Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Identificare cabluri.....
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
soulraven
salut, din nou intrebari......din firele alea de vin sub bord pe riglete....care cu care vin....care pe direct si care sunt dupa contact....eu nu am reusit sa elucied minunea.......


[attachmentid=1627452902]
[attachmentid=1627452903]

Offtopic: pe unde gasesc toate semnele de vin in flansa de bord........adica toate becurile ce insemna pe acolo?am cateva semne care nu le inteleg.....exista un catalog sau ceva de genu?
bygy007
o iei pe rind 2 fire trebuiesc sa fie alimentarea 1 prin contact si unul fara , le pui la reglete si ai la contact : stopul pe frina , aeroterma , mersul inapoi , etc . iar la fara contact stergatoarele plafoniera si ce mai vrei tu sa ii pui cu putina atentie poti sa le pui usor si incepi cu cele 2 pe care vine alimentarea
soulraven
in mare le-am descoperit azi.......ce nu am gasit si am mai deschis un topic pe tema asta, este ca nu am dat de stopul pe frana......instalatia este model nou cu mufe cu paupci tip glonte, si nu am gasit nici un gri care sa intre in comutatorul dupa pedala de frana si la fel nici un mufa de duce in spate.....

(offtopic): am reusit sa dau drumu la restul de circuite, pozitii pe spate, semnalizare, marsalier

(offtopic 2): de ce sunt becuri cu 2 filamente pe triplele din spate(triple mari, de 1310)?

(offtopic 3): becurile de pozitie sunt cele dinspre interiorul triplei nu?
bygy007
instalatia electrica de spate Ifirele care vin din spate) este legata cu o mufa de cea de fata desfaci mufele si identifici firul care aprinde stopul pe frina dupa care vezi ce fir vine in instalatia de fata ( trebuie sa fie un fir cu papuc auto care se leaga la intrerupatorul de la pedala iar de acolo alt fir la plus contact) si din cite tin minte cred ca este maro
vi_escu
Becurile cu doua filamente sunt pentru pozitie (cel de putere mica 5W) respectiv pentru frana. Cele dinspre interior sunt luminile suplimentare de ceata.
soulraven
QUOTE(vi_escu @ 4 Jun 2008, 00:02)
Becurile cu doua filamente sunt pentru pozitie (cel de putere mica 5W) respectiv pentru frana. Cele dinspre interior sunt luminile suplimentare de ceata.
*tot nu inteleg.......deci....becurile dinspre interioru sunt de pozitii si de ceata iar cele din experior de frana.......?

bygy007: stiu procedura, problema este ca nu am idetificat deloc......pe mufa asta din bord mai am si firul maro gros care presupun ca este pentru dezaburire.
ma gandesc ca o mai fii cineva care are acelasi gen de instalatie cu genu asta de mufa si culorine cred ca sunt la fel....
ceaki
cele din exterior sunt pt pozitie si frana. acolo tre sa ai un bec cu doua filamente. cele din interior sunt pt ceata si au bec cu un singur filament de 21w. uita-te la cineva la stopuri cand le porneste si o sa-ti dai seama. ii f simplu.
soulraven
si cand le folosesc pe cele din interior(de ceata)?

ai un ID-u de mess ca sa discutam live?
pavel_daniel
Ceata spate functioneaza numai cu faza scurta pornita.Ai un buton pe bord.
soulraven
deci ar trebui sa am un buton in bord si pe timp de ceata sa dau drumu si la circuitul ala ca sa imi aprinda becul....iar filamentul celalt sa functioneze normal....din momentul in care dau de maneta.....faza lunaga,faza scurta,pozitie?am gresit cu ceva?
pavel_daniel
Nu.Becul cu doua filamente 12v ,21x5w este de la pozitie si stop frana.Ceata se aprinde pe becurile din interion,jos,sub cele de mers inapoi.

4 Jun 2008, 12:20:
Trebuie sa ai un buton pe bord.La el duc trei fire rosu(+),negru(masa becului),alb cu rosu care duce la lampile de ceata spate.S-ar putea ca plusul sa aibe alta culoare,dar e simplu de identificat deoarece cele trei fire sunt legate impreuna cu banda.
soulraven
le gasisem azi, dar nu stiam ce-i cu ele, deci alea sunt pentru becul asta de ceata....mersi mult.....abia pe vineri imi mai bag nasul in ea, dar cred ca i rezolvata si asta....pe acelasi calup de fire trebe sa vina si gricheta si aeroterma nu?si becurile de pozitie pentru bricheta, scumiera si torpedou....
pavel_daniel
pentru bricheta esteintr-un tub in care este un fir alb(pozitia)si unul gros albastru(+)

4 Jun 2008, 18:03:
la aeroterma este un alt tub negruin care este firul de alimentare.
soulraven
deci alb si albastru.....ma uit vineri.....in mare am terminat si cu problemele mari....adica stop frana, becu ala de ceata, si restu de acareturi, vineri bag ochii si pentru bricheta si lumini de la cutia de acte si scrumiera, mai am sa pun relee pe proiectoare, faza lunga si scurta si sunetu, si ma pot considera finalizat cu electrica......cu noroc pe la sfarsitul saptamani viitoare o duc la vopsit si la ITP.
pavel_daniel
pentru stop frana ti-am trimis raspunsul pe topicul cu stop frana.
soulraven
stiu, am vazut si problema este deja rezolvata..mersi mult......asta e cand le faci de la zero....si nu stii mai multe modele de instalatie...mersi mult..tin topicul deschis pana la noi intrebari...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.