Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Intarire arc capota portbagaj 1310
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
Alexio
Salut Tuturor!

De ceva vreme am pe masina un eleron facut pe comanda (nu din targ) din fibra de sticla, este subtil este vopsit maroniu ca masina se ridica numai 4 degete de la nivelul capotei. Desi e dacie si multi ar rade, firma care l-a facut am vazut ca inainte au realizat si niste calcule aerodinamice avand in vedere ca modelul meu de portbagaj are acea ridicatura din tabla la spate.

Acum a intervenit si problema... nimic nu e perfect daca nu e inconjurat si de defect... Nu mai sta portbagajul ridicat. Arcul nu mai opune rezistenta. Tin sa spun ca nici fara eleron nu imi sarea capota ca la altii. As dori o idee un sfat ceva. Eleronul nu are mai mult de 1 kg(corpul+suruburile+clemele de fixare+stopul.

Are cineva o idee sau ceva practic?
bucatzel
Da. da-l jos... Auzi la ei... calcul aerodinamic =))

Maximul ce-l poti spune despre eleronul ala e legat de aspectul vizual.

Mi-l lene sa ma duc la masina sa ma uit, dar daca tin bine minte, arcul ala sta intins cata vreme tii potbagajul inchis. ceea ce inseamna ca se slabeste. poti incerca sa-l mai scurtezi cu o spira-doua.

Sau schimba pur si simplu arcul cu altul mai tare. Tot de dacie, dar poate gasesti unul mai de doamne-ajuta
CGDBZ
Cauta la dezmembrari arc de pe daciile care au pe porbagaj eleron din cauciuc din fabrica, acelea au arcul mai tare .
slaiciprian
sau mai bine nu ca am eu din aia si nu sta portbagajul deschis. desi io consider faptul un avantaj ca daca pun in portbagaj mai mult decat capacitatea, sta totusi capacul fara sa mai fie nevoiie sa il leg.
Alexio
Pentru bucatzel:

Asa cum dintr-o porcarie din anii 50 in america se poate face o masina de drag. Crezi ca un roman cu bani nu poate face dintr-o dacie o masina de drag?smile.gif Crezi ca aici nu exista calcule sau nu exista centre tuning?smile.gif Nici nu trebuie centru tuning trebuie un centru de logistica al aerodinamicii caci si un fir daca il pui pe masina trebuie sa stii ce influente are:). Eu am si o mazda 6 insa niciodata nu am declinat Dacia si o voi respecta in vecii vecilor amin.

Revenind la problema... ar fi o idee cu taierea unei spire sau 2 dar nu stiu exact cum e prins arcul la capul de sus de sub aripa.
deceneu32
Bravo,Alexio!Te sustin.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.