare a vaporilor de benzina au buson etans la rezervor. Cele fara acest circuit au (din cate stiu) buson cu supapa. Pentru Dacia pe carburatie ar trebui sa cumperi buson cu supapa.
Hacker
Nu neaparat toate au. Multe din masinile straine ( Opel, VW, cand deschizi busonul la rezervor ) au presiune chiar foarte mare in rezervor. Dar nu de la gazele emanate de benzina. Chiar invers benzina consumata, lipsa aerului face un fel de vacum in rezervor. Eu la Dacie nu am reusit sa aud vreodata sunetul asta. Cred ca nici nu exista sansa ca rezervorul sa fie etans.

PS: Busonul la altemasinu nu au supapa, cel putin nu se vede .
ydaniel
la dacia clasic sunt 2 supape:
-una sa permita intrarea aerului in rezervor pt a compensa golirea
-a doua pt a nu fi presiune in rezervor,datoria vaporilor de benzina.
adrianne
se poate da gaura de 1 mm in buson a.i. rezervorul sa comunice cu exteriorul
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.