Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: DN 2D Targu Secuiesc - Focsani
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
Pages: 1, 2, 3, 4
vi_escu
A fost cineva de curand pe drumul national 2D Targu Secuiesc - Focsani?
Trebuie sa ajung saptamana viitoare la Lepsa si sunt curios care este starea drumului.
Va multumesc.
vi_escu
Targu Secuiesc - Lepsa, sa zicem acceptabil.
body
In zona Focsani este super tare , dar nu stiu pe cati km , am fost eu circa 15 km pe el . In fapt tocmai terminau de asfaltat !
vi_escu
Pana la Lepsa nu au ajuns da "se face pana-n alegeri". biggrin.gif
bog_cip
Eu am fost acuma fix un an si pe Targu Secuiesc - Lepsa era naspa rau ce mai drum forestier. Aveam atunci un hyundai accent. A cam dat cu pragurile de drum.
Daca ai masian de teren e sumer zona super dar drumul vraiste. Atunci il refaceau complet, adica puneu pietrisi faceu parametii etc. Dar de la Lepsa mmm alta viata, autostrada.
bog_cip
Stie cineva care mai este starea drumului? Macadam, asfalt ?
FiveThreeFive
Am fost eu pana la Cascada Putnei / Lepsa in mai 2009, mergand dinspre Focsani.

Drumul este acceptabil doar pana putin dupa comuna Bolotesti.
Apoi este dezastruos. Se lucreaza la el, dar intr-un ritm de melc si parerea mea este ca va ramane impractibabil cel putin pana in toamna 2009.

Este un traseu total nerecomandat pentru oricine tine cat de cat la masina lui.
Ar putea fi abordat doar de catre cei care au masini de teren.
mihail75
in weekend, cind nu se mai lucreaza, drumul e bun spre f. bun pe portiunea Focsani-Vidra si bun de la Vidra pina la Lepsa. De la Gresu, imediat dupa Lepsa, nu mai e asfalt...
Batrānul
M-ati bagat intr-o ceata totala cu ultimele doua postari:
- FiveThreeFive zice ca mergand dinspre Focsani "Drumul este acceptabil doar pana putin dupa comuna Bolotesti. Apoi este dezastruos".
- mihail75 zice ca "drumul e bun spre f. bun pe portiunea Focsani-Vidra"
Eu pe cine sa mai cred ?
mihail75
"dezastruos" mi se pare totusi cam mult spus. Eu, recunosc, am fost in toamna lui 2008 si era cum am scris in raspuns. Intre oct. 2008 si mai 2009 mi se pare totusi ca un drum proaspat asfaltat si largit (pina la Vidra) e greu de crezut ca a devenit in halul in care se zice.
Batrānul
OK, atunci te cred pe tine; FiveThreeFive a aruncat bomba si a plecat...
audiofilu'
am fost eu aseara pina la Lepsa,drumul pina la Vidra e perfect apoi incepe distractia:la fiecare podet/pod se lucreaza,soseaua e intrerupta de macadam iar portiunile de drum bun nu-s mai lungi de 1km...inca vreo 2 ani nu cred ca se va rezolva tot drumul pina la Tg Secuiesc
Batrānul
Multumim pt. informatii. Pacat insa, ca de la Vidra in sus incep locurile frumoase ...
audiofilu'
Atentie mare la tunel (pentru cei care stiu traseul)tongue.gife sensul de mers catre Lepsa,IN tunel este un gropalau pe care l-am luat...aprindeti farurile inainte de intrare si beliti ochii...n-are cine sa va rezolve daca nu aveti rezerva.
O sa pun si citeva poze in intarirea afirmatiilor din postul precedent.
lord_wader
in ce sat/zona e respectivul tunel? se poate ocoli groapa din tunel?
audiofilu'
Tunelul este in afara localitatii cind mai e putin pina la Cascada.
Gropalaul e pe sensul de mers spre Lepsa si trebuie sa o lasati incet,sa aprindeti farurile si sa va acomodati privirea sau sa mergeti pe stinga.Asta e poza de la intoarcere.
[attachmentid=1627535169]
valeriu ciprian
S-a reparat acea groapa....dar oricum lasati-o incet.
Asa e drumul pana la Vidra (dinspre Focsani) ...dupa aceea incep lucrarile la carosabil dar e circulabil...bine...viteza mai mica dar merga:)
constantinn
QUOTE(vi_escu @ 21 Sep 2008, 11:46)
Targu Secuiesc - Lepsa, sa zicem acceptabil.
*Nu m-am putu abtine sa nu ma inregistrez si sa nu comente in legatura cu DN72

Focsani - Vidra - Valea Sarii - stare buna, cu mici portiuni care pun probleme

Valea Sarii - Lepsa - acceptabil - se lucreaza

Lepsa - Targu Secuiesc- dezastrus, mai rau ca un drum forestier (am fost la sfarsitul lui aprilie). Drumul prin munte este practic aproape impracticabil - asfaltul se vede pe mici portiuni in schimb sunt valuri de pamant, cratere si santuri de suvoaie.

