Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: consum Solenza
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Solenza > Diverse - Dacia Solenza
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68
idonagothar
Traseu (1): Galati - Tecuci - Onesti - Tg. Ocna - Slanic Moldova - 200 km

Am alimentat din Galati 20 de litri de benzina, eram cu martorul aprins.
Drumul a fost lejer, am mers constant... aproximativ 80-90 de km/h (fiind incepator sad.gif ), cu exceptie in localitati, unde am mers cu 50 de km/h. Nu am accelerat brusc, am mers lejer, cu 2 persoane in masina, si bagaje aproximativ usoare (nu mai mult de 60 de kg de bagaje).. in alea 60 de kg de bagaje intra si bateria de rezerva smile.gif, pe care a trebuit sa o car dupa mine, pentru ca aveam probleme cu casetofonul, imi consuma bateria, si inainte sa plec la drum.. am schimbat mufa, si am pus casetofonul original al masinii inapoi(aveam un cd player prost). Ehh, bateria aia era .. just in case biggrin.gif. Am ajuns in Slanic Moldova, si nu prea "cazuse" acul de la benzina, ceea ce mi se parea ciudat.

Traseu (2): Slanic Moldova - Tg. Ocna (dus-intors)
Am mers la salina, si am mai facut in total vreo ~50 de km.. + putina foiala prin Tg. Ocna.

Traseu (3): Slanic Moldova - Tg. Ocna - Onesti - Tecuci - Galati - 200 km
Drumul asta a fost la fel de lejer ca primul, desi am intalnit multi idioti, care chiar si pe prima banda dadeau flash-uri sa merg mai repede, si a doua banda era libera :|. In fine.. Mi-am pastrat viteza constanta, de aia si mergeam pe prima banda, ii lasam sa se duca pe a doua banda, si ajungeau pe la 130-140 de km/h.. dupa care erau luati de radar smile.gif). Oricum... cand am ajuns in Galati, fix la intrare.. se aprinsese martorul pentru benzina.

Pentru ca era cald de mureai, am lasat aerul conditionat deschis, in reprize... deschideam vreo 20 de km, dupa care il inchideam, pentru ca au facut ai mei piata, si au carat o gramada de prostii de la munte, si lasam doar aeroterma deschisa. Spre surprinderea mea, de la 60 de kg la plecare, de bagaje, am ajuns undeva la vreo 300 de kg (pietre mari, luate de taicamiu/ lemne (are ca hobby sculptura, si a ingreunat urat masina cu toate chestiile) / maicamea facuse piata si statea pe bancheta din spate doar pe o bucatica de 10 cm, in rest era plin pana sus smile.gif) )

In total... 450 de km cu aproximativ 20-21 de litri de benzina... Consumul bate undeva la 4.44% - 4.66%. Am alimentat de la un rompetrol, inainte sa plec, si de atunci, deloc. E ciudat, avand in vedere ca in oras consuma cateodata si 7% :|.

Scuze pentru "povestioara" lunga. Cam asta a fost primul drum la munte, pe care l-am facut de cand am carnetul. Sincer, ma bucur ca am ales masina asta, desi sunt la inceput.
talibanu
QUOTE(idonagothar @ 28 Aug 2012, 09:16)

In total... 450 de km cu aproximativ 20-21 de litri de benzina... Consumul bate undeva la 4.44% - 4.66%. Am alimentat de la un rompetrol, inainte sa plec, si de atunci, deloc. E ciudat, avand in vedere ca in oras consuma cateodata si 7% :|.

*



Putin cam ciudat....numai 4.6L/100Km ohmy.gif ...stiu ca solenza nu consuma mult, dar parca e prea putin wink.gif ....SN-ul meu consuma cam 6-6,5/100km, si au acelasi motor...si ai zis ca la intoarcere ai avut si greutate blink.gif ....sigur iti indica bine sonda? wink.gif ...sau ai bagat mai multa benzina??
Sir Andrew
Probabil ca traseul e unul din zona crepusculara.
abc
as vrea sa-si puna bord de logan ,sa vezi cand ii da 11 - 12% . blush.gif
cosstti
De curand m-am intors dintr-un traseu de 1298 Km. Benzina 95 Petrom: 70 litri. Am facut plinul la plecare si bineanteles plin la intoarcere in Iasi
Iasi -Lacul Rosu-Sighisoara-Sibiu-Transfagarasanul-Curtea de Arges-Campulung - Rasnov - Brasov- Onesti-Bacau - P. Teamt- Tg. Neamt-Iasi.
Traseul a fost parcurs de doua peroane cu bagaj putin, fara aer conditionat.
Consumul calculat este de aprox. 5,4l/100km.
talibanu
QUOTE(cosstti @ 28 Aug 2012, 12:25)
Consumul calculat este de aprox. 5,4l/100km.
*



