Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ajutor sudura!
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Coltul biciclistului
hypnotick
Salut! Am reusit, numai eu stiu cum, sa rup U-ul in care se prinde axul butucului din spate in 2 bucati. Va rog sa-mi recomandati un atelier unde as putea sa sudez piesa, care este destul de subtire (e vorba de o cursiera mai veche). Multumesc!
VladG
Hmmm... Aia e o piesa de rezistenta. N-as mai avea incredere in ea sudata, chiar de fier fiind (cursiera veche).
marius80_eugen
Daca vei gasi un atelier care repara / sudeaza esapamente , vezi ca ei acolo au sudura in ARGON si alte cateva materiale care TIN foarte bine . Nu au de ce sa-ti ia mai mult de 50-80 ron . Eu am dat 30 ron pentru o sudura de balama de usa la masina si totul este super ok si acum , dupa 4 ani , operatia fiind facuta la Borla Pitesti .
Sa NU incerci o sudura normala , ca NU va rezista , mai ales ca nu se stie sigur ce fel de aliaje are cadrul in componenta lui . Cand sudeaza , poate te induri si mai faci cateva "intariri" ale cadrului in acele puncte cu probleme la socuri .
Ii intrebi ce au folosit si cum se intretine acele suduri , ca trebuiesc vopsite si tratate inainte de vopsire .
ageana
Eu la prima mea bicicleta mare (o cursiera romaneasca cu 4 pinioane biggrin.gif ) am reusit sa rup sudura partii de jos a cadrului (unde se imbina teava pe care vine saua cu butucul pedalier).
Am sudat-o in argon si a rezitat muuulti ani dupa.
In schimb un var de-al meu si-a distrus fata cazand fix in cap pe asfalt din cauza unei furci sudate prost care s-a rupt.
Deci merge si sudata, dar sa fie treaba facuta foarte bine.

LE: Mint, nu era cursiera ci o struto-camila in genul trekking, cu ghidon asemanator mtb, iar rotile nici late nici inguste. Doamne cat am urat bicicleta aia si cate drumuri la magazinul auto-moto-velo am facut icon_mrgreen.gif
hypnotick
Multumesc tuturor de pareri! Sper sa ma descurc...am gasit un service moto care sudeaza cu argon
atentat_cu_bomboana
Sudura in argon, aluminiu, magneziu, titan: sudura-aluminiu

Radu il cheama. Il stiu de mai multa vreme, e un tip foarte serios, il recomand fara ezitare!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.