Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: funingine la toba
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
dorinromeo
am facut o serie de imbunatatiri (zic eu) la carburator si delcou, la carburator am jiglerul principal de 135, jiglerul de aer 170 (asa scrie) tub emulsor de dacia 1300 veche, am scurtat la jumatate cursa bilei din CNC, am bagat un arculet la bila de la ciocul de papagal, nivelul in CNC este cam la un sfert din planul inclinat, la capsula vacumatica i-am schimbat arcul cu unul de perie de aspirator, am frezat talerul platinei pentru a-i marii cursa, distanta la platina 0,4 distanta la bujii BrisK 0,7 nu am aprindere electronica, motorul la 650-700 km dupa rodaj, nu am schimbat inca uleiul si filtrul din lipsa de finante (vreau sa pun ceva de calitate), bujiile sunt curate, doar cu o urma de funingine pe buza filetului, in rest sunt albe, frumoase, motorul trage bine, relanti la 800 cu cate o mica cadere de turatie din cand in cand, consum inainte de modificari la delco 5,8-6 l/100km.
si totusi, la teava de esapament e funingine neagra, neagra.
sa fie oare din cauza ca am incarcat-o cu 5 persoane, dar am lasat-o la pas, nu am urcat dealuri mari, nu am fortat-o deloc.
am motive sa imi fac griji? la sfarsitul lui oct. merg la ITP si as vrea sa fie ok.
bostan22
nu cred sa ai vreo problema...asa face si a mea...am o funingine pe toba...dar la mine e problema la o supapa de evacuare...cred ca are semeringul dus...ori nu-mi dau seama...
poate fi si de la ,,imbunatatiri" ori ai amestecul prea bogat....ori nu-mi dau seama...dar nu cred sa fie probleme:D
dan supernova
totul este ok stai linistit asa este si la mn si chair mam mai uitat la 2 daci de la mn pe starada au la fel
Alexio
Nu prea ai cum sa ai toba "cristal". Eu am avut-o asa numai cu galeria de evacuare din inox pentru ca in turatii se curata ,insa la mers normal tot neagra era dupa 200 km dupa ce o curatam.

Acum am galeria originala de dacie si dupa 1 saptamana am toba neagra desi nu am noxe, fum, nu miroase a benzina.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.