Asa da, mai aproape de adevar biggrin.gif ....cam asta e consumul
idonagothar
Eu am alimentat cu 20-21 de litri la plecare, m-am uitat cam pe unde era liniuta de la benzina(am schimbat bordul, pentru ca atunci cand am luat masina nu imi indica nivelul de benzina, iar dupa ce l-am schimbat, tot cu unul de solenza, imi indica). Ideea e ca dupa tot drumul asta am alimentat din nou cu 21 de litri, aproximativ, si liniuta s-a intors aproximativ in acelasi punct. In oras mi-a consumat 13%-14% cand am luat-o. Dar nu ma pricepeam deloc, si nu pot spune ca ma pricep nici acum. Adica.. eram chiar la inceput la inceput, primele saptamani de sofat, si nu stiam cum sa accelerez, e prima masina pe benzina pe care am condus-o. Dupa ce am schimbat toate consumabilele, tobele, cauciucurile fata, echilibrarea tuturor rotilor, telescoape pe spate, s-a redus si consumul. Evident, in timp... m-am obisnuit cu ea, si nu mai conduc.. sa zicem sport smile.gif)))) ca la inceput. Cat despre bordul de logan.. nu vreau sa intru in discutii polemice, chiar mi-as dori sa imi pun, dar e cam scump, si prefer sa arunc banii pe benzina, decat sa ii dau pe o chestie total inutila(vorbesc din punctul meu de vedere). Trebuie sa modifici multe chestii, si in plus...rezervorul de la logan difera fata de cel al solenzei. Desi se poate pune o rezistenta, pe fire, tot o sa indice eronat, oricat de bine l-ai seta. Prefer sa o am cum a iesit din fabrica biggrin.gif. Chestia cu consumul instant din ce stiu e o mare prostie, nu e ceva real, e doar o estimare, bazata pe mai multi factori, si atat. Stati linistiti, imi consuma in oras ~6-8%, in functie de trafic. Eu m-am referit la drum lung. Avand in vedere ca sunt incepator, si am limitarea de viteza in afara localitatilor cu 20 de km/h mai putin fata de indicator, am mers constant cu viteze <100 de km/h. Nu m-am avantat cu peste 100 de km/h, deoarece creste si consumul.

Scuze din nou pentru postul lung biggrin.gif
abc
Un bord cu CB/CI e ~150 de lei.

Nu stiu ce sa zic ,dar 4.5% mi se pare enorm de putin.Eu cu a mea sub 8% nu scot .

Succes la consum.
idonagothar
Multumesc... Atat mi-a iesit, din calcule. Si mie mi s-a parut putin. Oricum, compenseaza in oras biggrin.gif
abc
Hai ca nu e cine stie ce GL,in comparatie cu Bucuresti. Iarna cum stai la consum ?
idonagothar
Ai dreptate...Iarna trecuta nu m-am bagat sa conduc, pentru ca eram cam speriat, mai ales la ce iarna grea a fost, si nici nu aveam cauciucuri de iarna, deci.. masina a fost trasa pe dreapta, invelita intr-o husa, si asa a ramas pana a venit primavara. Deh.. initial imi era frica sa conduc si toamna, ca eram la inceput, si frana tinea foarte jos. De abia anul asta am constatat ca era cam dusa pompa de frana, si am schimbat-o. Iarna asta, in schimb.. vreau sa incerc.. sa vad cum e. Pana atunci.. ma mai bucur, cat pot.. de vremea frumoasa.
abc
Toti trecem prin d-astea. Eu am condus prima data pe zapada cu anvelope de vara. M-a ajutat foarte mult ca am invatat sa controlez masina destul de bine .

