Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: demontat bord dsn
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
COSTANIUC
Am incercat sa desfac bordul pentru a remedia problemele de iluminat,contacte imperfecte la beculete dar m-am blocat la demontarea cablului de pe vitezometru.
Am incercat sa caut cu functia cautare in forum dar nu am gasit ceva foarte concret.cineva a avut bunavointa sa puna niste imagini cu pasii ce trebuesc urmati pentru demontat bordul dar nu a dat toate informatiile necesare. sunt doua suruburi
pe care nu spune cum ajungi la ele ptr.a demonta bordul sa il poti extrage.nu am gasit alta solutie decat de a demonta intrerupatorul de proiectoare si pe cel de inchidere centralizata,dar asta doar pentru a pute vedea unde se afla acele surupuri iar de desurubat se forteaza cu surubelnita intre cesurile de bord si bordul propiuzis iar pe la intrerupatoare cum am mai spus , doar vizual pentru a vedea unde se baga surubelnita.canoneala mare ce sa zic.Dar m-am lovit de o alta problema nu pot scoate afara ceasurile de bord si cred ca de vina ar fi cablul de km.
Daca am dereptate va rog sa ma indrumati si pe mine ptru.a putea sa finalizez cu bine ceea ce am inceput.
Si apropo stie cineva cum se demonteaza acele surupuri de care vorbeam ceva mai simplu?Daca veniti si cu ceva poze va raman recunoscator.
Va multumesc anticipat. biggrin.gif
djasu82
e draci nu ai gasit cauta petopicul montaj tablou de bord logan pe dsn si vei gasi si acest aspect la care iti ia maxim 1 minut de a desface cablul de tablou cu ajutorul unei banale surubelnite plata .
COSTANIUC
imi pare rau nu am gasit topicul de care spuneai dar nu inteleg de ce esti suparat?
Maskatu
Cablul de kilometraj este prins cu 2 cleme de tabloul de bord sau de ceasuri. Ca sa il scoti trebuie sa demontezi plasticele de sub volan. In felul asta poti baga 2 surubelnite mici in minus, cu care sa faci PARGHIE pentru a desface clemele. Tabloul de bord este prins in 4 suruburi. Doua jos care se desfac imediat, si 2 sus care se desfac mai greu din pozitia deficitara. Dar nu este imposibil... Dureaza cam jumatate de ora, o ora.

In rest, foloseste-ti imaginatia. Nu cred ca are nimeni poze cu surubele si cu pasii care trebuie sa ii urmezi. Foloseste-ti imaginatia si o sa iti dai seama singur. Si inca ceva... grija mare cu suruburile. Daca la inceput ai 10-20 de suruburi si cand termini ramai cu 4-5, nu e bine... recomanda pungute etichetate. Nu e de ras... decat sa ramai cu suruburi in plus, mai bine asa.

Bafta
COSTANIUC
hilar dar adevarat in legatura cu suroabele....
este necesar de a demonta si volanul?
plasticele de sub volan sunt cele de la manete ...stergator ..lumini? rolleyes.gif
puiu82
Bineinteles ca demontezi si volanul,ca sa ai mai mult spatiu.
Bafta!
Maskatu
QUOTE(COSTANIUC @ 30 Nov 2009, 22:34)
hilar dar adevarat in legatura cu suroabele....
este necesar de a demonta si volanul?
plasticele de sub volan sunt cele de la manete ...stergator ..lumini? rolleyes.gif
*


Intre volan si ceasuri se afla 2 plastice care imbraca carcasa din spatele volanului. Sunt prinse jos in 3 suruburi. Plasticul de "sub" bord sau de "deasupra" pedalelor este prins in mai multe suruburi. Atentie mare. Doua dintre suruburile care tin aceasta bucata mai mare care acopera zona de sub bord se afla in spatele usitei de viziatere pentru taboul de sigurante. Mai este un surub in partea stanga cum deschizi usa, inca unul la clapa pentru deschis capota, inca unul langa clapeta pentru reglarea inaltimii volanului si inca unul in partea dreapta "sub" reglajul de faruri.

Bafta
COSTANIUC
multumesc tuturor wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.