Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iasi - Leuseni - Chisinau
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
driverx
Salutare


Trebuie sa plec la Chisinau. De mers o sa merg pana la Iasi, ca vreau sa merg CJ- BN-SV-IS ca alta varianta nu exista, nu una fara gropane.

Problema e ca am inteles ca ar fi bine sa merg prin Leuseni dat fiind ca acolo e bun drumul spre Chisianu. Dar ce nu stiu e ce trebuie sa suport sa ajung din Iasi in Leuseni. Cum e drumul Iasi - Vaslui?

Any ideas?

Thanks.
cmandrei
Salut,

Iasi Vaslui e ok ... nu cred ca se poate spune mai mult de atat ... cam ingust pe unele portiuni, valurit ...
lord_wader

Nu ai ce cauta pe Iasi-Vaslui-vezi asta si pe o harta, din Iasi trebuie sa mergi spre Albita, adica drumul spre Husi care e ok, fara gropi, putin denivelat pe alocuri. De la Albita intri pe E85, acest drum fiind european cred ca e destul de bun si in MD, cel putin la noi in Romania a fost mereu bun chiar daca in ultima vreme s-a peticit grosolan.
ursul-alb
COmpletare: nici prin Suceava nu ai ce cauta, dupa Gura Humorului o iei spre Falticeni; nici in Falticeni nu intri, treci la 5 km sud (Spataresti) si o iei spre Motca de unde te duci spre Pascani-Iasi.
driverx
Corect. Asa am si mers. Desi prefer sa ocolesc putin si sa merg catre Roman, dupa care sa urc inapoi si sa merg catre Iasi. Drumul ala e foarte fain, chiar daca ocolesti putin, dar scapi de Motca si de Pascani. Le urasc pe amandoua din cauza starii drumului....
lecar
Driverx, alte impresii despre drum, frontiera, MD? Si eu voi merge sapt viitoare acolo. Plec din Cluj, dar trebuie sa trec si prin Tg Mures, deci cred ca o sa merg pe la Sovata-Bicaz.

Pe la Sculeni ai fost? Ca la intoarcere m-as intoarce prin Iasi? Cum sunt taxele din vama, se pot plati in RON sau doar MDL? Pe unde ai schimbat bani, ca in Cluj am intrebat in vreo 2-3 locuri si or zis ca sunt primul care intreb asa ceva si ei nu schimba MDL. :-)
namidee
QUOTE(driverx @ 21 Jul 2010, 09:49)
Corect. Asa am si mers. Desi prefer sa ocolesc putin si sa merg catre Roman, dupa care sa urc inapoi si sa merg catre Iasi. Drumul ala e foarte fain, chiar daca ocolesti putin, dar scapi de Motca si de Pascani. Le urasc pe amandoua din cauza starii drumului....
*Drumul Pascani-Iasi mi s-a parut f. bun ultima data cand am fost pe acolo, in plus e si liber si nu prea sunt radare, si f. putine localitati. Nu sunt 1.5 benzi pe sens ce-i drept, dar se merge bine si nu vad de ce-ai vrea sa ocolesti prin Roman.
ursul-alb
100% de acord; in afara de faptul ca ai vrea sa te duci la Hanul Ancutei (30 de km nord de Roman) ocolul nu are absolut nici un sens. Bucata Motca (da, e un sat mai minoritar)-Pascani e cel putin decenta (eu as zice ca a fost mereu buna, sincer nu-mi aduc aminte sa o fi vazut vreodata cu gropi, plombe, etc) iar Pascani-Tg.Frumos chiar daca din iarna iese mai mereu nitel degradata (trece Saua Ruginoasa si e mereu viscol & stuff) e reparat constant. Nici chiar Pascaniul, bucata pe care se face transferul Tg.Neamt-Iasi nu e chiar rau, dupa mine mult peste media altor orase de marimea lui.
Opinie personala: mergeti prin Pascani daca veniti la Iasi.
driverx
QUOTE(ursul-alb @ 12 Aug 2010, 15:41)
....eu as zice ca a fost mereu buna....
*Tu pe ce mama dracu de drumuri mergi de consideri drumul ala bun? Mai ales cum te apropii de Motca, e tot mai bun (dupa sistemul tau de valori).

Am tot facut CJ-Chisinau luna asta. M-am lecuit. Am mai incercat si varianta mai scurta prin Pascani, dar concluzia e ca mai bine ocolesc. Merg lejer, se poate merge repede....etc
ursul-alb
Trecand peste micile hopuri de limbaj (caracteristice, asa ca nu ma ofensez inutil), reiau:
1) merg pe multe drumuri, in tara si strainatate
2) stiu ce inseamna drum prost, drum bun, drum jalnic, drum excelent, drum de tara, drum de groaza, etc (marturie cred eu ca stau postarile mele anterioare)
3) sistemul meu de valori e destul de prorpiu, referintele la drumuri incerc sa le fac folosind "media" din Romania (da, stiu ca sunt din Moldova, dar incerc sa ma obiectivizez)
4) poti sa faci Cluj-Chisinau pe unde vrei tu, nu te pune nimeni sa te bazezi pe ce zicem noi, "aialaltii"; probabil in afara de cei doi care ti-au zis mai sus ca esti in eroare, as mai gasi suficienti membri daciaclub care sa sustina acelasi lucru.
5) punctual, "cum te apropii de Motca" (pe sensul povestit de tine Cluj-Chisinau) nu exista; Motca e localitatea la intersectia E85 cu DN 28C, deci nu prea apuci sa mergi pe jalnicul 28C ca sa te apropii de Motca.

Te-as ruga daca consideri ca ai ceva de spus la postul asta sa nu mai sari calul dpdv al limbajului.

Numai bine.
eugeniuz2004
pai daca Motca - Iasi via Pascani e un drum rau atunci despre ce e prin judetul Harghita ce sa spunem? ca nu exista? da, e mai slab calitativ decat Roman - Iasi, insa e un drum OK din toate punctele de vedere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.