Bafta cu masinuta si ai grija cum conduci.
idonagothar
Multumesc!! am grija... de cand o am, nu i-am facut nicio zgarietura. Cand am dus-o la service, sa imi schimbe ceasul de bord(pe atunci nu stiam cum, ca faceam asta in fata blocului:D ), au luat-o cretinii la "testat" si au dat cu spatele, si aripa stanga fata (fix partea de deasupra rotii) a atins un logan mcv, pe spate.. i-a facut o dunga de 15 cm lungime pe 5 cm latime smile.gif))) astia s-au speriat si au demarat in tromba, au fugit repede... sa nu ii vada ala.. care nici nu a observat zgarietura de pe masina..:| iar eu am prostia aia putin indoita, din cauza lor. Atat... in rest e ca noua:D..

Scuze pentru off-topic !! biggrin.gif
marius80_eugen
QUOTE(idonagothar @ 28 Aug 2012, 08:16)
In total... 450 de km cu aproximativ 20-21 de litri de benzina... Consumul bate undeva la 4.44% - 4.66%. Cam asta a fost primul drum la munte, pe care l-am facut de cand am carnetul. Sincer, ma bucur ca am ales masina asta, desi sunt la inceput.
*

Eu personal nu cred ca ai calculat corect , in ideea ca ori ai mai bagat undeva , ori a mai bagat cineva ( tatal sau cine o mai conduce ) , ori ai bagat 30-31 de litri initial.
Nu ma indoiesc de masina ( de care nu ai spus daca i-ai facut vre-o modificare ) , ci de TINE . Esti incepator si consumul asta un incepator nu are cum sa-l scoata , am mers cu zeci de incepatori si incepatoare si va stiu cum mergeti .
Data viitoare incearca metoda plin la plin si va fi mult mai exacta decat cea cu rosu la benzina .
QUOTE(abc @ 28 Aug 2012, 12:12)
Nu stiu ce sa zic ,dar 4.5% mi se pare enorm de putin.Eu cu a mea sub 8% nu scot .
*


Era vorba de extern , adica in afara orasului . Daca tu in afara scoti numai peste 8% , ai probleme cu masina .

Eu voi incerca sa fac un filmulet de cateva minute la mers constant in afara ... cu prima iesire mai serioasa , pentru a "credibiliza" consumul personal .
idonagothar
Am inteles, marius! Multumesc de reply:D tatal meu nu are carnet, nici mama, doar eu. De bagat nu am mai bagat nimic in plus, zic eu. oricum.. sunt foarte multumit de masina. Sincer.. ai dreptate despre incepatori.. dar eu zic ca m-am obisnuit cu masina. De la 13-14% in oras(dupa ce am luat masina/carnetul), consumul a scazut la 7-8% Intr-adevar, la inceput faceam porniri bruste, mergeam supraturat(>2500RPM), franari bruste, etc. pana cand m-am invatat. Nu pot spune ca sunt expert, dar am mai invatat cate ceva de la inceput. Promit sa mai merg, si mai postez, why not... eventual cu un filmulet, cum ai spus si tu. Numai bine !
romanvs
coffee_spitsk.gif
@marius80_eugen---te miri ca altii scot consumuri astronomice de 4,4-4,6/100km cand tu ai scos 4,7/100km?
Sa nu mai spun ca acest consum de 4,7/100 km l-ai scos mergand: cu AC pornit,viteze de pana la 140km/h,mers bara la bara vreo 45 min,etc.

