Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cd player pe redresor, se poate?
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
bundaionut
am si eu o intrebare se poate lega un cd-player la un redresor? vreau sa testez adevarata putere a cd-playerului ca pe masina de la un anumit nivel al volumului mi se inchide. multumesc
C a t a l i n
Nu cred că un redresor îți asigură un curent mai mare decât acumulatorul.
S.Alex-F
Depinde ce tip de redresor...

Deci daca ai o sursa de alimentare de 8A...nicio problema!
Daca ai un transformator de 2A si o punte cu 1N4004....NO WAY!
bygy007
sursa de calculator
iuliano_smile
QUOTE(bundaionut @ 12 Jul 2009, 20:12)
am si eu o intrebare se poate lega un cd-player la un redresor? vreau sa testez adevarata putere a cd-playerului ca pe masina de la un anumit nivel al volumului mi se inchide. multumesc
*


Ia pune mana si schimba alimentarile cu fire mai groase. Si n-ar strica sa cureti si masa umpic in locul in care ai prins-o
S.Alex-F
QUOTE
sursa de calculator


E prea buna....cu asta am incercat eu de cateva zeci de ori si o am si acum pe banc la probe ...

Are si protectie la scurtcircuit,functioneaza nonstop,
De regula ofera pe ramura de 12v - cam 20A..iar pe cea de 5v-- aproape de 30!(sursele de 240w..parca)
bundaionut
deci eu am un redresor de'la de incarc bateria cand uit farurile aprinse biggrin.gif (nu ma prea pricep la tipuri sau ce o mai fi) eu ma gandeam sa bag redresorul in priza de 220 si sa leg clesti de la redresor pe firele de la cd-player.

chestia cu inlocuit cabluri cu unele mai groase am incercat dar tot nu merge.


am sa mai incerc si cu sursa de la pc dar la asta trebui taiata o mufa, cea care intra pe placa de baza, nu?

oricum multumesc pentru sfaturi
ionut.tanase
Colegu, nu stiu cu ce fire ai incercat tu si la ce le-ai legat dar hai sa iti spun cum se face:
- firele rosu + galben se leaga impreuna la un fir mai gros si se pun la borna plus a bateriei;
- firul negru se leaga la un fir la fel de gros ca cel utilizat pentru firele rosu+galben si se pune la borna minus a bateriei;

Daca si atunci ti se opreste (cu masina oprita) inseamna ca ai bateria descarcata. Daca ti se opreste si cu masina pornita inseamna ca ai o problema la incarcare (alternator).

Succes!

ArtVandelay
scuze de offtopic
nu prea le am cu fizica, ce putere maxima poate sa aiba un amplificator auto ca sa poata sa il duca o sursa pc de 450 w?
C a t a l i n
Trebuie să ai ceva mai multe informații despre sursă. Acei 450 W sunt puterea ei totală.
Pe tine te interesează doar puterea debitată pe circuitul de 12 V. Citește pe carcasa ei ce curent debitează pe linia de 12 V, apoi înmulțești tensiunea (12 V) și curentul (xx A) și ai aflat puterea maximă.

În legătură cu ce se discută mai sus, repet, eu nu cred că reușești cu o sursă de PC sau redresor să furnizezi mai mult curent decât dă un acumulator auto...
saftonel
de putut poti sigur...am vazut eu in service un cd` de masin pus pe redresor..si merge asa de vreo 8 -9 luni
bundaionut
multumesc tuturor
S.Alex-F
QUOTE
În legătură cu ce se discută mai sus, repet, eu nu cred că reușești cu o sursă de PC sau redresor să furnizezi mai mult curent decât dă un acumulator auto...


Aici aprob!

Dar...garantez ca pe sursa de la PC merge!
Evident...ca nu putem compara o baterie de acumulatori cu varf de gama la 60A..sau mai mult...cu o sursa de pc care are 20A-30A si asta tranzistorial...adica nu si in sarcina...!

Pe redresoare ...nu am incercat...deci ma abtin!

QUOTE
multumesc tuturor


Cu maxima placere...stimate coleg!