Peste 15 km numai intra I-a. Deci sfat prietenesc nu va duceti pe acolo fara sa aveti masina de teren !!!
Batrānul
Multumim pt. informatii. Chiar aveam de gand sa trec pe acolo (dinspre Brasov spre Moldova), dar in acesta situatie renunt (o iau tot prin pasul Oituz).
mihail75
un update mai precis, pentru cei care traverseaza zona. Lucrurile sunt in schimbare si, in maxim 2 ani sper, acest drum va fi probabil gata.
M-am intors chiar ieri de pe acest drum si va pot spune care e situatia acum (si cam asa vor sta lucrurile pina in primavara, caci nu vad sa avanseze cu mult lucrarile in zona, caci toamna e aproape). Traseul l-am facut dinspre Ojdula spre Lepsa-Focsani, asa ca il prezint din aceasta directie (desi nu e rau de pornit din cealalta directie).

Cel mai prost segment e cel de la iesire din Ojdula, cca. 8 km. Aici e prost, cu multe santuri create de apa si denivelari. Si e si partea in care urci continuu. De atins insa nu am atins niciodata scutul sau toba, dar trebuie atentie, maxim a doua. Urmatorii cam 5 km sunt tot neasfaltati, insa drumul e mai bine intretinut, se poate merge si cu viteza a treia. Aici nu sunt semne ca s-ar lucra ceva. Total cca. 13-14 km.
Cum vezi in zare semnul cu judetul Vrancea, se schimba ceva. Adica apare asfaltul. Pe o banda sunt chiar puse doua straturi, pe cealalta un strat, dar e bun. E si largit. In lucru sunt portiunile de la poduri. Pina la Lepsa, inclusiv, asfalt nou. Total cca. 13-14 km.
De la iesire din Lepsa pina la iesire Tulnici, alti cca. 14 km., asfalt vechi (de fapt dale din acelea vechi). E mincat dar merge. In lucru sunt aici podetele. Maxim a patra pe acest segment.
De la iesire din Tulnici sau Valea Sarii, nu mai retin exact, si pina la Focsani drumul e cam gata, largit, asfaltat. Bineinteles au fost "uitate" mici portiuni, mai semnificative fiind doua poduri mai mari peste Putna, acum in lucru si semaforizate.

M-am mirat ca era plin de masini, inclusiv in zona de trecere peste munti. Probabil e de vina vacanta. Sa speram ca la anul se apuca si de segmentul din Covasna, caci pentru cei din sudul Moldovei si nu numai tare ar fi f. buna aceasta trecere. Pentru curajosi e de mers in weekend, caci in timpul saptaminii se lucreaza. Peisajul e frumos, padure, pajisti, relativ neatins. Spor!
Batrānul
Multumim pentru noile informatii. Aveam de gand sa merg in vara asta pe acolo (dinspre Brasov spre Moldova), dar am renuntat dupa cele ce am citit in acest topic si am luat-o prin pasul Oituz.
Poate la anul...
ursul-alb
Nu e chiar DN 2D dar e f.aproape. Stie cineva cum de Lepsa-Soveja-Campuri-Panciu-Tisita?
Vanzatorul de Iluzii
Lepsa - Soveja este oficial inchis. Daca ai suficient curaj se poate trece decent (am trecut acum doua saptamani cu un Logan destul de incarcat) dar sa stii ca in unele locuri s-ar putea sa iti spui ca nu a fost cea mai buna idee. De la Soveja la Tisita drum foarte bun cu cateva mici intreruperi la cateva poduri in reparatie (semafor) si o bucata de cca. 100 m drum de ocolire pietruit.
ursul-alb
N-ar fi asa greu sa faca si legatura aia; sunt maxim 16 km dar cred ca e in plin munte.
Batrānul
Exact. Pe harta: Lepsa - Soveja 14 km. Foarte multe serpentine.
Garett
Eu am fost de 2 ori pe drumul ala, in toamna si in primavara asta, cu Logan-ul. Exceptand doua treceri prin vad si un sleau in care am dat cu scutul (vina mea si multumiri Dacia pentru scutul metalic in standard, stiu ei ce stiu!) in rest e ok, la viteze mici. Merita facut macar pentru peisaj.
Bujor Stefan
Merita facut pentru peisaj si salbaticia locului.
Eu l-am facut vara trecuta dar la cativa km dupa Lepsa am intrat intr-un drum forestier plin de capcane, nu mai aveam semnal nici pe Vodafone nici pe Orange... ma gandeam ca daca se strica ceva la masina acolo raman, ma mananca ursu.
Plus ca vreo ora nu m-am intalnit cu nici un om, masina, n-am vazut nici o casa.
Cel mai bine e de mers pe ruta Focsani - Onesti - Targu Secuiesc
Km sunt cu doar vreo 30 mai mult pe ruta de mai sus, dar consumul de benzina e mai mic, parcurgerea este mai rapida, ramane doar avantajul unui traseu salbatic, frumos si neumblat pentru ruta prin Lepsa.