Eu zic s-o lasi mai moale cu interventiile de genul asta,ca poate te crede cineva...
cosstti
@romanvs Eu cred ca acest cosum este posibil. Se poate realiza acest consum in functie de starea drumului, de presiunea in pneuri, de starea tehnica a masinii, de flerul soferului , abilitatea de a conduce, etc.
Consumuri sub 5 l. la suta am scos si eu, de aceea sustin ca este posibil, daca tu nu ai reusit, nu inseamna ca nu se poate si ca acele consumuri reduse reprezinta o fantezie.
jaaL
Am scos si eu 5.4 % cel mai putin in afara Bucurestiului... da' 4% niciodata smile.gif)
romanvs
Pot sa scot si eu sub 5 l/100km,dar intre Busteni si Ploiesti s-au in alte locatii unde doar se coboara. wink.gif
cosstti
@ jaaL In postul 3205 am aratat pe ce traseu am scos 5,4 l. la suta, cu mentiunea ca de la Lacul Rosu pana la Sighisoara am avut drumul prost (in lucru) pe alocuri se circula pe un singur fir cu asteptarile de rigoare si aprox. 100 de Km. rulati in Sibiu si Brasov. Cheile Bicazului si Transfagarasanul cu II si III.
Pe european, acolo unde am avut ocazia i-am dat si 130 Km/h.
Deci ... se poate!
Sir Andrew
QUOTE(idonagothar @ 28 Aug 2012, 12:36)
Multumesc!! am grija... de cand o am, nu i-am facut nicio zgarietura. Cand am dus-o la service, sa imi schimbe ceasul de bord(pe atunci nu stiam cum, ca faceam asta in fata blocului:D ), au luat-o cretinii la "testat" si au dat cu spatele, si aripa stanga fata (fix partea de deasupra rotii) a atins un logan mcv, pe spate.. i-a facut o dunga de 15 cm lungime pe 5 cm latime smile.gif))) astia s-au speriat si au demarat in tromba, au fugit repede... sa nu ii vada ala.. care nici nu a observat zgarietura de pe masina..:| iar eu am prostia aia putin indoita, din cauza lor. Atat... in rest e ca noua:D..

Scuze pentru off-topic !! biggrin.gif
*



La ce service ai dus-o ca sa nu calc vreodata pe acolo???
idonagothar
@Sir Andrew la Bosch car service. A fost cea mai mare tampenie ca am fost la aia. 400+ lei pe un ceas de solenza(luat SH, si ala, nici macar nu a fost nou), oamenii au fost platiti cu ora(doar un electrician a lucrat, dar era foarte tamp... mi-a facut masina tigaie, a zis ca nu e buna de nimic, etc. smile.gif) imi venea sa il pocnesc.. si nu e singura masina de care a zis asa ceva, am mai auzit de la cineva...) In fine, bine ca e totul ok.. dar sincer, de banii aia, imi puneam ceas de logan... nou, cu cb/ci + manopera...si mai ramaneau si de o bericica pentru cel care ar fi montat biggrin.gif smile.gif)) Nu stiu cum se comporta cu alti clienti, dar.. eu sincer nu mai calc vreodata pe acolo. Pe langa ca sunt foarte scumpi, nu mi-a placut deloc atitudinea lor. Bine ca am tabla groasa, si nu au reusit sa mi-o zgarie/buleasca...
Am inteles ca ar fi cei mai buni pentru pompe de injectie, din oras/tara... dar aparent, in afara de asta, nu cred ca pot face prea multe.. in afara de cerut o groaza de bani...
bogdanelkva
QUOTE(idonagothar @ 29 Aug 2012, 19:01)
400+ lei pe un ceas de solenza(luat SH, si ala, nici macar nu a fost nou)

Pe langa ca sunt foarte scumpi, nu mi-a placut deloc atitudinea lor. Bine ca am tabla groasa, si nu au reusit sa mi-o zgarie/buleasca...

*


In 2012 tu mai vrei ceas de solenza nou?

