Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Electrica
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
flioshc
Salutare, am o dacie berlina 1310 L , este din 94 si as avea niste intrebari.

Unde pot fi gasite releele de pe faruri ? Am cautat sub capota si nimic, am un singur releu montat de mine ptr proiectoare.

De ce la relanti imi scade lumina farurilor, bord , etc . Nu numai ca scade dar palpaie , daca ma intelegeti.

Am baterie noua , e din primavara , se poate sa se termine asa repede? Imi da senzatia ca nu se incarca..

Am schimbat releul de incarcare cu unul electronic , incarca bine .. a fost testat lunar la firma de unde am luat bateria. Am schimbat carbunii de la alternator crezand ca aia e cauza luminozitatii oscilatorii si incarcarea bateriei.

Din toate astea, se poate sa fie un scurt sau ... ?
baranga
simptomele care le descrii pot avea drept cauza:
-contact imperfect la cablul de masa(cel ce vine de la alternator la caroserie
-blocul de diode din alternator dus wink.gif wink.gif
flioshc
Da poate fi masa, am vazut ceva rugina pe acolo da nu m-a dus capu .. Acum probelma cu releele de la faruri? Unde ar putea fi si cel mai nenorocit caz sa nu am deloc, cum se monteaza? as fi recunoscator cu o schema si modelele de relee .
bygy007
masoara direct pe baterie daca fara faruri aprinse la relanti ai 14 -14,4V si cu faruri aprinse la 1000-1300 ai tot 14 atunci e ok mai masoara +baterie releu incarcare daca este mai mare de 0,2V atunci ai probleme pe traseul de alinentare , o rezovare poate fi traseul de alimentare , citeste postul asta si urmatorul vei gasi explicatia
o schema de faruri gasesti aici cauta ca mai sint pe forum si altele mai detaliate
kog
ca sa iti dai seama daca ai releu la faruri,deobicei doar faza lunga, faci asa: aprinzi farurile si comuti de mai multe ori faza lunga/faza scurta. Asculti aent si daca se aude un tacanit de pe undeva, inafara de blocul de lumini, ala e releul. Releele de faruri se gasesc la maxim o palma distanta de releul de incarcare, pe contraaripa stanga, cred ca sub rezervorul de lichid de parbriz. Cu schema montajului lor poate te ajuta alt coleg ca eu habar nu am
Ciorapel
Daca nu le gasesti, nu sunt (releele pentru faruri). Din cate am vazut eu, doar unele Dacii vin cu relee din fabrica. Cauza pentru care iti scade tie luminozitatea, este alternatorul, care este foarte slab (din fabrica). Poti cumpara un alternator de Dacie injectie (care din propria experienta iti spun ca duce destul de mult), sau poti lua un alternator de orice masina ce se potriveste cu o putere mai mare.

Releele pe faruri te pot ajuta in doua moduri :
1) Protejand blocul de lumini de sarcina foarte mare
2) Farurile vor avea alimentarea direct de pe baterie, astfel se evita pierderile de pe traseu.

O schema pe care o folosesc eu o postasem eu pe undeva, dar nu mai stiu exact pe unde. Te poti uita in posturile scrise de mine, ca sigur e pe undeva.


Succes !
flioshc
S-a rezolvat cu incarcarea, era firu de la masa slabit, rugina si de la socuri tot misca acolo in gol.

Mi-ar trebuii schema standard ptr legarea releurilor pe faruri
flioshc
S-a rezolvat , releele erau bagate oarecum undeva sub bord in spate la tabloul de sigurante, lipite cu banda adeziva intre ele , ca la tigani ! Le-am tras in compatrimentul motor , acum e ok .

Se poate inchide topicul eventual . Ms de sfaturi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.