Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: cutia de viteze suna ciudat!si inca altceva
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
GPV
salut pentru toti. am si eu o mica, mare problema cu cutia mea de viteze, sau ce o fi.

cand ma duc cu masina, peste 60 km/h se aude un zgomot enervant desub masina, eu cred ca ar fi cutia de viteze, asa suna ca un bus. daca nu apas pedala de gas nu se mai aude, numai cand apas acceleratia. am intrebat de la un mecanic, zicea ca nu am uleiin cutie, am bagat 1 litru, nici un effect.alt mecanic zicea ca ii motoru, "asa se aude la toate daciile" asa o ...., am si un papuc si la ala nu se aude nimic.asa ca nu stiu ce o fi, daca ati patit asa va rog sami spuneti cum ati rezolvat. ca nu stiu ce sa fac, sa cumpar o cutie noua, adica de la dezmembrari, sau sa iau jos pe asta si sa repar cu cineva.

alta problema: cand manevrez la stanga, la roata din dreapta fata se aude ca ceva ca slefueste, da cand iau volanul inapoi sa ma duc drept nu se aude nimic,nici cand manevrez la dreapta,numai stanga.am incercat sa franez cand manevrez, sa vad daca placutele de frana, da nu, tot asa se aude, si nici daca apas ambreajul. am luat jos roata, da nu se vede nimic ca ii slefuit. ce ziceti? multumesc pentru raspunsuri!
4x4
Pentru a doua problema e posibil sa fie planetara, pentru prima nu pot sa-ti spun, ce inseamna se aude ca un bus? Face asa in toate vitezele?
recinalcol
la mine in viteza a 5-a se aude asa.Adica se aude ca un autobuz vechi cand accelerez smile.gif nu stiu ce ar putea fi.
Leo0608
pentru problema de zgomot de autobuz stiu ce este: sirenaj la cv , mai pot fi si rulmentii uzati din cutie, ma refer la rulmentii care sunt pe trenul mobil pe care se afla si pinioanele si sincroanele
Bulldog
QUOTE(GPV @ 20 Jun 2010, 16:13)
salut pentru toti. am si eu o mica, mare problema cu cutia mea de viteze, sau ce o fi.

am bagat 1 litru, nici un effect.
*Si mai intra, sau dadea pe dinafara?
tichondrius95
A doua problema posibil - bieleta directia, cat despre cutie e de la rulmentii din ea, si a mea face asa intr-a 4-a cei drept nu foarte tare, dar merge cu ea de vre-un an si ceva asa, si nu a crapat. Cat despre cutie de la dezmembrari - nu prea stii ce iei de acolo, mai bine o repari pe a ta.
GPV
asa suna cum zice ricenalcol, ca un autobuz veche cand accelerez. am bagat 1 litru de ulei,si nu iesea pelanga, mai bag 1 litru ?biggrin.gif
prima data am crezut ca numai in a 5 a, dupa aia am observat ca si in a 4 a si in a 3 a, in orice viteza,de la 60km/h in sus se aude urat.
cu problema 2 nu stiu ca nuprea ma pricep, cand fac rost de bani schimb lucrurile in fata. multumesc pentru problema a 2 a, iar la prob. 1 ? merita desfacut cutia pentru rulmenti aia,pentru ca la 3 mil iau alta cutie cu garantie de la dezmembrar., sau nu trebuie desfacut? nu ma pricep sad.gif
Bulldog
Capacitatea cutiei de viteze e de 2,3 litri daca ai 5 viteze. Mai baga ulei pana da pe dinafara.
GPV
am bagat 1 litru de valvolina, si nimic. tot asa suna.cand oi avea bani in plus, problema e ca numai in minus am biggrin.gif , voi repara cutia. multumesc ptr raspunsuri. sa fiti sanatosi!
tom79
cred ca este grupul conic sau rulmentii din grup
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.