Si la ce te referi,la tabla propriu-zisa sau la obraz? biggrin.gif
idonagothar
@bogdanelkva Nu.. evident ca nu mai exista ceasuri noi, sunt constient de asta. Faceam aluzie la ceasurile de logan, comparativ, doar. Adica.. pentru mult mai putin se gaseau ceasuri mai ok, si noi. Dar s-a grabit taicamiu, sa ma duca la service-ul asta, pentru ca stia el pe cineva... Ma refeream la tabla, nu sunt gros de obraz. smile.gif) ... a fost putin indoita, dar nu s-a zgariat vopseaua. Sa fi vazut loganul ala... biggrin.gif
neacsugabrie
La mine consumul oscileaza total inexplicabil.Exemplu:
Slatina-Valcea-Calimanesti-Caciulata-Malaia si retur,trei persoane,trafic ok,mers relativ lejer cu mici reprize de viteza,ac cam 50% consum 7%
Slatina-Pitesti-Campulung -Bran cu vizite pe cheile Dambovicioarei,5 persoane+bagaj full 6.4%.Metoda plin-plin efix 95 de fiecare data.
Sir Andrew
Eu la Bosch car Service am schimbat o baterie la ei, si nu mai vreau sa aud de ei niciodata. Mari nesimtiti, neprofesionisti.
marius80_eugen
QUOTE(romanvs @ 28 Aug 2012, 20:42)
@marius80_eugen---te miri ca altii scot consumuri astronomice de 4,4-4,6/100km cand tu ai scos 4,7/100km?
Sa nu mai spun ca acest consum de 4,7/100 km l-ai scos mergand: cu AC pornit,viteze de pana la 140km/h,mers bara la bara vreo 45 min,etc.
Eu zic s-o lasi mai moale cu interventiile de genul asta,ca poate te crede cineva...
*


Ma mir cand spune un incepator ca are astfel de consum . Oare daca inregistrez vre-un filmulet dupa cateva sute de km , cu CB prin toate optiunile si in mers constant o sa fiu mai "credibil" pentru tine ? Ma indoiesc foarte tare ... Oricum prin postul tau nu ai spus de fapt nimic , nici un consum propriu si nici un fel de argumente in vre-un sens . A/C-ul a fost pornit foarte putini km raportati la total , 140 am bagat numai pe anumite portiuni , iar interpretarea ta exagerata ma face sa ma gandesc ca degeaba as face o incercare de a demonstra ceva . Sa ma gandesc ca esti invidios ?
Diferenta intre 4,7 si 4,4 este FOARTE mare . Sa scoti sub 4,5% consum inseamna ca stai numai cu ochii in CB si te stresezi pe consum . E usor sa scoti un consum mic , dar numai la coborare , daca faci ciclul complet de urcare-coborare , parca nu mai este asa usor . Eu nu am mers stresat pe tema asta , apoi in 1270 km ... trebuie sa ai probleme la mansarda sa stai cu ochii numai in consum . Eu nu-mi atribui calitati speciale de shumi-econom , am spus ca masina a scos acel consum , nu ca EU am scos acel consum .
QUOTE(idonagothar @ 29 Aug 2012, 19:19)
... a fost putin indoita, dar nu s-a zgariat vopseaua. Sa fi vazut loganul ala... biggrin.gif
*


