Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: motorul scoate fum
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
adyss
s-a mai discutat pe forum despre motoare care scot fum,dar nu am gasit nimic relevant asa ca:
problema e in felul urmator: batranica lui tata(o dacie din 1982) dupa o reparatie la motor(schimbat arbore,set,garnituri,semeringuri) dupa vreo 500 km scoate fum cand este pornita,cateva secunde .cantitatea de fum variaza de felul cum a mers masina inainte(ex.:daca s-a mers pana in 70 km la ora,normal, scoate fum mai putin,daca mergi mai agresiv creste si cantitatea de fum).
mentionez ca la chiulasa nu s-a umblat(sfatul celor din service,ca nu este nevoie dp ce au verificato) si acesta este si motivul pt care s-a facut motorul. huh.gif
besche
Conteaza mult sa ne spui culoarea fumului--alb--negru--albastru
adyss
dupa mine este alb.
vallyyy
Garnitura ciupita sau papa ulei (posibil pe la simeringurile supapelor) .....din astea 2 variante
besche
Fumul alb de obicei e de la avans. Nu stiu daca masina ta are simeringuri la supape sau doar ghiduri. Daca are simeringuri,mai mult ca sigur ca e unul e rupt--daca zici ca ai facut motorul--daca nu,un ghid e de vina. Dupa oprirea motorului,se scurge ulei pe acolo in capul pistonului,iar la pornire ,motorul fiind rece,arde si uleiul dar nu-l arde bine si il scoate pe esapament sub forma de fum albastru. Dupa ce se incalzeste motorul,tot iti arde uleiul dar nu-l mai vezi la esapament. Poti verifica bujiile,pe unde da ulei,bujia e mai afumata. Simeringurile se pot schimba fara sa dai jos chiulasa
adyss
nu are semeringuri la supape ,e doar ghidul ca e model vechi si la astea nu se pune semering se schimba doar ghidul.bujiile sunt toate in regula,nu este niciuna afumata.aprinderea a fost reglata(de 2 ori).fumul are miros de ulei ars.si ulei ar consumaun pic mai mult decat ar trebui.
stie careva daca pot pune ghiduri la care se pun semeringuri in locul celor vechi?
recomandati un anumit producator de ghiduri? smile.gif
brigada_diverse
se pot pune simeringuri si pe ghidurile vechi, daca sunt destul de inalte cat sa nu sara simeringul
adyss
am fost azi la un nene care a fost mecanic la serviceul dacia din pitesti(acu ceva vreme,ca omu are aproape 80 de ani),mi-a aratat cum sa dau chiulasa jos(ca el nu mai are forta necesara) si a constatat ca chiulasa e cam varza la ghiduri(nu cum spuneau cei de la service ca e ok).
ghidurile sunt uzate rau.mi-a recomandat sa le schimb(si sa pun din cele la care se pun semeringuri),dar am intampinat unele probleme:
- nu stiu ce ghiduri sa iau(producator)?semeringuri stiu ca-s buni goetze sau Victor R.;
- nu am mai gasit atelierul de care mi-a spus mosuletul,ca sa schimb ghidurile,nu mai exista;deci care stiti un atelier in Pitesti,unde le pot schimba? sad.gif
si cum pot sti daca o chiulasa e pt 1.3l ?are vreun cod pe ea? rolleyes.gif
iuliano_smile
O masori cu sublerul si ne spui inaltimea.
adyss
stiu si eu ca la cota normala cea de 1.3 are 73.40 mm si cea de 1.4 are 73.75(motorul de 62 cp) si 74.40(motorul de 58 cp).dar ma gandeam ca au vreun cod,ca sa nu le mai masor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.