Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pregatirea teoretica in scoala de soferi
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Statistici
cg_ivan
Toti cei care au condus masina in tarile "civilizate" au constatat diferenta de "stil" intre cetatenii respectivi si compatriotii nostri.
Personal, am constatat in repetate randuri ca la originea unui comportament nemanierat sau periculos nu se afla personalitatea unui dusman al societatii ci doar oameni care pur si simplu nu sunt constienti sau nu au fost pregatiti.
Una dintre cauze poate fi si faptul ca pe la noi pregatirea teoretica (aia cu conduita preventiva, etc.) este dupa parerea mea complet ignorata.
Sper ca acest poll sa faca un pic de lumina.
bobo77
Nu am facut nici un fel de pregatire intr-un cadru organizat, doar chestionare singur acasa...asta acum 12 ani.
vi_escu
Acu' mai bine de 30 de ani se facea scoala serios, inclusiv notiuni de mecanica, chiar si practic. Ca sa nu mai zic de examen: sala, poligon, conducere pe timp de zi si de nopte. Toata spaga a fost o masa la carciuma cu instructorul, militianul nu a vrut sa vina, astepta sa-i nasca sotia. Dar erau putini candidati atunci si lumea nu era asa de agitata ca astazi.

A, uitasem! Orice boroboata facuta sau observata in traseu era comentata cu instructorul dupa fiecare sedinta. Si aveam si teme pentru acasa, caiet de pregatire, tot tacamul!
brigada_diverse
eu am facut o luna cursuri de legislatie(serioase)......si dupaia am dat pretestare si dupaia sala
Victoras2001
Toata teoria din scoala s-a rezumat la discutiile cu instructorul in timpul condusului.
Apropos de subiectul asta. Aveti idee care chestionar e cel mai aproape de ce se da acum la examen?
tarzy
in 1999 cand am dat ptr B cca. 10 sedinte a cate 1,5 h
in 2007 cand am dat ptr C+E cca. 20 sedinte a cate 1,5h

ambele serii au fost urmate de un examen dat la scoala

la Autogeneral nu te lasa sa dai examen pana nu treci mai intai la ei
bobo77
Si foarte bine fac.
koldun
QUOTE(bobo77 @ 5 Nov 2008, 21:33)
Nu am facut nici un fel de pregatire intr-un cadru organizat, doar chestionare singur acasa...asta acum 12 ani.
*


~ La fel. Acum 17 ani. Instructor particular.
argon
idem, absolut nici o ora de teorie, mi-am cumparat cartea cu chestionare de la vremea aia, vreo 600 la numar, am rasfoit-o 3-4 zile, sala luata cu 26/26.

Chestia asta e similara cu orele in particular, cum acum nu se 'admite' ca un elev de liceu sa nu ia ore...
Executron
Am facut 9 ore de teorie la scoala de soferi. Scoala facuta in 2005. Teoria a fost facuta cate 3 ore pe zi constand in parcurgerea fiecarui capitol din cartea de teorie, spete, probleme si rezolvarea intrebarilor de la sfarsitul capitolului. A fost destul de serioasa treaba... Scoala "Admis" de la Iancului care nu mai exista acum.

PROBLEMA a fost ca nimeni nu tinea cont daca erai prezent sau nu... dry.gif Adica destui nu au fost la nici o ora si au terminat scoala fara probleme... dry.gif S-a dat examen la sfarsit dar nu ne-au fost anuntate rezultatele... In fine...

Instructorul imi dadea "tema" un anumit capitol si/sau anumite parti din manual si ma intreba.

De invatat nu pot sa zic c-am tocit, invat destul de repede de fel. Am facut 3 carti de chestionare, inclusiv Ilioara (recomandata). Luat sala din prima cu 24/26 dupa ce am gresit o intrebare legata de autostrada si legata de prim ajutor.
Steel Tormentor
se faceau cursuri la scoala, dar m-am dus doar de vreo doua ori. de invatat serios m-am apucat cu o saptamana inainte de examen, si cand am ajuns sa fac numai 25-26 la chestionare m-am considerat pregatit. am luat din prima.
the_tavi
Nu se faceau cursuri si nici nu aveam nevoie.
membru_DC
QUOTE
Cate ore de pregatire teoretica (sala) ati facut in timpul scolii de soferi?


defapt se numesc sedinte si au cate 2 ore tongue.gif
CGDBZ
Am facut cateva ore , nu mai stiu exact cate , era organizate ore de legislatie la care trebuiau sa te duci caci se dadea un fel de examen :trebuia sa faci un minim de ore (nu mai stiu cate) dupa care faceai un chestionar , exact ca la examen , daca luai iti dadea la mana o hartie ca ai asbolvit cursul de legislatie , fara aceasta hartie nu puteai sa dai examenul de permis .
Iulikk
Eu am facut acolo la scoala... adica ma duceam acolo... dar intructoru ala ne povestea cu totu altceva, ne povestea cum s-a dus el la munte si ce a facut pe acolo.... deci... ZERO biggrin.gif .

PS: acum 6 luni biggrin.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.