Pai si imbecilul ala de mecanic s-ar fi simtit mai bine daca troznea vre-un BMW sau Passat ? A scapat usor tocmai ca masina a fost ieftina si "tigaie" si chiar asa , de ce ai incurajat fapta lui ? Respectivul cu Loganul a ramas cu masina troznita din cauza unui imbecil . Tie ti-ar fi convenit sa-ti gasesti masina troznita ??? Trebuia sa-l obligi sa vb. cu proprietarul masinii respective si sa-l plateasca reparatia , nu sa o repare pe asigurarea ta si apoi sa ai tu probleme mai departe cu bonus malus . Daca cineva a vazut numarul masinii tale dupa trozneala , cine crezi ca o sa plateasca ?
idonagothar
@marius80_eugen Nu am incurajat fapta. Eram la vreo 20 de metri cand am vazut intamplarea. Loganul era gol. Cand a vazut mecanicul respectiv ca a pocnit-o, a dat mai repede cu spatele, si a plecat(pana am ajuns eu in locul respectiv). Dupa 5 minute a venit proprietarul loganului, si nu s-a uitat la masina, a plecat, pur si simplu. Nu am avut cu cine sa vorbesc, pentru ca pur si simplu cel cu loganul se grabea, iar mecanicul ala a fugit repede. Nu e vorba de asigurare, nimeni nu a vazut incidentul, in afara de vreo cativa mecanici, care se uitau ca prostii si radeau, eu, si taicamiu... Si nu mi-a vazut nimeni numarul...loganul ala avea numere rosii, era nou.. probabil proprietarul o va repara pe garantie. Nu mi-ar fi convenit sa o gasesc eu troznita... dar pur si simplu a fost ceva de moment. Au dat inapoi, au atins-o, nici nu au coborat sa vada.. ba chiar au plecat mai repede. Sincer.. imi pare rau de tipul cu loganul, dar chiar nu e vina mea, aici. el parcase masina cu fundul inspre singura intrare spre service, si aia au fost si ei neatenti. Ar fi trebuit macar sa vorbeasca cu omul..
jaaL
excl.gif Si eu am fost la Dunare , si De la 1 Decembrie pana la Oinacu am mers cu consum osciland pe undeva pe la 3-3.5... bineinteles ca la dus , la vale .. ! radmasa.gif
shade4free
Eu cand mergeam pe benzina scoteam undeva la 6-6.5%
Cand citesc aici si vad 4,7-,,,5,,,,5.5% ma gandesc in felul urmator
Ori sunt eu un sofer de 2 lei cu peste 800k km condusi,,ori voi aveti o altfel de solenza..ori solenza mea este praf ,cu toate ca primeste numai bun,si intotdeauna la timp radmasa.gif
Fara suparare,,,,,este doar punctul meu de vedere
bogdanelkva
Nici eu nu vad cu ochi buni un consum de 4,7-5... laugh.gif
Curand o sa fac un traseu de 300 km pe care prin metoda CB mi-a iesit un 5,4.De data asta o sa masor prin metoda plinului.Conditiile vor fi aceleasi.Sa vedem,ori e alba,ori e neagra,ori imi iau scuter. radmasa.gif
marius80_eugen
QUOTE(idonagothar @ 30 Aug 2012, 09:27)
Dupa 5 minute a venit proprietarul loganului, si nu s-a uitat la masina, a plecat, pur si simplu. Nu am avut cu cine sa vorbesc, pentru ca pur si simplu cel cu loganul se grabea, iar mecanicul ala a fugit repede. Nu e vorba de asigurare, nimeni nu a vazut incidentul, in afara de vreo cativa mecanici, care se uitau ca prostii si radeau, eu, si taicamiu... Si nu mi-a vazut nimeni numarul...loganul ala avea numere rosii, era nou.. probabil proprietarul o va repara pe garantie.
*


Nici "Flash" nu pleca atat de repede inca sa nu-i poti spune ca un mecanic idiot i-a troznit masina . Care garantie la Logan ? Garantia NU acopera troznirile in service !
Cu atat cu cat nu era inmatriculata , e mai complicat si mai greu pt proprietarul Loganului ... Astea sunt niste scuze aiurea si in viata o sa vezi ca daca stai si nu actionezi o sa suporti multe rahaturi din partea multora si o sa vezi ca pana nu faci un pas , nimeni nu o sa faca nimic . Ai avut o atitudine ca a 85% dintre romani ... nici o diferenta intre tu , tatal tau si acei mecanici .
QUOTE(shade4free @ 30 Aug 2012, 17:20)
Eu cand mergeam pe benzina scoteam undeva la 6-6.5%
Cand citesc aici si vad 4,7-,,,5,,,,5.5% ma gandesc in felul urmator
Ori sunt eu un sofer de 2 lei cu peste 800k km condusi,,ori voi aveti o altfel de solenza..ori solenza mea este praf ,cu toate ca primeste numai bun,si intotdeauna la timp radmasa.gif
Fara suparare,,,,,este doar punctul meu de vedere
*


Eu am o altfel de Solenza , recunosc . Am vazut multi soferi de 2 lei , inclusiv TIR-isti care nu sunt in stare sa ia o curba si fac o gramada de ilegalitati , dar sunt sigur ca lauda de sine nu miroase a bine si ca nu este cazul tau . Eu cand mergeam cu vechea Dacie 1310 scoteam in afara cam 5,5-6 % si in oras 9% . Ma gandesc eu ca e o mica diferenta de tehnologie intre cele doua masini ...

