Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: inele centrare jante
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Piese auto - Dacia SuperNova
tr04www
salut.unde gasesc si eu inele centrare pentru jante aliaj KM 13'' ? ca am ajuns la concluzia ca din cauza asta imi vibreaza volanul la peste 100 km/h.nu am inele de centrare la nici una dintre jante.unde gasesc?
Maskatu
La vulcanizari ai incercat? Sau chiar magazine care vand anvelope/jante...
Bogyciu
Intai masori dimensiunile si apoi incepi sa le cauti. Eu te-as sfatui sa incepi cu cei care comercializeaza marca respectiva de jante. Dimensiunea butucului pt Supernova e 57,1mm
tr04www
nu am intrebat pe nicaieri pentru acum am aflat ca jantele de aliaj trebuiesc sa aiba inele de centrare.ca idee asa, la ce pret se invarte un set de inele?
SERGIULICA04FUX
in jur de 60 de lei 4 bucati, daca nu gasesti dute la un strungar sa-ti faca din metal
ramsen
QUOTE(tr04www @ 11 Sep 2010, 20:58)
salut.unde gasesc si eu inele centrare pentru jante aliaj KM 13'' ? ca am ajuns la concluzia ca din cauza asta imi vibreaza volanul la peste 100 km/h.nu am inele de centrare la nici una dintre jante.unde gasesc?
*


colegule eu pe solenza am tot jante aliaj KM...si la mine la fel facea incepea sa vibreze volanul pe la 120 km/h...de vreo 3 luni nu imi mai bate deloc...ce am facut ...nu am pus nici un inel de ghidaj pentru ca la jantele astea KM nu se pun...a 2 la mina intre prezoane ele sint 4x98 si nu 4 x 100...solutia a venit repede...pe buza butucului roti fata am pus o tabla in forma de cerc,dupa care am bagat janta pe roata...adika janta cu tabla aia sa intre citusi de greu un pic...de 3 luni ,cum am spus mai sus, nu imi mai bate deloc jantele...deci faci la fel si tu...
Bogyciu
Cam ala e si rolul inelului de centrare. Daca diferenta dintre butucul masinii si dimetrul interior al jantei e mai mare de 1mm e problem.
ramsen
nu stiu cit era intre butuc si interiorul jantei dar la mine dupa ce am pus acel inel confectionat de mine din tabla nu imi mai bat jantele deloc...o rectificare la postarea 6 unele modele de jante KM au la prezoane 4x98...la ale mele asa mi s-a spus de la alfaromtrans ca am la prezoane...
argon
QUOTE(Bogyciu @ 12 Sep 2010, 14:59)
Cam ala e si rolul inelului de centrare. Daca diferenta dintre butucul masinii si dimetrul interior al jantei e mai mare de 1mm e problem.
*la mine era de 0,5 mm diferenta, adica butuc de Opel de 56.6 cu jante de VW 57,1, si vibra ca naiba, am facut niste inele din tabla de 0,25 si s-a rezolvat ca prin minune.
tr04www
asta e modelul de jante pe care il am eu.week-endul asta o sa imi confectionez si eu niste inele din tabla sa vad poate scap de vibratii.ramsen tabla de ce grosime ai folosit?ca avem jante asemanatoare.
argon
Masori cat are janta, si diferenta pana la 57.1 impartit la 2 e grosimea tablei necesare, asta daca e pana in 0.5-1mm, peste iti trebuie inele.
sharky gabriel
salut am un prieten care si-a luat jante si am fost cu el sa cautam inele de ghidare si pretul lor era de 150 - 250 ron si de plastic. sincer nu se merita asa ca m-a sfatuit cineva sa merg la magazinele/ servisiuri care van jante si pretul inelelor era 250- 300 ron. am mai cautat si m-am dus la un strungar si mi lea facut cu 80 ron de metal. a luat el masura corecta si mi le-a facut in juma de ora. sunt mai bune decat cele de plastic. parerea mea
asgard
Este ok pe o supernova sa pun niste jante stock de seat ibiza: 5 1/2 Jx13 H2 ET 38, ML 57, LK100, LZ 4, LF 210 (http://www.anvelope-noi.ro/resources/files/genti.pdf).

Mie frica sa nu fie vreo problema la ML 57, cand la DSN dimensiunea este de 57,1mm. Jantele de seat au gaura mai mica cu 1 mm, la DSN este sigur de 57,1 mm sau intra la fix fara probleme?!Daca e prea fixa roata, exista riscul sa o scot foarte greu? sa stric ceva la masina?
Multumesc anticipat.

argon
La Seat Ibiza e 57.1, dar sa fie modelul vechi pana in 2000, ca celelalte sunt in 5 gauri.
asgard
evrika ... au intrat la fix!!! ms!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.