Oricum, atunci am mers pe-acolo singur, cu cea mai buna masina din lume...
Pe a mea personala sigur nu o s-o bag vreodata pe-acolo.
lord_wader
Care are noutati legate de portiunea Tulnici - Lepsa,inclusiv drumul prin Lepsa?
In iulie anul acesta, portiunea era dezastru: poduri in lucru, dale de beton crapate, pietris, praf, gropi, denivelari etc. In satul statiune LEPSA drumul pe o portiune de vreo 500m tocmai unde era mai important adica in zona cascadei si a intrarilor la pensiuni era "bombardat", asfaltul disparut complet, in loc de asfalt era pamant cu denivelari majore, balti adanci si gropi ce nu aveai cum sa le eviti.
Intrebarea mea este,s a inceput asfaltarea acelei zone?care ati fost recent pe acolo. Multumesc.
mihail75
acu o luna portiunea de care zici era cam la fel. Cum nu am vazut muncitori sau utilaje inclin sa cred ca anul asta nu se va face mare lucru.
d3m3ntzial
Am fost saptamana trecuta la Galaciuc ( putin mai sus de Tulnici ). Drumul de la Focsani la Tulnici este asfaltat. Sunt portiuni foarte mici ( 2-3 poduri ) in care esti nevoit sa mergi pe un drum de piatra, fara gropi.

Localitatea Tulnici nu a beneficiat, din pacate, de asfaltare ( asa e la romani, primarul nu e din partidul aflat la guvernare), insa imediat ce treceti de Tulnici (2-3km) incepe asfaltul. Drumul este foarte bun pana la Galaciuc.

Atentie ! Intre Galaciuc si Lepsa drumul nu este asfaltat. Au ramas aceleasi dale din beton. Drumul nu este prost, dar a ramas la fel. Intre Lepsa (cascada) si Gresu drumul este din nou asfaltat.

