Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Se ridica temperatura la apa
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Probleme tehnice - Dacia Clasic
dragoselu
Ieri cand veneam de la Cahul la Galati m-am luat la intrecere (deh, om nebun!) cu o Lada Jiguli, omul cand ma depasea, cand mergea cu 40 pe ora, numai ca sa nu ma lase sa merg mai repede... La un moment dat observ ca se ridica acul de la temperatura apei, in masina s-a facut brusc frig, deschid capota si ma uit : cureaua de la motor era la locul ei, antigel avea, ulei la fel... huh.gif , in schimb apa bolborosea in vasul de expansiune.
Pornesc din nou si surpriza: acul de la temperatura apei in pozitia normala, caldura in masina, DAR apa bolborosea in continuare in vasul de expansiune... Am intrebat pe un prieten daca in afara de garnitura de chiulasa nu e si altceva de vina, poate termostatul sau poate ies cu o aerisire a instalatiei... Verdictul: garnitura de chiulasa inlocuita si cu asta basta!

Voi ce parere va dati?

D.

PS: Mi-a mai spus ca e si de la forjat motorul, dar si de la mersul pe gaz! sad.gif
Merced
Pai verdictul este [si] altul. S-a blocat termostatul pe inchis si ti-a ars garnitura. Schimb-o de urgenta, si schimba si termostatul. Cel din urma ar fi bine sa gasesti Vernet. Garnitura vezi tu ce pui, probabil Fermit.
dragoselu
Exista termostate Vernet si de 90 de grade?
Merced
Nu bag mana in foc, dar exista de 86 de grade, si suficient.
dragoselu
Ideea e urmatoarea: am avut termostat romanesc de 90 de grade, dar cu ala am avut probleme, s-a blocat termostatul si a trebuit sa pun garnitura de chiulasa... Deviez putin de la topic : vreau sa pun o aeroterma suplimentara, merge una de Lada Jiguli? Ca vad ca se anunta o iarna "sprancenata" si as vrea mai multa caldura in masina... smile.gif
Merced
Pai si acum nu s-a intamplat acelasi lucru? Ia un Vernet, nu te mai uita la 3-4 grade, important e sa deschida.
Habar n-am cum arata aeroterma suplimentara de Jiguli, daca e un radiator cu ventilator pe el, pe care-l cuplezi la restul instalatiei de racire, se poate pune si daca totul e ok, e destul de eficienta.
alinHR
Un bord CN cu aeroterma te rezolva.Gasesti la Remat daca cauti bine.Mai mult de 100 lei nu cred ca este
dragoselu
QUOTE(alinHR @ 31 Oct 2010, 12:33)
Un bord CN cu aeroterma te rezolva.Gasesti la Remat daca cauti bine.Mai mult de 100 lei nu cred ca este
*Si cat te mai costa sa-l pui pe masina ? Plus modificarile la partea electrica...
PaulT
Se gaseau niste aeroterme suplimentare care veneau la fix pe policioara de sub bord. Cauta pe la dezmembrari o Dacie echipata cu asa ceva. La cati aveau pe masina asa ceva, imposibil sa nu gasesti vreuna. Iar termostat cauta Vernet, chiar daca e de 86 grade. Cel mai frumos ar fi sa ii pui si un ELV, eventual tot din dezmembrari... Cu bordul este ceva mai dificil.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.