Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Electromotorul
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
zzsolti62
Hi all! recent am cumparat o dacie din 89 motorul ii in stare buna dar a zis fostul proprietar ca 2 electromotoare a schimbat la el inainte sa il cumpar si cand la pus pe al 3-lea nu lo mai pornit ca sa nu o stice si pe aia! Si cand am aduso acasa impingand lam pornit sa nu stiu din ce cauza mil rupe bendix-ul la electromotor! va rog frumos sa ma ajutati si im dati cateva sfate bune! Multumesc!

Rog seriozitate !!!

<span class='edit'>1 Nov 2009, 20:33:</span>
De ce NU ma ajuta nimeni? sad.gif Va rog frumos ajutatima cu un sfat ! Multumesc.
Mr_Devil83
si ce naiba vrei sa iti zicem noi?

Ca dacia aia din 89 are coroana dusa?
zzsolti62
astai ca nu stiu din ce cazua mil strica electromotorul si de aia am cerut ajutor de la voi oare poate ca contactu ii dus si ramane cuplat bendix-ul? si de aia o roade dintile de la bendix?
ca poate cineva stie ceva o explicatie pentru problema asta. dar vad cu nu prea vrea nimeni sa ma ajute. asta este si multumesc pentru tot.
vladut88
pai ai primit explicatia in postul anterior ca ai coroana de pe volanta dusa
mecanick_maverick
Dacä a schimbat electromotoare problema poate fi mult mai complicata decît pare , dar poate fi si simplu .
Pentru un diagnostic e nevoie de mai multe detalii : cîrîie înainte de-a cupla , ramîne cuplat pe coroana , se cupleaza singur în mers ...
În functie de aceste detalii te putem îndruma cu ceea ce trebuie fäcut .
Si apoi mai exista si inventatori care adauga un releu p-aici - p-acolo färä a avea idee cum , cînd si în ce conditii trebuie sä primeasca comanda acel releu .
Deci existenta de modificäri în instalatie poate schimba radical datele problemei .
Post cu repararea electromotorului ai aici
zzsolti62
Atatea detali pot sa mai dau ce ace mia spus fostul proprietar ca de cand lam cumparat nu lam pornit ca sa stric si electromotorul asta ce ii pe el ! Fostu prorpietar a zis ca a stat cam 2-3 luni masina si cand la pornit a mers cateva ture cu ea si dupa cam 5-6 minute la oprit si cand a vrut sa o mai porneasca nu a mai invartit motorul merea in gol si cand la luat jos a fost rupta bendix-ul a schimbat electromotorul si celalat cam tot atatea a rezistat si mai amarunte nu stiu ca fostu poprietar nu prea se pricepe la masini! daca puteti face o diagnosa din datele astea va rog frumos sa imi dati cateva sfaturi!
Si care ar fi cea mai grava cauza? Schimbarea valantului? astept rsp!!!
mecanick_maverick
Cam putine detalii , dar sä încercäm.
Dacä la demontarea electromotorului de pe masinä vezi coroana de pe volantä cu dintii terminati - lucru foarte probabil dacä a päpat 2 bendixuri - trebuie s-o întorci pe partea cealaltá ( Nu toatá volanta , doar coroana - la asta trebuie sä te ajute cineva care a mai fäcut asta , va trebui datá jos cutia de viteze - dacä tot dai jos cutia vezi dacá zornäie rulmentul de presiune , dacä-i uzat discul , soarele , sá nu trebuiascá sä mai dai odatä cutia jos dupä o luná -douä , recomand schimbarea completä a setului - disc, placá, rulment - te va costa mai mult s-o mai desfaci odatá ...)
E posibilä o proastá aliniere a electromotorului cu coroana , adicá axul rotorului sä nu fie perfect perpendicular pe volanta , dar asta e putin probabil ...
Un reglaj gresit al furcii care împinge bendixul pe coroana - bendixul prea înaintat atacá în permanentä pe coroanä .
Contactul defect sau mufele modificate ( am cumpärat odatä un cablaj de contact - nu-mi amintesc de ce model si avea firele inversate în mufá - Accesorii cu Electromotor ) în rest era exact la fel cu cel de 1310 .
Vezi ce poti verifica singur , mai bine cere ajutorul cuiva care stie unde nu stii singur .
Oricum dacá porneste necontrolat electromotorul e recomandabil sä ai pusä o bornä rapidá sá o poti deconecta sau un contact general de ARO sau RABA - care General îti serveste si ca antifurt pentru perioade mai largi de stationare a masinii .
Succes !
zzsolti62
MErsi mecanick de ajutor o sa chem pe un fost coleg de munca care ii expert in reparearea dacilor cu ambreaju nu am nimica prinde perfect si nu scoate nici un sunet rulmentul de presiune si intra in toate vitezele ca la carte! dar daca o sa fie demontata o sa ma uit la ele dar nu cred cau au ceva ca merg perfect! si multumesc pentru ajutor! smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.