Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Centura Ploiesti
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
Executron
Va salut!

Pentru cei care au mers pe acolo in ultimele zile, cum se desfasoara lucrarile. Mai sunt gropane etc?

Maine merg la munte si nu stiu daca s-o iau prin Ploiesti (nu ma deranjeaza sa astept catusi de putin. Ma deranjeaza gropile) sau pe centura.

Ultima oara ne-au pus sa mergem si pe partea care se sapase pe pietrisul ala credeam ca innebunesc sa nu mai zic de gropi si trecerea de la pietris la asfalt de imi rupeau jantele... 251.gif 251.gif death.gif death.gif
fiujan
Desi replica mea e tardiva, centura Ploiestiului este un subiect ca orice constructie din domeniul drumurilor in Romania. Si ca in orice lucrare de drum in Romania pe centura Ploiestiului se pierde vremea copios. Sint vreo 3 tronsoane la care "se lucreaza", mai bine zis traficul este serios ingreunat de circulatia pe o singura banda. Sint si citeva utilaje, dar de cite ori am trecut pe acolo singurii care aveau treaba erau paletarii care dirijau circulatia. In citeva luni, de cind au inceput lucrarile, nu se vede mare lucru, iar cele citeva sute de metri de asfalt turnat se vor degrada cu siguranta pina la finalizarea centurii care dupa cum merg lucrurile va fi gata in vreo 2-3 ani. Cu certitudine in prima vara dupa inaugurare vor aparea sleaurile in asfalt dupa buna traditie romineasca cu motivarea ca vara nu-i ca iarna si invers.
Nu ne mai mira ca mari trusturi de constructii sosele se inghesuie sa liciteze in Romania. Pai unde mai gasesc ei conditii ca aici unde pot sa incaseze preturi pe kilometru de 5 ori mai mari decit cele normale iar termenele de executie sa fie de 2-3 ori mai lungi. Basca nici un control pe parcursul lucrarii si la receptie. E adevarat ca si comisioanele, mai bine zis spagile, sint mari, dar si profiturile sint.
In 20 de ani Romania n-a reusit sa termine nici macar o autostrada de 200 km (A2) in timp ce ungurii au terminat 3 autostrazi la un teritoriu de doua ori mai mic. In toata lumea se mai dau contracte si pe ochi frumosi sau comisioane. La noi conducatorii iubiti sint preocupati doar sa-si indese in buzunare. Pina la urma ei isi umfla buzunarele iar noi discutam pe forumuri si ne umplem de nervi pe soselele denivelate si pline de gropi ale patriei.
Totusi un rapsuns la intrebarea "pe unde e mai bine, pe asa-zisa centura sau prin Ploiesti?" e greu de dat. Ultima data am ales centura pentru ca si prin oras se merge greu din cauza aglomeratiei iar starea drumului este la fel de proasta ca si pe centura.
robyvol33
si eu vreau sa merg spre brasov vineri dimineata pe la 5 .00 sa plec din buc. ce ziceti e mai bine (asa dimineata) prin ploiesti decit pe centura v-a multumesc
sorin1983
am fost duminica pe centura ploiestului si au fost trei paletute. timp total cam 20-25 min de asteptare. acum trebuie sa te gandesti daca merita semafoarele din ploiesti cu aglomeratie etc decat sa astepti un pic pe centura. am preferat centura ca ploiesti-ul mi se pare destul de aglomerat. primul drum a fost la 9 si la intors pe la 19. s-a circulat bine parerea mea.
nasty

"Zeci de mii de soferi parcurg centura Ploiesti, un drum de nici 13 km, in peste doua ore. Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ne-au declarat ca firma PA & CO International nu a realizat nici 20% din lucrarile la centura Ploiesti"
"Lucrarile vor fi intārziate cu minimum sase luni
La doua saptamani de la vizita electorala a Guvernului Tariceanu pe centura Ploiesti, pe santier sunt cateva utilaje si nici 20 de muncitori"
"De luna trecuta, oficialii firmei care executa lucrarile la centura Ploiestiului au cerut Companiei de Drumuri sa plateasca grinzile pentru cele cinci poduri"
"In zona unde centura Ploiesti Vest se intersecteaza cu DN1A nu au inceput lucrarile de largire la patru benzi. Intersectia cu DN1A este ingradita. CNADNR nu a expropriat terenurile din localitatea Barcanesti si nici din intersectia cu DN1A"


deci termenul de finalizare va fi in 2010, va asteptati la altceva?


http://www.gardianul.ro/Lucrarile-la-centu...ni-s119767.html
Batrānul
QUOTE
deci termenul de finalizare va fi in 2010, va asteptati la altceva?

Esti un optimist ...
nasty
"Contractul pentru centura Ploiesti a fost semnat in noiembrie 2007"
adica 13 km, in 3 ( otimist) sau chiar 4 ani?! si intr-o zona unde frige... Era sa zic ca va fi gata autostrada Buc-Ploiesti mai inainte si centura pe 4 benzi devine inutila, dar mi-am amintit ca autostrada are mai mult de 13 km... deci, mai dureaza vreo 10 ani.
logan1.5dci
Cat am decazut, daca imi aduc bine aminte, cindva, la un semn, in regim de urgenta, prindeau pana si bisericile roti, iar acum suntem praf,......13 km!!!
rombul
centura ploiestiului

poze


9 Oct 2008, 13:21:
sunt facute acum 2 saptamani

9 Oct 2008, 13:22:
alta poza
alecsz99
Cum se mai circula pe centura de vest a Ploiestiului? Care mai este starea drumului? Tot atat de multe denivelari?
Batrānul
S-a mai lucrat cate ceva, pe multe portiuni se circula pe asfalt nou (dar numai pe 2 benzi). Deci e ceva mai binisor decat la inceputul anului, iar peste cativa ani va fi perfect...
BlaueCorsa
Stie cineva in ce stare e centura de est?
Batrānul
Anul trecut era in stare relativ buna, dar f. aglomerata cu TIR-uri
Gorbaciov
Centura de Est e brici. Maxim 10 minute in weekend de la borcan pana intri pe DN1 pe la MOL-ul de langa Carrefour.
Batrānul
Care "borcan" ?
BlaueCorsa
Ala de la iesirea din Barcanesti presupun...
Batrānul
La iesirea din Barcanesti nu mai e "borcan" de cca 10 ani.
Gorbaciov
Scuze pentru exprimare. Da, este vorba de cel care a fost pana acum 10 ani la Barcanesti.
cristianrobert
salut am fost in acest weekend pe centura ploiesti inca se lucreaza si se merge ca naiba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.