Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Asamblare Motor
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Bad_Boy_Gaby
Salutare...vreau si eu cateva sugesti care sa-mi arate pas cu pas cum sa demontez un motor intreg si sa-l asamblez la loc... (carti, topicuri, tutoriale, orice).
Multumesc!
bogdan_90
QUOTE(Bad_Boy_Gaby @ 12 Nov 2008, 21:14)
Salutare...vreau si eu cateva sugesti care sa-mi arate pas cu pas cum sa demontez un motor intreg si sa-l asamblez la loc... (carti, topicuri, tutoriale, orice).
Multumesc!
*


ceri cam mult. sper ca nu esti genul ala care nu a vazut niciodata un motor desfacut si acum se apuca el sa-l repare da nu stie de unde sa inceapa.
vallyyy
Pai intotdeauna exista un inceput..........chiar daca nu ai vazut niciodata un motor desfacut iti zic eu din propria experienta greu sa-l desfaci nu e deloc .........totul are o logica.............dar ca sa-l montezi la loc e destul de dificil si necesita ceva cunostiinte avansate de mecanica............ cred ca pentru un motor trebuie sa-ti scriem cateva capitole bune ,deci nimeni nu o sa-ti explice cum se face un motor ................dar daca o sa dai un search o sa vezi ca e un topic numit "cum am schimbat setul motor fara mecanici" citeste-l si o sa vezi cum sta treaba cu desfacutul si montatul unui motor ....bafta
Bad_Boy_Gaby
Multumesc foarte mult vallyyy......chiar am vrut sa scriu despre acest topic deoarece lam cautat si nu-l mai gaseam
PH-06-BOA
Conteaza si ce vrei sa faci la el, vrei doar setul motor, vrei si linia (cuzinetii ) , ca nu-i obligatoriu amandoua, vrei doar segmentii (ar fi mai simplu). Important e sa reti ca, fiecare piesa , sa o montezi ( noteaza-le, marcheaza-le) la locul ei, sa nu le inversezi (capace de palier sau biele). Chiar si camasile ( cilindrii) marcheaza-i daca nu sunt, de aceeasi parte, pentru a nu-i suci la 180 de grade.
E mai bine sa intrebi la momentul montarii (chiar si demontarii), fiecarui ansamblu.
Cristi1980
si cel mai important lucru, vezi daca pastrezi pistoanele si cilindrii, sa le pui la loc asa cum au fost ele imperecheate ca altfel iti bate motorul !
Bad_Boy_Gaby
Nici una nici alta....Vreau sa-i fac o inspectie si tot ce e uzat sa-i schimb....oricum cred ca ajung sa-i schimb tot motorul:))
Multumesc pentru sfat!
bogdan_90
QUOTE(Bad_Boy_Gaby @ 13 Nov 2008, 23:14)
Nici una nici alta....Vreau sa-i fac o inspectie si tot ce e uzat sa-i schimb....oricum cred ca ajung sa-i schimb tot motorul:))
Multumesc pentru sfat!
*


daca tot il desfaci si umblii la el schimba setul si gata.
Bad_Boy_Gaby
setul este nou nout (nu are mai mult de 30km facuti).....numai ca acei de la service si-au batut joc de motor (tot motorul)
PH-06-BOA
Pai, du-te la service. Ce face omul cu mana lui, e... sfant. Apuca-te si desfa-l, aseaza-le in ordine si perechi, ceva instrumente de masurat (subler, micrometru). Nu da zilelor rand dupa demontare, ca vei uita cum au fost, si vei pune mult mai multe intrebari, deci va necesita timp. Mai trebuie sa sti cand piesa e uzata, daca se poate recupera, unde se uzeaza etc... Bine ar fi sa mai ai pe cineva(un prieten, nu un increzut) langa tine, ca n-ai sa stai cu tastatura langa tine, zogolit cum ai sa fi, si sa mai astepti si raspunsuri de pe forum.
As putea sa-ti trimit texte dint-o carte, sau mai multe. Alege , si te ajut, numai sa vrei, ca sigur vei reusi mai bine ca orice sevice.
Mr_Devil83
De reusit poate reuseste dar inainte trebuie ca omul sa stie sa masoare cu sublerul si cu micrometrul...Si am vazut foarte multi care nu stiu sa citeasca scala unui subler iar micrometrul este mult mai sofisticat din cate imi amintesc.
PH-06-BOA
Eu cand m-am insurat, masuram distanta cu palma, de la cearsaf la linia de intrare, ca sa reglez tirul. In scurt timp, de la usa stiam directia. E asa greu sa invete sa si masoare? Nu.
Spune-mi daca vrei carti, c-ar fi mai usor pentru tine, sa nule scanez aiurea.
einstein1984
Manualul de reparatii pentru dacia 1310 exista pe internet. Il iei citesti, faci rost de scule si de aparate de masura si control (subler, micrometru, lere ) si o iei incetisor, dupa poze.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.