Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Injectie-se opreste motorul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
LupuClaudiu
smile.gif Salut.Am si eu o mare problema,am o Dacia Break model 2000 injectie si sper sa ma puteti ajuta,ca am fost la un service si pur si simplu a dat din umeri,tester...la fel,nu stie nimeni.
Cand iau viraje mai bruste(LA STANGA SAU LA DREAPTA) mi se opreste motorul,ca si cum as ramane fara benzina.Chestia asta mi se intampla si cand am benzina putina,si cand e rezervorul jumate' si cand este plin,indiferent de tipul de benzina;si la ce curbe am eu prin zona,pe aici pe DN1,intre Sinaia si Comarnic,este foarte greu.Va rog sa ma lamuriti si pe mine. wacko.gif
panter1
cred ca ai o mufa electrica slaba si la viraje bruste nu mai face atingere.. sau un papuc slabit.. sau chiar contactul cu firele lui de sub bord(din capacul volanului) care au mufe iar in mufe papucei.

Cumpara un spray de contacte si dai la toate mufele din compartimentul motor. Sau poti sa te uiti chiar la clapitele mufelor sa vezi in ce stare sunt.. de regula se largesc acele lamele care fac contact si nu mai atinge bine. Sau.. mai verifica firele de la electromotor care se afla sub carapacea aceia dintre galerie si el.. sunt mai ascunse.. uita-te la ele ca daca nu face atingere acolo calumea se opreste asa sunt astea pe injectie o buna parte din curent trece prin mufele de la electromotor, nu e ca ca cele pe carburatie.

Ce mai poti face schimba filtrul de benzina, daca e infundat iti face figuri ca nu se mai alimenteaza bine in virajele la stanga de regula dar asta putin probabil oricum.. tu incearca tot ce tine de electrica ia-le pe rand de la contact, la mufele de sub bord, strangi acei papucei cu patentul, vezi ce gasesti slabit si tine-ne la curent


Vezi ca mai exista un topic bogat dedicat numai celor care au injectii http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1987610
LupuClaudiu
Ms pt raspuns,mufele le-am mai verificat odata,si e adevarat,curbele la stanga ma omoara mai mult,o sa vad cat costa un filtru de benzina,ca habar nu am,dak stie cineva sa imi zica si mie pls,o sa-l schimb si pe el si normal...va tin la curent.Bafta si drumuri bune. wink.gif
alin12
Exact problema asta am avut-o acum 3 zile. Am constatat ca era rupt furtunul de la retur de la pompa din rezervor.
Deci pompa sta in rezervor ca intr-un pahar, si returu ajunge tot in pahar. Daca furtunu e spart, nu mai baga returu in pahar. Deci daca iei curba ramai fara benzina in pahar si pana nu se stabilizeaza masina sa ajunga benzina iar in pahar, ramai fara alimentare. Desfa pompa si ai sa intelegi.
tester
@LupuClaudiu: desfa cochilia de sub volan si urmareste un pic firele de la contact. poate se agata cumva si cand invarti mai tare nu mai fac contact bine.
si nu ar strica sa faci si alt test: cu masina stationara si cu motorul pornit invarti de volan usor cat sa poti face o curba in loc rapida si o accelerezi brusc deci cu volanul deja rotit astfel incat sa poti elimina un eventual contact prost sub volan in caz ca nu il gasesti la mana.

PS: alta data daca mai ai probleme nu ar strica sa postezi in topicul dedicat daciilor pe injectie!

@alin12: cat ai avut probleme topicul dedicat daciilor pe injectie tia fost util dar acuma nu ai postat si tu rezolvarea cazului tau, ca deh poate peste ceva vreme mai apare si altul cu o problema similara! degeaba dai rezolvarea doar aici atat timp cat acolo ai povestit in detaliu problema si problema e a unei dacii pe injectie, ar fi bine sa aiba si o incheiere ca doar acolo cauta cei cu probleme.
ydaniel
filtru de benzina bosch pt injectie 30-50lei!
tester
eu am cumparat filtru benzina bosch de la cel mai scump mag din iasi cu 25 ron ph34r.gif , asta ca fapt divers.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.