Revenind la consum : numai Bucuresti 8,2% ( dimineata la 7.30 si seara dupa 17.00 )
romanvs
QUOTE(marius80_eugen @ 30 Aug 2012, 07:47)
Ma mir cand spune un incepator ca are astfel de consum . Oare daca inregistrez vre-un filmulet dupa cateva sute de km , cu CB prin toate optiunile si in mers constant o sa fiu mai "credibil" pentru tine ? Ma indoiesc foarte tare ... Oricum prin postul tau nu ai spus de fapt nimic , nici un consum propriu si nici un fel de argumente in vre-un sens . A/C-ul a fost pornit foarte putini km raportati la total , 140 am bagat numai pe anumite portiuni , iar interpretarea ta exagerata ma face sa ma gandesc ca degeaba as face o incercare de a demonstra ceva . Sa ma gandesc ca esti invidios ?
Diferenta intre 4,7 si 4,4 este FOARTE mare . Sa scoti sub 4,5%  consum inseamna ca stai numai cu ochii in CB si te stresezi pe consum . E usor sa scoti un consum mic , dar numai la coborare , daca faci ciclul complet de urcare-coborare , parca nu mai este asa usor . Eu nu am mers stresat pe tema asta , apoi in 1270 km ... trebuie sa ai probleme la mansarda sa stai cu ochii numai in consum . Eu nu-mi atribui calitati speciale de shumi-econom , am spus ca masina a scos acel consum , nu ca EU am scos acel consum . 
*



Uita-te mai sus in postul 3200.
Invidios nu sunt fiindca nu am reusit nicicand sa merg economic,imi place prea mult sa conduc si ma plictisesc sa ma tarasc ca sa merg la consum.
De regula la stilul meu de condus scot in medie 6l/100 km.
Chestia e ca mi se pare ca unul ca tine cu consum(4,7l/100km),cu mult mai mic decat cel dat de constructor(5,5l/100km extraurban),ori nu stie sa calculeze consumul ori ii place sa ia la misto.
Iulikk
QUOTE(shade4free @ 30 Aug 2012, 18:20)
Eu cand mergeam pe benzina scoteam undeva la 6-6.5%
Cand citesc aici si vad 4,7-,,,5,,,,5.5% ma gandesc in felul urmator
Ori sunt eu un sofer de 2 lei cu peste 800k km condusi,,ori voi aveti o altfel de solenza..ori solenza mea este praf ,cu toate ca primeste numai bun,si intotdeauna la timp radmasa.gif
Fara suparare,,,,,este doar punctul meu de vedere
*



Ce stii tu? Aici numai Șumahări, Hemiltăni, Raiconeni.
ionik_e4
Eu sunt la a doua Solenza si nu cred sa-mi fi consumat vreodata mai putin de 7,8-8 in oras si 6 afara..
shade4free
Sunt oameni care mai spun adevarul biggrin.gif
gabitzu'
mie in medie imi ia cam 8% in oras si 5.5 - 6 in afara. Daca as fi singur in masina si fara bagaje, in mers de croaziera pe A2 cu 90 la ora cred ca as scoate un 5%...
Mentionez ca niciodata nu mi-a iesit consum mai mic de 8 in oras, cu mers lejer, fara accelerari bruste, cu frana de motor...
sau tudor adrian
de la focsani la bucuresti,prin ploiesti,am scos un 5-5,5%.am alimentat cu 25L si cand am ajuns acasa am mai facut si un drum pana la adjud,dus-intors,inca 100km,total 530-550 km cu numai 25L.consuma bine tare,parerea mea!
ionik_e4
Am facut saptamana asta un consum,cu 11,2 litri de benzina am facut 132 km,deci undeva la 8,4-8,5 dar in Constanta si un mers voios.
Am un coleg de serviciu cu Solenza si imi zicea ca-i ia undeva la 8-8,5 in Constanta.
Saptamana asta curat pompa de benzina si vedem ce mai zice
marius80_eugen
QUOTE(romanvs @ 3 Sep 2012, 11:14)
Invidios nu sunt fiindca nu am reusit nicicand sa merg economic,imi place prea mult sa conduc si ma plictisesc sa ma tarasc ca sa merg la consum.
De regula la stilul meu de condus scot in medie 6l/100 km.
Chestia e ca mi se pare ca unul ca tine cu consum(4,7l/100km),cu mult mai mic decat cel dat de constructor(5,5l/100km extraurban),ori nu stie sa calculeze consumul ori ii place sa ia la misto.
*


