Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme Cutie?
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
driverx
Mergeam eu ce mergeam cu harbu meu, cand deodata incep sa aud niste batai, credeam ca se aud ceva petarde pe afara, desi ma miram. Mai merg circa un kilometru, dupa care aud niste sunete (destul de infundate) care seamana cu alea facute de cardane daca stiti cand sunt varza, au joc si cuplezi tractiunea dintr-o data. Este complet aleatoriu cand o face, o face si cu motorul mergand in relantiu, dar si cand ruleaza masina scoasa din viteza parca se aude ceva foarte foarte slab. De mers merge cutia, parca in viteza 4 incepea sa trepideze orizontal (simteam miscari stanga dreapta in levier). Nu pot reproduce, dar de vreo 2 ori a inceput sa faca mai des bagand in viteza a treia cu motorul pornit si cu roata dreapta in aer (pe cric). De asemenea, cand e cu roata dreapta in aer si scoasa din viteza, roata se invarta (e normal intr-un fel), dar parca o opream destul de greu cu piciorul.

In marsarier cam "sudeaza", dar nu totdeauna, altadata intra de zici ca e masina noua, la fel, in vitezele 1 si 3 (parca mai preponderent) intra mai greu, dar tot cateodata. Ma gadeam ca ar mai trebui intins cablul de ambreiaj, dar l-am tot amanat.

Nu ce si daca ati inteles ceva, dar e un punct de pornire. Poate ma puteti ajuta. Nu am chef sa merg la un mecanic si sa nu se manifeste masina si sa imi zica (again) ca mi se pare mie.
driverx
Nimeni nu are idei?

Arunc masina. M-am saturat sa bag bani in ea si sa nu pot pleca cu ea de frica unor asemenea tampenii.
RIon
Daca vrei, iti recomand o firma specializata in CV, da un MP sa iti dau nr. de tel.
driverx
@RIon

10x, dar inca nu stiu ce sa zic. Mie frica sa nu fie ceva in motor, dracu stie. Azi am venit la joaba cu o frica in mine, ma asteptam la orice. Motorul merge bine, cu exceptia unui fasait cand e mai rece.

Hai sa iti dau si un MP
ydaniel
se aud batai infundate?
RIon
Ai sunat/rezolvat?
driverx
@ydaniel

Cand cum, mai infundate, sau mai metalic ca si cum ceva din angrenajul care se invarte s-ar lovi de ceva fix, dar cam rar. Parca in timpul rularii simt o vibratie mai mare in levier schimbator, dar nu stiu, poate e numai placebo. Se manifesta cand vrea ea. Probabil o sa ma si lase cand vrea ea.

@RIon
Da, am sunat, zicea ca poate grupul conic (?),dar tre sa o vada ei, si si asa, nu s-ar incumeta sa dea una doua jos cutia, ca poate nu e aia.

Multumesc oricum. Azi nu stiu daca mai merg, dar maine da.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.