Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bacau - Vatra Dornei
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
Alexu7
Luna viitoare am de gand sa trag o fuga pana la Vatra Dornei.
Ma poate ajuta cineva cu un eventual traseu, cel mai bun ca nr de kilometri, eventual sfaturi si portiuni de drum ce ar trebui evitate?

Oare sunt ceva sanse sa gasesc zapada la mijlocul lunii viitoare? smile.gif


naughty1.gif
geocosma
Una din variante ar fi:
Bacău - Roman - Târgu Neamț - Fălticeni - Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc - Iacobeni - Vatra Dornei. Total: 230 km. De la Bacău până înainte de Fălticeni (cam 120 km) mergi pe DN2-E85, un drum care în general nu are cum să facă probleme.

Altă variantă ar fi:
Bacău - Buhuși - Piatra Neamț - Bicaz - (Baraj Bicaz) - Poiana Teiului - Vatra Dornei. Pe aici mergi pe drumuri naționale, nu europene. Traseul are lungimea de 210km.

Din tot traseul ăsta, am mers săptămâna trecută doar între Poiana Teiului și Bicaz (drumul pe lângă lacul Izvorul Muntelui, creat de barajul de la Bicaz). Drumul l-am făcut seara (ora 20-21) și pot să-ți spun că este destul de liber în acea perioadă. Viteza de croazieră, în general 50-60km/h, rareori am atins 70km/h (am fost depășit și de alții, mai viteji). Prezintă totuși anumite probleme: în sensul în care am mers, pe la Grozăvești, am intrat în zona unde alunecase terenul pe câteva porțiuni, parcă acum 2-3 ani. Zona asta are o lungime de câțiva km, nu știu exact cât (o estimez cam pe la 5km) însă, dacă întâlnești indicator de limită la 10km/h, chiar să reduci viteza. Drumul este asfaltat în zonele unde au fost probleme, însă "racordarea" dintre diferențele de nivel se face prin "rampe" destul de "abrupte" dar scurte, adică în 2m coborai cam 0,5m (cât s-a tasat terenul). Dacă intri în aceste zone cu 50km/h cred că ai șanse să dai cu "fundul" de asfalt.

Eu aș pleca pe una din ele și m-aș întoarce pe cealaltă. Dacă ar trebui să merg doar pe una din ele, aș alege varianta a doua. Dar reține, eu am mers doar pe porțiunea de pe lângă lac, celelalte drumuri nu le-am parcurs anul acesta, așa că nu-ți pot spune ceva concret despre starea drumurilor (cu excepția lămuririlor de mai sus).
Alexu7
ruta numarul 2 mi-a fost recomandata si de viamichelin.
cred ca voi merge la dus pe

Bacău - Roman - Târgu Neamț - Fălticeni - Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc - Iacobeni - Vatra Dornei

vreau sa profit de E85 si sa ajung mai repede,
iar la intors cand nu-i nicio graba, voi lua celalalt traseu.
Daca mai are cineva informatii de ultim moment despre portiunile respective, il rog sa nu se abtina.


geocosma, mersi !
andreis
geocosma are dreptate, si-a rupt unul masina pe la Grovavesti anul trecut, in toamna, asa ca mare grija. Omu venea si cu viteza, nu a vazut... pacat de Mondeo.
eugeniuz2004
gandeste-te ca de la Gura Humorului si pana la Vatra Dornei drumul (DN17) e in reparatie si largire de vreo cativa ani buni si numai drum bun nu este ba mai mutl ai sanse sa nu fie drum ci pietris pe unele zone si multe semafoare!
ursul-alb
QUOTE(eugeniuz2004 @ 19 Oct 2008, 12:43)
gandeste-te ca de la Gura Humorului si pana la Vatra Dornei drumul (DN17) e in reparatie si largire de vreo cativa ani buni si numai drum bun nu este ba mai mutl ai sanse sa nu fie drum ci pietris pe unele zone si multe semafoare!