C a t a l i n
Un acumulator de 60Ah asigură un curent de pornire de ~600A.
buuz_60
Nu se inchide din cauza curentului ci din cauza integratelelor finale care sunt slabite.In curand vei pati precum mx_ady din topicul "radiocas cu probleme".
mx_ady
Am dus radiocasetofonul la un specialist acesta a confirmat ca problema este din integratele finale.Dupa schinbarea integratelor merge sper,am fost nevoit sa schinb difuzoarele deoarece peficare iesire(patru la numar)scotea 35w deci in total 140w este super.
ti3sto
si cum se manifesta se auzea mai incet?? casetofonu ca si al meu parca se aude mai incet de cand am pus niste boxe mai mari.... si se inchide daca nu e deschis motoru si dau volumul tare ... insemnand 27 din 32
mx_ady
In prima faza scade volumul si dupa un anumit tinp se opreste.Cu motorul pornit merge deoarece creste tensiunea(V).Dupa un anumit timp nu mai merge nici asa.Dupa un anumit tinp de functionare scoate casul afara din locas si vezi daca este cald spre fierbinte in zona radiatorilor de la circuitele integrate.Radiatori sunt lateral.In functie de tipul integratelor(de obicei sunt doua)preturile variaza de la 120 la 350ron in functie de putere(w).
djasu82
eh se incing finali si asta daca sircuitele lor auxiliare oscileaza sau daca unul din difuzoare e in scurt sau un condensator uscat. De obicei integratele lucreaza foarte bine mai ales cele care nu mai necesita piese multe de jur imprejurul lor pentru corecti de reacti negative pentru amplificare.
Ar fi bine ca unde montezi casetofonul sa fie foarte bine ventilat sau sa ai gauri date in carcasa ca , caldura debitata de incingerea finalilor sa fie disipata pentru a nu intra finali in limitare.
DJMaxx
ca tot venivorba de casetofoane poate ma lamureste sipe mine cineva , de curand am primit un cd sony cdx gt420u dar e facut numai pt u.s. adica pt america smile.gif merg toate in afara de radio care de faptmerge si ala dar nu apare rds simerge numai pe frecvente impare , recomandatimi ceva urgent
mx_ady
Banda de frgventa daca poti sa o spui.Se poate modifica banda de fregventa la receptie.Nu stiu ce fregventa folosesc dar in general se poate.
DJMaxx
asta stiu si yo ca se poate , prin resoftare biggrin.gif ca in setari nu are asa ceva , ca e facut numai pt usa (only u.s.)banda de frecveta e aceiasi numai ca pasu intre frecventa e din 2 in2 adica ex. 99.1 - 99.3 - 99.5 - 99.7 - 99.9 - 100.1 - 100.3 si asa mai departe
djasu82
resoftare in rest il poti arunca nu ai cum sa faci altfel calarea postului si nici din coart nu mere fiindca e scrisa frecventa in cip aceea pe care iti afiseaza. Nici din bobine nu poti face nimic fiindca o sa caute tot pe aceea frecventa recalarea.
gcgeorgescu
omule nu vreau sa ma bag ca musca, dar din cate stiu eu casetofoanele astea , mai ales cele mai smechere au si ele o setare de "performanta a sunetului" , daca e activata se opreste singur in cazul distorsionari. eu am avut un jaf dar util cu usb si sd mmc dar sa stricat si momentan din lipsa de fonduri am pus casul original , din ala cu caseta, avand manualul am dat acolo peste setarea respectiva. jaful bazaia de il lua dracu, asta original daca e activat (mie lene sa maduc la masina sa ma uit la denumirea functiei). la o anumita cifra de volum , pana in 30 mi se pare se inchide, pt protectie pe langa performanta sunetului.
sper sa nu fi spus prostii dar sunt 99% sigur.
am uitat sa spun ca se poate dezactiva functia si nu se mai inchide.
DJMaxx
mai am un sony gt 410 poate merge s aiau softu de la asta ... dar nstu in ce memorie e sau daca e in memorie .. sau in microprocesor hmm
djasu82
cred ca in microprocesor e scris ... si ala se poate rescrie la fel ca si la logan in microprocesorul cel mare in loc sa iti mai indice 50 de litri scriai 44 si la plin 44 indica plus toate barele dar nu avem la indemana asa ceva sad.gif.
gcgeorgescu depinde ce functie e daca e de sunet cu siguranta e limitat de difuzoare , inseriaza 2 difuzoare pe iesirile de L sau R si vezi cum se manifesta. Tineti minte noile casetofoane si ma rog din 98 in coace au iesiri in punte cea ce au eliminat baieti iesirea prin condensatoare ... Multi leaga firul de iesire semnal la difuzor si firul de minus de la difuzor il leaga la caroserie ... saracul difuzor e alimentat tot timpul intre 5-8V biggrin.gif el functioneaza dar la nivel mare incepe sa se auda forte prost plus amplificatorul intra automat in limitare. Deci pentru casurile noi iesirile sunt ambele cu semnal indiferent de polarizare plus sau minus pe ambele gasiti semnal ... iar semnalul se aduna in difuzor de aceea se mai zice ca montezi difuzorul in punte.
Inca ceva pe partea de alimentare pentru amplificator daca s-au tras fire de 1-1,5 ... o sa pice pe ele curent atunci cand maresti nivelul la semnal si aparatul se inchide .. din ce cauza fiindca scade tensiunea la casetofon si se inchide. Daca e tras fir de 2 mm altfel stau lucrurile ... curentul nu o sa mai pice pe lungimea firului si in asa fel tensiunea la casetofon o sa fie 12.8 sau 14,2 v cu motorul pornit . In acest caz cresti niveul de semnal la maxim si nu mai scade puterea plus casetofonul o sa furnizeze puterea maxima pe difuzor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.