Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ajutati-ma si pe mine
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Pages: 1, 2
motanpaul
Salutare, am o problema destul de grava ultima data cand am alimentat am bagat de la Mol.Am bagat vreo 30 l din care vreo 20 litri mai am.Benzina mai proasta ca asta nu am luat demult.Cine stie cee a bagat in ea:apa,gazolina....... sad.gif
Porneste greu,si parca nu arde bine, uneori mai merge in 3 pistoane.Ce sa fac, ca nu as vrea sa o scot si sa o arunc.Nu se pot pune niste aditivi sa o pot face sa merg calumea cu ea.Vorbesc de aditivi care ii pot lua din magazine.Multumesc
Minel
Baga si tu un flacon de Izopropil (pt eliminarea apei ), se gaseste la statiile Petrom ,vreo 14-16 lei flaconul !
motanpaul
Am bagat ieri aditiv wynn's pentru eliminarea apei.Nu stiu ce o bagat in ea cred ca gazolina.Cred ca o sa ii pun sa ii mareasca cifra octanica.Dar mai astept sfaturi de la cine o mai patit.Mersi deocamdata
slaiciprian
mai baga benzina buna peste ea. o sa mai dai de benzina proasta, de fiecare data mai dai nus'cat pe aditivi? nu iesi nicaieri.
giani.cosmin
DILUANT+Alcool izopropilic+aditiv+benzina=marire relanti cand e motorul cald si stai pe loc ( in parcare ) iar la drum, impuls maxim si un demaraj demn de invidiat de cei cu masini straineze cu sute de cai sub capota.


Iata si o formula de amestec:

50ml [Di] + 150ml [A.I.] + 250ml [Ad] + (25 ~30)l [Be]

Di = diluant (de preferinta pt. lacuri auto);
A.I. = alcool (izopropilic de preferinta);
Ad = aditiv;
Be = benzina ( de preferinta 99).


Bafta la test drive!!!

excl.gif Atentie sa nu se produca autoaprindere excl.gif

124.gif Nota! In acest caz benzina poate fi jalnica la pompa cu apa , cu gazolina insa la asemenea concentratii din formula de mai sus nu se mai mareste relanti-ul iar demarajul va fi unul normal. La pornire trebuie sa ajunga suficient combustibil la carburator. NU ESTE RECOMANDAT PT. CEI CU MOTOR PE INJECTIE!!!

3 Dec 2008, 15:57:
Dupa un nou experiment de al meu poate gasesc o solutie mai simpla cu alte substante chimice. unde nu mai trebuie tinut cont de comcentratiile fiecareia in parte. Si astfel se va terminat si cu : " au!!! iar am apa in benzina!"

3 Dec 2008, 15:59:
Si pana la urma de ce sa ma strofoc eu sa imi "bubui" casa cand am putea sa facem toti ceva in sensul asta?
kog
io am bagat nitrodiluant.... fara tobe, parca era racheta(si la demaraj si la sunet)
Muratu
Daca bag un litru de alcool etilic de 90% in 10 litri de benzina sau mai mult are ceva, se va produce auto aprinderea!
giani.cosmin
La mine orice as pune in rezervor pe langa benzina asta jalnica, chiar si iarna la pornire daca trag shock-ul moare motorul, deci nu suparta shock-ul. Motorul este recent facut.4 Dec 2008, 10:56:
de bagat in benzina se baga substante ce au temperatura de fierbere foarte mica si care produc atmosfere inflamabile.

4 Dec 2008, 11:08:
Si pe aceasta cale , ca tot am tocit tastaturile pe tema asta tin sa multumesc patronajului benzinariilor din romania si nu numai;

"Va multumim din tot sufletul ca nea-ti adus in starea asta!!!" adunatura de ipocriti si de gunoaie, sa ne reparati motoarele si masinile stricate din aceasta cauza( cand s-o lua porcul la intrecere cu vrabia)

"Sa traiti bine bai ghelbishilor!!! de pe spinarile noastre, noi astia amaratii care tragem de niste dacii ca nu ne permite limuzine si off_road-uri ca ale voastre."

Ma scuzati colegi de suferinta forum-isti dar nu ma mai pot abtine. Aceste mesaje de mai sus trebuie sa ajunga acolo unde le este locul, sper.
ZTV
ce ai patit?
Minel
QUOTE(ZTV @ 4 Dec 2008, 11:16)
ce ai patit?
*Ii merge ca dracu motoru' , asta a patit ... laugh.gif la ce combinatii baga in benzina aia ,nici nu ma mir .... tongue.gif
giani.cosmin
Putem baga de toate , atata timp cat cei de pa benzinarii baga toate minunile in benzina ...

4 Dec 2008, 11:32:
Pai nu stiu ce sa mai bag sa mearga cum trebe, mie imi merge bine si acum , dar am alte probleme la ea, nu motoru; ambreaj, rulmenti altele

4 Dec 2008, 11:49:
Eu nu ma vait de motor ci de calitatea benzinei,
De ce credeti ca nu mai da benzina la pomba sa o punem in PET-uri? fiindca apa sau gazolina se lasa la fund si se vede prin PET-ul transparent.

Intr-o zi am sa bag in PET si am sa merg la OPC ca nu se mai poate
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.