De luat in seama!
Se pot evita simplu ambele probleme, cu 20-30 km in plus: Bacau-Roman-Cristesti-Tg.Neamt-Poiana Teiului-Vatra Dornei. De tinut minte ca pana la Poiana Teiului este impecabil (mai putin 2-3 km in pasul Petru Voda) iar de la Poiana Teiului la Vatra Dornei (87 km, maxim 100 minute) e mai prost, dar incomparabil cu Gura Humorului-Vatra Dornei (cam 80 km, zic eu minim 2 h)!
(sa nu uiti ca mai ai de parcurs si Cristesti-Gura Humorului, 70 km, e adevarat ca bun, dar macar inca 1 h ca e numai sate...)
geocosma
Pe drumul intre Cristesti si Targu Neamt, la iesirea de pe E85, in max. 1km se ajunge la podul peste Moldova, care este in lucru. Se trece succesiv, fiind amplasat un semafor. La stadiul in care era podul, mai dureaza poate pana la primavara... In pasul Petru Voda nu am intalnit probleme cu carosabilul, doar ca nu poti sa depasesti daca ai vreun TIR in fata. Asta se intampla miercurea trecuta.
ursul-alb
Poate te-a vrajit peisajul tongue.gif Nu sunt gropi sau santuri, dar asfaltul nu e ca pe restul drumului; terasamentul e nitel fugit plus ca zona este plombata de nenumarate ori.
La podul peste Moldova de la Timisesti nu se sta mai mult de 5' daca prinzi rosu.
Forestman
Prin Gura Humorului este bun drumul cu exceptia a ~30 km intre Gura Humorului si Campulung Mold.
Prin Bicaz - cu exceptia tronsonului dintre baraj si coada lacului unde sunt mici portiuni cu alunecari de teren (dar care nu te pun in dificultate) si a tronsonului dintre Poiana Largului si pana la aprox. 15 km de Vatra Dornei unde este soseaua plombata dar se poate merge bine ....... in rest nu sunt probleme.
tudor.
QUOTE(geocosma @ 18 Oct 2008, 10:01)

Altă variantă ar fi:
Bacău - Buhuși - Piatra Neamț - Bicaz - (Baraj Bicaz) - Poiana Teiului - Vatra Dornei. Pe aici mergi pe drumuri naționale, nu europene. Traseul are lungimea de 210km.

*A fost cineva pe acolo anul acesta?

Va multumesc!
mihail75
s-a mai scris pe aici pe undeva. Cel putin pe portiunea de la coada lacului pina la Vatra Dornei se pare ca e... dezastru.
$$ilvviu
Daca vii de la Bucuresti mai bine mergi prin Bacau-Roman-Tg. Neamt-Poiana Largului-Vatra Dornei.
Dar dupa ce treci podul la Poiana Largului ai nevoie de muzica la maxim sad.gif

Apropo, o imagine de acum o luna si ceva biggrin.gif
Batrânul
smile.gif Tare de tot faza cu "Sat European" radmasa.gif
$$ilvviu
Masinile alea nu mergeau ca in Anglia, faceau slalom printre gropi.
eugeniuz2004
In poze drumul e parfum fata de ce exista pe acea portiune (eu am mers 20 k in circa 1 ora si dupa drumul in cauza tot am schimbat o bieleta)
tudor.
QUOTE(mihail75 @ 9 Jun 2009, 22:26)
s-a mai scris pe aici pe undeva. Cel putin pe portiunea de la coada lacului pina la Vatra Dornei se pare ca e... dezastru.
*


S-a mai scris, dar acum 6 luni.Nu am pus intrebarea ca sa ma aflu in treaba. Lucrurile se pot schimba biggrin.gif

Mersi de informatii.
eugeniuz2004
se va schimba starea respectivului drum doar daca cumva portiunea aia de drum ajunge brusc sub jurisdictie macar ungara! (preferabil austriaca ca mai demult!)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.