Salutare din nou.
Nu am mai scris nimic pe aici, am zis ca n-o s-o mai fac pana nu rezolv problema. Ceea ce s-a intamplat ieri. Oricum, trapa am gasit-o extrem de greu, mai vazusem una in Praktiker, dar nu eram sigur ca merge la dimensiuni si, in plus, sticla era de rahat. Pana la urma am ajuns sa sun la firme de piese auto/accesorii/dezmembrari in tot judetul si prin Mures...

Nimeni-nimic. In final, a sunat si taica-meu in vreo 30 de locuri si a gasit un magazin de dezmembrari unde cica aveau 2 bucati. Am fost sambata si era inchis. Am mers luni si le-am vazut. Una era descentrata rau. Garnituri coapte, cadru indoit, sticla alba, parca era de salvare.

Cealalta arata foarte bine, dar avea un foarte mic defect la maner. M-am uitat la ea, am masurat, am vazut ca-s aproape noi garniturile, deloc coapte, si pe urma am stat sa ma gandesc cum sa rezolv manerul. Am gasit solutia, dupa care am intrebat cat costa. Surpriza. Zice tipa "Nu stiu cum se vand astea. Un milion e mult?". La care eu, "ca tiganu' ", cand am vazut ca nu stie, zic: "Cum? Pai 1,2 milioane e una noua." Vraja!;) Zice "atunci 800 000". Cand am auzit n-am mai stat pe ganduri. Mi-a iesit afacerea. I-am dat banii si am ajuns acasa si m-am luat de maner. Era putin fisurat si era iesit din canalul de pe cadru. Am rezolvat fisura, l-am uns cu Poxipol pe partea care intra in cadru si l-am lasat asa 24 de ore. Dupa cele 24 de ore am pus Picatura pe locurile pe unde am lipit, ca niste "puncte de sudura". Sta perfect, functioneaza perfect, e totul perfect. Inca odata am vazut ca a meritat afacerea. Lipiturile le-am facut cu migala si nu se vede nici un defect. Am mers la tinichigiu, a luat cadrul vechi jos, a avut de lucru apoi sa inlature siliconul vechi. A frecat putin cu acetona, a mers jos si a pus-o sus pe cea noua. Surpriza. Se potrivea perfect. Minunat. A luat-o jos, a pus pe ea silicon acrylic si a pus-o sus definitiv. I-a montat cadru pe interior, a avut grija la tapiterie, e perfect. Sfat: Nu folositi silicon la montarea trapei. Zbateti-va sa gasiti cauciuc natural care se unge cu pensula. Lipeste bine, ca si siliconu', dar daca aveti nevoie sa luati cadrul jos din n motive, o nu va va da bataie de cap, ca se ia usor jos, nu trebuie frecat atata.
Sa va zic de ce imi place trapa asta: de-aia ca e finlandeza, de-aia ca e ionizata f fain si de-aia ca nu e securit (ca prima), nici duplex, ci triplex. Eu zic ca am nimerit-o. De curs apa pe langa ea nu curge, deci e totul OK si ma bucur ca IN SFARSIT am rezolvat problema si nu-mi ingheata capul cand trec de 100 km/h.

Anyway, merci tuturor care m-au ajutat cu sfaturi s.a.m.d.