Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dacia 1304 pe GPL dar...fara benzina
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
adybigman2005
SAlutare!
Sunt incepator in ceea ce priveste mecanica asa ca va cer un sfat: am o dacia 1304 pe GPL (masina firmei un lucrez a scapat.gif ) si de doua zile , atunci cand o pornesc , mi se aprinde becul de injectie din bord (mentionez faptul ca de o luna nu am alimentat cu benzina ci doar cu gaz , becul de benzina fiind pe rosu...demult!!!) Merg doar pe gaz . Ce se poate intimpla daca nu folosesc benzina?Am ''inteles'' ca exista o pompa de benzina in rezervor=se strica daca nu pun benzina?
Multumesc anticipat!
mar10may
am avut si eu tot la serviciu mai multe dacii papuc pe gpl.intradevar,daca nu o folosesti pompa de benzina se defecteaza.am patit de 2 ori acest lucru.se recomanda din mai multe motive sa pornesti masina pe benzina.parerea mea e ca masinile pe gpl cu probleme sunt mult mai multe decat cele care merg bine pe gpl,asa cum spun unii.parerea mea este ca si nr de km conteaza f mult in aceasta privinta.eu fac pe an 60 000 de km cu masina de serviciu.nu cred ca ar fi putut merge ceas pe gpl,fara sa apara probleme.
sebastianu
Buna. Am o intrebare, nu avea rost de deschid un alt topic.
Legat de un papuc din '97 model 1304.
Masina ii acoperita dar nu cu fibra ci cu aluminiu. ii facuta partea din spate din alinimiu, aceeasi forma ca si originala din fibra.
Masina trebuie sa o inmatriculez, pt ca nu s-a circulat cu ea, d.p.d.vd al RAR-ului ar fi problema caroseria ? sau trebuie omologata? fiind din aluminiu. Ms
HUMMER H1
pompa de injecite se raqcerste cu combustibilul ce trece prin ea dea acia se strica cand nu are benzina masina in rezervor iar la cele si cu gpl pornirea se face automat pe benzina dupa care la anumite turatii din cate stiu 2000 se trece din calculatorul de injectie pe gpl de aici problema cu ce apre in bord . la cele pe carburatie se strica membranele la pompa din cauza calduri dar porneste direct fara alte probleme pe gpl doar la pornirea pe benzina trebue ori inlocuita ori remediata pompa de benzina (am circulat cu gpl pe carburatie si de aici cunosc problemele fostului papuc wink.gif )

legat de caroserie daca nu e omologata trecuta in cartea de identitate a vehicolului ai probleme cu rarul trebue data jos la identificare sau o poti trece tu in carte ca si omologare din cate stiu dar cel mai bine poti sa intrebi direct la ei pe site www.rarom.ro s te lamuresc la sigur
ciufulitul
salut,si eu merg cu masina doar pe gpl,si pana acum nu am avut probleme cu ea,motorul e pe carburatie,si de 3 ani de cand am masina,rar a vazut benzina,dar nu am avut niciodata probleme cu pompa de benzina...dar asta e la carburatie,la injectie cred ca e problema ....
$$ilvviu
Si la carburatie, daca electrovalva de benzina e pusa inaintea pompei se poate crapa membrana de atata mers in gol.
Eu unul am pus electrovalva inainte de carburator.
HUMMER H1
in mod normal asa se monteaza pe carburatie inainte de carburator implicit dupa pompa de benzina dar la injectate e cu totul alta mancare smile.gif
krapcarasu
normal pe gpl nu ar trebui alimentata pompa din rezervor, ar trebui un releu ceva
Paulorossi
Nu doar pompa nu trebuie alimentata,se taie alimentarea si de pe injector si sonda lambda trebuie anulata.
ghitza
care e plusul la sonda lambda?ce culoare are firul/.?
ionut_09_RWX
oameni buni ....la injectie porniti pe benzina .... daca instalatia e montata bine pompa ar trebui sa se opreasca la trecerea peste 1200 rpm cu gaz selectat. si sonda aia lamda ...masoara nivelul gazelor nearse care se evacueaza. cum sa o anulezi?
ghitza
mai ionut ,pompa se opreste si injectorul cand trec pe gaz (asa am facut la mine) dar pt sonda lambda exista acel ECU pt gaz care pacaleste sonda care nu il are ce face (situatia mea ) ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.