Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: oscilare turometru
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
vladpop
Buna, detin si eu un a cu break din 2001, acuma cu sezonul cald am observat ca imi oscileaza si sta asa pe la 3000 rpm turometrul cand pornesc ventilatorul pe treptele 3 si 4. Nu stiu ce poate fi dar observ ca nici ventilatorul nu are un mers rotund... face inductie pe undeva?

Orice parere e bine venita, multam!
kog
nu stiu ce probleme electrice au daciile astea pe injectie, dar la multe am vazut sa oscileze turometrul. La una cu care am mers facea tot asa si era ceva contact prost, exact nu stiu sa iti spun unde, dar daca zici ca daca umblii la ventilator si se manifesta urat turometrul, vezi firele de la ventilator de la un capat la altul.
vladpop
Am schimbat contactul ca aveam altul de pe la un centru de fier si tot asa, ce am mai observat e ca atunci cand aprind farurile sau calc frana (orice alt consumator) inceteaza sa mai faca, nu stiu, folosesc treapta 2 si asa dupa ce sta Daciuta o zi in soare mai bine nu-l pornesti biggrin.gif
PS: mai detin un Aro 10 si sa sti ca nu se compara instalatie de la dacia asta cu cea de la Aro. Sunt fire mult mai subtiri si de proasta calitate...
Centaurus
Salutare,detin o Dacie 1310 break din 2002,am si eu o problema la turometru;atunci cand pornesc motorul acul de la turometru oscileaza ca nebunu',mai are un pic si care din carcasa,insa atunci cand comut un consumator cum ar fi: semnalizare,pozitie,incalzire interior,stergator parbriz ,acul revine la turatia normala,iar atunci cand calc frana sau comut pe faza scurta sau lunga acul turometrului revine la normal insa cel de la baterie scade ,mentionez faptul ca atunci cand acul turometrului oscileaza nu am probleme la motor ,merge normal;am verificat toate contactele de la ceasuri de sub bord si nu este nimic in neregula, am mai verificat si toate mufele de la motoras pas cu pas ,senzor turatie le-am dat cu spray contacte si tot la fel face.Va rog enorm de mult cei care ma pot ajuta sa imi trimita un mail pe adresa centaurus_im@yahoo.com,sau sa vb pe mess.
Va rog mult
bygy007
trebuie schimbat turometrul sau cineva care se pricepe la electronica sa verifice piesele de pe placuta electronica
rodi
Temporar se mai poate sa il decuplezi sa vezi daca bordul -respectiv indicatorul incarcarea bateriei - mai este influentat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.