Drum bun!
al3xdragan
Salutare.
As dori actualizare a drumului DN 2D mai exact portiunea Tg. Secuiesc - Gresu - Lepsa.
Multumesc
cipriann
Din cate mi-a spus un prieten este tot varza drumul...adica 15 km drum forestier.Eu la Focsani vreau sa ajung si decat sa raman cu masina pe Ojdula mai bine ocolesc 35 km pe la Oituz smile.gif
Batrānul
@ al3xdragan:
Cu masina din semnatura nu cred ca poti strabate portiunea Tg. Secuiesc - Lepsa, mai ales acum, iarna. Desi e DN, practic e mai rau decat un drum forestier.
L.E. scuze, acum am observat ca postarea era din 20 octombrie! m-am luat dupa cipriann, care a raspuns ieri.
lord_wader
Cine mai are noutati despre portiunea aia nenorocita dintre Tulnici si Lepsa? cum mai e betonul? s-au adancit gropile? s-au astupat macar cu nisip? mai e noroi cu denivelari in Lepsa pana la portiunea asfaltata?
cipriann
Am auzit si alta varianta a unui coleg de munca...ca cica vreo 3 km ar mai fii neasfaltati.Daca aflu mai multe detalii revin cu ele cool.gif
cipriann
Am sunat pe cineva din Lepsa si mi-a spus ca drumul este asfaltat in totalitate cu exceptia a 2 km care sunt doar pietruiti dar cu mici denivelari.In cazul cand vremea este proasta nu stiu ce sa spun despre starea lui.In concluzie merita circulata ruta,daca o sa trec personal pe acolo revin cu informatii fresh wink.gif
Batrānul
E o veste f.f. buna!
Dar, Cipriann, te referi la portiunea Tg. Secuiesc - Lepsa, sau la portiunea Lepsa - Tulnici ?
cipriann
Ma refer la Tg. Secuiesc - Lepsa cu portiunea din padure (cred ca aia este).In total erau cam 25-30 km neasfaltati deloc,acum cica mai sunt doar 2 km.
Batrānul
Multumesc, Cipriann, acum m-am lamurit.
Poate avem noroc si se asfalteaza si acea mica portiune.
cipriann
O sa trec personal pe acolo intr-o luna sau doua si o sa revin cu informatii.
Daca trece altcineva mai repede pe ruta asta...rog sa posteze primul smile.gif
lord_wader
QUOTE(cipriann @ 12 Apr 2010, 20:48)
O sa trec personal pe acolo intr-o luna sau doua si o sa revin cu informatii.
Daca trece altcineva mai repede pe ruta asta...rog sa posteze primul smile.gif
*


Sa postezi neaparat daca ajungi acolo, eu chiar vreau sa merg in zona, nu am fost niciodata la Brasov pe acolo si chiar as vrea sa fac drumul luna asta sau cealalta
mihail75
Si pe mine, ca unul ce ajung des vara acolo, ma intereseaza starea acestui drum. Din intamplare am gasit o postare din aprilie de pe alt site, ce ofera citeva date ce ne pot lamuri. Reiese de aici ca pina la Ojdula s-a ajuns cu nivelarea drumului (nu si asfaltarea, dar tot e ceva), insa inainte de Lepsa tot au ramas vechile gropi.
http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/le...canta__8230.htm
cipriann
Pana ajung eu pe acolo,poate se risca altcineva,macar din curiozitate....este f bun drumul,asa mi-a spus cineva din Lepsa care are o pensiune pe acolo !!!
sonnic53
drumul pana la Lepsa este foarte bun( incepand de la Focsani ,bolotesti,km 25(o zona super cu padure )), . inafara de cativa km inainte de Lepsa.

Daca aveti drum prin Focsani evitati sa intrati in oras pentru ca toate drumurile sunt in constructie . Toate au fost sapate , abia mai ai pe unde sa mergi . Cel mai bine folositi centura .
lord_wader
QUOTE(sonnic53 @ 28 Apr 2010, 13:48)
drumul pana la Lepsa este foarte bun( incepand de la Focsani ,bolotesti,km 25(o zona super cu padure )), . inafara de cativa km inainte de Lepsa.

Daca aveti drum prin Focsani evitati sa intrati in oras pentru ca toate drumurile sunt in constructie . Toate au fost sapate , abia mai ai  pe unde sa mergi . Cel mai bine folositi centura .
*La ce portiune dinainte de Lepsa te referi? la aia betonata sau chiar la intrarea in sat unde in loc de asfalt anu trecut era pamant denivelat?PE la tunel s-a asfaltat? sau e tot asa mocirla?
Spre Tg Secuiesc ce info ai?
cipriann
sonnic...portiunea SASAUSI....LEPSA cum se prezinta in realitate???aia era portiunea nasoala de drum...
sonnic53
de la Focsani pana la Galaciuc drumul este nou . turnat. super bun . de la Galaciuc la Lepsa este asfaltul vechi . cu gaurile de rigoare ... de mers cu masina normala ... zic eu cam 50 km\h e destul .... cu o masina de teren un 70 km/h ati ajunge.... in rest e ok ... .decat portiunea asta e cam rea.
cipriann
Cu prima ocazie o sa ma risc si eu pe portiunea asta...revin si eu dupa aia cu comentarii biggrin.gif
lord_wader
QUOTE(cipriann @ 4 May 2010, 23:14)
Cu prima ocazie o sa ma risc si eu pe portiunea asta...revin si eu dupa aia cu comentarii biggrin.gif
*


Risca-te tu primul biggrin.gif ca oricum cat de curand ma risc si eu in maxim 2saptamani
cipriann
daca trebuie sa fac calatoria ma bag...daca nu te bagi tu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.