Nu am luat la misto pe nimeni , cel putin nu in legatura cu acest consum .
De joi pana duminica am fost plecat intr-o mica vacanta :
Dr. tab. - Pantelimon - DN1 - Moieciu - Podul Dambovicioarei - Simon - Ciocan - Targoviste - Bucuresti - Pantelimon - Dr. Tab. . Consum 5% fix pe CB. Cine a ajuns vreodata prin acea zona poate da mai multe explicatii asupra traseului cu pante de peste 15% unele neasfaltate .
marcelbanu
Consumul dat de CB mi se pare cam umflat.
Cea mai sigură metodă, după mine e de la „plin la plin”,
apoi făcut calculul.

Adică, fac plinul pînă-n buza rezervorului, pînă curge afară benzina.
Parcurg o distanță, dar mai mare de 100 de km.
Fac din nou plinul pînă-n buza rezervorului.
Socoteala: (benzina / km) x 100 = litri la suta de km.
Simplu și precis...
Dacă veți căuta pe forum, mie mi-a ieșit 5,577 l / 100km...
Fără aer condiționat pornit, drum cu pante și rampe plin cu TIR-uri... Deva - Sibiu

Aici este cum am calculat...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=3401331
marius80_eugen
QUOTE(marcelbanu @ 18 Sep 2012, 22:57)
Consumul dat de CB mi se pare cam umflat.
Cea mai sigură metodă, după mine e de la „plin la plin”,
apoi făcut calculul.
Adică, fac plinul pînă-n buza rezervorului, pînă curge afară benzina.
Parcurg o distanță, dar mai mare de 100 de km.
Fac din nou plinul pînă-n buza rezervorului.
Socoteala: (benzina / km) x 100 = litri la suta de km.
Simplu și precis...
Dacă veți căuta pe forum, mie mi-a ieșit 5,577 l / 100km...
Fără aer condiționat pornit, drum cu pante și rampe plin cu TIR-uri... Deva - Sibiu
*


Pana in buza rezervorului nu ai cum sa faci plinul . Pompa se opreste avand senzor si faci la clanc-uri de te tepuiesti destul la pompa. Daca printr-o mare minune reusesti , se spune din strabuni ca dauneaza canistrei de carbon si daca mai este si cald afara cica face presiune mare in rezervor si nu e ok.
Pana curge afara benzina nu merci , urasc sa vad benzina/motorina pe vopsea . Apoi la ce bun sa ma urc cu picioarele in rezervor , daca eu nu o sa consum acea benzina ? Pentru 100 km ? Pe plin pana la primul tac , ajung la Busteni si tot nu se duce prima liniuta.
marcelbanu
marius80_eugen
Mulțam de sfatul cu bătrînii cu canistra de carbon !
O să evit pe viitor umplerea rezervorului pînă-n buză !
Doar pînă la primul declic al pompei !
gyldvd
750 km -70l benzina din care doar 30km in oras
marius80_eugen
QUOTE(gyldvd @ 8 Oct 2012, 23:13)
750 km -70l benzina din care doar 30km in oras
*


Tu spui asta ca sa o faci de ras ? Vrei sa tragem noi concluziile sau sa-ti calculam noi consumul ?
gyldvd
nu tati dar nu stiu ce sa ii mai fac. am schimbat mai tot la ea sonda lambda,bujii ,filtre ,clapeta acceleratie si tot asa.eu mai am o DSN si nu consuma asa, ma gandeam sa ii iau UCE-eurile cu cheie si sa incerc si varianta asta dar tre sa studiez ca nu stiu daca se potrivesc ca SLZ e cu AC.mai dati si voi cu parerea ca eunu mai stiu
reddacy
Eu zic ca principalul factor la un consum foarte mare poate sa fie doar de la injectoare....
corbex
Si de la un filtru de aer infundat. Si de la stilul de conducere schumacharist.
ionik_e4
Si a mea avea consumul mare,dar i-am reglat culbutorii si acum e mai omenesc
Maskatu
Injectoare, rampa, pompa benzina, filtre (inclusiv benzina), mpp, aer fals pe la el, si lista poate continua.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.