Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Diagnoza
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
Pages: 1, 2
klaus
QUOTE(puiu82 @ 22 Apr 2009, 10:07)
Nu ne umezeste asa de tare,dar daca mergem la service sau la un nene intreprinzator,de unde stim noi ca aia nu se uita in monitor ”ca curca-n lemne”?
Apasa si ei 2 taste,mormaie ceva......da-mi banu” si gata,e totul ok,sau iti spune sa schimbi bujiile wacko.gif
*

Eu am fost si la service non-marca, la un intreprinzator, si avea nenea ala vreo 3 scule de diagnoza electronica, alegeai tipul de masina etc si citeai inclusiv setari din UCH (de fapt erau din BSI la mine), diagnosticai tot ce se cam putea legat de injectie etc.
Exista scule si scule. Si de 50 Euro, si de 5.000 euro...
djasu82
IRONICK fie cum spui tu .
puiu82
@ Klaus,ok exista scule si scule biggrin.gif ,cum spui tu.
Dar nu asta am vrut sa spun,m-ai inteles gresit......chiar daca nenea ala are aparatura necesara,poate nu stie,nu vrea,n-are chef sa o foloseasca......cum imi dau seama daca isi face treaba pt care e platit?
De aia vreau sa fac eu lucrul asta......doar ca nu stiu cum.
Bafta!
tataiedaciotul
Puiu82 "crede si nu cerceta"! tongue.gif
driverx
QUOTE(puiu82 @ 23 Apr 2009, 03:32)
.....
De aia vreau sa fac eu lucrul asta......doar ca nu stiu cum.
Bafta!
*Si lunile bune, poate chiar anii de experienta care trebuia sa ii culeaga aia din service stai tu acuma sa le faci in locul lui, in loc sa iti vezi de prioritatile tale din viata.

Ba, eu mi-am irosit MULT PREA mult timp cu Mitsubishi asta studiind fix ceea ce voi ignorati (nu scula e cea mai mare problema, nu softu, ci ceea ce ar trebui sa fie in capul vostru ca sa intelegeti si sa trageti concluziile corecte citind prostiile returnate de scula de diagnoza). Stateam sa ii invat pe astia din CJ cum se fac reglajele cu diagnoza in fata. De ce? NU pentru ca nu vroiau, NU pentru ca nu stiau ce e aia scula de diagnoza, ci pentru ca NU au citit manualul de service. Am stat 10 minute sa ma cert cu directoru si cu tipul de la diagnoza spunand ca procedura de care vorbesc eu CHIAR EXISTA si NU pentru alta masina ci pentru masina MEA si in cele din urma m-am enervat, am scos din portbagaj foaia printata cu procedura si i-am pus-o sub bot. Nu o sa uit in veci imaginea cum i-a cazut fata citind ce scrie acolo.

Cu sculele alea abordarea si know-how-ul care se pare ca le aveti o sa fiti capabili sa cititi niste parametri si erorile (care probabil nici nu le aveti). Diagnoza in nici un caz.
djasu82
pai vezi ca si tu te-ai certat cu cei din service ... stai linistit ca nu ne irosim viata sau tu acuma te-ai insurat si te-a pus femeia la respect ? Daca da toate cele bune . Driverx jucarele simple alti la logan si-au facut cat de cat diagnozele si-au urcat noile harti pe calculator ca daca nu era asa nu s-ar mai fi vorbit si aici pe dacia club si pe reno. Omu e curios , merge bine nu mere iar bine . Eu unu nu prea am stat de diagnoza mi-a picat ceva am pus mana siam reparat si multumesc lui d-zeu ca mere bine . Am mai aflat una alta de pe forum si totul e ok.
Am vazut azi pentru a castiga 7 cp la dsn 1.4 si cuplu 127 nm iti ia 150 de euroi pentru 1-2 minute de incarcare a noi harti ma rog modificari de avans injectie cea ce e prea mult zic eu. Cine e nebun sa dea 6 milioane doar pt 7 cp ? ma rog ca sa ai si tu 82 de martoage si nu prea le atingi niciodata.
IRONICK
QUOTE(djasu82 @ 23 Apr 2009, 14:19)
modificari de avans injectie
vise taica, daca era asa de simplu facea toata lumea
driverx
djasu82,

Nu stiu ce aberezi tu acolo cu nevasta and shit, dar sa zicem ca am trecut prin destule si cu Logan-ul dupa accident si cu Lancer-ul asta stricat ca sa realizez prea bine ca pana nu inveti masina aia, un laptop in fata, 10 parametrii si botonu' Clear DTCs nu te ajuta prea mult. Si in cazurile mele nu vorbim de ELM-uri, ci de sculele de diagnoza din service-uri.
djasu82
scule scule nu te-am inteles de ce ti-ai loat lancerul sad.gif in fine il rezolvi tu pana la urma numai bine.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.